hophop Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 1. Δημιουργηστε την πρωτη σας web page σε ενα σαββατοκυριακο - εκδ Anubis http://www.anubis.gr/Books/default.asp?ID=353&action=show&sub0=0&sub1=9 2. Web Tricks - Δημιουργήστε εντελώς ανέξοδα ένα επιτυχημένο Web site! - εκδ Anubis http://www.anubis.gr/Books/default.asp?action=show&ID=415&sub0=0&sub1=0 3. Adobe Dreamweaver CS3 Βήμα προς Βήμα - εκδ Γκιουρδας 4.Πλήρες Εγχειρίδιο της HTML 4 - εκδ. Γκιουρδας 5. Πλήρες Εγχειρίδιο της JavaScript - εκδ Γκιουρδας www.http://www.mgiurdas.gr/
kazanas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 An den strwseis pisino katw kai na fas wres mprosta sto PC den se boi8aei kanena biblio file..
hophop Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Να κανω μια παρατηρηση σχετικα με τις απαντησεις στα θεματα. Εγω σαν χρηστης, εβαλα ενα θεμα. Συγκεκριμενα ρωταω κατι. Κατι σχετικα με βιβλια. Το τι θα τα κανω εγω, δεν ειναι το θεμα συζητησης. Εγω μπορει να θελω να τα κανω δωρο. Μπορει να θελω να τα εχω απλα στην βιβλιοθηκη μου. ΜΠΟΡΕΙ καποιος να απαντησει πανω σε αυτο που ρωταω? ΑΝ οχι πιστευω καλυτερα να μην απαντησει. Εαν εχει τυχει να πιασεις καποιο απ τα παραπανω βιβλια στα χερια σου, ή εχεις ακουσει κριτικες, η οτιδηποτε αλλο ΑΠΑΝΤΑ. φιλικα
djapal Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Αν θες να πάρεις βιβλίο για προγραμματισμό, τότε καλύτερα όχι ΕΛληνικό. Επίσης βιβλία του στυλ γίνετε γκουρου σε 1 μέρα ή σε 21 μέρες κτλ κτλ απλά σου μαθαίνουν τα επιφανειακά πράγματα και υπάρχει η αυταπάτη ότι τα μάθαμε. Αυτά από μένα.
hophop Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2007 απλα επειδη εχω πραγματικα χιλιαδες ξενα βιβλια (e books) σχετικα με αυτο που ψαχνω, θελω κατι στα ελληνικα, που να το εχω, να ειναι ευκολα προσβασιμο (οχι e book που μπορει να τα εχω γραψει σε cd). και εκανα μια ερευνα καταληγοντας στα παραπανω. Εννοειται πως δεν θελω να γινω γκουρου σε μια μερα. Αλλωστε αμα δεις το Εγχειρίδιο για την HTML ειναι 1200 σελιδες. Δηλαδη ειναι αδυνατον ενα τετοιο βιβλιο να θελει να σε κανει γκουρου σε μια μερα... Επελεξα καποια που ειναι για αρχαριους, και καποια πιο ειδηκευμενα. ευχαριστω
xela Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Καλησπέρα, μπορώ να ρωτήσω ποιός είναι ο σκοπός χρήσης των βιβλίων; Για παράδειγμα πρόκειται να ασχοληθείς εσύ, ή κάποιος άλλος με την σχεδίαση ιστοσελίδων από το μηδέν; Θες απλά να έχεις ένα βιβλίο να ανατρέχεις όταν χρειάζεσαι κάτι; Θες να μάθεις HTML ή Javascript; Απλά σε ρωτάω γιατί πιθανόν να έχουμε εμείς να σου προτείνουμε κάποια βιβλία που έχουμε διαβάσει ήδη.
hophop Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 λοιπον φιλε μου. ακου τι γινεται. Θελω να φτιαξω μια ιστοσελιδα για ενα ατομο (για τον πατερα μου συγκεκριμενα) και δεν εχω ιδεα απο HTML / Javascript κτλ. δεν θελω να ασχοληθω επαγγελματικα, απλα πιστευω οτι ολες οι γνωσεις ειναι ευπροσδεκτες και καπου σε καποια στιγμη θα χρειαστουν. επειδη ομως την σελιδα πρεπει και θελω να την σχεδιασω εγω, σκεφτηκα πως καποια βιβλια θα ηταν χρησημα. Και γι αυτο αν προσεξες μερικα βιβλια δεν ειναι κατι το επιφανειακο. πχ κατι που διαβαζεις σε μια εβδομαδα και μετα τελος. Ειναι και για μελλοντικη χρηση (ακομα δεν ξερω τι ακριβως-ερασιτεχνικη ή επαγγελματικη). θελω οπως ειπες και καποια βιβλια να ανατρεχω οταν χρειαζομαι κατι. επειδη η σελιδα θελω να εχει cart,virtual museum και διαφορα αλλα, φανταζομαι θα θελει ειδικές γνωσεις. Κατι που εγω δεν εχω. ευχαριστω
xalia Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 υπάρχουν βιβλία με έτοιμα παραδείγματα γι άυτό που θες. πχ για το cart μπορείς να δεις το Web Development with PHP and MySQL το συγκεκριμένο έχει καλή εισαγωγη και για την php και την mysql οπότε θα βγάλεις άκρη.
skiabox Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Το καλυτερο βιβλιο που υπαρχει για html με διαφορα απο ολα τα αλλα ειναι το Head First Html.
hophop Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 xalia το εχω το συγκεκριμενο, σε ebook. θα το κοιταξω.
CyberCr33p Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μήπως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κάποιο CMS; Για παράδειγμα το Joomla;
Rhapsody Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Εγώ θα σου πρότεινα να μην αρχίσεις με βιβλία βασικά. Διάβασε καλύτερα πρώτα τα HTML tutorials του W3 schools. (για HTML, XHTML και CSS). Δεν θα σου πάρουν καιρό, και θα αποκτήσεις κάποιες βασικές γνώσεις αν θες να στήσεις ένα βασικό site που απλώς θα προβάλει περιεχόμενο. Αν θες περισσότερες λειτουργίες, όπως galleries των οποίων το περιεχόμενο θα μεταβάλλεται και shopping carts, πρέπει να ξέρεις ότι είναι αρκετά δύσκολο να φτάσεις στο επίπεδο ώστε να μπορείς να φτιάξεις μόνος σου ένα τέτοιο site. Θα πρέπει να μάθεις προγραμματισμό για να γράφεις scripts καθώς επίσης και να χειρίζεσαι βάσεις δεδομένων. Αλλά ακόμα και αν φτάσεις σε καλό επίπεδο, πάλι είναι δύσκολο να προσέχεις την ασφάλεια του site αν δεν έχεις εμπειρία. Σίγουρα θα ήταν καλό να διαβάσεις ΗTML, ότι κι αν αποφασίσεις, όμως θα σου πρότεινα επίσης να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα όπως αυτό που σου είπε το παιδί παραπάνω, ή να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον με πείρα στο σχεδιασμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.