Hlapatsas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Καλησπέρα. Πριν από λίγο καιρό έκανα μία μικρή αναβάθμιση στον υπολογιστή μου. Επειδή σκοπεύω να κάνω σε κανα χρόνο μια ολοκληρωτική είπα να μην ξοδέψω και πάρα πολλά φράγκα. Είχα ένα pc στα 2GHz και άλλαξα μητρική,πήρα μια cpu pentium sta 3,4 GHz μνήμες DDR2 κινγστον στα 667MHz και κάρτα γραφικών 7800GT. To παιχνίδι που με απασχολούσε και συνεχίζει να με απασχολεί είναι το callofduty 2. Στόχος ήταν να έχω 125 fps ingame σταθερά. Κρίνοντας από το internetαδικο που συχνάζω το οποίο έχει Pentiun στα 3,2Ghz και κάρτες 6600GT και εφόσον εκεί πιάνω 125 σταθερά fps θεώρησα ότι me την 7800 θα ήμουν υπερκαλυμένος.Αλλά δεν είμαι! Σε πολλά σημεία το παιχνίδι ρίχνει τα fps κάτω των 125 και με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις με το internet cafe. Να σημειώσω ότι η μητρική είναι μια Asus που είχε 40 ευρώ στο eshop και την είχε για λίγο καιρό. Φταίει η μητρική λοιπόν για τα χαμένα fps?Όποιος έχει κάποια σχετική γνώση ας απαντήσει.
billpeppas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Driver settings. Η μητρική δεν μπορεί να σου στερήσει πάνω από 4fps ( και αυτό μεταξύ της χειρότερης μητρικής και της καλύτερης για το εν λόγω CPU ). Κύριο λόγω παίζει το chipset, και όπως είπα. Μητρική σε μητρική ( στην ουσία οι διαφορές οφείλονται στo αν υπάρχει διαφορετικό chipset στην μια από την άλλη mobo ) πάνω από 5fps διαφορά δεν παίζει. Αν τώρα μιλάμε για μητρικές με το ίδιο chipset, το 2% είναι ένα max ( εκτός και αν στην μια βάζουμε full tweaked bios settings και στην άλλη απείραχτα έχοντας ως σκοπό να προωθήσουμε στα πούστικα την μια εκ των 2 ). Το Call Of Duty 2 είναι απαιτητικό παιχνίδι, και 125fps σταθερά με 7800GT δύσκολο, πόσο μάλλον για 6600GT. Μόνος τρόπος για τέτοιο νούμερο είναι αν το βάλεις σε DirectX 7 mode, με absolute minimum details, στα 1024x768 δίχως Anti-Aliasing & δίχως Anisotropic Filtering. Αλλά τότες θα ήθελα να ήξερα γιατί να παίζεις το COD2 ενώ με το COD1 θα έχεις και καλύτερα framerates και τα ίδια γραφικά
Hlapatsas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Βασικά όντως παίζω directx 7 γιατί με 9 την σκίζει την κάρτα γραφικών.Κοίτα στο 1024x768 με 17άρα οθόνη είναι ευχαριστημένος.Anti-Aliasing βάζω 2x γιατι στο εν λόγω παιχνίδι δεν παρατηρώ διαφορά, παρομοιώς και με το ανισοτροπικό.Τα υπόλοιπα settings είναι στο extra. Αλλά εντάξη όπως και να το κάνουμε το cod2 έχει πιο ωραία γραφικά από cod1+ότι έχει εγκαταλειφθεί από το online community. Όπως και να έχει με κάλυψες οπότε κάποια στιγμή πάμε για 8800GTS.
21century Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Εφόσον οι μνήμες έχουν ίδοου χρονισμούς και λειτουργούν σε dual channel κανένα πρόβλημα, ωστόσο εχω μια επιφύλαξη για τον επεξεργαστή αφου΄θα μπορούσες να πάρεις ένα διπήρυνο άρα να κάνεις αναβαθμιση..
rotten crusader Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 pentium sta 3,4 GHz?Μάλλον αυτός σε κόβει...εμένα την 1950προ,την σκότωνε ο p4 στα 3 που ειχα...μα καλά πότε την έκανες την αναβάθμιση?
george_o/c Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Mάλλον είδε τα 3.4GHz και εντυπωσιάστηκε ... :razz:
pc_admin Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Αν παιζει online το lag να ριχνει τα fps δεν παιζει?
billpeppas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Αν παιζει online το lag να ριχνει τα fps δεν παιζει? Όχι. Εκτός και αν έχεις κάτω από 30fps όπου το game είναι ήδη unplayable, και αυξάνεται και λίγο το ping ( αυτό που εννοείς λέγοντας lag ) αν δεν έχει καλό TCP/IP stacking ( old old games ). Το lag, που είναι το αποτέλεσμα μεγάλου χρόνου round trip του σήματός μας από το PC μας στον game server & πάλι πίσω. Όταν παίζεις online ένα game, αν μιλάμε για Server-Client game ( και όχι Peer to Peer όπως είναι το καημένο το Pro Evolution Soccer της Konami ) τότε τα δεδομένα κυλάνε ως εξής: Your PC -> Game Server -> Game Server back to your PC Οπότε αν εσύ π.χ. ( το λέω όσο πιο απλά και παραδειγματικά γίνεται ) πατήσεις το "Fire" για να πυροβολήσεις, τότε: 1) Το PC σου στέλνει τα data στον server 2) Ο server τα λαμβάνει και τα επεξεργάζεται 3) Ο server έχει το αποτέλεσμα και το στέλνει σε εσένα ( και τους άλλους παίχτες που βρίσκονται στο ίδιο σημείο/έχουν οπτική επαφή ) 4) Το λαμβάνει το PC σου. Όπως καταλαβαίνεις, όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος αυτής της διαδρομής τόσο περισσότερο lag έχεις. Που βασίζεται περισσότερο το latency με τον server ? Στην απόσταση μεταξύ εσένα και του server ( γεωγραφικά ) [ καλύτερο ping θα έχεις σε έναν Τουρκικό server σε σχέση με έναν server στην Φινλανδία ] Στο routing του ISP σου ( πως ταξιδεύουν τα δεδομένα εντός της χώρας σου ( από εσένα πρός τον ISP και το κύκλωμά του δρομολόγησης για το εξωτερικό ) και εκτός της χώρας σου [ δεν πηγαίνουν τα δεδομένα στον game server μέσω της ίδιας διαδρομής με κάθε ISP ] Στο DSLAM σου ( αν έχεις ADSL ) όπου αν είναι "μπουκωμένο" που λέμε, τότε έχεις αυξημένο ping με το DSLAM οπότε προστίθεται κάμποσο latency στο ήδη αυξημένο ping σου με τον server [ αντί να έχεις 15ms εντός της χώρας σου, φαντάσου να έχεις 60ms όπως έχουν στα μπουκωμένα DSLAM...βάλε και άλλα 60ms για round trip σε Γερμανία π.χ. και να πως φτάνεις στα 120ms ping και πιο πάνω ακόμα ] Και σε άλλα...βαριέμαι να γράφω άλλο έχω και άλλες δουλειές να κάνω ( και βαριέεεεεεμαι πολύ γαμώτο! )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.