divido Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Το διήμερο αυτό έχουμε ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος με 10300mw χθες και 10512 σήμερα και έπεται νέο ρεκόρ αύριο. Για να το πετύχει αυτό η ΔΕΗ εκτός από τις εισαγωγές ρεύματος κατέφυγε και σε αύξηση της παραγωγής στα εργοστάσια περιοχής Πτολεμαϊδας - Κοζάνης - Αμυνταίου - Μελίτης όπου παράγεται πάνω από το 40% της ενέργειας της χώρας. Πώς αύξησε τη παραγωγή? πολύ απλά έβγαλε τα φίλτρα εκτός! για να αυξηθεί η απόδοση. Για του λόγου το αληθές ορίστε τα γραφήματα από εργαστήριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης του ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας (τα αποτελέσματα είναι οnline στη διεύθυνση http://www.airlab.edu.gr/htm/skozani.php) Ορίστε οι εικόνες στη στη πρώτη η αξιολόγηση της ατμόσφαιρας για σήμερα αγγίζει τη χειρότερη δυνατή και στη δεύτερη από το γράφημα προκύπτει ότι επί 24 και πλέον ώρες τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπερνούν το επίσημο όριο της ΕΕ το οποίο είναι 50μg/m3, μάλιστα ο μέσος όρος φαίνεται (οπτικά) να ξεπερνάει τα 90μg/m3. Η ΔΕΗ και η πολιτική ηγεσία δεν δίνουν δεκάρα για το τι αναπνέουν 200.000 κάτοικοι της περιοχής, το μόνο που τους νοιάζει είναι μην έχουμε μπλακ αουτ και ιδρώσει κανένα αυτάκι των υπολοίπων 9.800.000. Τρόποι υπάρχουν να μειωθεί η κατανάλωση, αλλά όχι δεν τους νοιάζει, αφού μπορούν να παράγουν. Αυτή είναι η πλεύρά του καύσωνα που οι ειδήσεις δεν παρουσιάζουν, και που δεν θα παρουσιάσουν ποτέ. (μόνο ο κούλογλου, ίσως, καμιά δευτέρα μεσα στο καταχείμωνο)
kage Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 για πες μερικους τροπους π θα μπορει να ξεφυγει το μπλακ ουτ...ελπιζω να μην πεις την ηλιθια ανακοινωση 11-3 να μην αναβουν ολες τις συσκευες. εγω ξερω οτι η δευ παραγει αυτονομα μεχρι 11.000mw.τα 3.000 ειναι απο φωτοβολταικα-αιολικα. ρυπανση δεν εχει μονο κοζανη αλλα κ εδω Αθηνα αυτες τις μερες λογω απνοιας.απ οτι ακουσα απαγορεψαν κ στα εργοστασια π βγαζουν οργανοανθρακες να δουλεψουν αυριο...
kx5 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Πόσο εύκολο είναι να βγουν τα φίλτρα εκτός την ώρα που οι μονάδες λειτουργούν στο φουλ? Γιατί από τα λίγα που έκανα στη σχολή για τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια μου φαίνεται κάπως κουφό. Μήπως η ρύπανση είναι αναπόφευκτη ακόμη και με τα φίλτρα?
coolman Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Από τι έβλεπα εχτές το πρωί σε μία εκπομπή, είχαν καλέσει έναν από τη ΔΕΗ (δεν πρόλαβα να δω ποιος είναι αλλά φαινόταν σημαντικός). Μέσα σε όλα είπε ο άνθρωπος ότι τα αιολικά συστήματα δεν απέδιδαν όσο έπρεπε αυτές τις ημέρες γιατί είχε σχετική άπνοια. Λογικό μου φάνηκε. Τώρα λέει θα προσανατολιστούν σε φωτοβολταϊκά. Γιατί άραγε τόση καθυστέρηση; Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι τα συστήματα αυτά δεν απέδιδαν ώστε να γίνει απόσβεση της επένδυσης. Πιθανών πλέων να έχουν εξελιχτεί αρκετά και να έχουν γίνει ποιο αποδοτικά.
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Για πέρνα μια βόλτα από Πτολεμαΐδα που λέει το παλικάρι να δεις ρύπανση... Τι Αθήνα και μαλακίες... Στην Αθήνα μόνο καταναλώνουν
poscaman Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 οικογενειακως σκεφτομαστε να ριξουμε λεφτα στα φωτοβολταϊκα για να γλιτωσουμε την ΔΕΗ....
Dimitris22 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 οικογενειακως σκεφτομαστε να ριξουμε λεφτα στα φωτοβολταϊκα για να γλιτωσουμε την ΔΕΗ.... Δυστηχώς όμως το κόστος υλοποίησης-κατασκευής-συντήρησης ακόμα και για απλή οικιακή χρηση κρίνεται απαγορευτικό...
lary7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Αιολικά δεν θέλουν στα νησία λόγω περιβαλοντολογικών επιπτώσεων, φωτοβολταικά χωρίς επιδότηση δεν βάζει κανένας, πυρινικό σταθμό δεν θέλουμε πουθενα οπότε τι μένει ??Να ''μαυρίσει'' η Κοζάνη (που παλιά θεωρούσαν ευλογία τους σταθμούς. Και το ανέκδοτο είναι πως αν είχαμε σωστή ενεργιακή διαχείριση το πρόβλημα θα ήταν μικρότερο. Κουράγιο Κοζάνη, τα χειρότερα είναι μπροστά!!!!
coolman Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Αιολικά δεν θέλουν στα νησία λόγω περιβαλοντολογικών επιπτώσεων Αυτό μπορείς να το εξηγήσεις; Τι επιπτώσεις εκτός του ότι θα φανεί μία κολόνα με έλικες στο τοπίο; Ρωτάω επειδή πρόσφατα ένα νησί ξεσηκώθηκε για αυτό το λόγο και μου φάνηκε παράξενο. Έχω δει αυτές τις γεννήτριες στο Λαύριο και δεν μου φάνηκαν και τόσο άσχημες.
Dimitris22 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Αιολικά δεν θέλουν στα νησία λόγω περιβαλοντολογικών επιπτώσεων, φωτοβολταικά χωρίς επιδότηση δεν βάζει κανένας, πυρινικό σταθμό δεν θέλουμε πουθενα οπότε τι μένει ??Να ''μαυρίσει'' η Κοζάνη (που παλιά θεωρούσαν ευλογία τους σταθμούς. Και το ανέκδοτο είναι πως αν είχαμε σωστή ενεργιακή διαχείριση το πρόβλημα θα ήταν μικρότερο. Κουράγιο Κοζάνη, τα χειρότερα είναι μπροστά!!!! Έχεις δίκιο φίλε.... Έτυχε να περνάω μια φορα απο κάποια περιοχή που πολυ κοντά λειτουργούσε το εργοστάσιο και η περιοχή θύμιζε τοπίο που μόλις είχε εκραγεί ηφαίστιο....
lary7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Έχεις δίκιο φίλε....Έτυχε να περνάω μια φορα απο κάποια περιοχή που πολυ κοντά λειτουργούσε το εργοστάσιο και η περιοχή θύμιζε τοπίο που μόλις είχε εκραγεί ηφαίστιο.... Οποιος πάει για σκί στο Ελατοχώρι και έχει καθαρό καιρό βλέπει καθαρά το μαύρο σύνοφο που τυλιγει την περιοχή. Ευτυχώς δεν φυασάει σχεδον ποτέ δυτικά για να το φέρει και προς τα μέρη μας. @Αυτό μπορείς να το εξηγήσεις; Τι επιπτώσεις εκτός του ότι θα φανεί μία κολόνα με έλικες στο τοπίο; Ρωτάω επειδή πρόσφατα ένα νησί ξεσηκώθηκε για αυτό το λόγο και μου φάνηκε παράξενο. Έχω δει αυτές τις γεννήτριες στο Λαύριο και δεν μου φάνηκαν και τόσο άσχημες. Τοπικισμός και βλαχοπονηριά. Σου λεει βάλτε 5 γενήτριες ώστε να καλύπτουν το νησι μας, όχι παραπάνω. Σίγουρα χαλάει λίγο το τοπίο αλλα βλέπεις δεν τρώνε αυτοι την μαυρίλα της κοζάνης, αρα στα ''απίδια'' τους. Αβν την έτρωγαν σίγουρα θα σκεύτονταν αλλοιός.
Neurotic_Fest Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δυστηχώς όμως το κόστος υλοποίησης-κατασκευής-συντήρησης ακόμα και για απλή οικιακή χρηση κρίνεται απαγορευτικό... Από ποιό ποσό ξεκινάει το απαγορευτικό για σένα ; Οταν λες συντήρηση φαντάζομαι θα εννοείς τον έλεγχο που μπορεί να τον κάνει και ένα δικός σου μηχανικός , πέραν του τυπικού ελέγχου σπάνια χρειάζεται κάτι άλλο.Το κόστος ειναι 5500-8000 το κιλοβατ συνήθως(τα αυτόνομα είναι πιο ακριβά ,μπαταρίες κτλ).Μεγάλο μέρος της επένδυσης πάει στην εγκατάσταση και την προμελέτη, αν είσαι μηχανικός δηλαδή και έχεις όρεξη να το ψάξεις γλιτώνεις πολλά.Αν υπήρχε και επιδότηση στα οικιακά ή χρηματοδοτικά τραπεζικά πακέτα οι τιμές θα έπεφταν και άλλο φυσικά, δεν έχουμε φτάσει στο όριο.
21century Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Στην Καλαματα παρακλω εφθασε ο υδραργυρος τους 46 βαθμους και μετα λετε για ζεστη σε αλλες περιχοες?
Neurotic_Fest Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Μακράν πιο υποφερτοί οι 46 στην Καλαμάτα που έχετε και την θάλασσα στα πόδια σας από την Αθήνα.Να περπατάς στις επτά το απογευμα στον δρόμο και να νομίζεις οτί είσαι πάνω σε κάρβουνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.