Προς το περιεχόμενο

Νέες εκδόσεις για τα iLife και iWork


georgeadams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκτός από την ανανέωση των iMac και Mac Mini, χθες παρουσιάστηκαν και οι νέες εκδόσεις 08 των iLife και iWork.

 

Όλες οι εφαρμογές του iLife 08 είδαν σημαντικές βελτιώσεις. Με μια πρώτη ματιά ξεχώρισα το πολύ βελτιωμένο iMovie (ουσιαστικά πρόκειται για νέο πρόγραμμα με το ίδιο όνομα) αλλά και το iPhoto που πλέον έχει εντελώς νέα φιλοσοφία ταξινόμησης και διαχείρισης των φωτογραφιών μας.

 

Από την άλλη, και στο iWork έγιναν σημαντικές προσθήκες. Εκτός από τις πάμπολες βελτιώσεις στο Keynote και το Pages, είχαμε (επιτέλους) την προσθήκη μιας ακόμα εφαρμογής, του Numbers που φιλοδοξεί να πάρει την πρωτοκαθεδρία από το Excel, στην πλατφόρμα του Mac OS X. Σε αυτό θα συμβάλει και η πρόσφατη ανακοίνωση από τη Microsoft για καθυστέρηση της κυκλοφορίας του Microsoft Office 2008 for Mac.

 

Και τα δύο πακέτα (iLife & iWork) είναι άμεσα διαθέσιμα, στην Αμερική τουλάχιστον. Εδώ θα χρειαστεί να περιμένουμε μάλλον λιγάκι. Η τιμή τους φτάνει τα $79 για το καθένα. Εκτός αυτού, το iLife διατίθεται δωρεάν μαζί με την αγορά ενός υπολογιστή Apple. Μάλιστα, όσοι αγόρασαν υπολογιστή Apple από χθες (7/8/2007) και μετά και περιείχε το iLife 07, δικαιούνται αναβάθμιση στο iLife 08 με $10.

 

Σίγουρα θα κυκλοφορήσουν αναλυτικά reviews πολύ σύντομα, οπότε θα μπορέσουμε να επανέλθουμε. Προς το παρόν μπορούμε να δούμε περισσότερα στο http://www.apple.com/ilife/ και http://www.apple.com/iwork/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είδα χτες όλα τα video και είναι πραγματικά το hit της χτεσινής μέρας... Είναι απλά εκπληκτικά!! Ξεχώρισα το iWork που απότι φαίνεται θα διώξει πια για τα καλά το Office από τα mac μας αλλά και το iMovie που πραγματικά είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό και με κοιμήθηκα με ένα χαμόγελο με την ευκολία που μπορεί να φτιάξει κάποιος video...

 

Πραγματικά απίστευτο update και τα 2... Ειδικά με το επερχόμενο Leopard φτιάχνεται με 300 euro μια σουίτα από software που δεν έχει ξαναδεί κανεις και είναι απίστευτης αξίας και που σε pc συνθήκες κάνει χιλιάδες euro και δεν φτάνει σε καμία περίπτωση την αποτελεσματικότητα και ευχρηστία των Leopard, iWork, iLife

 

 

p.s. Ήδη έχουν ανέβει στα γνωστά μέρη αλλά όπως φαντάζεστε γίνεται πανικός και δεν έρχεται τίποτα... Εγω θα προσπαθήσω σε 3-4 μέρες να το παραλάβω... Ελπίζω να λειτουργήσει τότε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γλουπς! :(

 

Μόλις ξεκίνησα την εγκατάσταση του iLife 08, βγήκε ένα ενημερωτικό μήνυμα που λέει πως το iMovie 08 απαιτεί τουλάχιστον G5 1.9GHz (ή intel φυσικά) για να εγκατασταθεί. Ευτυχώς τα υπόλοιπα προγράμματα δεν έχουν τέτοια απαίτηση και μπορούν να εγκατασταθούν στο G4 μου.

 

Φαντάζομαι πως αυτός είναι και ο λόγος που η Apple προσφέρει ως δωρεάν download το iMovieHD 06 στους κατόχους του iLife 08.

 

EDIT: Τελικά απ' ότι διαβάζω, το iMovie 08 έχει πολύ λίγα εφφέ και δεν υποστηρίζει (ακόμα) Plugins άλλων κατασκευαστών. Είναι πολύ πιο απλό στη χρήση αλλά μπορεί να μην ικανοποιήσει κάποιους πιο advanced χρήστες που είχαν συνηθίσει σε αυτά που προσέφερε το iMovieHD 06. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν καταργήθηκε εντελώς το 06...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Katevasa to trial tou IWork sto Macbook Pro mou ( Core Duo 2.16Ghz, 2 Gb Ram ) kai epeidh sto parelthon xrisimopoiousa to Pages tou 06 version emeina poli ikanopoihmenos ... To Pages apektise kapoia mikra features pou itan aparaitita imo kai eleipan apo to version tou 06, kai egine poli perissotero "Word Friendly" ... Mallon tha to agoraso, afou den thelo na ksanaepistrepso piso sto Office for Mac an kai exo mia elpida oti to Office 08 pou prokeite na kikloforisei ton Ianouario tha veltiosei poli perissotero ta Office gia ta Mac ....Oso gia ta Keynote kai Numbers den ta epsaksa poli, alla skopeuo na to kano entos ton imeron ....

File GeorgeAdams, to iLife 08 aksizei agoras ?? Eida to guided tour kai emeina enthousiasmenos apo kapoia nea features alla polla ksena boards lene oti einai gemata bugs pros to paron kai exoun arketa provlimata mazi tous ... Esi pos ta vrikes ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ το παρέλαβα από το θείο και προς το παρόν έψαξα αρκετά καλά το iPhoto από το οποίο και έμεινα έκπληκτος! Φανταστικό πρόγραμμα διευκολύνει απίστευτα.. Τα events είναι πραγματικά φανταστικά και γενικά όλα τα features που έχουν βάλει πραγματικά το ανέβασαν το πρόγραμμα σε άλλο επίπεδο.

 

Επίσης βρίσκω πάρα πολύ όμορφη, αν και ακριβή, την υπηρεσία που σου προσφέρουν για να φτιάξεις βιβλίο με τις φωτογραφίες σου ή καλεντάρι.. Από την ψηφιακή εποχή είναι κάτι που πραγματικά λείπει καθώς εγώ προσωπικά ποτέ δεν έκατσα να κοιτάξω τις φωτογραφίες στο pc για 2η και 3η φορά.. Να τις έχεις τυπωμένες σε χαρτί είναι τελείως διαφορετικό, παρείστικο και γενικά τις απολαμβάνεις πολύ πιο συχνά με φίλους.

 

Οπότε με αυτό το feature μπορείς πραγματικά να φτιάξει εκπληκτικά albums, μπορείς να αλλάξεις τα πάντα, όλες οι επιλογές είναι παραμετροποιήσημες και φυσικά υπάρχουν και τα φαντατικά εφε της Apple... Κοστίζει αρκετά θα έλεγα...γύρω στο 1 euro η σελίδα, αλλά πιστεύω ότι αξίζει... Ειδικά άμα αφιερώσεις αρκετό χρόνο στη δημιουργία του album μπορείς να φτιάξεις πολύ εύκολα με την καθοδήγηση του προγράμματος επαγγελματική δουλειά και να την παραλάβεις σπίτι σου σε professional χαρτί με professional εκτύπωση.. Επίσης πιστεύω πως είναι και ένα φανταστικό δώρο, σίγουρα πολύ διαφορετικό από τα κλασσικά που παίρνουμε όλοι και ένα δώρο που θα μείνει πραγματικά αξέχαστο μιας και έχει την προσωπική πινελιά του καθενός μας.

 

Εεεε και φυσικά λεει και στην τελευταία σελίδα Made on a Mac, ικανοποιώντας τον δικό μου φετιχισμό, αλλά και του paredwse :P

 

Μόνο και μόνο για αυτό θα ξεφυλίζουμε το album κάθε μέρα για να φτάσουμε στην τελευταία σελίδα να δούμε το μηλαράκι :D:D:D

 

 

Βέβαια δεν ξέρω αν προσφέρεται στην Ελλάδα αυτή η υπηρεσία, στη Γερμανία πάντως δουλεύει μια χαρά (δηλαδή δεν είναι μόνο στην USA όπως αρχικά φοβόμουν) και σίγουρα θα το χρησιμοποιήσω κάποια στιγμή:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ta evala idi kai ta 2 kai eimai poly happy! 1o to iwork ypesti mikroveltiosis alla to dinato tou xarti einai to neo numbers.den xrisimopoio excel ktl alla giauton pou to xriazete mou fanike polli kalo.

to ilife mpike ektos tou imovie (exw g4) kai ida megali veltiosi idios sto iphoto pou xrisimopoio sinexia,episis paratirisa oti to iphoto'08 anigi poly pio grigora apo to '06. Allos me g4 an mporei na to epalitheusi (georgeadams?)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το νέο iwork με εντυπωσίασε, με χάλασε μόνο το spelling (πάλι aspell!$#@#%!)...

θα βάλω και το ilife να ρίξω μία ματιά στο iweb, το παλιό ήταν πολύ βολικό για γρήγορα αποτελέσματα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το keynote ξεχώριζε και πριν που ήταν κατα πολύ ανώτερο του Powerpoint...Τώρα πράγματι έγινε ακόμα καλύετρο...

 

Το Pages δεν χρησιμοποίησα ακόμη αλλά ελπίζω να αντικαταστήσει το Word γιατί βαρέθηκα να περιμένω το επόμενο Office και γενικά μου τι δινει η MS!!

 

Επίσης αμα το Layout του καινούριου office είναι όπως αυτό του 2007 ούτε καν πρόκειται να μπει στο Mac... Και στο PC έβαλα το Office 2007 και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα έτσι μπουρδέλο που έκαναν την μπάρα με τις εντολές....Σε 30 λεπτά είχε βγει φυσικά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Evala kai ego to iLife 08 simera .. Ola kala extos apo ena provlima me to iDvd to opoio krasare molis to anoiga .. Eutixos i Apple eixe tin lisi sto site tis kai meta apo 2 eukola steps, ola eginan entaksi ... Apolita euxaristimenos apo ta nea features alla kai apo tin taxitita tou neou version sto Core Duo MBP mou ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...