Προς το περιεχόμενο

Μετακομίζω. Μεταφορά τηλεφωνικής γραμμής και DSL.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γειά σας. Εγώ μένω Ηράκλειο Κρήτης όπου έχω On-DSL Kit 8 Mbps και θέλω να πάω στο Χωριό μου όπου έχει μόνο τηλέφωνο. Τι πρέπει να κάνω να κόψω εντελώς την σύνδεση με τον ΟΤΕ και να ψαχτώ για κάτι άλλο ή να μπω σε κάποια λιστα αναμονής και να με συνδέσουν όταν βαλουν ADSL (Δεν ξέρω καν αν υπάρχει δυνατότητα για λίστα αναμονής.)

Δημοσ.
Παιδιά γειά σας. Εγώ μένω Ηράκλειο Κρήτης όπου έχω On-DSL Kit 8 Mbps και θέλω να πάω στο Χωριό μου όπου έχει μόνο τηλέφωνο. Τι πρέπει να κάνω να κόψω εντελώς την σύνδεση με τον ΟΤΕ και να ψαχτώ για κάτι άλλο ή να μπω σε κάποια λιστα αναμονής και να με συνδέσουν όταν βαλουν ADSL (Δεν ξέρω καν αν υπάρχει δυνατότητα για λίστα αναμονής.)

Καταρχας που το ξεθαψες το θεμα μετα απο 2 χρονια που ηταν ανενεργο..; Και 2ον πρεπει να κοιταξεις αν μπορει ο ΟΤΕ να σου παρεχει ADSL συνδεση στο χωριο σου... Μπορει να μην μπορει και κανενας παροχος

Δημοσ.

Offtopic:

Καταρχας που το ξεθαψες το θεμα μετα απο 2 χρονια που ηταν ανενεργο..;

Άμα δημιουργούνται καινούρια threads με παρόμοια θεματολογία κλείνουν και τους λένε να χρησιμοποιούν την αναζήτηση μήπως το θέμα έχει ξανασυζητηθεί. Τώρα που το έκανε το παιδί μην τα ψάλλουμε κι από πάνω.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εχω συνδεση Forthnet, τηλεφωνο και ιντερνετ.

Μετακομιζω σε αλλο σπιτι, αλλα πολυ κοντα σαυτο που μενω.

Πρεπει να παρω στη Forthnet και να τους πω να μεταφερω τη γραμμη ?

Θα εχω το ιδιο νουμερο τηλεφωνου?

Ποσες μερες θα κανουν?

Δημοσ.

Ποσες μερες θα κανουν?

Έχω να κάνω ακριβώς το ίδιο ερώτημα, με την διαφορά οτι το καινούργιο σπίτι δεν είναι κοντά στο παλιό. Εκτός των προηγούμενων ερωτημάτων, πρέπει να απευθυνθώ στην forthnet ή πρώτα

στον OTE -για να περάσει την καινούργια τηλ. γραμμή- και μετά στην forthnet για να μπώ στο ιδιόκτητό της? :rolleyes:

Δημοσ.
Έχω να κάνω ακριβώς το ίδιο ερώτημα, με την διαφορά οτι το καινούργιο σπίτι δεν είναι κοντά στο παλιό. Εκτός των προηγούμενων ερωτημάτων, πρέπει να απευθυνθώ στην forthnet ή πρώτα

στον OTE -για να περάσει την καινούργια τηλ. γραμμή- και μετά στην forthnet για να μπώ στο ιδιόκτητό της? :rolleyes:

Πηρα τηλεφωνο. Μου ειπαν θα κανω αιτηση μεταφορας στη forthnet !

Θα ελεγξουν αν ανηκει στο ιδιοκτητο δικτυο της (ανηκει στη δικη μου περιπτωση σιγουρα)

και θα κανουν ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 20 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ να γινει η συνδεση!!!!

Αυτο με ανησυχει εμενα!! Ελπιζω επειδη ειναι 100 μετρα το αλλο σπιτι να γινει πιο γρηγορα!!

Δημοσ.

Ποσες μερες θα κανουν?

Έχω forthnet 2play και μετακόμισα πριν 4 μήνες. Τα σπίτια ήταν στο ίδιο τηλ. κέντρο. Αν θες να κρατήσεις το νούμερό σου, θα κάνεις το εξής: πας σε κατάστημα forthnet και συμπληρώνεις την αίτηση μεταφοράς. Η αίτηση θα καταχωρηθεί από την εταιρεία και θα σταλεί στον ΟΤΕ ο οποίος είναι υπεύθυνος για την μεταφορά της γραμμής. Μόλις παραλάβει ο τελευταίος την αίτηση θα κόψει αμέσως τη γραμμή. Δεν θα έχεις τηλ και μερικές μέρες αργότερα δεν θα έχεις και ιντερνετ. Φυσικά από τον ΟΤΕ θα καθυστερήσουν ακριβώς όσο τους επιτρέπει ο νόμος 20 - 25 μέρες. Μόλις γίνει η μεταφορά, έρχεται αυθημερόν τεχνικός από την forthnet και ελέγχει τα περαιτέρω στο καινούργιο σπίτι. Η όλη διαδικασία στοιχίζει γύρω στα 40 ευρώ (αν θυμάμαι καλά) Σε όλο το διάστημα μπορείς να ελέγχεις σε ποιό στάδιο είσαι, βάζοντας το νούμερό σου στο site της forthnet.

Αν δεν θέλεις να κρατήσεις το νούμερό σου, οι διαδικασίες είναι γρηγορότερες, αλλά δεν ξέρω πόσο γρηγορότερες. Στη forthnet θα σε κατατοπίσουν καλύτερα :-)

Να υπολογίζεις παραπάνω από 20 μέρες. Τόσες (εργάσιμες) θα σε καθυστερίσει ο ΟΤΕ, δλδ η όλη διαδικασία θα σου πάρει 25 περίπου μέρες.

Δημοσ.

Αν ξέρεις ποια γραμμή στον κατανεμητή της πολυκατοικίας αντιστοιχεί στο νέο διαμέρισμά σου, δεν χρειάζεται να είσαι εκεί. Απλά σημαδεύεις την γραμμή του διαμερίσματος στον κατανεμητή με κάποιον τρόπο (π.χ. χαρτάκι) ώστε μόλις φτάσουν οι τεχνικοί του ΟΤΕ να ξέρουν ποια γραμμή να συνδέσουν στο δίκτυό τους.

Τους ενημερώνεις τηλεφωνικά και κάνουν την δουλειά χωρίς να είσαι εκεί. Το μειονέκτημα είναι ότι αν τυχόν είναι προβληματικό το δίκτυο της περιοχής ή της πολυκατοικίας και δεν έχεις σήμα θα πρέπει να ξαναέρθουν για να βρουν το πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...