Προς το περιεχόμενο

Εμφάνιση text-line χωρίς επέμβαση στον κώδικα

Soth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα τα φώτα σας σε κάτι.

Θέλω ένα script or something που να δημιουργεί μια μπάρα, σε στυλ browser's statusbar για 1 text-line. Η μπάρα αυτή θα εμφανίζεται σε κάθε σελίδα που ανοίγεις από συγκεκριμένο site χωρίς να χρειάζεται να γράψω κώδικα σε κάθε ένα αρχείο ξεχωριστά.

Καμιά ιδέα;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

ΥΓ: Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ, αν όχι να προσπαθήσω πάλι! :P

Δημοσ.

Xmmmm αν δεν κάνω λάθος αυτό πρέπει να το εντάξω μέσα στον κώδικα κάθε αρχείου που θέλω να εμφανίζεται. Έτσι δεν είναι;

Αυτό που θέλω είναι να βρω ενα αρχείο εξωτερικό που να φορτώνεται αυτόματα χωρίς να το καλείς από τον κώδικα.

Δημοσ.

Δε γίνονται τέτοια μαγικά φίλε!

Θα πρέπει να κάνεις edit ένα ή περισσότερα αρχεία...

Αν χρησιμοποιείς κάποιου είδους template, τότε ίσως να μπορείς να κάνεις edit σε ένα αρχείο μόνο και να εμφανίζεται σε όλα...

Δημοσ.

Google για html frames. Αν και οι περισσότεροι web developers δεν τα χρησιμοποιούν πια για διάφορους λόγους, κάνουν αυτό που θέλεις.

Επίσης μπορείς να φτιάξεις ένα template με κάποια server-side γλώσσα προγραμματισμού όπως είναι η php.

Δημοσ.

Δεν θέλω να φτιάξω κάποιο template. Ψάχνω κάτι για ήδη υπάρχον site. Ούτε το frames κάνει αυτό που λέω. Μάλλον δεν καταλάβατε...

Τέσπα, θα το ψάξω. Μη σας κουράζω. Thx για της απαντήσεις.

Δημοσ.

Και το template και τα frames κάνουν ακριβώς αυτό που ζήτησες, δηλαδή μπορούν να εμφανίσουν μία status bar (ή ένα μενού ή οτιδήποτε άλλο) χωρίς να πειράξεις καθόλου τις υπάρχουσες σελίδες σου.

Αν το έψαξες και δεν κατάλαβες πώς μπορούν να το κάνουν αυτό, ξαναρώτα να στα πούμε πιο αναλυτικά.

Δημοσ.

Επειδή έχω ασχοληθεί με frames, απ'όσο ξέρω, πχ. το index θα πρεπει να είναι η σελίδα που έχει τα 2 frames. Το ένα frame πχ. θα τραβαει το υλικό που υπήρχε ως σήμερα και το άλλο frame την statusbar (ή οτιδήποτε άλλο)

Το ζητούμενο είναι πχ. ως index να είναι το αρχείο που έχει το υπάρχον ως σήμερα υλικό και όχι την σελίδα με τα frames...

Δημοσ.

Παλιά σελίδα: index.htm

Με frames:

index.htm => frameset

content.htm => το κυρίως μέρος, το παλιό index.htm

statusbar.htm => η γραμμή που θες

Εσύ δηλαδή θες να μείνει το index.htm ως έχει και να μην γίνει frameset; Γιατί; Τι πρόβλημα υπάρχει αν απλά το κάνεις rename;

(πέρα από τα γνωστά προβλήματα των frames, ότι π.χ. δεν μπορείς να κάνεις από εξωτερική σελίδα link σε συγκεκριμένο σημείο του ιστοχώρου σου κτλ).

Γενικά αν δεν σου κάνει η τεχνική των frames, τότε πας σε template:

index.php: φορτώνει το index.htm και αναλύει τα links. Οποιοδήποτε εσωτερικό link υπάρχει το αλλάζει ώστε να δείχνει πάλι στο index.php αλλά με παράμετρο page=the_old_link. Έτσι θα μπορεί να δείχνει την statusbar αλλά και να φορτώνει το κατάλληλο html αρχείο.

Επειδή έτσι όπως τα έγραψα ίσως είναι λίγο ακαταλαβίστικα, δες demo στο http://www.alkisg.com/help/

Όλες οι σελίδες κάτω από το help είναι html σελίδες, και τις θέλω απαραίτητα να είναι html. Έτσι για να βάλω σε κάθε μια τους το μενού στην αριστερή πλευρά (αντίστοιχα με το statusbar που θες εσύ) τις φορτώνω (αυτοματοποιημένα εννοείται) μέσω του php αρχείου http://www.alkisg.com/help/index.php δίνοντας παράμετρο το όνομα του html αρχείου, π.χ. http://www.alkisg.com/help/?p=TupoiDedomevwv

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς εννοούσα... Γι'αυτό σου είπα ότι δεν μου κάνει ούτε το template ούτε το frame. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο απλά. Όταν βρω αυτό που ψάχνω θα στο δείξω στην πράξη για να καταλάβεις γιατί δεν ήθελα έτσι...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Δημοσ.

Να βάλεις statusbar χωρίς να αλλάξεις τη σελίδα (index.htm) προφανώς είναι αδύνατο. Εκτός φυσικά αν έχεις δικό σου server και μπορείς να του πειράξεις τις ρυθμίσεις για τα header/footer.

Δυο άλλες επιλογές είναι με javascript (να κάνεις include το ίδιο αρχείο javascript από όλα τα αρχεία σου και αυτό να γεννά την statusbar) ή με server side includes, όπου θα πρέπει να κάνεις include τον κώδινα της statusbar.

Δημοσ.

To 1o που λες με ενδιαφέρει. Θες να μου δώσεις λίγο info για να το ψάξω στο google?

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Με javascript?

Βάζεις

<script type="text/javascript" src="statusbar.js">

στο head κάθε σελίδας, και στο ίδιο το statusbar.js γράφεις

window.onload=function() {

document.write("εδώ βάζεις τον html κώδικα της statusbar");

}

Δημοσ.

Όχι όχι... εννοούσα αυτό:

Εκτός φυσικά αν έχεις δικό σου server και μπορείς να του πειράξεις τις ρυθμίσεις για τα header/footer.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...