Προς το περιεχόμενο

Απομακρυσμενη διαχειριση επιφανειας εργασιας

indoli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα.

Στην δουλεια εχω εναν υπολογιστη, συνδεμενο με ADSL στο internet. Στο σπιτι επισης εχω υπολογιστη με ADSL. Επισης στην δουλεια εχω εγκατεστημενο το VNC SERVER. Θα ηθελα να μπορω απο το σπιτι να συνδεομαι στον υπολογιστη τις δουλειας ωστε να κανω διαφορα. Τι ρυθμισεις πρεπει να γινουν στο VNC ωστε να γινεται αυτο; Τι γινεται οταν π.χ. στο σπιτι αποσυνδεομαι για καποιον λογο απο το internet και οταν ξαναμπαινω αλλαζει η IP;

Επισης, εφο οσον γινονται ολα τα παραπανω τι μπορω να κανω με το firewall ωστε να συνδεομαι μεν αλλα να υπαρχει και μια ασφαλεια;

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

den exw asxolithei kai polu me to vnc k to remote pantws gia tin ip prepei na kaneis register se ena DNS service p.x no-ip.com kai na ftiakseis ena account p.x indoli.no-ip.com kai me ena client sto pc sou tha kanei aftomata update tin ip opote de xrieazete na kses tin ip sou...apla vazeis to link indoli.no-ip.com...episis sto firewall anoigeis ports....

Δημοσ.

Όπως σου λέει ο tsakonas πας σε κάποιο τέτοιο site κάνεις ένα λογαριασμό κ λύνεις το πρόβλημα αλλαγής ip.

Βέβαια σταθερή ip θες να έχει ο υπολογιστής που τρέχει τον vnc server, δλδ της δουλειάς στο παράδειγμά σου.

Ο υπολογιστής από τον οποίο συνδέεσαι στον vnc server (o client δλδ) δε σε νοιάζει ποτέ τι ip έχει.

Κατά τα άλλα μόλις ανοίξεις τον server θα δεις ποιο port χρησιμοποιεί και απλά πρέπει να το ανοίξεις.

Τέλος βάζεις κ ένα password στον server κ είσαι οκ.

Εάν δεν έχεις καταλήξει σε software προτείνω αυτό.

Δεν χρειάζεται ΚΑΜΙΑ ρύθμιση. Απλά βάζεις στον server password και ανοίγεις το port 5900. Τρέχεις τον viewer από το άλλο pc του δίνεις την ip και συνδέθηκες.

Δημοσ.

Επειδη ειναι ηδη εγκατεστημενο το VNC λεω να χρησιμοποιησω αυτο. Δηλαδη μου λετε οτι με το no-ip θα κανω δουλεια. Οποτε πρεπει να ρυθμισω το VNC να δεχεται να συνδεθουν οσοι απλα γνωριζουν τον κωδικο. Δεν πρεπει να δωσω στο VNC Server τις ΙΡ που θα αφηνει να συνδεθουν; Γιατι αναφερει κατι για Add new client. Μηπως και στο σπιτι πρεπει να κανω δουλεια με το no-ip;

Δημοσ.
Επειδη ειναι ηδη εγκατεστημενο το VNC λεω να χρησιμοποιησω αυτο. Δηλαδη μου λετε οτι με το no-ip θα κανω δουλεια. Οποτε πρεπει να ρυθμισω το VNC να δεχεται να συνδεθουν οσοι απλα γνωριζουν τον κωδικο. Δεν πρεπει να δωσω στο VNC Server τις ΙΡ που θα αφηνει να συνδεθουν; Γιατι αναφερει κατι για Add new client. Μηπως και στο σπιτι πρεπει να κανω δουλεια με το no-ip;

Πολλά μπορείς να κάνεις. Αυτό που σου προτείνω είναι το απλούστερο κατά τη γνώμη μου.

Τον κωδικό που βάζεις στο server στον ζητάει τη στιγμή της σύνδεσης.

Χρησιμοποιώντας το no-ip έχει ο server σου έχει σταθερή ip. Έτσι εσύ και οποιοσδήποτε άλλος, απ´όπου βρίσκεστε, λέτε στον client να συνδεθεί στην ip αυτή.

Σας ζητάει το pass (ίδιο για όλους) και συνδέεστε.

Αν θες περισσότερη ασφάλεια νομίζω ότι υπάρχουν κείμενα στη σελίδα του vnc ώστε να δεις κ τις υπόλοιπες επιλογές, όπως να συνδέονται στον server συγκεκριμένες μόνο ip κτλ

Κάνε δοκιμές κ βλέπεις τι σε βολεύει. Αυτό πάντως που σου προτείνω σίγουρα δουλεύει.

(μη ξεχάσεις να ανοίξεις το port)

Δημοσ.

Ενα Telindus που δινουν δωρεαν απο τον ΟΤΕ.

Με το No-IP τι κανω; Μπηκα και εκανα λογαριασμο. Μετα απο εκει;

Δημοσ.

... και για να βοηθήσουμε λίγο ακόμα χρειάζεται να εγκαταστήσεις συγκεκριμένα αυτή την εφαρμογή.

Μετά είσαι έτοιμος να κάνεις την απομακρυσμένη σύνδεση

* να διαβάσεις κ το λινκ που έβαλε ο Eusebius

Δημοσ.

Δοκιμαζω να συνδεθω στον υπολογιστη που εχει εγκατεστημενο το VNC Server απο εναν αλλο υπολογιστη του ιδιου δικτυου που μοιραζονται την συνδεση internet, αλλα δεν με αφηνει να συνδεθω (connection refused). Τι φταιει; Μηπως επειδη εχουν την ιδια IP;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...