Προς το περιεχόμενο

Παρακαλώ τα φώτα σας

Xplayer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να βάλω ένα παλαιό HD Quantum 50MB. ( το γιατί είναι άσχετο ) <p>Έχω IDE 1 : HD

Slave : DVD

IDE 2 : CDRW

Slave : θέλω να βάλω το νέο HD 50 MB <p>Ενώ το Bios αναγνωρίζει κανονικά το νέο HD ( σαν slave ),τα Windows αρνούνται να ξεκινήσουν.<p>Προσπαθώ να βάλω μέσα από τα Windows, new hardware, ( συνδέοντας εκ τον υστέρων το IDE στο HD), τα Windows σταματάνε να ανταποκρίνονται. <p>Σημειωτέον ότι, όταν βγάζω το ένα ( είτε είναι το CDRW είτε το HD 50MB ),τα windows ξεκινούν, γνωρίζοντας κανονικά της αντίστοιχες συσκευές.<p>Το πρόβλημα παρουσιάζετε και στο Windows 2000 SP2 και στο XP (B2600)<p>Ps1. Θέμα τροφοδοτικού δεν πιστεύω να είναι λόγο ότι όλα τα driver είναι συνέχεια δεμένα με το τροφοδοτικό όταν δουλεύει το σύστημα.

Ps2. Το HD 50 MB δεν εχει jumpers

Δημοσ.

Elpizo me Jumper na eisai prosektikos.

Exeis dokimasi na sindesis sto Secondary sketo to Harddisk na dis ean doulevi?

Dokimase to BIOS na valeis AUTO ri8misi gia to 50MB kai oxi User pou to vazi meta tin anagnorisi tou Diskou.to kalodio pou vazeis kalo 8a itan na einai ATA33 kai oxi ATA66 i ATA100 pou einai 80 kalodion alla klasiko 40 kalodion.

Kai akoma elpizo na min exeis kanis enable tou s BusMaster gia to Secondary port mesa apo tis rimisis tou IDE Controller pou einai sto System->Divice Manager->Harddisk Controllers -> ... Bus Master -> Settings -> Dual IDE Channel Settings vale ekei mono to Primary.

Dokimase auta.

Bye

Δημοσ.

Elpizo me Jumper na eisai prosektikos.<p>Δεν εχει<p>Exeis dokimasi na sindesis sto Secondary sketo to Harddisk na dis ean doulevi?<p>Ναι και δουλευει κανονικα<p>Dokimase to BIOS na valeis AUTO ri8misi gia to 50MB kai oxi User pou to vazi meta tin anagnorisi tou Diskou.to kalodio pou vazeis kalo 8a itan na einai ATA33 kai oxi ATA66 i ATA100 pou einai 80 kalodion alla klasiko 40 kalodion.<p>Ειναι AUTO, και αφου δουλεβει οταν ειναι μονο του, δεν πιστευω να υπαρχει θεμα καλοδιου.<p>..System->Divice Manager->Harddisk Controllers -> ... Bus Master -> Settings -> Dual IDE Channel Settings vale ekei mono to Primary<p>Δεν εχω επιλογες να αλλαξω, τουλαχιστον στα XP που ειμαι τωρα.

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by Snup[DeepCor3]:

[QB][/QB]<hr></blockquote><p>

Αν σου πω, θα λυσεις το προβλημα ?<p>Ηθελα να το κανω format για ενα pentium 100 Mhz, και οταν το εβαλα στο PC, δεν ....

To προβλημα δεν ειναι αν μπορω να το κανω format, αλλα γιατι δεν μπορω να το βαλω.

Δημοσ.

xekinise ton ypologisti sou me mia disketa ekinisis, kai sto a: grapse FDISK MBR .me auton ton tropo midenizeis to boot sector tou diskou kai etsi tha mporesei na doulepsei opou kai na ton baleis. gia dokimase to

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by xpert:

<strong>to kalodio pou vazeis kalo 8a itan na einai ATA33 kai oxi ATA66 i ATA100 pou einai 80 kalodion alla klasiko 40 kalodion.

</strong><hr></blockquote><p>Ψιλο-άσχετο το βρίσκω αυτό που λέει ο φίλος xpert, αν και κατά τα άλλα σωστός.<p>Η καλωδιοταινία IDE είναι ένας αγωγός και τίποτα παραπάνω. Έχει 40 ή 80 καλωδιάκια και είναι καθαρά παθητικό, δηλαδή δεν περιέχει κάποιο κύκλωμα ή οτιδήποτε που μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία των συσκευών...

Απλά η 80άρες έχουν 40 επιπλέον γειώσεις που παρέχουν μικρότερες απόλειες και σταθερότερη λειτουργία για τα προτόκολα ΑΤΑ 66+...οι controller και τα drive διαχωρίζουν τα ATA 33 (40 καλωδιάκια) από τα ΑΤΑ 66/100/133 (80 καλωδιάκια) καθαρά μετρώντας την αντίστασή του καθενώς συγκριτικά με το εργοστασιακό πρότυπό τους...<p>Στο πρόβλημά μας τώρα: ο δίσκος σου φίλε Xplayer είναι παλαιός και δεν έχει jumper για να τον ορίζεις σαν slave ή master στο κανάλι του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με κάποια άλλη συσκευή στο ίδιο κανάλι IDE...αλλά εσύ γιατί φαγώθηκες; Σώσε τα δεδομένα σου, κάνε format και πάπαλα...πολλή τυρράνια για το τίποτα μου φαίνεται τραβάς!<p>Χαλάρωσε, Χριστούγεννα είναι...<p>Imagine wink.gif" border="0

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by Imagine:

<strong><p>...πολλή τυρράνια για το τίποτα μου φαίνεται τραβάς!<p>Χαλάρωσε, Χριστούγεννα είναι...<p>Imagine wink.gif" border="0 </strong><hr></blockquote><p>Σοστος. Ελα ντε confused.gif" border="0

Δημοσ.

Exeis dokimasi na valis to CDRW Cable Select.

Afou o Imagine lei oti o Diskos doulevi monos tou.

Ti sou vgazi Master i Slave otan to vazeis mono tou;Ean sou vgazi Master vale to CDRW sou Slave i Cable Select.

Gia dokimase.

Bye<p>[ 27-12-2001: Message edited by: xpert ]</p>

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...