Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά πρέπει να βάλω σιδεράκια και ο ορθοπαιδικός είπε να βγάλω 2 δόντια μου για να πάνε τα υπόλοιπα προς τα πίσω. Τα δόντια που θα βγάλω δεν ειναι χαλασμένα και ούτε έχω χαλασμένα. Μήπως κανείς ξέρει αν πονάει η εξαγωγή?

Δημοσ.

Δεν ρωτάς και σε κανέναν άλλο οδοντίατρο πριν τα βγάλεις; Δεν πονάει πολύ αλλά η επόμενη μέρα είναι λίγο σπαστική

Δημοσ.

νταξ, καλός ο ορθοπεδικός αλλά μήπως να ρώταγες και έναν ορθοδοντικό που είναι και η ειδικότητα του ???

Παντως χωρίς πλάκα, ζήτα και δευτερη γνώμη.. εγω φορούσα σχεδόν 4 χρόνια σιδεράκια όταν ήμουν πιτσιρίκα και δεν μου βγάλανε κανένα δοντάκι..

Δημοσ.

XAXAAXXAXAXAXAXAX

νομίσω πρέπει να πάει σε ψυχολόγο.. :P

+1 κ εγώ στη 2η γνώμη.. μου μοιαζει παράξενο να πρεπει να βγουν 2 δόντια...

Δημοσ.

Βασικά φαντάζομαι σε κάποια χρόνια θα βγούνε και φρονημήτες και θα ήταν πιο καλό να βγάλεις αυτούς, άχρηστοι είναι ούτως ή άλλως:P. Πήγαινε και σε 2ο γιατρό να δεις τι θα σε πει.

Δημοσ.

Και τι είναι τα δόντια για να στα βγάλουν έτσι?? Ρώτα και ακόμα έναν και αν σου πει και αυτός τα ίδια μην ξαναρωτήσεις κανέναν ασε τα δόντια όλα στην θέση τους και μην ξαναμιλήσεις ποτέ και σε κανέναν για αυτό το θέμα...

Δημοσ.

Μερικές φορές πράγματι αφαιρούν δόντια (και πάντα σε ζεύγη προφανώς) άμα υπάρχει ορθοδοντικό πρόβλημα. Η υγεία των δοντιών είναι πολύ σημαντική και επιρεάζει πολλά πράγματα, συχνά δεν είναι απλά θέμα αισθητικής...

Δημοσ.

Δεν ειναι περιεργο ουτε ανησυχητικο να γινεται εξαγωγη δοντιων!Εχω αρκετους γνωστους που χρειαστηκε να την κανουν(οταν εβαλαν σιδερακια). Και ο λογος νομιζω(με καθε επιφυλαξη) ειναι για να δημιουργηθει χωρος και να μην ειναι στριμωγμενα τα δοντια. Για να μπορεσουν αργοτερα νομιζω, να βγουν και οι φρονημιτες καλυτερα. Τεσπα να μην το παιξω και γιατρος:grin:!!

Αλλα σιγουρα δεν ειναι κατι ασυνηθιστο και παραξενο!Μια δευτερη γνωμη παντως παντα βοηθαει!

Δημοσ.
Καλημέρα παιδιά πρέπει να βάλω σιδεράκια και ο ορθοπαιδικός είπε να βγάλω 2 δόντια μου για να πάνε τα υπόλοιπα προς τα πίσω. Τα δόντια που θα βγάλω δεν ειναι χαλασμένα και ούτε έχω χαλασμένα. Μήπως κανείς ξέρει αν πονάει η εξαγωγή?

Σωστα στα ειπε ο ορθοδοντικος.Η εξαγωγη δεν ποναει καθολου.

Επισης να ακους και να εχεις εμπιστοσυνη στον γιατρο σου.

Δημοσ.

Ρε παιδια αμα δεν εχετε γνωση καλλιτερα να μασατε.

Εξηπακουεται οτι σε μεγαλο ποσοστο ατομων που βαζουν σιδερακια γινονται εξαγωγες.

Και εμενα οταν εβαλα πιο μικρος μου εβγαλαν 2 + φρονιμιτες(οχι ταυτοχρονα),προκειμενου να υπαρχει χωρος για το μεγιστο ορθοδοντικο και εμφανισιακο αποτελεσμα.

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε μου..σπουδάζω οδοντοτεχνίτης και θέλω να πιστεύω οτι γνωρίζω μερικά πράγματα παραπάνω απο κάποιους άλλους στο θέμα των δοντιών..η εξαγωγή δοντιών είναι η τελευταία λύση σε πολλές περιπτώσεις ασθενών..καταρχήν ποια δόντια σου είπε να αφαιρέσεις και κατι άλλο..εχουν βγεί οι φρονιμήτες σου?καλή σου μέρα..

Δημοσ.

Οταν κάτι συμβαίνει απκετά συχνά θεωρείς οτι είναι και το σωστό?Και να στο θέσω αλλιώς το ερώτημα..υπάρχει τομέας που υπάρχει το χρήμα στη μέση και δέν υπάρχει διαφθορά?..Δέν λέω κατι άλλο...

Δημοσ.

προσωπικα φορουσα αρκετα χρονια σιδερακια και τελικα χρειαστηκε να βγαλω δυο δοντια και εγω γιατι πολυ απλα δεν χωρουσαν και τωρα εχω μια χαρα ισια δοντακια.παντως ειναι οντως σοβαρο θεμα γιαυτο να πας και σε αλλο οδοντιατρο να σου πει και αυτος τη γνωμη του.

επισης να του ζητησεις να βγαλεις πισω πισω δοντια γιατι αν γινει καμια βλακεια και δεν σου κλεισει το κενο που θα δημιουργηθει τουλαχιστον να μην φαινεται μετα.

μεταξυ μας το τελευταιο που θα πρεπει να σε απασχολει ειναι αν ποναει ή οχι.

υγ.οχι δεν ποναει

ααα επισης πολυ σημαντικο ρολο παιζει και η ηλικια σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...