Προς το περιεχόμενο

Certification.. Ψηφίστε όλοι..

naiv_dim

Τι πιστοποίηση έχετε ή θα θέλατε να αποκτήσετε έτσι ώστε οι γνώσεις σας να εμπλουτιστ  

7 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Τι πιστοποίηση έχετε ή θα θέλατε να αποκτήσετε έτσι ώστε οι γνώσεις σας να εμπλουτιστ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι πιστοποίηση έχετε ή θα θέλατε να αποκτήσετε έτσι ώστε οι γνώσεις σας να εμπλουτιστούν ακόμα παραπάνω?

Cisco

Microsoft

ECDL

Internet & Computing Core Certification (IC3)

Άλλο

Καμία

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τπτ από όλα αυτά...γενικά είμαι κατά των πιστοποιήσεων. Too unscientific..παρόλα αυτά κατανοώ ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι χρήσιμες και από ότι ακούω της Cisco μετράνε και σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις κάτι για Solaris και τέτοια.

Δημοσ.

πιστευω ειναι κατι γενικα πανω στο χωρο, οποτε ο καθενας λεει τι εχει ή τι θα ηθελε να εχει..

αναλογα τωρα, εγω παρακολουθω το CCNA που θα το χρειαστω στη δουλεια μου, τωρα αν εχω κ ενα της microsoft η ενα ecdl οσο να ναι κατι θα δειξει πχ. οτι εχω ασχοληθει με το αντικειμενο ή οτι δειχνω ενδιαφερων..

Δημοσ.

Παιδια ειναι η πρωτη και μοναδικη που μπορω να πω οτι ειμαι εξοργισμενος με ενα θεμα στο forum ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ,εαν θες πραγματικα να λεγεσαι ή να είσαι Μηχανικος Δικτυου μια ειναι η ΛΥΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟ , ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟ , ΑΤΕΙ

ΤΑ καλυτερα ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ

ΑΣΟΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η\Υ ΕΜΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΑΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑ

Εχω φιλους πιστοποιημενους και σε MS SERVER 2003 αλλα και με CCNA

και τους κανεις μια ερωτηση περα απο την εξιδικευση και χανουν την μπαλα

δεν μπορει να ξερεις π.χ μονο Active Directory ή Αντιστοιχα μονο VLANs

και περα απο την πλακα θα συμφωνησω μονο σε μια πιστοποιηση της

SUN πανω στο SOLARIS UNIX

Δημοσ.

Μα το CCNA ειδικά οι 2 πρώτες ενότητές του(4 είναι όλες) είναι βασικές γνώσεις , αναλύει γνωστά πρωτόκολλα (TCP-UDP-ICMP-SMTP) και γενικά κ οι άλλες πιστοποιήσεις της CISCO δέν είναι τόσο εξειδήκευση ΜΟΝΟ σε κάτι...αλλα παρόλλαυτά συμφωνώ...Εννοείται οτι μια σχολή σου παρέχει πιό επιστημονικές γνώσεις...

Εγώ έχω πιστοποίηση του CNAP απο το ΑΤΕΙΘ Πληροφορικής(σε 2-3 μήνες θα δώσω για CCNA):P

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ θές να πείς....

Δημοσ.

Kata thn tapeinh mou gnwmh, ola einai sxetika kai h empeiria (kai to ergo pou exei ektelesei kapoios, efoson einai metrisimo) paizoun perissotero rolo apo opoiadhpote pistopoihsh. Exw gnwrisei atoma pou, oxi pistopoihseis, alla oute ena hmi-sovaro xarti den katexoun, kai ston tomea tous einai apiastoi.

Gia na apanthsw kai thn erwthsh, den exw kati apo auta, alla pithanotata tha parakolouthisw th "grhgorh" ekdosh tou CCNP kathws mou to kalyptei h etairia sthn opoia ergazomai. Ypo diaforetikes synthikes, den pisteyw na plhrwna gia opoiadhpote pistopoihsh.

Δημοσ.

Αν θεωρησουμε οτι υπαρχουν 3 επιπεδα στις πιστοποιησεις (beginner,advanced,expert) τοτε το πανεπιστημιο σου προσφερει μεχρι και το θεωρητικο μερος του beginner και αυτο για ορισμενες πιστοποιησεις.

Το παραπανω μπορει να αλλαξει εαν καποιος εχει παρει διπλωματικη ας πουμε πανω στην ασφαλεια που εκει αντε να φθασει μεχρι και το θεωρητικο μερος του advanced.

Απο εκει και περα μια πιστοποιηση σου προσφερει παραπανω γνωση σε συγκεκριμενα προιοντα για τα οποια απαιτειται μεγαλη εξειδικευση. Και προπαντως μετα απο ενα σημειο και μετα τα μαθαινεις ολα στην δουλεια.

Δημοσ.

Αν θεωρησουμε οτι υπαρχουν 3 επιπεδα στις πιστοποιησεις (beginner,advanced,expert) τοτε το πανεπιστημιο σου προσφερει μεχρι και το θεωρητικο μερος του beginner και αυτο για ορισμενες πιστοποιησεις.

Το παραπανω μπορει να αλλαξει εαν καποιος εχει παρει διπλωματικη ας πουμε πανω στην ασφαλεια που εκει αντε να φθασει μεχρι και το θεωρητικο μερος του advanced.

Απο εκει και περα μια πιστοποιηση σου προσφερει παραπανω γνωση σε συγκεκριμενα προιοντα για τα οποια απαιτειται μεγαλη εξειδικευση. Και προπαντως μετα απο ενα σημειο και μετα τα μαθαινεις ολα στην δουλεια.

Δημοσ.

συμφωνω με το φιλο εδω κ γω.. με ενα χαρτι καποιας σχολης φαινετε οτι εχεις καποια στοιωδη γνωση κ βαση αλλα για να λες οτι εχεις ειδικευτει κ να δωσεις μια ''στοιωδεις'' κατευθυνση στην καριερα σου ειναι καλο να παρεις μια πιστοποιηση πχ CCNA, αυτο δειχνει στον εργοδοτη οτι γουσταρεις, οτι ενδιαφερεσαι κ οτι κατεχεις τη δουλεια.. επισης εχω κ γω ενα φιλαρακι στο ΑΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑ, δ λεω ξερει καποια πραγματα αλλα στις λεπτομερειες που κανουν τη διαφορα καπου υστερει.. συμφωνω παντως οτι στη δουλεια πανω μαθαινεις σχεδον τα παντα κ οτι με την πραξη μαθαινεις συνεχεια..

Δημοσ.

cisco tha ithela kai ego.kata ta alla nai pisteuo auto pou ipe o agapitos mod pio pano oti poles fores i empiria kapiou einai poli kaliteri apo panepistimia kai ptixia apla exeis ena xarti na dixei.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...