Προς το περιεχόμενο

FORTHNET 2PLAY - Εξοπλισμός & ταχύτητες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
gia fronima.to siemens den einai katholou tis plakas kai ine apo ta poli kala router kai apo ta router pou kratane poli stable tin grammi.b.i forthnet dinei exoplismo gia adsl2+ pleon kai den klidonei sta 8 mbps opos ta adsl ta apla ta router i modem.kai bebea tha klidosei i grammi sta 3,3 megabit otan o katoxos tis grammis menei px pano sto vouno sto papagou kai peftei 5 km makria apo to dslam.oloi oi routers pano kato klidonoun ta idia.apo ekei kai pera logoi pou den koumponei grigora.ine katastasi kalodiou ote,apostasi opos episis kai provlima stin esoteriki kalodiosis.episis oi tixeroi den einai autoi pou piran to air ties alla autoi pou piran to siemens.kai ta 2 einai adsl2+ alla to siemens ine better.

Το Siemens που είδα εγώ ήταν modem και όχι router. Οπότε πιθανότατα μιλάμε για άλλο Siemens. Όσον αφορά τώρα την απόσταση, το παιδί για το οποίο μίλησα μένει κέντρο Καλλιθέας, οπότε δεν νομίζω να παίζει ρόλο.

• Απαντ. 248
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το Siemens CL-110 που δίνει η forthnet είναι router. Μπορεί να το μπέρδεψες με απλό adsl modem γιατί δίνει μόνο μια θύρα ethernet (και μια usb) και όχι 4 όπως τα συνηθισμένα routers. :)

Δημοσ.

το ρούτερ που μου έδωσε εμένα η Forthnet είναι το crypto F330 και είναι πολύ καλό δεν έχω ακόμα 24 MBit και γι'αυτό δεν ξέρω αν τα πιάνει (έχω 1 Mbit εκτός δικτίου ) και να φανταστείτε εμένα με κατεβάζει με 105-110 σταθερότατα και δεν πέφτει καθόλου και δεν είμαι και στο κάντρο της Ξάνθης;);)

Δημοσ.

Θυμαται κανεις εφοσων κατεβασα το νεο firmware για το USR ..που ειναι το μενου για να το αναβαθμισω?δηλ αυτο ειναι απλα ενα αρχειακι...δεν ειναι exe για να το ανοιξω...thanks

Δημοσ.
Θυμαται κανεις εφοσων κατεβασα το νεο firmware για το USR ..που ειναι το μενου για να το αναβαθμισω?δηλ αυτο ειναι απλα ενα αρχειακι...δεν ειναι exe για να το ανοιξω...thanks

Στην address bar του browser σου γραφεις: http://192.168.2.1/ περνας τον κωδικο σου,μετα πας στο Tools και μετα Firmware Upgrade οπου πατας το browse για να βρεις το αρχειο του νεου Firmware.

Δημοσ.
Γειά χαρά σε όλους.

Μόλις μίλησα με το 13831 και ζήτησα πληροφορίες σχετικά με το 2play. Προς όφελος του forum θεώρησα καλό να σας πω τι μου είπαν σχετικά με την ταχύτητα εώς 24Μbps.

Η κοπέλα που μου μίλησε μου διευκρίνησε οτι για να μπορώ να πιάσω 24Μbps πρέπει να αγοράσω εξοπλισμό απο το εμπόριο, καθώς ο εξοπλισμός που παρέχουν επιτρέπει κλείδωμα μέχρι τα 10Mbps. Τώρα λοιπόν εξηγείται γιατί οι φίλοι μου όλοι στην περιοχή που μένω και έχουν την εν λόγω υπηρεσία 'κλειδώνουν' στα 8.

Μου είπε οτι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ η σύνδεση γίνεται σε 20 εργάσιμες, εκτός αν υπάρχει MSN, ISDN ή βρίσκομαι σε ιδιόκτητο δίκτυο άλλου πάροχου.

Το Σεπτέμβριο λήγει το OnDSL Kit που έχω στα 2048, και μιλώντας με OTENET μου επιβεβαίωσαν οτι μετά τη λήξη του συμβολαίου που έχω, δεν θα πληρώνω 26.50 το μήνα, αλλά αυτό συν το ΠΑΓΙΟ ΤΟΥ ΟΤΕ για γραμμή ADSL. Έτσι λοιπόν θα το διακόψω, γιατί θα βγαίνει γύρω στα 50 ευρώ το μήνα για 2048.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Ευχαριστώ.

Επισης με USR9112 τον τελευταιο μηνα κλειδωνει στα 16,6 με 17....

+1 στην ασχετοσυνη της υπαλληλου...

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ερώτηση.

Η forthnet μου έστειλε το modem Siemens CL110.Το εγκατέστησα, όλα μια χαρά, αλλά μου γράφει ότι είμαι συνδεδεμένος με 12 Mbps.Αυτό ξέρει κανείς τι σημαίνει?Εφόσον προσφέρουν 24, έστω και ονομαστικά, δεν θα έπρεπε να μου γράφει ότι συνδέομαι με 24???Πάντως για να τους πετύχεις στο τηλεφωνικό κέντρο όυτε λόγος....

Επίσης, το όνομα της συνδεσης μου είναι Local Area connection 2(οι άλλοι που έχετε Forthnet έτσι έχει ονομαστεί η συνδεση σας?και μου έχει δημιουργηθεί μία ακόμα συνδεση με όνομα broadband connection.Μήπως έχω κάνει κάτι λάθος εγω?Σε εσάς υπάρχουν αυτά τα connections?)

Δημοσ.

Όχι. Το 24 δεν είναι η ονομαστική ταχύτητα. Είναι η μέγιστη δυνατή ταχύτητα σύνδεσης που θα έπιανες ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΕΣ:

για να πιάσεις τα 24MBps πρέπει να βρίσκεσαι το πολύ 800-1000μέτρα από το dslam της forthnet (που είναι στα γραφεία του ΟΤΕ της περιοχής σου), και η γραμμή που σε συνδέει με αυτό να είναι πολύ καλής ποιότητας.

Το Router σου αναφέρει σε ποια ταχύτητα κατάφερε να συνδεθεί, με βάση την ποιότητα και το μήκος των καλωδίων που συνδέουν το σπίτι σου με τη forthnet.

Δημοσ.

paidia epidi kai ego thelo na mpo sto 2 play theno na kano mia erotisi.epidi mou ipan pos kani 30 meres gia na sto sindesoun aftes tis 30 meres tha exo inetrent i tha mou to kopsoun?o paroxos mou ine i otenet.ine megali anagi giati den lei na katso 30 mers xoris internet.

Δημοσ.
Καλησπέρα.

Θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ερώτηση.

Η forthnet μου έστειλε το modem Siemens CL110.Το εγκατέστησα, όλα μια χαρά, αλλά μου γράφει ότι είμαι συνδεδεμένος με 12 Mbps.Αυτό ξέρει κανείς τι σημαίνει?Εφόσον προσφέρουν 24, έστω και ονομαστικά, δεν θα έπρεπε να μου γράφει ότι συνδέομαι με 24???Πάντως για να τους πετύχεις στο τηλεφωνικό κέντρο όυτε λόγος....

Επίσης, το όνομα της συνδεσης μου είναι Local Area connection 2(οι άλλοι που έχετε Forthnet έτσι έχει ονομαστεί η συνδεση σας?και μου έχει δημιουργηθεί μία ακόμα συνδεση με όνομα broadband connection.Μήπως έχω κάνει κάτι λάθος εγω?Σε εσάς υπάρχουν αυτά τα connections?)

an to sindeses usb logiko ine na deis na grafei 12 megabit akoma kai an to modem klidonei sta 20.b.den simenei oti tha piaseis ta 24.b.sindese to me ethernet.local area connection x noumero bgenei panta kai ena deutero icon pou ine to gateway.

το ρούτερ που μου έδωσε εμένα η Forthnet είναι το crypto F330 και είναι πολύ καλό δεν έχω ακόμα 24 MBit και γι'αυτό δεν ξέρω αν τα πιάνει (έχω 1 Mbit εκτός δικτίου ) και να φανταστείτε εμένα με κατεβάζει με 105-110 σταθερότατα και δεν πέφτει καθόλου και δεν είμαι και στο κάντρο της Ξάνθης;);)

den pianei 24 mbit to crypto f330.

Το Siemens που είδα εγώ ήταν modem και όχι router. Οπότε πιθανότατα μιλάμε για άλλο Siemens. Όσον αφορά τώρα την απόσταση, το παιδί για το οποίο μίλησα μένει κέντρο Καλλιθέας, οπότε δεν νομίζω να παίζει ρόλο.

to kentro kalitheas den leei tipota.to kentro mporei na ine kai ena km makria.

Δημοσ.
paidia epidi kai ego thelo na mpo sto 2 play theno na kano mia erotisi.epidi mou ipan pos kani 30 meres gia na sto sindesoun aftes tis 30 meres tha exo inetrent i tha mou to kopsoun?o paroxos mou ine i otenet.ine megali anagi giati den lei na katso 30 mers xoris internet.

μην την κάνεις παντού την ίδια ερώτηση,και μάλιστα copy-paste....

Δημοσ.
an to sindeses usb logiko ine na deis na grafei 12 megabit akoma kai an to modem klidonei sta 20.b.den simenei oti tha piaseis ta 24.b.sindese to me ethernet.local area connection x noumero bgenei panta kai ena deutero icon pou ine to gateway.

Επειδή δεν ξέρω πολύ από αυτά θα μπορούσες λίγο να με βοηθήσεις?Έχω το καλώδιο ethernet.Αυτό το συνδέω και υστερα τι κάνω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...