Προς το περιεχόμενο

o/c τον 5600+

paonikgt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα να με βοηθησετε να κανω ο/c τον 5600 πρωτη φορα ασχολουμαι αλλα εγω διαβασει μπολικα αρθρα το συστημα ειναι της υπογραφης μου.Επειδη η μητρικη μου δεν ειναι της προκοπεις και επειδη η 2900 καρτα γραφικων παταει πανω στις 2 απο τις 4 υποδοχες sata θα ηθελα να μου προτεινετε μια καλα μητρικη απο το πλαισιο για να δωσω πισω την παλοια και να παρω αυτην που μου προτεινετε φυσικα και θα τους πληρωσω την διαφορα.Θελω να μου δωσετε οδηγιες πως θα κανω σιγα σιγα ο/c.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

λοιπον παιδια θελω βοηθεια.τελικα αλλαξα την μητρικη μου και πηρα αυτη της υπογραφης μου.τον επεξεργαστη τον ανεβασα με το Aibooster στα 3010ΜΗΖ.Δηλαδη απο 200 στα 215 FSB σιγα σιγα ομως.Πειτε μου παραπανω οδηγιες,τι προγραμματα να τρεξω και αλλα.Η θερμοκρασια αυτη την στιγμη ειναι στους 31 βαθμους με aircool ομως.

Δημοσ.

Ξεκινησες λαθος.... Μην χρησημοποιεις το AIbooster.... Κανε τις ρυθμισεις απο το bios...

Διαβασε αυτους τους οδηγους και δεν θα ξαναχρειαστεις βοηθεια απο κανεναν...

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=127

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=25794

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/newbie-oc-guide.html

Δημοσ.

1)πρεπει να βρεις τη max stable frequency του επεξεργαστη.

Βαζεις divider στις μνημες και μειωνεις τον πολλ/στη του HT απο 5 σε 3

Ανεβαζεις το fsb(HTT) με βηματα των 5mhz και καθε φορα που μπαινεις windows

ελεγχεις τη σταθερότητα με καποιο stress test (orthos/S&M/prime95/super pi 32Mb)

Οσο μεγαλυτερο το fsb τοσο περισσοτερη ωρα πρεπει να τον αφηνεις να καιγεται για να εισαι σιγουρος οτι ειναι σταθερος.(εννοειται οτι παρακολουθεις temps)Αν σε καποιο σημειο δεν ειναι σταθερος δινεις λιγο ταση(εφοσων θες) και επαναλαμβανεις τα test.Οταν δε θα ανεβαινει πια ασχετα απο τη ταση που δινεις τοτε εφτασες στο σημειο που ηθελες.

Σημειωνεις το τελευταιο σταθερο HTT

2)Βρισκεις το max stable fsb στις μνημες.

Κατεβαζεις τον πολλαπλασιαστη του επεξεργαστη

Κατεβαζεις τον πολλαπλασιαστη του HT(hyper transport)

βαζεις τις μνημες 1:1 με χαλαρα timings και επαναλαμβανεις τη προηγουμενη διαδικασια

Ελεγχεις καθε φορα με memtest(boot disk) η απο windows.

3)Βρισκεις το max stable frequency του HT

Κατεβαζεις multi του cpu

Βαζεις divider στις μνημες

Ο multiplier του HT μενει στο default (5x απ οσο θυμαμαι)

Ανεβαζεις HTT με βηματα των 5Mhz και ελεγχεις με stress tests.

μεχρι να βρεις ποσο HTT αντεχει

Οταν τα βρεις ολα αυτα τα συνδιαζεις(cpu/mobo) και παιζεις με τα timings της μνημης και τους dividers για να βρεις που αποδιδουν καλυτερα.

π.χ στο δικο μου επειδη ειχα γρήγορες μνημες(pc4800) καλη μητρική και ο επεξεργαστης μπορουσε να φτασει μεχρι και 300 HTT για 24/7 τον δουλευα

cpu 10x280

memory 1:1 ddr580

μπορουσα επισης να παιξω κι αλλιως

cpu 9x300

memory 1:1 ddr600

προτιμουσα τη πρωτη γιατι εδινα λιγοτερα ρευματα και η διαφορα απο τις μνημες ηταν ελαχιστη.

Αυτα που σου γραφω ειναι λιγο γενικα οποτε πρεπει να ριξεις πολυ διαβασμα για καθε επιμερους τμημα που θα Κλοκαρεις

Δημοσ.

εγω θελω την cpu να ανεβασω.να μην ασχοληθω με τασεις και τετοια γιατι οσο ναναι καινουργιο μηχανημα ειναι καινουργιος με το αθλημα ειμαι.ψιλοφοβαμαι.μπορεις να το κανεις ποιο συγκεκριμενο?ειμαι στα 3010ΜΗΖ ετρεχα το orthos για 20 λεπτα και η θερμοκρασια εφτασε στους 59 με μανισιο cooler.

Δημοσ.
...εγω θελω την cpu να ανεβασω.

Κι εγω θελω 2 κιλα πατατες ξερεις κανενα καλο μαναβικο?

να μην ασχοληθω με τασεις και τετοια

οκ κανενα προβλημα με αυτο...

Φιλε μου καλε το O/c θελει διαβασμα.

Πρεπει πρωτα να καταλαβεις καποια πραγματα για το συστημα σου και πως λειτουργει και μετα να πας παραπερα...

Λεγοντας "Εγω τη cpu θελω να ανεβασω" δειχνει οτι δεν εχεις διαβασει τπτ

Και το λεω αυτο γιατι...

Υπαρχει κατι που το λεμε HTT(fsb)

Για να κανουμε o/c πρεπει αυτο το αναθεματισμενο να το ανεβασουμε.

Αλλα ανεβαζοντας το επιρεαζουμε το χρονισμο και απο αλλα πραγματα οπως

Μνημη και HT(hyper transport)...

Αρα δε μπορουμε να κλοκαρουμε ΜΟΝΟ τη cpu...

Αλλα απο την αλλη τα καλα παιδια στις εταιρίες μας εδοσαν τους πολλαπλασιαστες και τους διαιρετες ωστε να ριχνουμε τις συχνοτητες απο τα αλλα υποσυστηματα.

οποτε κατσε διαβασε τι ειναι το ενα και τι ειναι το αλλο και μετα ειμαι σιγουρος οτι θα καταλαβεις τι πρεπει να κανεις για να κλοκαρεις μονο τον επεξεργαστη(Δε μ'αρεσει να δινω μασημενη τροφη...Ψαξε λιγο)

Δημοσ.

ok φιλε μου.εγω διαβασει 2 αρθρα και εχω καταλαβει τι παιζει με τασεις και τετοια απλα θελω καθοδηγησει.γιατι πρωτη φορα ασχολουμαι με αυτα και οσο ναναι οσα και να εχω διαβασει φοβαμαι να τα κανω μονος μου.

Δημοσ.

Ε η αλήθεια είναι ότι το o/c θέλει και λίγο πειραματισμό, θέλει και λίγο θάρρος ... Μη φοβάσαι να το δοκιμάσεις, δεν δαγκώνει ... :mrgreen:

Δημοσ.

ε τοτε βοηθηστε με.ας μιλησουμε με αριθμουσ.Λοιπον το fsb το εχω ανεβασει στα 215ΜΗΖ οι θερμοκρασια ειναι στα 34.το θεμα ειναι οτι η μητρικη μου τα εχει στο auto ολα.και θελω να μου πειτε ποσο ρευμα να δωσω για τις μνημες μου.

Υ.Γ εχω το cooler της amd

Ποσο ψηλα μπορω να τον ανεβασω με stock cooler????

Δημοσ.

Εκανα τα τεστ ολα super pi το ετρεξα στα 32Μ ολα οκ θερμοκρασια 51 και το orthos για 40 λεπτα με θερμοκρασια το μεγιστο 60.H ταση στις μνημες ειναι 2V και η ταση στην cpu 1,38V.

Πως θα προχωρησω τωρα.Χρειαζομαι βοηθεια.

Δημοσ.

Λοιπόν, καταρχάς θα σου πρότεινα να διαβάσεις πρώτα κανένα οδηγό o/c, ώστε να καταλάβεις περί τί θέματος πρόκειται ... Να ξέρεις τί κάνουμε σε διάφορες περιπτώσεις, πότε δίνουμε παραπάνω ρεύμα, τί κάνουμε αν δεν bootάρει το pc και, και, και, χίλια δυο άλλα πράγματα ... Και οι δύο που έχω δώσει στο link είναι στα Ελληνικά, ώστε να μην μπορείς να παραπονεθείς ότι δεν καταλαβαίνεις κάτι ... :mrgreen: Μετά λοιπόν ξεκινάμε ...

P.S. Για ποιο λόγο πήγες και έβαλες σε pc με 2900XT την Asus Crosshair που υποστηρίζει SLI ? Με τέτοιο psu βέβαια δεν θα είχες πρόβλημα να κάνεις ένα crossfire ... (όχι ότι θα σύμφερε από άποψη θορύβου - κατανάλωσης, αλλά κουβέντα να γίνεται ...)

Δημοσ.

Απλα πηρα την asus croshair giati poly apla i 2900XT den koympone kala se kamia alli apli mitriki giati itan mikres.Stin proigoymeni poy eixa den koympone entelos kai epefte panto stis sata ypodoxes.Kai gia na mporo na kano kai kanena o/c poy kai poy.

Y.Γ τον οδηγο τον εχω γιαβασει αλλα θα τον ξαναδιαβασω για να τα μαθω καλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...