Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγω! Δηλαδή αφού πας στο γιατρό και σου κόψει χαρτακι, μετά πρέπει να κάνει εσύ κάτι? Να πας ξερω γω σε κάποιο φορέα για να σου γράψει κάτι?

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πηγα σημερα σε ενα γιατρο που ηταν συμβεβλημενος με το ΟΠΑΔ, αλλα δε μου εκοψε κανενα χαρτακι, ουτε εγραψε κατι στο συνταγολογιο. Απλα μου εδωσε ενα δικο της συνταγολογιο και κατι εγραφε στο κομπιουτερ. Δε με χρεωσε κατι.

Καινουρια μεθοδος πλεον;

Δημοσ.

Πηγα σημερα σε ενα γιατρο που ηταν συμβεβλημενος με το ΟΠΑΔ, αλλα δε μου εκοψε κανενα χαρτακι, ουτε εγραψε κατι στο συνταγολογιο. Απλα μου εδωσε ενα δικο της συνταγολογιο και κατι εγραφε στο κομπιουτερ. Δε με χρεωσε κατι.

Καινουρια μεθοδος πλεον;

ναι.

επειδή τώρα γύρισα από ορθοπεδικό, εμένα μου εκτύπωσε και την συνταγή μέσω της εφαρμογής τους.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγω! Δηλαδή αφού πας στο γιατρό και σου κόψει χαρτακι, μετά πρέπει να κάνει εσύ κάτι? Να πας ξερω γω σε κάποιο φορέα για να σου γράψει κάτι?

κανόνικα, πας μετά να θεωρήσουν το βιβλιάριο..

και πάλι δεν πληρώνεις τίποτα εκεί, αν και παίζει να πρέπει να επιστρέψεις στο γιατρό, το θεωρημένο απόκομα.

θα σου πει και ο γιατρός πάντως τι πρέπει να κάνεις, για να πάρει αυτό το λεφτά του.. όχι από σένα αλλα από το δημόσιο

Δημοσ.

Επειδη ακολουθω μια θεραπεια εδω και 1,5 μηνα, ο ιατρος απλως γραφει την συνταγη μεσω της ηλεκτρονικης συνταγογραφησης, σου δινει ενα χαρτι και μετα πας στο φαρμακειο και με το βιβλιαριο και πληρωνεις μονο το ποσοστο που σου αναλογει.

Δεν πας μετα πισω στον ιατρο το θεωρημενο αποκομμα.

Το προβλημα ειναι αν θες πχ 3 κουτια απο ενα φαραμακο, ο ιατρος μπορει να σου γραψει μεχρι 2. Μετα οταν τελειοσουν ξαναπας παλι πισω στον ιατρο να σου γραψει τα υπολοιπα.

Δημοσ.

μπορεί να σου γράψει "θεραπεία μηνός", οπότε συνταγογραφεί όσα χρειάζονται.

Mπα , το ρωτησα απλως πρεπει να πηγαινω καθε βδομαδα.

Δημοσ.

Δεν θέλει να το κάνει, δεν ξέρω γιατί. Ίσως για να παίρνει την επίσκεψη. Γίνεται, παίρνω 5 μπουκάλια αντιβίωση κάθε μήνα εδώ και 2 χρόνια. Απλά επιλέγει "θεραπεία μηνός" και του επιτρέπει να γράψει όσα μπουκάλια χρειάζεται.

Δημοσ.

Δεν πληρωνω για επισκεψη, απλως μου ειπε πως δεν μπορει να γραψει περισσοτερα. Τωρα αν ισχυει δεν ξερω...

Δημοσ.

Καινουρια μεθοδος πλεον;

Δεν υπάρχει πια ΟΠΑΔ ως φορέας περίθαλψης ούτε συμβεβλημένοι ιατροί με αυτό.

Έχουν συγχωνευτεί τα ταμεία (οαεε-οπαδ-ογα-ικα) σε έναν ενιαίο φορέα (ΕΟΠΥΥ).

Δημοσ.

Επίσης να συμπληρώσω επειδή αναφέρθηκε ότι κανένας οδοντίατρος δεν έχει σύμβαση με κανένα ταμείο ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι τους πληρώνεις κανονικά για ότι κάνεις και μετά σου γράφουν στο βιβλιάριο αυτά που έκανες και κάνεις εσύ δαπάνη για να πάρεις μέρος αυτών των χρημάτων από το ταμείο σου. Το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς που δεν έχουν σύμβαση με κάποιο ταμείο. Από εκεί και πέρα όποιος γιατρός έχει σύμβαση με κάποιο ταμείο σου γράφει στο βιβλιάριο την επίσκεψη και πληρώνεται εκείνος από το ταμείο σου και απαγορεύεται να σου ζητήσει επιπλέον χρήματα.

Δημοσ.

Δεν πληρωνω για επισκεψη, απλως μου ειπε πως δεν μπορει να γραψει περισσοτερα. Τωρα αν ισχυει δεν ξερω...

ο γιατρός πληρώνεται για την κάθε επίσκεψη από το ταμείο σου. Κάτι ψιλά βέβαια παίρνει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...