Προς το περιεχόμενο

Γνωσεις για ενοικια...

vamour

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νοικιασα στις 30 μαιου ενα σπιτι και υπογραψα συμβολαιο 2 χρονια.Εδωσα 2 νοικια προκαταβολη και το τρεχον δηλαδη συνολο 380 ? * 3 = 1140 ? .

Ομως πηρα μεταθεση στην δουλεια μου για ιωαννινα και ενω δεν εχω πατησει καν μεσα στο σπιτι εδω και 12 μερες ουτε εχω μεταφερει τιποτα.

Δηλαδη μια φορα που πηγα και υπογραψα και μετα δεν ξαναπατησα.

Τι χρηματα θα πρεπει να τισ ζητησω πισω την δευτερα που θα παω να το ξανοικιασω.Νομικα μπορω να τισ αφησω μονο το μισο ενοικιο δηλ. για τον χρονο που υποτιθεται το εκλεισα?(15 μερες) Η θα πρεπει να το αφησω ολο το ενοικιο?

Απο την στιγμη που δεν το αφηνω οικειοθελως αλλα αναγκαστικα λογω μεταθεσης δεν πιστευω να εχω καποιο προβλημα?

Δημοσ.

Αν και δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου, δεν νομιζω να την γλιτωσες τοσο φθηνα δυστυχως..

Δεν νομιζω να υπαρχει καποιος νομος που να λεει αν αφηνεις το σπιτι υποχρεωτικα εχεις καποια διαφορετικη αντιμετωπιση..

Στο κατω-κατω αν το σκεφτεις δεν το αφηνεις υποχρεωτικα αλλα προαιρετικα καθως προτιμας να ακολουθησεις την δουλεια σου (κατι το οποιο δεν ειναι υποχρεωτικο)..

Δημοσ.

Καλά εάν πας και ζητήσεις πίσω ακόμα και το μισό ενοίκιο του Ιουνίου μπορεί να μην σου δώσει ούτε τα υπόλοιπα. Καλύτερα ζήτα να σου δώσει τα δύο ενοίκια αλλά εάν είναι κανένας παράξενος μπορεί να μην σου δωσει και τίποτα

Δημοσ.

Είναι στο χέρι της να μην σου δώσει τίποτα αν θέλει. Εσύ σπάς το συμβόλαιο, αν δεν κάνο λάθος πρέπει να της πληρώνεις το σπίτι μέχρι να βρεθεί άλλος ενοικιαστής. Οπότε 2 λύσεις πρωτείνω. Είτε ζητλας ευγνικα μόνο να σου δώσει το 1 ενοίκο (μοιράζεστε τιν χασούρα) είτε βάζεις αγγελία και τις πασάρεις άμεσα άλλο ενοικιαστή (οπότε θα είναι υποχρεωμένη απο νόμου να σου δώσει τα 2 ενοίκια) αυτα απο δικία μου πείρα.

Δημοσ.

Μαλλον θα το παω στο χαλαρο και βλεπουμε.Απλα ελεγα να τις ζητησω οσο πιο πολλα μπορω ετσι ωστε να τα βρουμε καπου στην μεση.Τουλαχιστον να παρω πισω τις 2 εγγυησεις.

Δημοσ.

χωρίς να είμαι απόλυτα (αλλά αρκετά για να μην νιώθω πως παραπλανώ) σίγουρος,

όταν κάνεις συμβόλαιο δίνεις 2 ενοίκια. το πρώτο και το τελευταίο. ένα μπρος κ ένα πίσω το λένε.

το "πίσω" το δίνεις γι αυτόν ακριβώς το λόγο για να καλύψει τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση που φύγεις πριν την λήξη του συμβολαίου. έχεις δηλαδή το δικαίωμα να "την κάνεις" όποτε θες (και ας σου λέει ότι νάναι κ φωνές μη μασάς οι πιο πολλοί λακαμάδες είναι) αλλά θα επιβαρυνθείς το ενοίκιο αυτό.

επί της ουσίας δε νομίζω να δικαιούσαι κάποια επιστροφή

Δημοσ.

Εγώ από όσο ξέρω τα ενοίκια που δίνεις μπροστά (τουλάχιστον το ένα) είναι σαν εγγύηση για ζημιές στο σπίτι κτλ κτλ και όταν φεύγεις και όλα είναι οκ , ο ιδιοκτήτης στο δίνει πίσω. Από όσο έχω δει , το συμβόλαιο δεν είναι δεσμευτικό και μπορείς να φύγεις όποτε θες, άλλωστε δεν νομίζω να υπάρχει όρος για σπάσιμο του συμβολαίου.

Δημοσ.

Οντως στο συμβολαιο δεν αναφερει πουθενα σε περιπτωση που φυγεις αν εχω κυρωσεις.Οσον αφορα την εγγυηση αναφερει πως ειναι εγγυητικη μονον και επιστρεφεται μολις παραδωσω τα κλειδια στον ιδιοκτητη και αφησω το σπιτι.Επομενως δεν μπορει να μου τα κρατησει αυτα τα χρηματα (την εγγυηση) μονον το ενοικιο για τον μηνα.Κανω καπου λαθος?

Δημοσ.
Από όσο έχω δει , το συμβόλαιο δεν είναι δεσμευτικό και μπορείς να φύγεις όποτε θες....

Τότε τι ρολο παιζει το συμβόλαιο....

Δημοσ.
οτι δεν μπορεί κάποιος να σε πετάξει έξω απο το σπίτι με το έτσι θέλω

+1 ακριβώς αυτό.

όπως είναι με τις συμβάσεις στην δουλειά.

όποτε θες μπορείς να παραιτηθείς ως υπάλληλος

Δημοσ.
Δλδ εσυ εισαι καλυμμενος αλλα μπορεις να "κρεμασεις" τον ιδιοκτητη όποτε εσυ θελεις;;

Καλυμμενος απολυτα δεν εισαι αλλα επειδη δεν γραφει και τιποτα το συμβολαιο θεωρω οτι ετσι πρεπει να ειναι.

Δημοσ.

Λοιπον ενημερωσε τον ιδιοκτητη το συντομοτερο δυνατον και ζητα πισω τα νοικια ή συζητηστε εναν διακανονισμο μεταξυ σας, μπορεις να τον βοηθησεις ας πουμε να βρει αλλον ενοικιαστη πιο γρηγορα.Αν αρνηθει να δωσει πισω τις εγγυησεις μπορεις να τα διεκδικησεις στο δικαστηριο οπου εχεις πιθανοτητες να τα παρεις μεγαλες δεδομενου οτι υπαρχει λογος μεταθεσης αλλα θα φυγουν αρκετα σε δικηγορους και ισως να μην αξιζει την ταλαιπωρια, νομιζω αγωγη γι'αδικαιολογητο πλουτισμο λεγεται αυτο που θα πρεπει να κανεις.Το καλυτερο ειναι να τα βρειτε μεταξυ σας γι'αυτο μην καθεσαι να σκεφτεσαι το ενδεχομενο να μην δειξει καλη πιστη ο αλλος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...