Προς το περιεχόμενο

Σωστή εγκατάσταση ADSL,συναγερμος: Οδηγίες προς ναυτιλομένους


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κανονικά ναι, εκτός και αν με τα PLC υπάρχει κάποια ασυμβατότητα. Μπορείς ωστόσο να το δοκιμάσεις.

Του ορίζεις μια ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο με το άλλο router, αλλά έξω από την περιοχή που δίνει ο DHCP αυτού. Π.χ. αν το κύριο router έχει ΙΡ 192.168.1.1, όρισε ο DHCP να δίνει π.χ. 102.168.1.2 - .200.

Μετά ορίζεις σταθερή ΙΡ στο δεύτερο router 192.168.1.254 και του κλείνεις τον δικό του DHCP. Τέλος ρυθμίζεις και το WiFi όπως επιθυμείς, του κάνεις επανεκκίνηση κι έχεις έτοιμο ένα switch και Access Point.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 299
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Αν και δεν έχει ανοιχτεί ποτέ τέτοιο θέμα και οι απορίες είναι πάρα πολλές ας πούμε μερικά πράγματα για μια σωστή εγκατάσταση του adsl είτε λέγεται adsl over isdn είτε over pstn είτε είναι double play

"bebea i blakeia tou elina na exei tilefono akoma kai stin toualeta i na exei asirmato alla na exei kai statheri siskeui dipla ston asirmato auto einai alli istoria.opos ipa i blakeia spaei tameia.sor

a.ενα καλο φιλτρακι.μην ερθει με κανενα τοθ μισου ευρω. β.το Line nα κοιταει παντα τον τοιχο και οχι τον συναγερμο.απλη διαδικασια ειναι για καποιον που ξερει.αν πιανουν τα χερια σου μεχρι και εσυ το

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ευχαριστώ πολύ jkoukos για τη συμβουλή, θα το δοκιμάσω να δω πως θα λειτουργήσει και θα ποστάρω το αποτέλεσμα. Καλή χρονιά με υγεία σε σένα και σε όλους τους συμφορουμίτες.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 5 μήνες μετά...

καλησπερα 

ναρωτησω εχω ote adsl με voip = ευριζονικη πια ειναι ησωστη συνδεσμολογια του εξοπλισμου επειδη διαβαζω διαφορες συνδεσμολογιες?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλώδιο που φέρνει το σήμα κατευθείαν στον router. Από μια τηλεφωνική θύρα αυτού, φεύγει καλώδιο προς τον συναγερμό στην εισοδό του. Από την έξοδο του συναγερμού, φεύγει άλλο καλώδιο προς τις τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού.

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
On 15/06/2019 at 23:41, postfire said:

καλησπερα 

ναρωτησω εχω ote adsl με voip = ευριζονικη πια ειναι ησωστη συνδεσμολογια του εξοπλισμου επειδη διαβαζω διαφορες συνδεσμολογιες?

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

για να μην εχεις bridge taps.σε adsl δεν κανουν τοσο προβλημα αλλα σε vdsl κανουν. εναλλακτικα αυτο που ειπε ο jkoukos.εναλλακτικα αν παιζουν και οι 2 Fxs μπορει ο συναγερμος να παει στην μια μονος του.αν δεν μπορεις να "μπεις" και να "βγεις" απο το συναγερμο τοτε υποχρεωτικα τον συνδεεις παραλληλα με τα τηλεφωνα με το μειονεκτημα οτι αμα μια συσκευη μεινει ανοιχτή ο συναγερμος δεν θα μπορεσει να κανει κληση.

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/6/2019 στις 12:26 ΜΜ, poulinos είπε

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

για να μην εχεις bridge taps.σε adsl δεν κανουν τοσο προβλημα αλλα σε vdsl κανουν. εναλλακτικα αυτο που ειπε ο jkoukos.εναλλακτικα αν παιζουν και οι 2 Fxs μπορει ο συναγερμος να παει στην μια μονος του.αν δεν μπορεις να "μπεις" και να "βγεις" απο το συναγερμο τοτε υποχρεωτικα τον συνδεεις παραλληλα με τα τηλεφωνα με το μειονεκτημα οτι αμα μια συσκευη μεινει ανοιχτή ο συναγερμος δεν θα μπορεσει να κανει κληση.

Pouline καλησπερα, μολις εκανα αναβαθμιση σε vdsl 50 οτε. Δοκιμασα ολες τις συνδεσεις που προτεινονται και αυτη που εχω τωρα ειναι η εξης: dsl καλωδιο απο το μοντεμ στη πριζα, το τηλεφωνο απευθειας στο μοντεμ στο phone 2 , το καλωδιο του συναγερμου στο phone 1, στη  θυρα lan 2 καλωδιο ethernet να διαμοιραζει σε pc και tv box και στη θυρα lan3 αγορασα ενα μοντεμ tp link adsl2 λειτουργωντας το ως access point απενεργοποιωντας το wifi του speedport για να γλιτωσω το battery drain. Θελω την αποψη σου για τη συνδεσμολογια γιατι μονο με αυτη παιρνω το μεγιστο περιπου 40, ενω με του οτε τη συνδεσμολογια 24. Αυτο που με προβληματιζει ειναι τα crc errors που ειναι αρκετα χωρις αποσυνδεσεις βεβαια. Θα πρεπεινα σε ενημερωσω οτι απο τον οτε μου ειπαν οτι βλεπυν οτι εχω ανωτατο οριο 28.

Επεξ/σία από mitskitsamal
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
On 05/08/2019 at 22:36, mitskitsamal said:

Pouline καλησπερα, μολις εκανα αναβαθμιση σε vdsl 50 οτε. Δοκιμασα ολες τις συνδεσεις που προτεινονται και αυτη που εχω τωρα ειναι η εξης: dsl καλωδιο απο το μοντεμ στη πριζα, το τηλεφωνο απευθειας στο μοντεμ στο phone 2 , το καλωδιο του συναγερμου στο phone 1, στη  θυρα lan 2 καλωδιο ethernet να διαμοιραζει σε pc και tv box και στη θυρα lan3 αγορασα ενα μοντεμ tp link adsl2 λειτουργωντας το ως access point απενεργοποιωντας το wifi του speedport για να γλιτωσω το battery drain. Θελω την αποψη σου για τη συνδεσμολογια γιατι μονο με αυτη παιρνω το μεγιστο περιπου 40, ενω με του οτε τη συνδεσμολογια 24. Αυτο που με προβληματιζει ειναι τα crc errors που ειναι αρκετα χωρις αποσυνδεσεις βεβαια. Θα πρεπεινα σε ενημερωσω οτι απο τον οτε μου ειπαν οτι βλεπυν οτι εχω ανωτατο οριο 28.

το ανωτατο οριο το λενε με βαση που παιζουν οι αλλοι στο Kv ή στην πολυκατοικια.οποτε ειναι ενα θεωρητικο.η συνδεσμολογια του οτε να κανεις επιστροφη απο το splitter ειναι λαθος(παιζει μεν) διοτι εχει bridge taps οποτε λογικο να εχεις μικροτερη ταχυτητα.το δικο σουειναι σωστο με την προυποθεση οτι πισω απο το πριζακι στην κεντρικη πριζα θα ειναι συνδεδεμενο μονο το καλωδιο που ερχεται απο τον κατανεμητη/χωνευτη και τιποτε αλλο.αν εχεις συνδεσει και το αναπληρωματικο ή καλωδια που πηγαινουν στα αλλα πριζακια αυτοματα εχεις παραλληλα(bridge taps).απο εκει και περα εφοσον δεν παιζεις καν 50 αλλα παιζεις 40 και αυτο σημαινει οτι εισαι οριακα στα margin ειναι λογικο να εχεις παραπανω crc errors. οποτε το μονο που μπορεις να κανεις αν θες για δοκιμη ειναι να δεις ποσο συγχρονιζεις και στον κατανεμητη/αν και εκει εισαι το ιδιο δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

το ανωτατο οριο το λενε με βαση που παιζουν οι αλλοι στο Kv ή στην πολυκατοικια.οποτε ειναι ενα θεωρητικο.η συνδεσμολογια του οτε να κανεις επιστροφη απο το splitter ειναι λαθος(παιζει μεν) διοτι εχει bridge taps οποτε λογικο να εχεις μικροτερη ταχυτητα.το δικο σουειναι σωστο με την προυποθεση οτι πισω απο το πριζακι στην κεντρικη πριζα θα ειναι συνδεδεμενο μονο το καλωδιο που ερχεται απο τον κατανεμητη/χωνευτη και τιποτε αλλο.αν εχεις συνδεσει και το αναπληρωματικο ή καλωδια που πηγαινουν στα αλλα πριζακια αυτοματα εχεις παραλληλα(bridge taps).απο εκει και περα εφοσον δεν παιζεις καν 50 αλλα παιζεις 40 και αυτο σημαινει οτι εισαι οριακα στα margin ειναι λογικο να εχεις παραπανω crc errors. οποτε το μονο που μπορεις να κανεις αν θες για δοκιμη ειναι να δεις ποσο συγχρονιζεις και στον κατανεμητη/αν και εκει εισαι το ιδιο δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

Ναι τα εχω βγαλει ολα ετσι και αλλιως δεν ηθελα καν τηλεφωνο, ρουτερ κτλ στις κρεβατοκαμαρες. Ειναι μικρα ακομη τα παιδια. Μια ερωτηση ακομα εχω συνδεσει το plus με το πιο tplink του εμποριου που ειναι μοντεμ/ρουτερ. Το θεμα μου ειναι οτι το εχω επιλεξει ως access point,  και το εχω συνδεσει απο τις τεσσερις προεπιλογες στο bridge mode ειναι σωστο;; Εχω αλλαξει ip και εχω απενεργοποιησει dhcp. Το εβαλα γαι να μειωσω το battery drain των κινητων.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
21 minutes ago, mitskitsamal said:

Ναι τα εχω βγαλει ολα ετσι και αλλιως δεν ηθελα καν τηλεφωνο, ρουτερ κτλ στις κρεβατοκαμαρες. Ειναι μικρα ακομη τα παιδια. Μια ερωτηση ακομα εχω συνδεσει το plus με το πιο tplink του εμποριου που ειναι μοντεμ/ρουτερ. Το θεμα μου ειναι οτι το εχω επιλεξει ως access point,  και το εχω συνδεσει απο τις τεσσερις προεπιλογες στο bridge mode ειναι σωστο;; Εχω αλλαξει ip και εχω απενεργοποιησει dhcp. Το εβαλα γαι να μειωσω το battery drain των κινητων.

αν το speedport ειναι 192.68.1.1 βαλε το tp link 192.168.1.200 για παραδειγμα και κλεισε τον dhcp.φτιαξε το wifi και βαλτο σε access point αν εχει τετοια επιλογη.αν δεν εχει τετοια επιλογη δεν σε πειραζει.παλι φτιαχνεις την ip κλεινεις τον Dhcp και εισαι μια χαρα. δεν χρειαζεται να βαλεις bridge ειτε με τον εναν τροπο ειτε με τον αλλον. το bridge ειναι για να παιξεις Pppoe,.εσυ δεν εχεις τηλεφωνικο καλωδιο dsl πανω οποτε το bridge δεν σε επηρεαζει καπου.απλα σε καποια modem/router  οταν τα βαλεις bridge κλεινει μονος του ο dhcp. καλα εκανες γιατι μεχρι να φτιαχτει το θεμα με το battery drain αστα να πανε.βεβαια υπαρχει και η λυση μπροστα να μπει το tp link και πισω απο το tp link το speedport για να σηκωνει μονο τηλεφωνια.αλλα και αυτο που εκανες σωστο ειναι.και pppoe passthrough μπορεις να παιξεις.πολλες λυσεις.αυτο που εκανες ειναι το πιο ευκολο :)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
35 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν το speedport ειναι 192.68.1.1 βαλε το tp link 192.168.1.200 για παραδειγμα και κλεισε τον dhcp.φτιαξε το wifi και βαλτο σε access point αν εχει τετοια επιλογη.αν δεν εχει τετοια επιλογη δεν σε πειραζει.παλι φτιαχνεις την ip κλεινεις τον Dhcp και εισαι μια χαρα. δεν χρειαζεται να βαλεις bridge ειτε με τον εναν τροπο ειτε με τον αλλον. το bridge ειναι για να παιξεις Pppoe,.εσυ δεν εχεις τηλεφωνικο καλωδιο dsl πανω οποτε το bridge δεν σε επηρεαζει καπου.απλα σε καποια modem/router  οταν τα βαλεις bridge κλεινει μονος του ο dhcp. καλα εκανες γιατι μεχρι να φτιαχτει το θεμα με το battery drain αστα να πανε.βεβαια υπαρχει και η λυση μπροστα να μπει το tp link και πισω απο το tp link το speedport για να σηκωνει μονο τηλεφωνια.αλλα και αυτο που εκανες σωστο ειναι.και pppoe passthrough μπορεις να παιξεις.πολλες λυσεις.αυτο που εκανες ειναι το πιο ευκολο :)

Ευχαριστω πολυ, απλα επελεξα το bridge γιατι πρεπει να επιλεξεις αναγκαστικα αναμεσα σε a. dynamic b. Static ip c. Pppoe d . Bridge mode και μου βγαζει επιλογη 1483 bridge IP LLC

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
44 minutes ago, mitskitsamal said:

Ευχαριστω πολυ, απλα επελεξα το bridge γιατι πρεπει να επιλεξεις αναγκαστικα αναμεσα σε a. dynamic b. Static ip c. Pppoe d . Bridge mode και μου βγαζει επιλογη 1483 bridge IP LLC

οτι και να αφηνες δεν μας πειραζει γιατι αυτο αφορα το wan κομματι για το modem οπως το καταλαβασινω. σε access point μας νοιαζει η Lan ip,να ειναι κλειστος ο dhcp,Να εχει gateway την ip του speedport, να εχεις φτιαξει το wifi. μπορεί καποιος βέβαια να βαλει να παιρνει Dynamic ip όταν παιζει σε access point οποτε το tp link να μην εχει static Πχ την 192.168.1.200 αλλα να παρει απο τον dhcp του speedport.(δεν το προτεινω ) διοτι μπορει να μπερδεψει κανεναν.  αστο bridge αφου το εβαλες εκει.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
10 λεπτά πριν, poulinos είπε

οτι και να αφηνες δεν μας πειραζει γιατι αυτο αφορα το wan κομματι για το modem οπως το καταλαβασινω. σε access point μας νοιαζει η Lan ip,να ειναι κλειστος ο dhcp,Να εχει gateway την ip του speedport, να εχεις φτιαξει το wifi. μπορεί καποιος βέβαια να βαλει να παιρνει Dynamic ip όταν παιζει σε access point οποτε το tp link να μην εχει static Πχ την 192.168.1.200 αλλα να παρει απο τον dhcp του speedport.(δεν το προτεινω ) διοτι μπορει να μπερδεψει κανεναν.  αστο bridge αφου το εβαλες εκει.

Ευχαριστω πουλινε, καλες διακοπες και καλη ξεκουραση σου ευχομαι.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
38 minutes ago, mitskitsamal said:

Ευχαριστω πουλινε, καλες διακοπες και καλη ξεκουραση σου ευχομαι.

οτι χρειαστεις εδω ειμαστε.καλο καλοκαιρι :0

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 5 μήνες μετά...
  • Super Moderators
On 18/01/2020 at 09:17, tsiro7 said:

________

σου απαντησα στο αλλο σου θεμα που ανοιξες.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/729242-συνδεσμολογια-πριζών-και-vdsl/?tab=comments#comment-57667526

 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.