Προς το περιεχόμενο

HP PAVILION 9393EA Δίσκοι επαναφοράς

the_pianist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

parlapipas εννοώ να μπορέσω να επαναφέρω το σύστημα στην εργοστασιακή του κατάσταση με τα προεγκατεστημένα προγραμματα.

• Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απλώς σου επισημαίνω ότι το laptop στην εργοστασιακή του κατάσταση δεν περιλαμβάνει μόνο το ενεργό partition με [Windows+προεγατεστημένα προγράμματα] , αλλά και ένα δεύτερο partition που χρησιμεύει στο να κάνεις επαναφορά τα δύο άλλα από το σκληρό χωρίς να χρησιμοποιήσεις το dvd επαναφοράς , και σε ορισμένα laptop και ένα τρίτο κρυφό partition

(με το dvd επαναφοράς της HP μπορείς να επαναφέρεις 1)το ενεργό partition με [Windows+προεγατεστημένα προγράμματα] αλλά και 2)το τρίτο κρυφό partition * , φοβάμαι όμως πως όχι και το recovery partition )

[ * Ορισμένα laptop έχουν ένα τρίτο κρυφό partition που χρησιμεύει για τις multimedia λειτουργίες του laptop πχ για να παίζει dvd χωρίς να χρειάζεται να μπει στα κανονικά Windows αλλά σε μια διαφορετική μίνι εγκατάσταση και στην οποία εκτελείται από προεπιλογή ένα και μόνο πρόγραμμα , αυτό των multimedia . ]

Δημοσ.
Γνωρίζει κανείς αν αλλάξω τον δίσκο με έναν στις 7200στροφές αν θα μπορέσω να επαναφέρω όλες τις ρυθμίσεις με το DVD επαναφοράς που έφτιαξα?

καντο ελευθερα,το εκανα μολις πριν μια εβδομαδα που αλλαξα και εγω σκληρο,μολις βαλεις το recovery cd θα δημιουργησει παλι 2 partitions,ενα τον c και ενα το recovery.

Δημοσ.

AKOYLINI τί δίσκο παραγγέλνω? 2,5'' ?

Είναι εύκολη η τοποθέτηση? Όπως στα desktops?

Είναι αισθητή η διαφορά στην ταχύτητα στις 7200στροφές?

Δημοσ.
AKOYLINI τί δίσκο παραγγέλνω? 2,5'' ?

Είναι εύκολη η τοποθέτηση? Όπως στα desktops?

Είναι αισθητή η διαφορά στην ταχύτητα στις 7200στροφές?

παραγγελνεις 2,5¨ 7200 στροφες και αναλογα αν ειναι ata η sata(ποιο λαπτοπ εχεις να σου πω).

η τοποθετηση ειναι ιστορια 5 λεπτων και ακομα ποιο ευκολη και απο desktop.

η διαφορα που θα δεις θαναι να λες οτι εκανες την καλυτερη αγορα της ζωης σου....

Δημοσ.

ok το λαπτοπ εχει SATA,οποτε SATA 2.5΄7200 rpm ,χρειαζεσε.

εγω αγορασα απο το play247.gr αυτον http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_23_195_269&products_id=3515

η λογικη ειναι ΜΙΑ,τον εχεις ΜΟΝΟ για λειτουργικο και τα προγραμματα που θα βαλεις,για downloading εχεις η εξωτερικο δισκο η αν εχει 2η θεση το 9362 τοτε βαλτου και 2ο(αν εχει 2η θεση πες μου)

για να δεις αν εχει 2η θεση τοτε απο κατω θα υπαρχουν 3 καπακια,1 ο σκληρος,2ο αλλος σκληρος,3 η μνημες κτλπ

Δημοσ.

έχει 3καπάκια και απ' ότι άκουσα δέχεται και 2ο σκληρό αλλα θέλει κάποιον adaptorα που είναι λίγο δυσεύρετος...

Με καίει όμως πιο πολύ το θέμα χωρητικότητας... Απο εξωτερικούς δίσκους τί μάρκα προτείνεις?

Δημοσ.
έχει 3καπάκια και απ' ότι άκουσα δέχεται και 2ο σκληρό αλλα θέλει κάποιον adaptorα που είναι λίγο δυσεύρετος...

ναι ειναι λιγο δυσευρετος ,αλλα τον παραγγελνεις στιν info quest και σου ερχετε σε 1 μηνα το πολυ,το εχω δει το εργο,αλλα αξιζει τον κοπο.

αυτο ειναι που πρεπει να παραγγειλεις

http://www.notebookparts.com/products/description.php?II=14942

το product number einai 434106-001,το συμπληρωνεις σε μια φορμα που σου στελνει με email η info quest και μετα απλως περιμενεις.

Δημοσ.

Με καίει όμως πιο πολύ το θέμα χωρητικότητας... Απο εξωτερικούς δίσκους τί μάρκα προτείνεις?

απο εξωτερικους δισκους μια καλη αγορα ειναι αυτη

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303789

σε συνδιασμο με μια πολυ καλη θhκη για να τον κανεις εξωτερικο,εννοειτε οτι η θηκη θα εχει Fun.

τους ετοιμους εξωτερικους δεν τους πολυ εμπιστευομαι και με λιγοτερα λεφτα μπορεις να εχεις περισσοτερα gigabytes αν κανεις συνδυασμο εσωτερικου σκληρου με θηκη.

Δημοσ.

Acoulini μου έβαλες ιδέες. Όπως ξέρεις ενδιαφέρομαι για εξωτερικό. Επιβεβαίωσε αν κατάλαβα τα παρακάτω: Δηλαδή μπορώ αντί για τον εξωτερικό που θα αγόραζα, να πάρω έναν για το laptop και σε συνδυασμό με μια θήκη να τον κάνω εξωτερικό; Ενώ στην πρώτη περίπτωση του αμιγώς εξωτερικού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο laptop;

Η τοποθέτηση που γράφεις ότι είναι εύκολη (κι εγώ 3 καπάκια έχω) μπορώ να την κάνω και μόνος μου; Δηλαδή αγοράζω αυτή τη μάρκα που έγραψες- σημειωτέων το βρήκα φθηνότερα στο http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=7545&cat=6 το τοποθετώ ή του βάζω μια εξωτερική θήκη και τον κάνω εξωτερικό;

Και δε μου λες, η πολύ καλή θήκη σε τι θα χρησιμεύσει; Αν είναι μια φθηνή τι πρόβλημα ένα περιτύλιγμα μπορεί να προκαλέσει;

Ρίξτε και μια ματιά σε αυτό για τις θήκες. Αν και αναφέρεται σε ata πιστεύω να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε sata το κουτί, έτσι δεν είναι; Να υπενθυμίσω ότι δεν έχω recovery partition αν αυτό έχει κάποια σχέση με αυτά που συζητάμε, καθώς και ερώτηση για το αν χρειάζομαι κι εγώ τον αντάπτορα που έγινε λόγος από τον doc.

http://www.visionstudio.gr/prodlist.asp?cat=1&sub=153&pmanuf=0

Δημοσ.

Πιανίστα ο WD500αρης δίσκος που έχεις στο πρώτο link είναι 3,5''. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί δηλαδή σαν εσωτερικός στο laptop γιατί είναι πολύ μεγάλος.

Μπορείς να τον αγοράσεις αν θες και να πάρεις και ένα κουτί 3,5'' για δίσκους και να τον κάνεις "εξωτερικό" συνδέοντάς τον στη USB ή καλύτερα στη firewire.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις έναν παλιό δίσκο απο desktop μηχάνημα που δε σου χρειάζεται, και με ένα κουτί να τον κάνεις εξωτερικό και να τον συνδέσεις στη USB.

An θέλεις μπορείς να αγοράσεις έναν 2,5'' δίσκο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως εσωτερικός μέσα στο laptop είτε με ένα κουτάκι 2,5'' ως εξωτερικός. (είναι ακριβότεροι όμως απ' τους 3,5'')

Μπορείς τέλος να αγοράσεις έναν εξαρχής εξωτερικό δίσκο (2,5 ή 3,5''), που είναι ουσιαστικά ένας πχ δίσκος της WD μεσα ένα κουτί της WD.

Μια καλή θήκη βοηθάει στην καλύτερη απαγωγή της θερμότητας, ενώ αν είναι και αλουμινίου είναι και πιο ελαφριά. Εγώ έχω ένα της Icybox και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Όσο για τον adaptoρα θα τον χρειαστείς μόνο αν θελήσεις να βάλεις 2ο δίσκο μέσα στο laptop στο 2ο πορτάκι, και όχι αν απλά αντικαταστήσεις τον κανονικό εσωτερικό δίσκο.

(*) Να ρωτήσω και κάτι άσχετο: Στον δικό μου HP9362 γράφει ότι έχω 2GB ram, αλλα στο system information φαίνεται να έχω 2045,44ΜΒ και όχι 2048ΜΒ.

Γνωρίζετε γιατί?

Δημοσ.
Πιανίστα ο WD500αρης δίσκος που έχεις στο πρώτο link είναι 3,5''. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί δηλαδή σαν εσωτερικός στο laptop γιατί είναι πολύ μεγάλος.

Μπορείς να τον αγοράσεις αν θες και να πάρεις και ένα κουτί 3,5'' για δίσκους και να τον κάνεις "εξωτερικό" συνδέοντάς τον στη USB ή καλύτερα στη firewire.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις έναν παλιό δίσκο απο desktop μηχάνημα που δε σου χρειάζεται, και με ένα κουτί να τον κάνεις εξωτερικό και να τον συνδέσεις στη USB.

An θέλεις μπορείς να αγοράσεις έναν 2,5'' δίσκο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως εσωτερικός μέσα στο laptop είτε με ένα κουτάκι 2,5'' ως εξωτερικός. (είναι ακριβότεροι όμως απ' τους 3,5'')

Μπορείς τέλος να αγοράσεις έναν εξαρχής εξωτερικό δίσκο (2,5 ή 3,5''), που είναι ουσιαστικά ένας πχ δίσκος της WD μεσα ένα κουτί της WD.

Μια καλή θήκη βοηθάει στην καλύτερη απαγωγή της θερμότητας, ενώ αν είναι και αλουμινίου είναι και πιο ελαφριά. Εγώ έχω ένα της Icybox και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Όσο για τον adaptoρα θα τον χρειαστείς μόνο αν θελήσεις να βάλεις 2ο δίσκο μέσα στο laptop στο 2ο πορτάκι, και όχι αν απλά αντικαταστήσεις τον κανονικό εσωτερικό δίσκο.

(*) Να ρωτήσω και κάτι άσχετο: Στον δικό μου HP9362 γράφει ότι έχω 2GB ram, αλλα στο system information φαίνεται να έχω 2045,44ΜΒ και όχι 2048ΜΒ.

Γνωρίζετε γιατί?

pianista ακριβως οπως στα ειπε ο doc1000 για να μην τα ξαναγραφω και εγω.

οσο αναφορα στο θεμα μνημης το αποτελεσμα που βγαζεις ειναι λογο του που κλειδωσαν οι μνημες σου αναλογα της ποιοτητας και τον ιδιοτητων που εχουν,εμενα ας πουμε κλειδωσανε στα 2046Μβ,μην ασχολείσαι καθόλου

Δημοσ.

εγώ ξέρω οι μνήμες να κλειδώνουν σε ταχύτητα Μhz. Όχι σε MBytes... Τα MBytes δεν έπρεπε να είναι σταθερά?

Αnyway αν παρουσιάζεται και σε σένα το ίδιο μάλλον δεν έπεσα σε προβληματικό κομμάτι μνήμης.

Στο bios φαινονται κανονικά πάντως ως 2048ΜΒ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...