dimitris_p Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Παΐδια γνωρίζει κανένας απο εδώ μέσα καλά σχετικά με WI-FI??? Το όλο θέμα είναι ως εξής.. η ADSL μου σε λίγες ημέρες λίγη, σήμερα βάλαμε στο μαγαζί ADSL και λόγο οτι ειναι μαγαζί μου ειπε λοιπών το αφεντικό που είναι και κολλητός μου να μην πληρώσω νεα και να συνδεθώ ασύρματα και να μου μοιράσει την δική του Χαμόγελο ολα καλά μεχρι εδω..η απόσταση είναι κάπου στα 3 χιλ σε ευθεία.. οπτική επαφή ομως δεν υπάρχει.. το πρόβλημα ομως δεν είναι εκεί μια και υπάρχει ενδιάμεσα ενας γνωστός μου που μπορεί να μου στείλει αυτός.. άρα το ολο θέμα το εχω σκεφτεί ως έξεις από τα λίγα που γνωρίζω σχετικά με ασύρματα δίκτυα.. Θα χρειαστώ 4 access point + 4 κατευθυνόμενες κεραιες.. 1 στον φίλο μου αλλα 2 στον ενδιάμεσο (το ένα για λήψη και το άλλο για εκπομπή σε μένα) και τέλος ενα τέταρτο που θα κάνω λήψη εγώ.. ολα καλά μέχρι εδω κολλάω ομως στο ενδιάμεσο... σκεφτωμε οτι εκει θα πρέπει να στήσω ενα PC με 2 κάρτες ethernet και σε σύνδεση γέφυρας μεταξυ τους.ώστε η μια να κάνει λήψη και η άλλη την εκπομπή προς εμένα... στέκει αυτό που εχω σκεφτεί? είναι εφικτό να γίνει δηλαδη? και απο ρυθμίσεις τι ακριβώς χρειάζεται να κάνω?
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 kai me repeater tha mporouses alla to theoro poli tarzania gia na glitosei kapoios 17 euro to mina.
jimarass Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Ναι ρε φίλε πολύ κάψιμο!! Πολύς κόπος και χρήμα για το τίποτα. Άσε την υποστήριξη που θέλει. εκτός και αν ο φίλος σου έχει 1000μβιτ δορυφορική και μοιράζει!!!!
StavrosD Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 4 access point ξέρεις πόσο κάνουν; Υπολόγισε το κόστος και την φασαρία για να σε αφήσουν οι ενδιάμεσοι να βάλεις το access point στην ταράτσα τους, και επιπλέον πού θα βρείς ρεύμα για το καθ'ένα;
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 sin to pc pou tha pliroseis apla den tha bgaleis pote ta exoda.
nucleuspower Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Φίλε δεν αξίζει τον κόπο, εκτός αν η σύνδεση είναι πολλά ΜΒ. Αν θέλεις να μπλέξεις με κεραίες μπορείς να κοιτάξεις στο www.awmn.net. Θα βρεις πολλές πληροφορίες. Ίσως τελικά σου ταιριάζει κάτι τέτοιο καλύτερα.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Υπάρχουν δύο περιπτώσεις: 1)Το αφεντικό έχει μια σύγχυση σχετικά με το internet και τα δίκτυα και νομίζει ότι δεν είναι και τίποτα σπουδαίο να δώσει internet μερικά χιλιόμετρα παρακάτω. 2)Το αφεντικό ήξερε εξ αρχής ότι δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί πρακτικά κάτι τέτοιο,και τό'παιξε καλός σαμαρείτης.
dimitris_p Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 4 access point ξέρεις πόσο κάνουν;Υπολόγισε το κόστος και την φασαρία για να σε αφήσουν οι ενδιάμεσοι να βάλεις το access point στην ταράτσα τους, και επιπλέον πού θα βρείς ρεύμα για το καθ'ένα; Υπάρχουν δύο περιπτώσεις:1)Το αφεντικό έχει μια σύγχυση σχετικά με το internet και τα δίκτυα και νομίζει ότι δεν είναι και τίποτα σπουδαίο να δώσει internet μερικά χιλιόμετρα παρακάτω. 2)Το αφεντικό ήξερε εξ αρχής ότι δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί πρακτικά κάτι τέτοιο,και τό'παιξε καλός σαμαρείτης. μόνο έτσι δεν είναι τα πραγματα ξέρω πόσο κάνουν λέτε να μην έχω ρωτήσει? 40-45 ευρώ το πολύ αγορά χοντρικής απο την εταιρία που δουλεύω δεν είναι εκεί το θέμα. ρε παιδιά γιατι δεν αξίζει? τα 17 ευρο για 2 mbit που τα βρήκατε? για 4 μηνες με HOL HI-BOX στα 2mbit θέλω 100 ευρώ.. δεν είμαι αθηνα αλλα επαρχεία και δεν υπάρχει κανένας εναλλακτικός παροχος εδώ. 2 mbit είναι η σύνδεση και είναι στο μαγαζί που δουλεύω..2 pc υπάρχουν εκει και δουλεύουν μόνο όταν είμαι στη δουλειά. οπότε όταν σχολάω η γραμμή δεν απασχολείτε. εκτός από αυτό είναι static ip και αορίστου η σύνδεση.γιατί να μην το εκμεταλευτο? απ την άλλη με συμφέρει και στο οτι θα εχω και πρόσβαση στα αρχεία της δουλειάς μου εκει αν χρειαστώ κάτι..εκει που θα στήσω το ενδιάμεσο είναι όλα κανονισμένα και ρεύμα εχει και το οτι μπορεί να μπει και pc που υπάρχει και δεν θα αγοραστεί... έτσι κι αλλιώς το αφεντικό μου το προτινε αυτό.... περίμενα σοβαρές απάντησής αλλά είδα άλλα πράγματα από το τελευταίο μήνυμα του BASSstarlet Καμιά απάντηση δεν πήρα σχετικά με τι ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνω στα access point παρά μόνο γιατί να το κάνω αν σκέφτηκα το ενα αν σκέφτηκα το άλλο αν αν αν... δεν πειράζει παιδιά μην βοηθάτε. κανένα πρόβλημα..θα τα βρω μόνος μου.
POG Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 δεν πειράζει παιδιά μην βοηθάτε. κανένα πρόβλημα..θα τα βρω μόνος μου. Kapsimo Na po kai ego me tin sira mou oti : - an exeis analogistei ta eksoda Access point + Kerea + Ping tail + Ilektrologiko kouti = 100-120 e ara x4=400-500 euro - an eisai sigouros oti h endiameses apostasei (1,5 km) kaliptonte apo tis kerees xoris paremboles kai me kalo sima Tote auto pou les ginete kai den xriazeta endiamesa PC apla tha baleis ola ta ilika sou (dsl router, access point, PC sou) sto idio IP range
dimitris_p Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Kapsimo Na po kai ego me tin sira mou oti : - an exeis analogistei ta eksoda Access point + Kerea + Ping tail + Ilektrologiko kouti = 100-120 e ara x4=400-500 euro - an eisai sigouros oti h endiameses apostasei (1,5 km) kaliptonte apo tis kerees xoris paremboles kai me kalo sima Tote auto pou les ginete kai den xriazeta endiamesa PC apla tha baleis ola ta ilika sou (dsl router, access point, PC sou) sto idio IP range Σε ευχαριστώ για την απάντηση... στα μισά χρήματα σχεδόν τα παίρνω όλα.. δεν κατάλαβα κάτι όμως. αν δεν μπει pc τα καλώδια ethernet από τα 2 access-point στο ενδιαμεσο μερος, που και πως θα συνδεθούν? μεταχυ τους? με άλλο τρόπο?
POG Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Ta access point den kataligoun se kalodio ethernet ala se thira gia mpi kalodio ethernet . ara apla tha pareis ena kalodio kai tha sindesis tin thira apo to ena access point apefthias stin thira gia to alo. Den ksero omos me sigouria ti kalodio xriazete giati ego pou ekana kati antistixo endiamesa eixa ena switch opote ta kalodia pou xrisimopoiisa itan straight stin parapano sindesmologia omos esi isos xriastis kalogio crossover den eimai sigouros. Ama den biazese perimene kapia stigmi (simera,aurio) tha kano ena test na do an litourgei 100% kai ti kalodio xriaxete me kapia dika mou access point PS: an sou bgei mono 200e olo to enxirima tote kai dikia mou apopsi einai na to kaneis
dimitris_p Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Ta access point den kataligoun se kalodio ethernet ala se thira gia mpi kalodio ethernet . ara apla tha pareis ena kalodio kai tha sindesis tin thira apo to ena access point apefthias stin thira gia to alo. ένταξή δεν είμαι και τόσο άσχετος. τα γνωρίζω αυτά.(ηλεκτρονικός είμαι) μάλλον χρειάζεται cross καλώδιο.αυτό μπαίνει μεταξύ 2 συσκευών. οκ θα περιμένω το test. έτσι κι αλλιώς δεν τα έχω αγοράσει ακομα
poulinos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 logika cross tha einai an kai se para pola ine auto sense pleon
kostas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Καλησπερα,για ολα αυτα, να σου δωσει τα στοιχεια της συνδεσης και να μπαινεις,δηλ. εταιρεια,username,password.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.