Προς το περιεχόμενο

Ειδικοτητα σε στρατο

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ με gdevil.

Επίσης από ότι θυμάμαι οι ΔΕΑ του Γεωγραφικού δεν ανήκουν εξαρχής σε αυτό αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αν έχεις βύσμα διάβαινε πάντως.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εξαρτάται από τον χαρακτήρα σου.

Αν σέβεσαι τις σειρούλες σου (και δεν τις θεωρείς στρατιωτάκια όπως διάβασα παραπάνω), αν θέλεις να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτός ο χρόνος και να απολυθείς χωρίς να σε έχει αλλάξει αυτή η εμπειρία, τότε όσο πιο χαμηλά στην ιεραρχία τόσο καλύτερα.

Αν τώρα είσαι κανένας στρατόκ@βλος, δεν το συζητάμε. ΥΕΑ. Θα απολαύσεις και την εκπαίδευση.

Υπομονή, ένας χρόνος περνάει γρήγορα (απο κει και πέρα ήταν τα δύσκολα για μας τους παλιότερους)

Δεν ήξερα ότι ο όρος στρατιωτάκια είναι υποτιμητικός. Και δεν είσαι εσύ που θα κρίνεις αν σέβομαι ή όχι τις σειρές μου. Όσο περι στρατοκ@βλίας, η πλειοψηφεία που δέχεται να γίνει ΔΕΑ είναι γιατί δεν γουστάρει σκοπιές/αγγαρίες κλπ και δελεάζεται από το ωράριο και τα χρήματα.

Αν δεν έχεις να προσφέρεις κάποιες πληροφορίες θα σε παρακαλούσα να μην σπαμμάρεις το θρεντ, και κάνεις flame προσβάλλοντας έμμεσα άλλα μέλη.

Δημοσ.

Θα σου πω δύο πράγματα τα οποία είναι 100% σίγουρα.

1ον Για να πάς ΓΥΣ θα πρέπει να έχεις κάποιον για να σε στείλει. Αλλιώς δεν πα να είσαι και ο καλύτερος τοπογράφος με διδακτορικό ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣ.

2ον Εάν θα γίνεις ΔΕΑ είναι καθαρά προσωπική σου επιλογή. Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει και διαφορετική άποψη.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι οι ΔΕΑ πηγαίνουν συνέχεια σε φυλάκια αρχιφύλακες. Αυτό είναι το μεγάλο μείον. Σίγουρα θα περάσεις πάνω από το μισό της θητείας σε φυλάκιο

Δημοσ.

Όπως και να το κάνουμε η λέξη "στρατιωτάκια" από μόνη της είναι υποτιμητική. Ο bilco (κάποια σχέση με Sgt. Bilko? :) ) νομίζω πως μιλάει για τη μία όψη του νομίσματος, ναι μεν αν είσαι στ/βλος θα το απολαύσεις αλλά δεν πάνε όλοι ΔΕΑ επειδή είναι έτσι ως χαρακτήρες (βλέπε και άποψη gdevil). Επίσης τα δύσκολα αρχίζουν μετά την απόλυση καθώς τότε τελειώνει η "άδεια" από τη ζωή! Έτσι και αλλιώς στο τέλος όλα μία ανάμνηση είναι. Ο στρατός στην τελική είναι λίγο μούφα καθώς εκεί δε θα είναι η μόνιμη δουλειά σου ούτε θα βρίσκεσαι για πάντα εκεί. Οπότε κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς αλλά μην αγχώνεσαι.

Δημοσ.
Δεν ήξερα ότι ο όρος στρατιωτάκια είναι υποτιμητικός.

Για μένα είναι γιατί το έχω ζήσει

Και δεν είσαι εσύ που θα κρίνεις αν σέβομαι ή όχι τις σειρές μου.

Πως κατάφερες να βγάλεις το συμπέρασμα οτι αναφέρομαι σε εσένα δεν μπορώ να καταλάβω...

Όσο περι στρατοκ@βλίας, η πλειοψηφεία που δέχεται να γίνει ΔΕΑ είναι γιατί δεν γουστάρει σκοπιές/αγγαρίες κλπ και δελεάζεται από το ωράριο και τα χρήματα.

Ούτε αυτό το συμπέρασμα το καταλαβαίνω. Δεν είπα ότι οι ΔΕΑ είναι στρατόκ@βλοι, ούτε καν ότι δεν σέβονται τις σειρές τους. Ακριβώς επειδή η συντριπτική τους πλειοψηφεία δεν είναι έτσι βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη θέση ανάμεσα στην καμπάνα του διοικητή και στην καμπάνα στο φαντάρο. Αν είσαι στρατόκ@βλος δεν έχεις τέτοια προβλήματα.

Αν δεν έχεις να προσφέρεις κάποιες πληροφορίες θα σε παρακαλούσα να μην σπαμμάρεις το θρεντ, και κάνεις flame προσβάλλοντας έμμεσα άλλα μέλη.

Γιατί δεν είναι πληροφορία η προσωπική μου εμπειρία; Οι περισσότεροι δόκιμοι που γνώρισα πέρασαν χειρότερα από φαντάρους επειδή ΔΕΝ ήταν έτσι. Και ακόμα μια πληροφορία: το βλέμμα των σειρών μου ΔΕΑ όταν φεύγαμε και αυτοί μέτραγαν ακόμα 6.

Ο bilco (κάποια σχέση με Sgt. Bilko? :) )

Και ακόμα χειρότερα, επ/χιας

Δημοσ.

Λοιπόν...αν έχεις άκρες...και μπορείς να πάς ΓΥΣ...όλα είναι καλά...είτε σαν ΔΕΑ...είτε σαν Στρατιώτης....

Πάντως πληροφοριακά...υπάρχει και η μαγική ειδικότητα του ΤΦ Τ.Ε. (αυτήν έχω και εγώ και χωρίς μέσον....για να μην παρεξηγηθώ...) ....

ΤΦ Τ.Ε. : 2,5 το πολύ μήνες σε ενεργό τάγμα (Έβρο και νησιά Αιγαίου)....και κάνεις περίπου 2-3 φυλάκια....

Μετά σου έρχετε μετάθεση για Τάγμα Εθνοφυλακής σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας (απο Καστοριά,Φλώρινα...μέχρι Κέρκυρα ή Χίο)...ακόμη και στο μέρος που ήδη έχεις πάρει την πρώτη τοποθέτησή σου (αμετάθετος)....

Στα σύν...στα περισσότερα Τ.Ε. το άτυπο ωράριο είναι μέχρι τις 10.00 το πρωί....έχεις να κάνεις με πολίτες κυρίως...ξεχνάς αναφορές , Φρουρές , Εκπαιδεύσεις κλπ.. Απίστευτα ελεύθερος χρόνος....Συνήθως στα Τ.Ε. υπάρχουν 4-5 ΔΕΑ , 2-3 Αρχιλοχίες , ένας Υποδιοικητής (το πολύ Υπλγός) και φυσικά ένας Δκτης.Α!!!και κανένα βύσμα Στρατιώτης....

Στα πλήν: Γραφειοκρατία , σου Χρεώνουν πολλά μα πάρα πολλά υλικά και όπλα...οπωσδήποτε θές αυτοκίνητο...Σε θεωρούν και εσένα βύσμα....ώρες ώρες δεν έχεις τι να κάνεις και όλα είναι Βαρετα....

Δημοσ.

οι Μ.Ε. είναι για τους επίστρατους (μέχρι 40 ετών)....

έπειτα οι επίστρατοι πάνε στα Τ.Ε. (τάγματα εθνοφυλακής)...έχουν όπλο και υλικά στο σπίτι και η υποχρέωση των ΔΕΑ είναι να τα ελέγχουν 1 φορά το

4μηνο....

Δημοσ.

@bilco: Μπορεί όντως να μην απευθυνόσουν σε εμένα αλλά ο τρόπος που τα διατύπωσες μου δημιούργησε αυτή την εντύπωση. Λανθασμένη ίσως αλλά και εσύ δεν ήσουν ξεκάθαρος στα γραφόμενά σου. End of story for me.

Anyway, το θέμα είναι αν αξίζει και πώς να παει ο topicstarter στην ΓΥΣ. Κατά την γνώμη μου, αν έχει το βύσμα να μπεί στην ΓΥΣ τότε να πάει με τα 1000. Ας κάνει και 5 μήνες παραπάνω. Η εμπειρία που θα αποκομίσει δεν αποκτάται εύκολα, και θα μπορεί να την επικαλεστεί όταν θελήσει να προσληφθεί οπουδήποτε. Εγώ είμαι πολιτικός μηχανικός, οπότε δεν είχα ελπίδες για κάτι τέτοιο γιαυτό και παρέμεινα ΣΤΡ(ΜΧ).

Δημοσ.
Λοιπόν...αν έχεις άκρες...και μπορείς να πάς ΓΥΣ...όλα είναι καλά...είτε σαν ΔΕΑ...είτε σαν Στρατιώτης....

Πάντως πληροφοριακά...υπάρχει και η μαγική ειδικότητα του ΤΦ Τ.Ε. (αυτήν έχω και εγώ και χωρίς μέσον....για να μην παρεξηγηθώ...) ....

ΤΦ Τ.Ε. : 2,5 το πολύ μήνες σε ενεργό τάγμα (Έβρο και νησιά Αιγαίου)....και κάνεις περίπου 2-3 φυλάκια....

Μετά σου έρχετε μετάθεση για Τάγμα Εθνοφυλακής σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας (απο Καστοριά,Φλώρινα...μέχρι Κέρκυρα ή Χίο)...ακόμη και στο μέρος που ήδη έχεις πάρει την πρώτη τοποθέτησή σου (αμετάθετος)....

Στα σύν...στα περισσότερα Τ.Ε. το άτυπο ωράριο είναι μέχρι τις 10.00 το πρωί....έχεις να κάνεις με πολίτες κυρίως...ξεχνάς αναφορές , Φρουρές , Εκπαιδεύσεις κλπ.. Απίστευτα ελεύθερος χρόνος....Συνήθως στα Τ.Ε. υπάρχουν 4-5 ΔΕΑ , 2-3 Αρχιλοχίες , ένας Υποδιοικητής (το πολύ Υπλγός) και φυσικά ένας Δκτης.Α!!!και κανένα βύσμα Στρατιώτης....

Στα πλήν: Γραφειοκρατία , σου Χρεώνουν πολλά μα πάρα πολλά υλικά και όπλα...οπωσδήποτε θές αυτοκίνητο...Σε θεωρούν και εσένα βύσμα....ώρες ώρες δεν έχεις τι να κάνεις και όλα είναι Βαρετα....

Καλή ειδικότητα είναι να είσαι Τ.Ε. όταν το σπίτι σου είναι σε τέτοια παραμεθωριακή περιοχή. Αλλιώς σημαίνει σίγουρη περαίωση της θητείας του ΔΕΑ μακριά από το σπίτι του.

Κανένα από τα Τ.Ε. που ξέρω δεν είχε άτυπο ωράριο μέχρι τις 10.00 . Αναγκαστικά πίναμε καφέ από τις 9.00 μέχρι τις 2.30 :P !!

Επίσης για να γίνουν οι ελέγχοι οπλισμού ολοκληρωμένα όπως προβλέπεται, θα πρέπει ο ΔΕΑ να διαθέσει τον χρόνο του και τα απογεύματα. Θα έλεγα πως μετά τα τάγματα προκαλύψεως, τα Τ.Ε. είναι η χειρότερη φάση για δεύτερη μετάθεση ενός ΔΕΑ(ΠΖ)

Δημοσ.
Κανένα από τα Τ.Ε. που ξέρω δεν είχε άτυπο ωράριο μέχρι τις 10.00 . Αναγκαστικά πίναμε καφέ από τις 9.00 μέχρι τις 2.30 :P !!

Επίσης για να γίνουν οι ελέγχοι οπλισμού ολοκληρωμένα όπως προβλέπεται, θα πρέπει ο ΔΕΑ να διαθέσει τον χρόνο του και τα απογεύματα. Θα έλεγα πως μετά τα τάγματα προκαλύψεως, τα Τ.Ε. είναι η χειρότερη φάση για δεύτερη μετάθεση ενός ΔΕΑ(ΠΖ)

Συμφωνώ για τα απογεύματα...χωρίς να είναι τόσο άσχημο αυτό....

μάλλον πάντως σου ξέφυγαν κάποια Τ.Ε....

είδικά σε αυτά που δεν έχεις χρεωμένα γραφεία...είναι κάπως καλύτερα....

btw....υπάρχουν τρόποι να κάνεις το άτυπο ωράριο...τα πάντα είναι θέμα Δκτή....

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια αν θελετε να σας πω για την ΓΥΣ νομιζω οτι ειμαι ειδικος μιας κ υπηρετησα εκει για 10 μηνες.Οντως περνουν πολυ λιγα ατομα.Απο την δικη μου σειρα 280 πηραν μονο 2 εμενα κ αλλον εναν.Μην πειτε για βυσμα γιατι ειλικρινα στην σειρα μου δεν επεζαι μιας κ εγω κ το αλλο το παιδι ειμασταν απο επαρχια κ δεν θελαμε να κατεβουμε Αθηνα.

Καποιος φιλος ειπε οτι περνουν Τοπογραφους μονο.Αυτο δεν ισχυει.Περνουν κ Πολ. Μηχ/κους.Οντως δουλευαμε τον περισοτερρο καιρο (αναλογως καιρου) εκτος Αθηνων σε διαφορα μερη της Ελλαδας κανοντας Αποτυπωσεις κ Κτηματογραφησεις κ ειχαμε πολλα τυχερα.Δεν ειναι αναγκη να εχεις επαγγελματικα δικαιωματα δηλ να εισαι γραμμενος στο ΤΕΕ μιας κ υπογραφεις με την ειδικοτητα την στρατιωτικη που δεν εχει σχεση με εξω.Εγω δεν ειχα γραφτει ακομα στο ΤΕΕ κ υπεγραφα κανονικα.Πριν πας ΓΥΣ κανεις κανονηκα παραμεθοριο κ μετα πας ΓΥΣ κ εκει χαλαρωνεις κ ειναι σαν να δουλευεις σε ενα τεχνικο γραφειο που ασχολειται με τοπογραφικες εργασιες.Ειναι πολυ καλη φαση μιας κ αποκτας εμπειριες πανω στην δουλεια κ εγω σαν Πολ. Μηχ/κος εμαθα αρκετα απο τοπογραφια.Αν μετανιωσα που εκανα 5 μηνες παραπανω?Οχι βεβαια κ μαλιστα ηταν απο τις καλυτερες περιοδους μιας κ δεν ειχα το ανχος του ελευθερου επαγγελματια.

Δημοσ.

Αν κάποιος είναι μηχανολόγος και του έχει έρθει για ναυτικό, τι παίζει? Υπάρχει κάτι ανάλογο? Ξέρει κανείς? Για το ναυτικό μου είχε έρθει νωρίς, αλλά πήρα αναβολή λόγω σπουδών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...