djapal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Τώρα για τη συνέντευξη στα μεταπτυχιακά το έχω ακούσει και γω ρε παιδιά αλλά αυτό που με χαροποιεί λίγο είναι ότι οι καθηγητές είναι του προπτυχιακού και μας γνωρίζουν. Εγώ δεν το έχω ακούσει απλά. Είχα πάρει αναλυτικά στοιχεία μέσω Συνηγόρου του Πολίτη. Φυσικά οι κύριοι αρνήθηκαν στην αρχή να μου δώσουν στοιχεία και πληροφορίες, αλλά όταν επενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη, απλά αναγκάστηκαν να τα δώσουν. Edit: Το ότι σας ξέρουν είναι ατού όντως
marialena20 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Τα πλεονεκτήματα;Μη φανταστείς τίποτα φοβερο κ τρομερο... Απλά αν συνειδητοποιήσεις πως γουστάρεις τον προγραμματισμο η σχολή έχει αρκετούτσικα μαθήματα που θα σε φέρουν σε επαφή με τον κλάδο της πληροφορικής.Οπότε μαζι με το μεράκι σου θα μπορέσεις να γίνεις ένας ακόμα αναταγωνιστικότατος προγραμματιστής στην αγορα... Αν αποφασίσεις πως δ γουστάρεις να γίνεις κουμπιουτεράκιας, κάνεις μια έναρξη στην Εφορία και άμα γουστάρεις ανοίγεις δικό σου λογιστικό γραφείο! Γιατι θα έχεις την δυνατότητα και τα ίσα δικαιώματα με τους Οικονομολόγους(υπογραφές σε βιβλια Α κατηγορίας κτλ..) Από εκεί κ πέρα σκέψου στην εποχή της πλήρους εξειδίκευσης αν γουστάρεις μια σχολή με ψιλο-διχασμένο πρόγραμμα σπουδών. Όλα είναι θέμα οπτικής.. Προφανώς δεν έχεις καμιά σχέση με το τμήμα ή είσαι πληροφορική στο καποδιστριακό... Η σχολή στα υποχρεωτικά της μαθήματα έχει μόνο ένα μάθημα οικονομίας που από ότι ξέρω το κάνουν και οι ηλεκτρολόγοι! Δεν έχει καμία σχέση με οικονομικά!! Τώρα γιατί είναι στην Ασοεε δεν ξέρω και εγώ.
Shocker Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Πάντως να ξέρεις ότι οι καλές σχολές δε πάνε με τη βάση Ακριβώς!Αυτό είναι σιγουρο!
Greg7vas Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Eνα πραγμα ξερω για την ΑΣΟΕΕ μονο.Οτι για σχολη επιστημης των υπολογιστων, ειναι πολυ πιο ευκολη απο πολλες απο τις αλλες αντιστοιχες σχολες πληροφορικης(για να μη με πριζετε εξηπακουεται οτι δε λεω οτι ειναι γενικα ευκολη) Και αυτο το ξερω απο πρωτο χερι. Κατα τα αλλα η επαγγελματικη αποκατασταση ειναι περιπου ιδια με τις αλλες σχολες.
Filos19 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Πάντως να ξέρεις ότι οι καλές σχολές δε πάνε με τη βάση Και γιατί δεν πάνε με την βάση δεν το κατάλαβα αυτό?Η βάση ξέρεις τι σημαίνει?Ότι μια σχολή την ζητάει πολύς κόσμος και γιαυτό ανεβαίνει η βάση της.Αν δεν την ζητούσε κόσμος θα ήταν πολύ χαμηλά. Και το να ζητάει πολύς κόσμος μια σχολή ξέρεις τι σημαίνει?Ότι έχει δει τα πλεονεκτήματα της (αποκατάσταση επαγγελματική..κτλ) και γιαυτό την διαλέγουν.Αν δεν "θεωρούσαν" καλή την σχολή δεν θα την διάλεγαν. So simple
marialena20 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Και γιατί δεν πάνε με την βάση δεν το κατάλαβα αυτό?Η βάση ξέρεις τι σημαίνει?Ότι μια σχολή την ζητάει πολύς κόσμος και γιαυτό ανεβαίνει η βάση της.Αν δεν την ζητούσε κόσμος θα ήταν πολύ χαμηλά.Και το να ζητάει πολύς κόσμος μια σχολή ξέρεις τι σημαίνει?Ότι έχει δει τα πλεονεκτήματα της (αποκατάσταση επαγγελματική..κτλ) και γιαυτό την διαλέγουν.Αν δεν "θεωρούσαν" καλή την σχολή δεν θα την διάλεγαν. So simple Κοίτα δε θεωρώ καλά σχολή τα παιδαγωγικά και ας τη ζητάνε οι υποψήφιοι. Επίσης να σου θυμήσω ότι μια σχολή μπορεί να τη διαλέγουν οι υποψήφιοι αν είναι και εύκολη.
marialena20 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Κοίτα δε θεωρώ καλή σχολή τα παιδαγωγικά και ας τη ζητάνε οι υποψήφιοι.Επίσης να σου θυμήσω ότι μια σχολή μπορεί να τη διαλέγουν οι υποψήφιοι αν είναι και εύκολη. @Greg7vas Δεν είμαστε τμήμα καθαρά computer science (δεν είναι και αυτός ο τίτλος της σχολής) αλλά και informatics .Οπότε δε τίθεται σύγκριση με Πολυτεχνείο.
economlena Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δε ξέρω πως είναι η ΑΣΟΕΕ πάντως στο Οικονομικο στο Αριστοτέλειο πέρνουμε 6 και χαιρόμαστε....Το 80% της σχολής πέρνει πτυχίο με 6...
vandermonde Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Αρχικό μήνυμα απο marialena20Βασικά θα σου έλεγα να δηλώσεις πληροφορική στο ΠΑΠΕΙ που τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Να φανταστώ ότι το πρώτο σου πτυχίο ήταν Παπει Πληροφορικής και τα πετάς αυτά τόσο εύκολα ε? Δεν έχει καμία σχέση με οικονομικά!!Τώρα γιατί είναι στην Ασοεε δεν ξέρω και εγώ. Είχα δει πριν κανά δυο χρόνια αναλυτική βαθμολογία απόφοιτου του τμήματος σου και με τις κατάλληλες επιλογές κατεύθυνσης και μαθημάτων επιλογής (όλα οικονομολογομπουρδολογικα λόγω ευκολίας) ίσως μόνο τα μισά να ήταν πληροφορικής……με λίγα λόγια για γέλια πτυχίο πληροφορικής (Ίσως έχει αλλάξει τώρα το πρόγραμμα σπουδών και δεν παίζει πλέον κάτι τέτοιο…βαριέμαι να κοιτάξω) Δεν είμαστε τμήμα καθαρά computer science (δεν είναι και αυτός ο τίτλος της σχολής) αλλά και informatics Και για εξήγησε μου την διαφορά ανάμεσα στα δυο………………
dark_banishing Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δεν είμαστε τμήμα καθαρά computer science (δεν είναι και αυτός ο τίτλος της σχολής) αλλά και informatics Και για εξήγησε μου την διαφορά ανάμεσα στα δυο……………… Computer science ειναι εξειδίκευση σε σχέση με το να σπουδάζεις informatics. Δηλαδή informatics είναι το ευρύτερο σύνολο, που περιλαμβάνει computer science αλλά και άλλα πραγματα συγχρόνως. Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο γενικά, παρά μόνο ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου, καθώς είναι διαφορετικά μεταξύ τους.
vandermonde Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Αρα Department Of Informatics ειναι μονο η ΑΣΟΕΕ που εχει και οικονομικα....το ΠΑΠΕΙ και το ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ειναι Computer Science.... και ενας αποφοιτος πανεπιστημιου Department of Informatics δεν θεωρειται computer scientist....μαλιστα.... p.s απο την περιοχη σου φανταζομαι πως εισαι στο επιστημης υπολογιστων της κρητης....για δες το προγραμμα σπουδων του Department of Informatics(D.I kapodistriakou) και πες μου τις διαφορες του απο το δικο σου....
marialena20 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Να φανταστώ ότι το πρώτο σου πτυχίο ήταν Παπει Πληροφορικής και τα πετάς αυτά τόσο εύκολα ε? Είχα δει πριν κανά δυο χρόνια αναλυτική βαθμολογία απόφοιτου του τμήματος σου και με τις κατάλληλες επιλογές κατεύθυνσης και μαθημάτων επιλογής (όλα οικονομολογομπουρδολογικα λόγω ευκολίας) ίσως μόνο τα μισά να ήταν πληροφορικής……με λίγα λόγια για γέλια πτυχίο πληροφορικής (Ίσως έχει αλλάξει τώρα το πρόγραμμα σπουδών και δεν παίζει πλέον κάτι τέτοιο…βαριέμαι να κοιτάξω) Και για εξήγησε μου την διαφορά ανάμεσα στα δυο……………… Βασικά δεν διάβασες αυτά που έγραψα... Είπα ότι στα υποχρεωτικά μας μαθήματα δεν έχουμε οικονομία . Τώρα στα επιλογής ο καθένας επιλέγει είτε καθαρά πληροφορική είτε πληροφορική με οικονομικά.Και ναι μπορεί να επιλέξει κανείς αξιόλογα μαθήματα όπως τεχνητή νοημοσύνη ,κατανεμημένα συστήματα κά που δε μπορώ να φανταστώ πόσο πιο δύσκολα να είναι αλλού.. Στο παπει τα επιλογής είναι όχι οικονομικά άλλα παιδαγώγικα κτλ. Όσο για το πρόγραμμα σπουδών μας και το επίπεδο των φοιτητών ε δε νομίζω ότι έχουν σχέση με το παπει.
dark_banishing Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 p.s απο την περιοχη σου φανταζομαι πως εισαι στο επιστημης υπολογιστων της κρητης....για δες το προγραμμα σπουδων του Department of Informatics(D.I kapodistriakou) και πες μου τις διαφορες του απο το δικο σου.... Το είδα και έχει ακριβώς την διαφορά που σου περιέγραψα. Δηλαδή έχουν περίπου 10 μαθήματα απο τα υποχρεωτικά τους, γενικά για informatics που εμείς δεν έχουμε, και εμείς αυτές τις ώρες έχουμε κάποια άλλα. και ενας αποφοιτος πανεπιστημιου Department of Informatics δεν θεωρειται computer scientist....μαλιστα.... Χωρίς να είμαι σίγουρος, λίγο που είδα τις επιλογές που έχουν, μπορούν να πάρουν κάποιο μονοπάτι για να βγουν computer scientist.
vandermonde Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Είπα ότι στα υποχρεωτικά μας μαθήματα δεν έχουμε οικονομία και ομως....οικονομικη επιστημη και λογιστικη (τονιζω εκτος αν αλλαξε ξανα το προγραμμα σπουδων σας).... Τώρα στα επιλογής ο καθένας επιλέγει είτε καθαρά πληροφορική είτε πληροφορική με οικονομικά ε και για λογους ευκολιας οι πιο πολλοι διαλεγουν τα οικονομικα....με αποτελεσμα ενα πτυχιο ομορφια ! ! ! και ασε που εσυ για παραδειγμα που αγαπας τους υπολογιστες και παιρνεις τα δυσκολα θα εισαι απο κατω τους μετα σε θεμα βαθμολογιας.... Και ναι μπορεί να επιλέξει κανείς αξιόλογα μαθήματα όπως τεχνητή νοημοσύνη Τραγικο....ειναι επιλογης το μαθημα τεχνητη νοημοσυνη σε τμημα πληροφορικης? δε μπορώ να φανταστώ πόσο πιο δύσκολα να είναι αλλού.. Ωραια λογικη....με αποστομωσες.... Στο παπει τα επιλογής είναι όχι οικονομικά άλλα παιδαγώγικα κτλ. ξεχασες να βαλεις το....να φανταστω παλι....για να δουμε ενα παραδειγμα παιδαγωγικων Επιλογές (1 από τα παρακάτω) ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (UNIX) ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ by the way....μενος βλεπω με το παιδαγωγικο....γιατι? Όσο για το πρόγραμμα σπουδών μας και το επίπεδο των φοιτητών ε δε νομίζω ότι έχουν σχέση με το παπει. και αυτο επειδη το τμημα σου εχει 30-50 μορια παραπανω? Που να σουν και κανα ΕΜΠ....ξεκαβαλα λιγακι....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.