Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση ενός access point με ένα 2ο access point.

peris72

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι γίνεται όμως δεν μπορώ να το κάνω να δει το 2ο ίδιο ssid που λογικά θα έπρεπε να δει.

Κάνω repeat, βάζω ίδιο ssid με του router, επίσης ίδιο κανάλι. Το πρόβλημα μήπως είναι ότι ο router έχει password; Γιατί δεν λειτουργία repeater το 2100 δεν μου επιτρέπει να βάλω password wpa/wpa2 που έχει ο router!

Τι δεν κάνω καλά βρε παιδιά; :???:

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις πολύ πιο απλά και με περισσότερη ασφάλεια. Αφήστε τα κλειδιά στην άκρη, δεν είναι καλή ασφάλεια. Βάλτε στο ρούτερ περιορισμένες mac addresses και είστε οκ.

Δημοσ.
Μπορείς να το κάνεις πολύ πιο απλά και με περισσότερη ασφάλεια. Αφήστε τα κλειδιά στην άκρη, δεν είναι καλή ασφάλεια. Βάλτε στο ρούτερ περιορισμένες mac addresses και είστε οκ.

Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Χρειάζεται το κλειδί. Τι κάνουμε τώρα; Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος να προωθήσω το σήμα; Με wds with AP; Ή σκέτο Wds; Έστω ότι συνδέω το pc εδώ στο σπίτι, με ένα wifi usb stick (όπως συνδέομαι τώρα). Αν έχω το D-link στην κάρτα δικτού, σεταρισμένο σαν access point, μπορώ να μοιράσω την σύνδεση που λαμβάνει το wifi usb stick, στο access point και απο εκεί να μπαίνω με άλλη συσκεύη;

- Στον router έχει τα εξής:

Setup Wizard

LAN Settings

Wireless Settings

Internet Settings

Routing

Firewall

SNMP

System Tools

Status and Logs

Τα mac adresses που λες, που τα ορίζω;

Δημοσ.

Και κάτι ακόμα. Η κεραία που έχει το 2100, είναι για την λήψη ή και για την μετάδοση; Σε περίπτωση που βάλω κάποια homemade antenna (χαρτί με αλουμινόχαρτο), θα δω διαφορά;

Εδώ υπάρχει ένας emulator του μενού του AP απο την dlink. Σε αυτό το σημείο βάζω τις ρυθμίσεις. Όπως βλέπεις, δεν υπάρχει επιλογή για wpa password:

http://www.support.dlink.com/emulators/dwl2100ap/aprepeater.html

Δημοσ.

Η "δίπλα οικοδομή" το ξέρει?

Γιατί με τα 100 ευρώ κάνεις μια συνδεσούλα για αρκετούς μήνες χωρίς το φόβο μην το πάρει χαμπάρι και πάνε χαμένα τα λεφτά...

Δημοσ.
Και κάτι ακόμα. Η κεραία που έχει το 2100, είναι για την λήψη ή και για την μετάδοση; Σε περίπτωση που βάλω κάποια homemade antenna (χαρτί με αλουμινόχαρτο), θα δω διαφορά;

Εδώ υπάρχει ένας emulator του μενού του AP απο την dlink. Σε αυτό το σημείο βάζω τις ρυθμίσεις. Όπως βλέπεις, δεν υπάρχει επιλογή για wpa password:

http://www.support.dlink.com/emulators/dwl2100ap/aprepeater.html

καταρχην αυτο που βλεπω ειναι open system. στο καναλι 1. κοιταξε το αλλο point και δες να εχουν τις ιδιες ρυθμισεις στο system και στα keys και στο encryption.

οταν κανεις scan βλεπεις το αλλο ap??

τα mac address τα βαζεις απο το advanced/current ip mapping list.

Δημοσ.
Η "δίπλα οικοδομή" το ξέρει?

Γιατί με τα 100 ευρώ κάνεις μια συνδεσούλα για αρκετούς μήνες χωρίς το φόβο μην το πάρει χαμπάρι και πάνε χαμένα τα λεφτά...

Το ξέρει. Το password απο που το πήρα; Απλά δεν πρέπει να βγει το password γιατί έχει ένα σωρο φοιτητές στην γειτονιά και κάποιοι με laptop θα βρούνε την χαρά τους αν συνδέονται free.

Δημοσ.
καταρχην αυτο που βλεπω ειναι open system. στο καναλι 1. κοιταξε το αλλο point και δες να εχουν τις ιδιες ρυθμισεις στο system και στα keys και στο encryption.

οταν κανεις scan βλεπεις το αλλο ap??

τα mac address τα βαζεις απο το advanced/current ip mapping list.

Είναι emulator της dlink αυτό που είδες (σαν να έχεις το μενού του 2100 μπροστά σου δηλαδή), δεν είναι οι ρυθμίσεις που έχω.

Βλέπω τα mac address όλα. Βασικά ποιο πρέπει να βάλω στο 2ο access point; Αυτό του router ή αυτό του Lan απο το πρώτο pc; Απο εκεί που θέλω να προωθήσω το σήμα δηλαδή.

Π.χ.,

βάζω το SSID του πρώτου access point π.χ. "internet"

βάζω το ίδιο και στο 2100 που έχω στο άλλο σημείο "internet"

Βάζω την mac του πρώτου access point, στο 2100 (εκτός και αν πρέπει να βάλω Mac απο αλλο σημείο του router απο το οποίο θέλω να κάνω αναμετάδοση το σήμα, πχ έχει 2-3 mac στις ρυθμίσεις. Έχει στο internet settings και στο wlan settings π.χ. απο μια mac).

Επειδή είναι της 3Com ο router μήπως δεν ταιριάζουν οι συσκευές; Αν και δεν τίθεται θέμα απο ότι είδα παραπάνω.

Δημοσ.

Μακράν η χειρότερη ιδέα/λύση...βασικά είναι αυτοκτονία.

Αν νομίζεις ότι με σκέτο MAC Address Filtering προστατεύεις το δίκτυό σου sorry αλλά είσαι πολύ λάθος.

Τι πιο εύκολο από το σπάσιμο ενός δικτύου δίχως τίποτα εκτός από MAC Address filtering.

Σαν να πας να ληστέψεις την βίλα του X όταν ήδη ξέρεις ότι αυτός και όλοι οι δικοί του λείπουν και πας εκεί και καλέσεις τον κλειδαρά προσποιούμενος ότι είσαι της οικογένειας...

Δημοσ.

Έχοντας γυρίσει στο default τις ρυθμίσεις (ενεργοποίησα και το wds AP) στο πρώτο access point και χωρίς να έχει password πλέον (το βγάλαμε), πάλι δεν μπορεί να γίνει repeat το σήμα απο το 2100 dlink!

Τι δεν γίνεται σωστά ρε παιδιά; Στην δουλειά μου, έχουμε ασύρματο δίκτυο και ο router είναι πάλι της 3com. Εδώ κατάφερα να κάνω repeat το σήμα (είδε το 2 ίδιο ssid το pc).

Τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις το ίδιο SSID. Μπορείς να

ορίσεις διαφορετικό όνομα αν θέλεις - ώστε να μπορείς και να τα

διαχωρίσεις (Που συνδέεσαι κάθε φορά)

Από κει και πέρα, Το θέμα με την ασφάλεια... το να βγάλεις

τα κλειδιά... είναι (τουλάχιστον) αστείο. Χρησιμοποίησε WPA/WPA2

κατα προτίμηση το ισχυρότερο, και μάλιστα με ένα κλειδί της

προκοπής (μην βάλετε πχ. 12345 ;) )

Δημοσ.
Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις το ίδιο SSID. Μπορείς να

ορίσεις διαφορετικό όνομα αν θέλεις - ώστε να μπορείς και να τα

διαχωρίσεις (Που συνδέεσαι κάθε φορά)

Από κει και πέρα, Το θέμα με την ασφάλεια... το να βγάλεις

τα κλειδιά... είναι (τουλάχιστον) αστείο. Χρησιμοποίησε WPA/WPA2

κατα προτίμηση το ισχυρότερο, και μάλιστα με ένα κλειδί της

προκοπής (μην βάλετε πχ. 12345 ;) )

Στον repeater όμως δεν μπορώ να βάλω κωδικό wpa. Μόνο shared Key.

Είχα την εντύπωση πως έχοντας ενεργοποιημένο το wpa Pass στον router, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το 2100ap σαν repeater γιατί δεν μπορώ να βάλω πουθενά wap Pass. Εκτός και αν το pass που βάζω στο 2100 όταν το κάνω repeater, είναι για τους clients που συνδέονται στο 2100 στην συνέχεια και όχι για να κάνω Login στον router.

Μόνο αυτά μπορώ να κάνω όταν έχω σαν repeater το 2100:

http://www.support.dlink.com/emulators/dwl2100ap/aprepeater2.html

(emulator είναι).

Δημοσ.

Αν δεν σου δίνει τέτοια δυνατότητα - μόνο με Firmware Upgrade (που

από ότι είδα έχουν να βγάλουν νέο από το 2005) μπορείς να το

ξεπεράσεις. Διαφορετικά - δες αν μπορείς να το αλλάξεις με κάποιο άλλο μοντέλο

(γιατί στο κάτω-κάτω δεν κάνει την δουλειά που θέλεις.)

Δημοσ.
Αν δεν σου δίνει τέτοια δυνατότητα - μόνο με Firmware Upgrade (που

από ότι είδα έχουν να βγάλουν νέο από το 2005) μπορείς να το

ξεπεράσεις. Διαφορετικά - δες αν μπορείς να το αλλάξεις με κάποιο άλλο μοντέλο

(γιατί στο κάτω-κάτω δεν κάνει την δουλειά που θέλεις.)

Μήπως υπάρχει κάποιο διαθέσιμο firmware φτιαγμένο απο χρήστες κάπου σε κάποιο site;

Δύσκολο να το αλλάξω γιατί πρέπει να το στέλνω πίσω με ταχυδρομείο κ.λ.π.

Μου κάνει εντύπωση πάντως το ότι εδώ το σέταρεα χωρίς password σε 3com router και το ίδιο δεν μπορεί να γίνει στο σπίτι μου, πάλι σε 3com router.

Απο τις ρυθμίσεις του wds ap και γενικά με όλα τα αυτά τα Modes που έχει, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να προωθήσω το σήμα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...