Προς το περιεχόμενο

Σωστή εγκατάσταση ADSL,συναγερμος: Οδηγίες προς ναυτιλομένους


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Αν και δεν έχει ανοιχτεί ποτέ τέτοιο θέμα και οι απορίες είναι πάρα πολλές ας πούμε μερικά πράγματα για μια σωστή εγκατάσταση του adsl είτε λέγεται adsl over isdn είτε over pstn είτε είναι double play είτε triple. Θα γράψω λίγα πραγματάκια για αρχή μια που είναι περασμένη η ώρα και σιγά σιγά ότι έρχεται θα προσθέτεται.

 

Καταρχήν ας ξεκινήσουμε με το adsl over isdn που είναι και η εύκολη λύση. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε ένα splitter το οποίο θα είναι over isdn(εξωτερικά το ίδιο) αλλά στην πράξη αλλάζουν κάποια πράγματα μέσα. (φίλτρα για isdn δεν υπάρχουν). Εδώ τα πράγματα είναι απλά . Το καλώδιο που πήγαινε στο κάτω μέρος του netmod για το νέο version netmod και στο μέσα μέρος του netmod για τα παλιά netmod το βγάζουμε από το netmod και το βάζουμε στο line του splitter. Από το phone του splitter το επιστρέφουμε στο netmod και από το dsl του splitter το βάζουμε στον adsl router. Συναγερμοί τηλέφωνα isdn τηλέφωνα τηλεφωνικά κέντρα και όλα τα υπόλοιπα δεν μας επηρεάζουν, διότι για καλή μας τύχη ξεκινάνε πάνω από το netmod όπως και πριν. Τώρα, αν για κάποιο λόγο θέλει κάποιος να βάλει το adsl router σε άλλο δωμάτιο και όχι εκεί που είναι το netmod αυτό ε

eξαρτάται από την καλωδίωση του σπιτιού. Πολλά άτομα δηλαδή περνούν το ζευγάρι καλωδίων που έρχεται από τον κατανεμητή τις πολυκατοικίας το ρίχνουν στο netmod και μετά τα ζευγάρια που πηγαίνουν στα δωμάτια ενώ πριν ήταν συνδεδεμένα παράλληλα με αυτό του Ο.Τ.Ε τώρα τα βγάζουν από το κάτω μέρος από το πριζάκι και τα συνδέουν είτε στα αναλογικά κανάλια του netmod για να έχουν τηλέφωνα σε κάποιο είτε το ρίχνουν στο dsl του splitter ώστε να μπορεί να γίνει εγκατάσταση το dsl σε άλλο δωμάτιο. Αυτά για το isdn.

 

Πάμε για το pstn που είναι μια πιο δύσκολη λύση.

Στο pstn καταρχήν και βασικό σε κάθε τηλεφωνική συσκευή, fax, αναλογικό modem, ΌΠΩΣ ΚΑΙ στο συναγερμό αν αυτός καλεί η στέλνει σήματα στην εταιρία διάμεσο τηλεφωνούν πρέπει οπωσδήποτε να μπει φίλτρο. Εκεί που θα μπει το adsl δεν χρειάζεται να μπει φίλτρο. Αν τώρα θέλει κάποιος και τηλέφωνο και adsl στο ίδιο δωμάτιο οι επιλογές είναι δύο .Η μια επιλογή είναι βάζει splitter σε εκείνο το δωμάτιο και η δεύτερη επιλογή είναι να βάλει φίλτρο και τηλεφωνικό διακλαδωτή (δεν είναι splitter αυτό) που απλά κάνει την μια υποδοχή rj11 σε 2 η σε 3 ανάλογος πόσες θέλουμε. Φιλτράκια υπάρχουν διάφορα στο εμπόριο αλλά αποφύγετε τα πολλά noname. Υπάρχουν και σοβαρές εταιρίες όπως η speedtouch ή zyxel. Υπάρχουν τα φίλτρα που από την μια έχουν καλώδιο rj11 έτοιμο και από την άλλη την υποδοχή για το τηλέφωνο όπως και φίλτρα που έχουν 2 θηλυκές υποδοχές οπότε εκεί θα χρειαστείτε και ένα μικρό καλώδιο rj11. SOS.ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΤΉ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΗ. ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΘΑ ΠΑΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΦΥΣΗΜΑ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΩΣΤΌ. οι λόγοι αναγράφονται πιο κάτω. Οπότε προσέξτε το line του φίλτρου να πάει προς τον τοίχο και το phone να ενωθεί με το τηλέφωνο. Αυτά που έχουν έτοιμο καλώδιο το line είναι το εξόγκωμα(το πουλάκι του καλωδίου) και το phone το θηλυκό (ο πόρος του φίλτρου).Δεν θέλετε να το κάνετε gay το φιλτράκι για αυτό προσοχή .Τι μπορεί να γίνει χωρίς φιλτράκι.

a. Να ακούτε φύσημα στο τηλέφωνο.

b. Να μην συγχρονίζει το router

c. Να συγχρονίζει αλλά όχι στην σωστή ταχύτητα.

d. Να συγχρονίζει με το margin και το attenuation να δείχνει άλλα αντί άλλον, οπότε εκεί ισχύει το c. Ένα τηλέφωνο χωρίς φιλτράκι σε 10 mbit γραμμή έχει τύχει να την ρίχνει στα 7,8.

e. Να πέφτει το adsl όταν σηκώνεται το τηλέφωνο.

f. Να μην έχετε αναγνώριση.

g. Να πέφτει η σύνδεση όταν ο συναγερμός πάει να στείλει σήματα η να καλέσει κάπου.

Στο 1 mbit ή στα 2 mbit που έδινε ο ΟΤΕ ακόμα και να λείπει ένα φίλτρο και να ανεβεί ο θόρυβος ίσος να μην βγείτε εκτός ορίων και να παίζει OK, αλλά στα 10 mbit σίγουρα θα χάσετε ταχύτητα.

Επίσης πετάμε τις συσκευές που έχουμε από την εποχή τις γιαγιάς μας η την εποχή του χοντρού λιγνού. Τέτοιες συσκευές δημιουργούν πολλές φορές προβλήματα και ας έχουν φιλτράκι. συν ότι έχουν χοντρό καλώδιο και για να μπει στο φίλτρο θα τραβήξετε τις άπειρες πατέντες.

Σημείωση δεύτερη. για οποίον έχει διάφορα πριζάκια εκτός από rj11 τότε ισχύουν τα παρακάτω.

Πολλά άτομα έχουν πριζάκι αυτό με τα 2 τσουτσούνια. Επειδή δεν μπορούν να βάλουν τον φίλτρο πάνε και το βάζουν ανάποδα. Μέγα λάθος. Σαν καλοί τεχνικοί που είμαστε η σηκώνουμε τον ποπό μας και πάμε να πάρουμε μια άλλη πρίζα να βρούμε την υγεία μας. 10 λεπτά δουλειά να μπει ή στην χειρότερη παίρνουμε φίλτρο που να έχει 2 θηλυκά και από την μια και από την άλλη πλευρά και απλά χρησιμοποιούμε τέτοια. Όσοι τώρα έχουν φίλτρα που έχουν ήδη ενσωματωμένο το καλώδιο πάνω και η μύτη τους πρέπει να μπει στον τοίχο, άλλα δεν γίνεται λόγο τις πρίζας εκεί κάνετε το εξής. Παίρνετε έναν αντάπτορα rj11 από θηλυκό σε θηλυκό τον βάζετε στην άκρη του καλωδίου προς την συσκευή οπότε το αρσενικό να το κάνει θηλυκό και κουμπώνεται το φίλτρο εκεί πέρα και μετά από την θηλυκή πλευρά του φίλτρου με ένα καλωδιακή rj11 το ρίχνετε στην συσκευή. Δεν έχει σημασία αν το φίλτρο είναι στην αρχή ή στην μέση του καλωδίου σκοπός είναι να είναι κουμπωμένο σωστά.

 

Προβλήματα που μπορεί να γίνουν στο adsl over pstn

 

a. Δεν βάζουμε 832 συσκευές σε όλο το σπίτι. Κάθε συσκευή είναι αντίσταση που αυξάνει το θόρυβο του adsl. Μέγιστο όριο κοντά στις 3. Όποιος θέλει παραπάνω υπάρχει η λύση του ασύρματου, όπως και η λύση του ασύρματου με διπλή τριπλή και δεν ξέρω πόσες βάσεις που μετράνε σαν μια συσκευή. Τώρα βέβαια η βλακεία του Έλληνα να έχει τηλέφωνο ακόμα και στην τουαλέτα ή να έχει ασύρματο αλλά να έχει και σταθερή συσκευή δίπλα στον ασύρματο αυτό είναι άλλη ιστορία. Όπως είπα η βλακεία σπάει ταμεία. Sorry για το χώσιμο αλλά λίγο μυαλό δεν βλάπτει. Είναι σαν να έχεις wireless router και wi fi pci card και εσύ να τραβάς 10 μέτρα καλώδιο. Αν τώρα έχεις μεζονέτα και θες 10 τηλέφωνα σε κάθε όροφο εκεί σίγουρα έχεις και τα λεφτά να πάρεις τηλεφωνικό κέντρο. Και με λίγα τηλέφωνα δεν θα χάσετε κανένα τηλέφωνο. Τώρα αν βαριέστε να κάνετε μισό βήμα για να πιάσετε το τηλέφωνο εκεί δεν μπορώ να πω κάτι.

b. Πολλές συσκευές ενώ π.χ. έπαιζαν με αναγνώριση στον ΟΤΕ η έπαιζαν κανονικά σαν συσκευές με τον ΟΤΕ μπορεί σε κάποια υπηρεσία που είναι σε ιδιόκτητο δίκτυο η να μην παίζει η αναγνώριση η ακόμα και να δημιουργεί πρόβλημα η συσκευή. Καλώς ή κακώς τα μηχανήματα των isp είναι πιο νέα από του ΟΤΕ και καλώς ή κακώς υπάρχουν κάποια τέτοια προβλήματα. Πριν τρελαθείτε ότι φταίει ο isp δοκιμάστε με άλλη συσκευή. Αν έχετε προβλήματα με την φωνή δοκιμάστε με μια μόνο συσκευή και βλέπετε ποια ίσως κάνει προβλήματα.

c. Απαγορεύονται διά ροπάλου πατέντες στις τηλεφωνικές γραμμές που επειδή έπαιζαν με ΟΤΕ δεν σημαίνει ότι θα παίξουν και τώρα.

Δηλαδή έξοδοι σε μηχάνημα που μάλλον ήταν ringer για να ακούγεται μέσα στο σπίτι όταν χτυπάει το τηλέφωνο το οποίο ενώ η τάση του τηλεφωνούν έπρεπε να είναι π.χ. 50 volt αυτό την έριχνε στα 46 με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο άλλος να έχει καν τηλέφωνο. Ούτε τόνο δεν είχε ούτε τίποτα. Με το που ξηλώθηκε έπαιξε κανονικά. γενικώς ότι πατέντα υπάρχει για να μην ακούγεται όταν κάποιος σηκώνει το τηλέφωνο ή να ανάβουν τα φώτα όταν παίρνει κάποιος τηλέφωνο ή ringers κτλ. καλό είναι να μην είναι συνδεδεμένα όταν γίνει η εγκατάσταση. Αν όλα πάνε καλά τότε τα δοκιμάζετε. Καταλαβαίνω ότι. στα άτομα με ειδικές ανάγκες π.χ. κωφάλαλους είναι χρήσιμο το να ανάβει το φως όταν χτυπάει τηλέφωνο, αλλά επειδή όλα αυτά συνδέονται πάνω στην τηλεφωνική γραμμή πολλές φορές κάνουν πρόβλημα. π.χ σε μια εγκατάσταση περνούσε καλώδιο ρεύματος μέσα από τα πριζάκια του τηλεφώνου και για αυτό δεν συγχρόνιζε.

d. Απαγορεύονται καλώδια ρεύματος να περνάνε πολύ κοντά από τα καλώδια τηλεφώνου ή τα utp που έχουμε τραβήξει. Ο ηλεκτρολόγος θεώρησε σκόπιμο να βάλει στο ίδιο κανάλι σε μια εταιρία όλα τα καλώδια και το utp δεν είχε shield με αποτέλεσμα το adsl να μην παίζει στον πάνω όροφο. Εύγε του!

e. Καλώδια σκουριασμένα η ενώσεις καλωδίων σε κατανεμητές και πριζάκια δημιουργούν πρόβλημα και πολλές φορές θόρυβο. Απλά τρίψε τα λίγο η κόψτε τα λιγάκι και μετά αφού τα ενώσετε μονώστε τα. Η υγρασία επίσης δημιουργεί πρόβλημα. Σχετικό παράδειγμα. Θόρυβος και παράσιτα στο τηλέφωνο από πρίζα που το rj11 κλιπάκι είχε κολλήσει και είχε γίνει ένα σώμα με το πριζάκι .Εκεί μονώστε όπως μπορείτε. Προσοχή στις ενώσεις πιο πολύ σε μονοκατοικίες και μεζονέτες που ενώνεται το καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή με το καλώδιο που μπαίνει στο σπίτι .Έχω δει ένωση να γίνεται έξω από το παράθυρο του δωματίου και το καλώδιο είχε σκουριάσει αφού δεν είχε μονωθεί ούτε καν με μονωτική. Με το που ξαναφτιάχτηκε έπαιξε άψογα.

f. Δεν χρειάζεται και δεν βρίσκω λόγο αντί για καλώδιο τηλεφώνου η utp να βάζουμε καλώδιο ρεύματος στο τηλέφωνο. Στο ρεύμα θα του άρεσε να του βάζατε καλώδιο τηλεφώνου? όποιου του βαστάει ας το κάνει

g. Τα φιλτράκια όπως θα δει κάποιος από τα 4 συρματάκια έχουν μόνο τα 2, που σημαίνει ότι το φίλτρο παίζει μόνο στα 2 κεντρικά όπως παίζουν σχεδόν τα πάντα έτσι. Για κάποιους που είτε από άγνοιά τους έχουν συνδέσει την πρίζα στα 2 ακριανά είτε δεν ξέρω που εκεί για να παίξει το τηλέφωνο με φίλτρο θα πρέπει να το φτιάξουν. Σε περίπτωση panasonic μαύρου ασύρματου μοντέλου δεν θυμάμαι που παίζει στα δυο ακριανά εκεί πρέπει με κλιψαδορο να οδηγήσετε τα 2 ακριανά στο κέντρο και μόλις περάσουν από το φίλτρο να τα ξαναοδηγήσετε στην άκρη. Ή πετάτε τον ασύρματο και παίρνετε άλλο.

Είδατε πόσα προβλήματα έχει η pstn χεχε!

 

Συνεχίζουμε.

 

Πατέντες και καλωδιώσεις του ποδαριού που ο ηλεκτρολόγος έχει συνδέσει 300 καλώδια πάνω σε πριζάκι και τέτοιες βλακείες επίσης μη αποδεκτές. αν υπάρχουν spare καλώδια μπορούν να μείνουν είτε στον αέρα είτε μπορεί να μπει πριζάκι με δυο rj11 ώστε αν θελήσετε να βάλετε δεύτερη γραμμή να την βάλετε στο δίπλα rj11. Λύσεις του τύπου ότι περισσεύει το κουμπώνουμε στο πρώτο πριζάκι είναι μη αποδεκτές διότι ούτε αυτός που σας έκανε την εγκατάσταση δεν θα καταφέρει μέσα από ένα rj11 να περάσει δυο γραμμές (γίνεται αλλά είναι για τους experts).

 

Όποιος έχει δίγραμμα τηλέφωνα αυτό που λέω πιο πάνω εκεί πρέπει το καλώδιο να χωριστεί ώστε να μπει το φίλτρο γιατί όπως είπα το φίλτρο έχει μόνο δυο κεντρικά και μετά είτε να ξαναγίνουν ένα καλώδιο είτε να τα συνδέσετε ξεχωριστά στις εισόδους a και b που έχουν τα δίγραμμα τηλέφωνα. η έχετε καί τις 2 γραμμές στο a είτε βάλετε την μια στο a και την άλλη στο b το ίδιο πράγμα. Απλά η δεύτερη περίπτωση είναι πιο εύκολη.

Συναγερμός(σε πόλους συναγερμούς η γραμμή πηγαίνει πρώτα στον συναγερμό και μετά στο υπόλοιπο σπίτι. Εκεί προσοχή με το φίλτρο γιατί το φίλτρο θα πρέπει να μπει μόνο στο συναγερμό και όχι να φιλτράρει όλη την γραμμή του σπιτιού. Εκεί δηλαδή θα πρέπει να μπει κάτι σαν τηλεφωνικός διακλαδωτής ή σαν splitter.

Aattenuation μεγαλύτερα του 60.

Αν βλέπετε attenuation μεγαλύτερα του 60 εκεί είναι λίγο δύσκολο να είναι λόγο απόστασης. Εκεί λοιπόν ή πρόβλημα εσωτερικής καλωδιώσεις η πρόβλημα της γραμμής. Aattenuation της μορφής 97 και 91 παρόλο που η γραμμή παίζει έστω και κουτσά στραβά είναι μη αποδεκτό και θέλουν ψάξιμο.

Αν μπορείτε να κάνετε μέτρηση από τον κατανεμητή πολυκατοικίας για τους advance ψαγμένους απομονώνοντας το σπίτι ή να κάνετε μέτρηση στο πρώτο πριζάκι του σπιτιού απομονώνοντας τα υπόλοιπα δωμάτια θα ήταν χρήσιμο. Για experts only αυτό!

Η γραμμή του ΟΤΕ πρέπει να βγάζει 52 volt το pstn η γραμμή isdn κοντά στα 90 η γραμμή π.χ. της forthnet κοντά στα 46 με 47. Για τους άλλους isp δεν ξέρω ακόμα. Όταν μάθω η άμα βάλω κάτι άλλο τότε θα ξαναγράψω ή ας μας πει κάποιος. Παρʼ όλο που το τηλέφωνο παίζει, όπως και να το βάλεις το ρεύμα είναι συνεχές.(Ελπίζω να το είπα σωστά).

Ο ΟΤΕ αφήνει spare ζευγάρια στον κατανεμητή. Μην τρομάξετε. Αυτός που χτίζει την πολυκατοικία είναι υποχρεωμένος πλέον να ανεβάζει 2 ζευγάρια τουλάχιστον μέχρι πάνω το σπίτι. Μην παραξενευτείτε άμα ανοίξετε το πριζάκι και βρείτε καλώδια στον αέρα.

Τα καλώδια και οι ενώσεις όσο γίνονται να είναι μονωμένες και να κάνουν καλή επαφή. Πριζάκια εύκολα είναι τα legrand που βάζεις μέσα τα καλώδια και στρίβεις το πλαστικό και το πιάνουν και δεν χρειάζονται καν βίδες.

Επίσης ωραία πριζάκια είναι αυτά που απλά ξεσφίγγεις λίγο την βίδα βάζεις το καλώδιο μέσα και την σφίγγεις. Εύκολο πρακτικό. Δύσκολα στην χρήση αυτά που γυρνάς το καλώδιο γύρο από την βίδα και μετά προσπαθείς να σφύξεις την βίδα χωρίς να σου βγει το καλώδιο.

Όταν έχετε χτίσει σπίτι στο τέρμα του βουνού(άτιμες μεζονέτες) μην περιμένετε ότι το dslam είναι δίπλα και ότι θα παίξετε στα 2 mbit η στα 10. Για να παίξει π.χ. κάποιος στα 24 mbit θέλει το πολύ μέγιστη απόσταση 1 km και αυτό με τα καλώδια σε καλή κατάσταση (και όχι όπως του ΟΤΕ)

Αν βλέπετε τώρα attenuation τίποτα 45 εκεί να πείτε και ευχάριστο άμα παίξετε και στα 5 mbit.

Σε κάποιες περιπτώσεις το να βάλει κάποιος πρωτόκολλο g.dmt θα του διορθώσει προβλήματα συγχρονισμού η αστάθεια συγχρονισμού. Ίσος ρίξει λίγο την ταχύτητα αλλά όλα έχουν το τίμημα τους. Για τις γραμμές με πολύ θόρυβο μια καλή επιλογή και μάλλον μονόδρομος είναι το alcatel speedtouch (thompson). Έχει αποδειχτεί ότι αντέχει αρκετά προβληματικές γραμμές και συγχρονίζει ακόμα και με μεγάλο attenuation και κρατάει το συγχρονισμό. Δεν είναι ότι είναι κορυφή router απλά τυχαίνει να παίζει καλά με το ελληνικό καλοδιομπάχαλο.

 

Τώρα με τα 10 mbit κτλ καλό είναι να ρίχνουμε κάνα firmware update. Και τα mobo θέλουν firmware για να δουν νέες cpu.

Δεν κάνουμε το τηλεφωνικό καλώδιο κοκορέτσι. Μπορεί να παίζει αλλά έχω δει attenuation 56 και τελικά το καλώδιο έφταιγε. Αν το καλώδιο χαλάσει κοπεί η το έχουμε στρίψει σαν έντερο τότε καλύτερα να το πετάξουμε. Οι πατέντες 23 κιλά μονωτική ταινία και όλα αυτά δεν είναι σοβαρή λύση.

Όταν καρφώνουμε το καλώδιο στον τοίχο για να φτάσει εκεί που πρέπει το καρφώνουμε ήρεμα και όχι μέχρι τέρμα λες και θέλουμε να το κόψουμε. Τα νεύρα μας τα ξεσπάμε αλλού όχι στο καλώδιο!

 

Αυτά για σήμερα γιατί είναι ώρα για ύπνο. Ήταν ένας γρήγορος οδηγός έστω και με λίγο humor μέσα. Sorry για το greeklish. Τώρα αν κάποιος μπορεί να το μεταφράσει με κάνα πρόγραμμα ευχαρίστως να το πάρει και να το στείλει στο "πουλινος" παπάκι hotmail.com για να το ξανασηκώσω. Ό.τι άλλο θυμηθώ θα γραφτεί.

 

 

H METAFRASI THANXS TO MITSOS24.THANK U MITSOS24

  • Like 22
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 299
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Αν και δεν έχει ανοιχτεί ποτέ τέτοιο θέμα και οι απορίες είναι πάρα πολλές ας πούμε μερικά πράγματα για μια σωστή εγκατάσταση του adsl είτε λέγεται adsl over isdn είτε over pstn είτε είναι double play

"bebea i blakeia tou elina na exei tilefono akoma kai stin toualeta i na exei asirmato alla na exei kai statheri siskeui dipla ston asirmato auto einai alli istoria.opos ipa i blakeia spaei tameia.sor

a.ενα καλο φιλτρακι.μην ερθει με κανενα τοθ μισου ευρω. β.το Line nα κοιταει παντα τον τοιχο και οχι τον συναγερμο.απλη διαδικασια ειναι για καποιον που ξερει.αν πιανουν τα χερια σου μεχρι και εσυ το

Δημοσιευμένες Εικόνες

"bebea i blakeia tou elina na exei tilefono akoma kai stin toualeta i na exei asirmato alla na exei kai statheri siskeui dipla ston asirmato auto einai alli istoria.opos ipa i blakeia spaei tameia.sorry gia to xosimo alla ligo mialo den blaptei.ine san na exeis wireless router kai wi fi pci card kai esi na travas 10 metra kalodio"

 

 

Bebaia ama pesei to reuma to asirmato den doulebei alla to ensirmato tilefono epidei perei reuma apo ton paroxo doulebei. kai min pei uparxoun kai kinita giati an gine kanas panikos (opos tote me to sismo stin Athina) den doulebei oute to kinito.

Epomenos den einai panta thema blakeias alla kai asfaleias.

Kai gia na min parexigitho , ektimo tin prospatheia kai brabo sou alla ligoteroi xaraktirismoi den kanoun kako.

  • Confused 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators

a.den ine thema analfabitou.einai thema oti den mporo na grapso toses selides sta ellinika.tha kano arketi ora kai xronos den iparxei.b. an thelei kapoios as to metafrasei me kapoio programma sta ellinika kai to xanaikonoume.b.o asirmatos den pezei xoris reuma alla mporeis to extra tilefono na to exeis se mia gonia .kai entaxei dexome na exeis kai ena kanoniko pera apo ena asirmato alla oxi 10 kanonika.otan kopei to reuma den thes kai stathero se kathe domatio.alexis to xero oti to parakana me tous xaraktirismous alla ama isoun stin thesi mou tha katalavenes.tha prospathiso na tous mioso.dragon syr i apantisi ine pio pano gia ta ellinika.no much time.opoios mporei na to metatrepsei me programma as mou to stilei me pm na to xanasikoso mesa sto forum.kai o xaraktirismos den pigene se autous pou pragmati theloun ena tilefono akoma se periptosi pou kopei to reuma i pou exoun kai ena stathero dipla ston asirmato alla gia autpous pou mesa se spiti 30 tm exoun 10 siskeues kai poles fores dio statheres siskeues i mia dipla stin alli akrivos

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
a.den ine thema analfabitou.einai thema oti den mporo na grapso toses selides sta ellinika.tha kano arketi ora kai xronos den iparxei. [...]

 

Γενικός κανόνας:

 

Ο κόπος και ο χρόνος εκείνου που διαβάζει κάτι είναι αντιστρόφως ανάλογα με τον κόπο και τον χρόνο εκείνου που το έγραψε.

 

Άρα:

 

Αποφασίζεις πόσοι θες να σε διαβάσουν και ενεργείς αναλόγως. :-)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators

eusebius opos ipa egologo xronou den mporo na psaxo gia programma pou na kanei autin tin metatropi.se ena allo thema me eixe boithisei kapoios.an mporei kapoios tora tha einai poli kalo.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι ότι αν και θα με ενδιέφερε το θέμα, προτιμώ να προφυλάξω τα μάτια μου.. στην τελική, αφού δεν έχεις χρόνο όπως λες (και δεν το αμφισβητώ βέβαια), ας έκανες με την ησυχία σου την μετάφραση και όταν την τελείωνες το έκανες το post ;)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ παρά να γράψω και εγώ τα ίδια.

Ειλικρινά είναι κρίμα τόσος κόπος. Δεν ξέρω τι έγραψες επειδή είδα το κείμενο και φοβήθηκα. Λυπάμαι αρκετά τα μάτια μου για να καθίσω να το διαβάσω. Καλύτερα να το έγραφες στα αγγλικά.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.