Προς το περιεχόμενο

Ορθογραφικός έλεγχος στο Open Office.

corduroy27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εγκαταστήσει το Ελληνικό Open Office v2.1.0 στον υπολογιστή μου, (WindowsXP με SP2) και θέλω να εκμεταλλευθώ τη δυνατότητα ορθογραφικού ελέγχου σε μεικτό κείμενο (Ελληνικά & Αγγλικά).

Πιο συγκεκριμένα έχω βρει το Open Office Greek-English spelling dictionary από εδώ:

h t t p://www.daremon.gr/tool_open_office_greek_english_spelling.php

αλλά δεν έχω καταφέρει να το δουλέψω!!!

Παρακαλώ όποιον γνωρίζει, να μου πει βήμα-βήμα, πως εγκαθιστούμε και τι ρυθμίσεις ακριβός θα πρέπει να κάνουμε για να δουλέψει.

Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο πρόσθετο.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Κατ΄αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.

Διάβασα το θέμα και είδα κάποιες σχετικές οδηγίες που δίνεις αλλά δεν έχουν να κάνουν με αυτό που ζητάω.

Με ενδιαφέρει να γίνεται ταυτόχρονη διόρθωση και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Ο έλεγχος που αναφέρεις εκεί, είναι για Ελληνικά μόνο.

Δηλαδή θα πρέπει να αλλάζεις επιλογή διόρθωσης από το Open Office για να διορθώσει Ελληνικά ή Αγγλικά αντίστοιχα.

Τη διαδικασία την ακολούθησα αλλά αντί της πρόσθετης εντολής, (του αρχείου dictionary.lst):

DICT el GR el_GR

εγώ έβαλα:

DICT el GR Greek_Caps_English_US

μιας και τα αντίστοιχα αρχεία που μ΄ενδιαφέρουν, έχουν την ονομασία:

Greek_Caps_English_US.aff

Greek_Caps_English_US.dic

και όχι

el_GR.aff

el_GR.dic

που είναι για Ελληνικά μόνο.

Παρακαλώ για λίγη παραπάνω βοήθεια.

Το ψάχνω και μόνος μου αλλά...

Δημοσ.
...Με ενδιαφέρει να γίνεται ταυτόχρονη διόρθωση και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Ο έλεγχος που αναφέρεις εκεί, είναι για Ελληνικά μόνο.

Δηλαδή θα πρέπει να αλλάζεις επιλογή διόρθωσης από το Open Office για να διορθώσει Ελληνικά ή Αγγλικά αντίστοιχα.

Όχι, ο έλεγχος γίνεται και στις δύο γλώσσες συγχρόνως:

• Ανοίγεις OpenOffice, Tools ► Options ► Language Settings ► Writing Aids και στο πεδίο Options βάζεις τικ στην επιλογή Check in all languages

Τώρα, για το συγκεκριμένο dictionary που αναφέρεις, δεν το έχω δοκιμάσει και δε μπορώ να έχω γνώμη/γνώση...

Δημοσ.

Εμένα μου δουλεύει με το λεξικό από το http://www.daremon.gr.'>http://www.daremon.gr. Το εγκατέστησα, έγραψα δίγλωσσο κείμενο, ελληνικά και αγγλικά, και διορθώνει μια χαρά.

Τί έκανα:

1. Έκλεισα το OOo.

2. Άδειασα το περιεχόμενο του ZIP στον κατάλογο share\dict\ooo.

3. Πρόσθεσα τη γραμμή που λες στο dictionary.lst πάνω-πάνω:

>
DICT el GR Greek_Caps_English_US

4. Αποθήκευσα τις αλλαγές.

5. Ξανάνοιξα το OOo.

ΥΓ. Όλες οι άλλες γραμμές στο dictionary.lst είναι σχολιασμένες (με τη δίεση), οπότε το μόνο λεξικό που φορτώνει είναι του http://www.daremon.gr

Δημοσ.

Ο.Κ. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Θα ξαναπεράσω τα Open Office και θα δοκιμάσω πάλι.

Ίσως με τις δοκιμές που έκανα να πείραξα κάτι που δεν έπρεπε και άντε βρες το τώρα...

Να 'στε καλά ρε παιδιά. :-)

E D I T: Όλα καλά τελικά ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...