Προς το περιεχόμενο

Γνωσεις για ενοικια...

vamour

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οχι μονο μπορει να μην σου δωσει μια πισω ο ιδιοκτητης αλλα και να απαιτησει τα ενοικια μεχρι τελος της συμβασης.Ας προσεχες....

Και εγώ έτσι ξέρω. Την εγγύηση είναι υποχρεωμένος να στην επιστρέψει αφού συμφωνήσετε ότι το σπίτι παραδώθηκε χωρίς ζημιές κλπ κλπ, αλλά και εσύ είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις το υπόλοιπο του συμβολαίου.

Δημοσ.

Τεσπα πηγα εχτες και τις ειπα οτι θα φυγω . Με κατανοηση συμφωνησαμε το εξης οτι εγω δεν θα δωσω τιποτα αλλο απο ενοικια και εκεινη θα μου δωσει πισω την εγγυηση μολις το νοικιασει.

Πιστευω μεχρι το τελος τησ εβδομαδας να το νοικιασει.

Δημοσ.
Τεσπα πηγα εχτες και τις ειπα οτι θα φυγω . Με κατανοηση συμφωνησαμε το εξης οτι εγω δεν θα δωσω τιποτα αλλο απο ενοικια και εκεινη θα μου δωσει πισω την εγγυηση μολις το νοικιασει.

Πιστευω μεχρι το τελος τησ εβδομαδας να το νοικιασει.

Τυχερος εισαι...Μην το πεις ...ουτε του παππα !!!!

Δημοσ.

παιδες για την ιστορια και μονο του θεματος ρωτησα και δικηγορο και μου ειπε οτι αν το δωσω μεχρι τελοσ του μηνα που πληρωσα τα κλειδια τοτε επειδη ειναι αναγκαστικη μεταθεση και οχι επειδη μου καπνισε εμενα να αλλαξω σπιτι μου δινει πισω την εγγυηση χωρις περαιτερω ερωτησεις.αυτα σε περιπτωση που την πατησει κανας αλλος και του κρατησουν την εγγυηση καπελο.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λοιπον θα ηθελα την βοηθεια σας για ενα αντιστοιχο θεμα...

Νοικιαζουμε εξω απο την Χαλκιδα κατι σπιτια και εγινε το εξης...

Στο ενα απο αυτα μενει ενα παλικαρι εδω και 3 μηνες μαζι με την κοπελα του, και ειχε υπογραψει συμφωνητικο για 2 χρονια...

Χωρισε με την κοπελα του και τωρα θελει να φυγει καθως απ'οτι καταλαβα του πεφτει μεγαλο το σπιτι...

Ποια η θεση μου εμενα ως ιδιοκτητη που με κρεμαει?

Να αναφερω οτι δεν τιθεται θεμα οπως του φιλου που ανοιξε το θεμα, καθως δουλευει σε τραπεζα στην Χαλκιδα και θα παραμεινει εκει...

Τι μπορω να κανω τωρα?

Αυτος φευγει, λεει, και δεν πληρωνει τιποτα αλλο...

Δημοσ.
Λοιπον θα ηθελα την βοηθεια σας για ενα αντιστοιχο θεμα...

Νοικιαζουμε εξω απο την Χαλκιδα κατι σπιτια και εγινε το εξης...

Στο ενα απο αυτα μενει ενα παλικαρι εδω και 3 μηνες μαζι με την κοπελα του, και ειχε υπογραψει συμφωνητικο για 2 χρονια...

Χωρισε με την κοπελα του και τωρα θελει να φυγει καθως απ'οτι καταλαβα του πεφτει μεγαλο το σπιτι...

Ποια η θεση μου εμενα ως ιδιοκτητη που με κρεμαει?

Να αναφερω οτι δεν τιθεται θεμα οπως του φιλου που ανοιξε το θεμα, καθως δουλευει σε τραπεζα στην Χαλκιδα και θα παραμεινει εκει...

Τι μπορω να κανω τωρα?

Αυτος φευγει, λεει, και δεν πληρωνει τιποτα αλλο...

Μπορεις να απαιτησεις τα ενοικια μεχρι την ληξη του συμβολαιου χωρις κανενα προβλημα.Το πως θα τα παρεις δικαστικα και ποσο θα σου στοιχεισει ειναι μια πονεμενη ιστορια.Οτι εχουν υπογραψει ιδιοκτητης και ενοικιαστης ισχυει και δεν επηρεαζεται απο κανενα νομο.

Δημοσ.
Μπορεις να απαιτησεις τα ενοικια μεχρι την ληξη του συμβολαιου χωρις κανενα προβλημα.Το πως θα τα παρεις δικαστικα και ποσο θα σου στοιχεισει ειναι μια πονεμενη ιστορια.Οτι εχουν υπογραψει ιδιοκτητης και ενοικιαστης ισχυει και δεν επηρεαζεται απο κανενα νομο.

Eυχαριστω για την απαντηση...

Εκανα ενα λαθος πριν, δεν ειναι 2 χρονια το συμφωνητικο αλλα 1...

Δεν θελω τα ενοικια μεχρι το τελος, απλα μεχρι να νοικιαστει παλι (εχει ηδη μπει αγγελια) να πληρωνει...

Κατα την γνωμη μου ειναι το λιγοτερο που πρεπει να κανει, και να μην καταφευγει σε καραγκιοζιλικια του στυλ μιληστε με τους γονεις μου και κλαιω επειδη με παρατησε η γκομενα...

Ετσι και φτασουμε δικαστηρια και βγει υπερ μου η αποφαση, αναλαμβανει αυτος και τα εξοδα του δικηγορου μου (και το αντιθετο φυσικα) ?

Δημοσ.
Eυχαριστω για την απαντηση...

Εκανα ενα λαθος πριν, δεν ειναι 2 χρονια το συμφωνητικο αλλα 1...

Δεν θελω τα ενοικια μεχρι το τελος, απλα μεχρι να νοικιαστει παλι (εχει ηδη μπει αγγελια) να πληρωνει...

Κατα την γνωμη μου ειναι το λιγοτερο που πρεπει να κανει, και να μην καταφευγει σε καραγκιοζιλικια του στυλ μιληστε με τους γονεις μου και κλαιω επειδη με παρατησε η γκομενα...

Ετσι και φτασουμε δικαστηρια και βγει υπερ μου η αποφαση, αναλαμβανει αυτος και τα εξοδα του δικηγορου μου (και το αντιθετο φυσικα) ?

Απο οτι ξερω αυτος αναλαμβανει τα εξοδα της δικης...Για το οτι τον παρατησε η γκομενα ...προβλημα του.Ευκαιρεια να βρει αλλη !!!Και κατι αλλο...Συμβολαιο για ενα χρονο δεν υπαρχει.Ολα εχουν ελαχιστη διαρκεια 2 χρονια.

Δημοσ.

1. Έχεις δικαίωμα να απαιτήσεις τα μισθώματα μέχρι την λήξη του συμβατικώς συμφωνηθέντος χρόνου (εν προκειμένω ένα έτος) και μόνον εφ' όσον αποδείξεις ότι δεν μπόρεσες να το μισθώσεις σε τρίτο..

2. Οι μισθώσεις κατοικίας ισχύουν για 3 έτη ακόμη κι αν έχει συμφωνηθεί μικρότερος χρόνος, αλλά αυτό ως διάταξη νόμου ισχύει μόνον υπέρ του μισθωτού και δεν μπορεί να το επικαλεσθεί ο ιδιοκτήτης.

3. Σαφέστατα έχεις δικαίωμα να παρακρατήσεις την εγγύηση η οποία καταπίπτει πλεόν υπέρ σου.

4. Τα δικαστικά έξοδα καταλογίζονται εις βάρος του ηττηθέντος διαδίκου, αλλά προσδιορίζονται με βάση καταλόγους δικαστικούς και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική αμοιβή του Δικηγόρου σου..

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω για το αν υπαρχει περιπτωση επιστροφης προπληρωμενου ενοικιου. Δηλαδη εχω προπληρωσει 3 μηνες ( 900 ευρω ) αλλα θελω να φυγω αμεσα και να νοικιασω καπου αλλου αφου το συγκεκριμενο σπιτι δυστυχως εχει τραγικο προβλημα με καθε ειδους εντομα, τρωκτικα. Ο ιδιοκτητης το απεκρυψε και εχει γινει μισθωτηριο για 3 χρονια. Φυσικα και εχω κανει απολυμανση αλλα και παλι γινεται χαμος. Ευχαριστω για πιθανες απαντησεις.

Δημοσ.

Droidlock Στα σημβολαια υπαρχει μια παραγραφος που λεει τη κατασταση του σπιτιου που περνεις, αν λεει το συμβολαιο ο,τι ειναι μια χαρα, ενω αυτο ειναι μια τρογλη (ελεος ποντικια?) , και βεβαια μπορεις να παρεις τα λεφτα πισω, εχει να κανει με την υγεια σου.

Lighter122 Δειξε φιλοτιμο, για να λες παλικαρι... 20-30 χρονων υποπτευομαι. Κριμα ειναι να τον σερνεις στα δικαστηρια, ζητωντας του 21 μηνιατικα, που να τα βρει?

Φιλοτιμο, με προυποθεση ο,τι δε σου εχει κανει καμια μεγαλη ζημια.

Δημοσ.
Droidlock Στα σημβολαια υπαρχει μια παραγραφος που λεει τη κατασταση του σπιτιου που περνεις, αν λεει το συμβολαιο ο,τι ειναι μια χαρα, ενω αυτο ειναι μια τρογλη (ελεος ποντικια?) , και βεβαια μπορεις να παρεις τα λεφτα πισω, εχει να κανει με την υγεια σου.

Τα τυποποιημενα συμβολαια λενε οτι ο μισθωτης εξετασε το σπιτι και το βρηκε της απολυτου αρεσκειας του...

Δημοσ.

και πως να το εξεταζε αν εχει ποντικια; να εβαζε φάκες οταν πηγε να το δει;

Ειχαμε μπλεξει με εναν μπαρμπα που πηγε να μας το παιξει δυσκολος με την εγγυηση οταν ηταν να φυγουμε και αυτο που καναμε ηταν συνταξαμε ενα κειμενο με νομικο υφος που του το στειλαμε συστημενο στο σπιτι του, για να υπογραψει οτι το ελαβε, του δωσαμε 1 μηνα περιθωριο να βρει αλλον ενοικιαστη καθως και προειδοποιηση για καταγγελιες, μαζι με το τηλ. ενος δικηγορου που ασχολειτο με τετοια θεματα. Τελικα ειδε οτι δεν τον συνεφερε να μας παει κοντρα και μας τα εδωσε πισω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...