Επικουρος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Ναι, αλλά μήπως θέλει να πάει δόκιμος; ... Θέλω να πάω δόκιμος!και ζητάω εμπειρίες από όσους πήγαν δόκιμοι αξιωματικοί.όσων αφορά τις μονάδες πυροβολικού. ---------- Προσθήκη στις 17:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:48 ---------- paredwse, μήπως θέλει να πάει δόκιμος; ... Στο θέμα: Ο στρατός μόνο κακό μπορεί να κάνει στην "οργάνωσή" σου (ή καλύτερα συγκρότησή σου) σαν άνθρωπο. Προσπάθησα πάρα πολύ να μην παρασυρθώ από το όλο περιβάλλον τεμπελιάς και υποτονικότητας που είναι διάχυτο κατά την στρατιωτική θητεία και να εκμεταλλευτώ όλον αυτόν τον χαμένο χρόνο κάνοντας πράγματα που ήθελα αλλά δεν είχα χρόνο (διαβάζοντας πάρα πολλά βιβλία, παίζοντας πάρα πολύ σκάκι, κτλ) Παρ' όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι επηρεάστηκα και μου πήρε ένα μικρό διάστημα να επανέλθω στους ρυθμούς και τις απαιτήσεις του έξω κόσμου. Ο στρατός είναι πολύ επικίνδυνος σε αυτό το θέμα, μπορεί πολύ εύκολα να σε αποχαυνώσει, και χωρίς να το καταλάβεις... Το έχω ακούσει από μερικούς να μου το λένε αυτο
SilverCloak Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Φίλος, δεν ξέρω που γίνεται η εκπαίδευση για τους ΔΕΑ πυροβολικού. Αν γίνεται μακριά από το σπίτι σου, λάβε υπόψιν σου ότι θα είσαι 5 μήνες μακριά από το σπίτι σου. Αλλιώς, εάν το βύσμα σου δουλεύει, μπορείς να είσαι αμέσως μετά το κέντρο (<1μήνας) σπίτι σου. Μη συζητήσω για το ότι θα κάνεις πάνω από διπλάσια θητεία. Μετά τους 6 μήνες, θα είσαι "άρχοντας" βέβαια, αλλά αν δεν είχες πάει ΔΕΑ, σχεδόν θα τελείωνες... Και αν περιμένεις την εκπαίδευση των ΔΕΑ για να οργανώσεις τη ζωή σου σαν άνθρωπος... κρίμα. Το μόνο που σου μαθαίνουν εκεί είναι πως να είσαι... ηλίθιος, φυγόπονος και υπεύθυνος για τίποτα. Και πως αφού σε σκίσει κάποιος, μπορείς να σκίσεις και εσύ με τη σειρά σου. Δηλαδή... ηλίθιος! Yes, I love Greek army, φαίνεται; Κράξιμο: Μη σχολιάσω τα ορθογραφικά... μηχανικέ! Μας βγάζεις κακό όνομα!
Επικουρος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Φίλος, δεν ξέρω που γίνεται η εκπαίδευση για τους ΔΕΑ πυροβολικού. Αν γίνεται μακριά από το σπίτι σου, λάβε υπόψιν σου ότι θα είσαι 5 μήνες μακριά από το σπίτι σου.Αλλιώς, εάν το βύσμα σου δουλεύει, μπορείς να είσαι αμέσως μετά το κέντρο (<1μήνας) σπίτι σου. Μη συζητήσω για το ότι θα κάνεις πάνω από διπλάσια θητεία. Μετά τους 6 μήνες, θα είσαι "άρχοντας" βέβαια, αλλά αν δεν είχες πάει ΔΕΑ, σχεδόν θα τελείωνες... Και αν περιμένεις την εκπαίδευση των ΔΕΑ για να οργανώσεις τη ζωή σου σαν άνθρωπος... κρίμα. Το μόνο που σου μαθαίνουν εκεί είναι πως να είσαι... ηλίθιος, φυγόπονος και υπεύθυνος για τίποτα. Και πως αφού σε σκίσει κάποιος, μπορείς να σκίσεις και εσύ με τη σειρά σου. Δηλαδή... ηλίθιος! Yes, I love Greek army, φαίνεται; Κράξιμο: Μη σχολιάσω τα ορθογραφικά... μηχανικέ! Μας βγάζεις κακό όνομα! Φίλε μου τι να σου πω.όσοι πήγαν δόκιμοι με λένε να πάω δόκιμος.αντιθέτως τους απλούς φαντάρους λέγανε ηλίθιους
SilverCloak Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε μου τι να σου πω.όσοι πήγαν δόκιμοι με λένε να πάω δόκιμος.αντιθέτως τους απλούς φαντάρους λέγανε ηλίθιους Κοίτα, μέσα στο στρατό βρίσκεις ότι να 'ναι, το ξέρεις αυτό. Οι περισσότεροι δόκιμοι που συνάντησα εγώ ήταν κομπλεξικοί αμόρφωτοι*. Που πέρασαν εκπαίδευση δόκιμου και νόμιζαν ότι έγιναν κάποιοι. Φυσικά βρήκα και σκέτους αμόρφωτους που δεν ήταν κομπλεξικοί και ήταν φοβερά τυπάκια. Βρήκα όμως και έναν μορφωμένο ΔΕΑ και όταν τον ρώτησα γιατί πήγε εκεί, μου είπε... γιατί είμαι κομπλεξικός και με τους καραβανάδες θα έπαιζα ξύλο όλη μέρα και άρα δεν θα τελείωνα ποτέ το στρατό. Ο απλός φαντάρος, είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, πράγματι. Αλλά από το στρατό θέλεις απλά να τελειώσει (η θητεία) και όχι να σε διδάξει κάτι, γιατί είναι σάπιος από τη βάση. Τώρα... αν είσαι αμόρφωτος και μη κομπλεξικός, μπορεί και να έχει να σε διδάξει κάτι η εκπαίδευση ΔΕΑ. Τέλος υπάρχει το πρακτικό ζήτημα του χρόνου. Και φυσικά των χρημάτων. Φίλος μου πήγε ΔΕΑ γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να μη βάλει μέσα τους συνταξιούχους γονείς του. (που είχαν βέβαια βύσμα να τον φέρουν σπίτι του) *Τη μόρφωση την χρησιμοποιώ με την ευρεία έννοια. Υπάρχουν απόφοιτοι λυκείου "μορφωμένοι" και διπλωματούχοι πολυτεχνείου "αμόρφωτοι".
panagos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Είσαι σίγουρος οτι μπορείς να γίνεις δόκιμος ενώ έχεις μειωμένη θητεία;
doctorkostis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Είσαι σίγουρος οτι μπορείς να γίνεις δόκιμος ενώ έχεις μειωμένη θητεία; +1.Απ'οτι θυμαμαι για να γινεις δοκιμος πρεπει να υπηρετεις πληρη θητεια και να εισαι ενοπλος(Ι3α και Ι4 αποκλειονται αυτοματως)
SilverCloak Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Είσαι σίγουρος οτι μπορείς να γίνεις δόκιμος ενώ έχεις μειωμένη θητεία; Μπορεί. Απλά πρέπει να παραιτηθεί εγγράφως από το δικαίωμα του στη μειωμένη θητεία. Εμάς, όταν μας έκαναν ενημέρωση για ΔΕΑ (πρώτη μέρα OMG), μας χώρισαν σε μειωμένης και πλήρους θητείας και στην μειωμένη τα είπαν στα γρήγορα. Μάλιστα ένας που ήθελε να πάει για ΔΕΑ, τον ρώτησαν 32 φορές "μα είσαι σίγουρος βρε παλικάρι μου;¨ Btw, ο χρόνος που υπηρετείς σαν ΔΕΑ έχει μειωθεί; Ή παραμένει 17 μήνες?
panagos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Η θητεία τώρα διαρκεί 9 μήνες. Οι δόκιμοι κάνουν 5 μήνες περισσότερους απο την κανονική θητεία. Άρα 14. Για κάποιον που έχει ήδη τελειώσει τις σπουδές του, έχει ένα πτυχίο που του ανοίγει πολλές πόρτες, έχει οικογένεια, έχει και μειωμένη θητεία, για ποιο λόγο να πάει δόκιμος; Για να παίρνει 600€ περίπου και να είναι κοντά στο σπίτι του, όταν μπορεί να κάνει το 8άμηνο και να είναι στο σπίτι του και με μια δουλειά που θα του δίνει τα διπλά;
Andreas2 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ δεν έκανα για ειδικότητα λόγω χαμηλού iq
rapidrag Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ δεν έκανα για ειδικότητα λόγω χαμηλού iq εάν το μέτρησες στο στρατό....
Επικουρος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Κοίτα, μέσα στο στρατό βρίσκεις ότι να 'ναι, το ξέρεις αυτό.Οι περισσότεροι δόκιμοι που συνάντησα εγώ ήταν κομπλεξικοί αμόρφωτοι*. Που πέρασαν εκπαίδευση δόκιμου και νόμιζαν ότι έγιναν κάποιοι. Φυσικά βρήκα και σκέτους αμόρφωτους που δεν ήταν κομπλεξικοί και ήταν φοβερά τυπάκια. Βρήκα όμως και έναν μορφωμένο ΔΕΑ και όταν τον ρώτησα γιατί πήγε εκεί, μου είπε... γιατί είμαι κομπλεξικός και με τους καραβανάδες θα έπαιζα ξύλο όλη μέρα και άρα δεν θα τελείωνα ποτέ το στρατό. Ο απλός φαντάρος, είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, πράγματι. Αλλά από το στρατό θέλεις απλά να τελειώσει (η θητεία) και όχι να σε διδάξει κάτι, γιατί είναι σάπιος από τη βάση. Τώρα... αν είσαι αμόρφωτος και μη κομπλεξικός, μπορεί και να έχει να σε διδάξει κάτι η εκπαίδευση ΔΕΑ. Τέλος υπάρχει το πρακτικό ζήτημα του χρόνου. Και φυσικά των χρημάτων. Φίλος μου πήγε ΔΕΑ γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να μη βάλει μέσα τους συνταξιούχους γονείς του. (που είχαν βέβαια βύσμα να τον φέρουν σπίτι του) *Τη μόρφωση την χρησιμοποιώ με την ευρεία έννοια. Υπάρχουν απόφοιτοι λυκείου "μορφωμένοι" και διπλωματούχοι πολυτεχνείου "αμόρφωτοι". Συμφωνώ απόλυτα για τους αμόρφωτους! Αλλά είμαι και εγώ κομπλεξικός " γιατί είμαι κομπλεξικός και με τους καραβανάδες θα έπαιζα ξύλο όλη μέρα και άρα δεν θα τελείωνα ποτέ το στρατό. " Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα αυτή ότι θα πρέπει να ανέχομαι όσους και αν συναντήσω αγράμματους και μη ... Παιδιά και δεν ξέρω αν με πάρουν για ΔΕΑ,υποθετικά μιλάω και θα προτιμούσα ΔΕΑ αν πήγαινα φαντάρος
De@th L0rd Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Τσάμπα χρόνος είναι ο δόκιμος ειδικά αν δεν είσαι κοντά στο σπίτι σου...
nogoso Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 O Δόκιμος όμως αυτή τη στιγμή είναι η μόνη λύση αν δεν έχεις τη δυνατότητα να βρεις απο αλλού λεφτά( π.χ γονείς) και δεν θέλεις να ξοδέψεις ότι έχεις μαζέψει στην άκρη.
PeterHeppner Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Η προτροπή ενός στρατιώτη για σκέψεις να γίνει κάποιος δόκιμος: ΜΑΚΡΙΑ
panagos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Ο δόκιμος δεν είναι λύση καθώς οποιαδήποτε δουλειά να βρεις έξω, θα βγάζεις περισσότερα, θα μένεις (μάλλον) στο σπίτι σου και δεν θα χαιρετάς κανέναν. Αν δεν έχεις ελπίδες για δουλειά στην πολιτική σου ζωή, μπορείς να γίνεις δόκιμος και μετά να κάνεις "καριέρα" στο στρατό. Διαφορετικά, άποψή μου είναι πως δόκιμος, με τη θέλησή του, θα πάει κάποιος που δεν βιάζεται να τελειώσει το στρατό και θέλει την εμπειρία ή τα μόρια και τις συστάσεις που δίνονται αργότερα για άλλες δουλειές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.