insomniaK Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δεν ισχύει αν αλλάξεις υπηκοότητα ότι δεν πας στρατό. Υπάρχει νόμος που το ορίζει ότι οι άρρενες που πέρασαν το 14ο (νομίζω) χρόνο τους στην Ελλάδα, πάνε κανονικά. Κατά τ' άλλα, επειδή είσαι στη Γερμανία. Υπάρχει νόμος για Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία και στην Αυστραλία (του '56), ότι μετά από 6 ή 8 χρόνια σε μία απο αυτές τις δύο χώρες, μπορείς να μην πας φαντάρος. Αν πάλι θες ντε και καλά να υπηρετήσεις, αλλά όχι στην Ελλάδα, πρέπει να πας κανονικά στρατό. Η εναλλακτική, που είναι πολύ διαδεδομένη στη Γερμανία, δε μετράει ως θητεία στην Ελλάδα, αλλά και κανονική θητεία να πας στις 15.00 είσαι σπίτι σου και πληρώνεσαι 800ευρώ το μήνα, αφορολόγητα. Δεν είμαι ειδικός στο θέμα του στρατού, αλλά κι εγώ το ψάχνω... Σόρρυ που έκανα αυτό το μακροσκελές οφτοπικ.
Neurotic_Fest Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Νομίζω ότι στην Γερμανία για στρατολογικά μάλλον το αντίστροφο γίνεται, δηλαδή σε βοηθάει η ελληνική υπηκοότητα να μην πας εκεί φαντάρος.Αυτό διατηρώντας δικαίωμα επιλογής σε ποια χώρα θα υπηρετήσεις μέχρι ν'απαλλαγείς λόγω ορίων ηλικίας που είναι πολύ μικρά στην Γερμανία, 25-28 αναλόγως τις αναβολές που έχεις πάρει.Αυτό κατάλαβα δηλαδή από ένα παλιό συμμαθητή που είχε μεταναστεύσει από μικρός οικογενειακά και έχει διπλή τώρα.Βέβαια ούτως ή αλλιώς οι μισοί δεν υπηρετούν θητεία εκεί (οποιουδήποτε είδους) με διάφορες δικαιολογίες.Τώρα για μόνιμη εγκατάσταση εδώ μόνο στην ζούλα γλιτώνεις καθώς η μέγιστη διάρκεια παραμονής χωρίς να χάσεις τα προνόμια σου είναι 6 μήνες τον χρόνο, από εκεί και πέρα τυπικά έχεις υποχρέωση να καταταγείς.Όντως μόνο για την visa αξίζει τελικά που και αυτό με την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Αμερική σχετικό είναι καθώς ίσως να είναι προτιμότερο να περάσεις την ταλαιπωρία εδώ παρά ,έστω και την μισή ταλαιπωρία, κατά την αφιξή σου, αναγκαστικά δηλαδή περνάς από κάποιους ελέγχους που για όσους δεν χρειάζονται βίζα πραγματοποιούνται εκεί, αυτά πάλι από αναφορές γνωστών τα λέω, αν κάνω λάθος διορθώστε με.
insomniaK Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Μερικά σχόλια, δεν ξέρω κανέναν Γερμανό που να μην έχει υπηρετήσει, όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα όντως κανείς δεν έχει υπηρετήσει, οι Έλληνες έκαναν χρήση του νόμου που αναφέρω παραπάνω και όλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτανθούν σε κάποια προξενική αρχή. Για τους επισκέπτες στις ΗΠΑ, όλοι περνούν την ίδια διαδικασία κατά την άφιξη τους, με μόνη διαφορά ότι όσοι χρειάζονται βίζα, πρέπει να έχουν βγάλει βίζα πριν ταξιδέψουν και να την επιδείξουν. Το επαναλαμβάνω, κυρίως όφελος δεν έχουν όσοι αποκτούν τη διπλή ευρωπαϊκή υπηκοότητα, αλλά οι απόγονοι τους.
Steven Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Τον στρατό δεν τον γλιτώνεις έτσι απλά πάντως. Σίγουρα άμα πάρεις και την γερμανική υπηκοότητα μάλλον θα σε καλέσουν να πας στη Γερμανία... Άμα δεν έχει τι να κάνεις στάνταρ πας γιατί όπως προαναφέρθηκε είναι διακοπές επι πληρωμής.... Άμα έχεις σημαντικότερα πράγματα να κάνεις ή θα έχεις περάσει το ηλικιακό όριο στρατολόγησης (στη Γερμανία είναι υποχρεωμένοι όλοι να πηγαίνουν στρατό αμέσως μόλις τελειώσουν το σχολείο) ή μπορείς να πας σε ένα γιατρό να του πεις ότι σε πονάει το χέρι σου και σε απαλλάξει.. Μετά όταν σε καλέσουν στην Ελλάδα για στρατό απλά τους γράφεις στα παπάρια σου.. Και άμα σε κυνηγήσουνε με κάποιο τρόπο (που σιγά μη σε κυνηγήσουνε...στην Ελλάδα είμαστε) δεν μπορούν να σου κάνουν απολύτως τίποτα επειδή είσαι Γερμανός πολίτης... Κάπως έτσι το έχω καταλάβει εγώ...δεν ξέρω αν κάνω λάθος κάπου.. Επίσης από φίλο ο οποίος πήρε τη Γερμανική υπηκοότητα, αφότου είχε την Ελληνική (είχε γεννηθεί Γερμανία) ξέρω ότι σου ζητάνε οι γερμανικές αρχές να απαρνηθείς την ελληνική... Όταν πας να το κάνεις αυτο σου λένε στην Ελλάδα ότι αυτό δεν γίνεται και σου δίνουν το αντίστοιχο χαρτί, το οποίο το παραθέτεις στις γερμανικές αρχές και παίρνεις την γερμανική... Η million dollar question είναι ποιές είναι τελικά οι προυποθέσεις για να την πάρεις? Εκτός από τις Η.Π.Α. (στις οποίες μόνο... πωπό δε δώσαμε για να πάψει να ισχύει η βίζα και μας έγραψαν) δεν έχεις κάπου αλλού πρόβλημα έχω την εντύπωση. Οι ΗΠΑ είναι το κλασσικό παράδειγμα.. Αλλά φαντάζομαι, χωρις να γνωρίζω, ότι σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα κράτη στα οποία θα έχει πλεονεκτήματα η γερμανική υποκοότητα.... πχ με Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Ιαπωνία, Μαλαισία, λατινοαμερικάνικες χώρες τι γίνεται? (αναφέρω μερικές από τις χώρες που θα ήθελα να επισκευτώ κάποτε..) Άσε που απότι έχω ακούσει για εμας που είμαστε στο εξωτερικό είναι ακόμα πιο χρονοβόρο και κουραστικό να πάρουμε βίζα... Άντε τώρα να μπλέκεις με προξενεία κλπ...
KWSN_Men Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Για Καναδά, Ιαπωνία, Μαλαισία Λατινοαμερικάνικες (ως επί το πλέιστον) δεν χρειάζεσαι ούτε με Ελληνικό. Γιατί θα μπλέξεις με το Ελληνικό προξενείο στη Γερμανία για να πας στην Αυστραλία; Αυτοί θα σου δώσουν την visa; Να το ξαναπώ, το οφέλη από Ευρωπαϊκό διαβατήριο είναι μικρά εώς ανύπαρκτα. Για να υπηρετήσεις στη Γερμανία και να μην υπηρετήσεις στην Ελλάδα θα πρέπει να κάνεις την κανονική 9μηνη θητεία. Σε αυτήν θα κάνεις 3 μήνες εκπαίδευση και 6 μήνες θα είσαι σε μονάδα. Δε γνωρίζω κατά πόσο είναι τουρισμός, δε μου ακούγεται και τόσο. Ο μισθός δε νομίζω να είναι 1000 ευρώ από τη στιγμή που πέρνεις περίπου 8 ευρώ την ημέρα + κάποια μπόνους αν είσαι μακρυά από το σπίτι σου κτλ. Δε θα το πάω στα εθνικοπατριωτικά (υπηρετείς τη χώρα σου κτλ) αλλά αν πιστεύεις ότι αξίζουν όλα αυτά για 3 μήνες λιγότερο θητεία, τι να σου πω. Μικρός είσαι, πήγαινε να ξεμπερδεύεις.
Lucifer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Το θέμα είναι αν κάνοντας πολιτική θητεία στη Γερμανία είναι το ίδιο για τους Έλληνες στρατόκαυλους με το να έχεις κάνει στρατιωτική. Αλλά οκ, μόνο και μόνο το γεγονός πως αν υπηρετούσα στη Bundeswehr θα κρατούσα το μαλλί μου, εμένα μου φτάνει.
fireflies Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Αγαπητέ Λούσιφερ, είναι άραγε το μαλλί ο μοναδικός λόγος για τον οποίο βρίσκεις ελκυστική την θητεία στην Bundeswehr?
insomniaK Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Όχι η πολιτική θητεία στη Γερμανία, δεν αναγνωρίζεται ως θητεία στην Ελλάδα, με μπερδεύεις λίγο που αναφέρεις την Bundeswehr (<-γερμανικός στρατός). Αν κάνεις εναλλακτική θητεία στη Γερμανία, το οποίο είναι κοινωνικό έργο, με πιο σύνηθες να κουβαλάς παραπληγικούς γέρους για μπάνιο, αυτό πιάνεται ως κοινωνική προσφορά και το γερμανικό κράτος το έχει εξισώσει με τη στρατιωτική θητεία. Η εναλλακτική αυτή θητεία δεν κανονίζεται από τον στρατό (Bundeswehr), αλλά από πολιτική υπηρεσία του κράτους. Πάρε και το νόμο της Ελλάδας και να πας στον κουρέα, παλιομαλλιά: Επίσης στο άρθρο 5 του ίδιου νόμου (Ν.3257/04) καθορίζονται: Αναγνώριση ως χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας του χρόνου υπηρεσίας σε στρατό Κράτους-Μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο Κράτους-Μέλους του ΝΑΤΟ. Και όπως γίνεται φανερό από το παραπάνω, αν υπηρετήσεις 9 μήνες στη Γερμανία, η Ελλάδα απαιτεί να συμπληρώσεις το προβλεπόμενο 12μηνο, δηλαδή 3 μήνες στον Ε.Σ.
Lucifer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 νάην νάην φίλτατε φρόηντ, θα διαχωρίσουμε τις βούρτσες απ'τις τσατσάρες. θενξ από τώρα πάντως για την επίλυση της απορίας μου σχετικά με το αν μετράει η πολιτική θητεία. γνωρίζω πως η μπούντεσβερ δεν καθορίζει τον τρόπο "αποπληρωμής" της θητείας μέσω του κοινωνικού έργου, αν δν απατώμαι αυτό είναι δουλειά του κρατιδίου του οποίου είσαι πολίτης και όχι κάποιας κεντρικής επιτροπής ή επιτελείου. αν είσαι τυχερός δε όπως ο φίλτατος stefan βόρεια του αμβούργου -το μέρος λεγόταν Itzehoe μιας και είσαι τοπικός εκεί- μπορεί να τη βγάλεις με το να είσαι υπάλληλος δημόσιου camping. αναφορικά με το μαλλί τώρα, ακόμα και αν κρατάς όπλο και είσαι ντυμένος στα χακί και σπας φυλάκια στα πολωνικά σύνορα και έσεται ήμαρ, υπάρχει τροπολογία που λέει πως εάν ο χρόνος που σου πήρε για να φτάσει το μαλλί στο μήκος που είναι είναι μεγαλύτερος από τη διάρκεια της θητείας, το κρατάς. πράγμα που προσωπικά βρίσκω περίεργο γτ φαντάζομαι 5 καραφλούς και 5 με το μαλλί ως τον αστράγαλο, αλλά συνεχίζω να ζηλεύω.
blast Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 hahah πουστονεο lucifer δεν τον γλιτώνεις τον στρατό και το μαλλί θα κόψεις :D
Lucifer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 δν πειράζει καλέ μου σπούκερ, μου πάει το κοντό.
Steven Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Για να υπηρετήσεις στη Γερμανία και να μην υπηρετήσεις στην Ελλάδα θα πρέπει να κάνεις την κανονική 9μηνη θητεία. Σε αυτήν θα κάνεις 3 μήνες εκπαίδευση και 6 μήνες θα είσαι σε μονάδα. Δε γνωρίζω κατά πόσο είναι τουρισμός' date=' δε μου ακούγεται και τόσο. Ο μισθός δε νομίζω να είναι 1000 ευρώ από τη στιγμή που πέρνεις περίπου 8 ευρώ την ημέρα + κάποια μπόνους αν είσαι μακρυά από το σπίτι σου κτλ. Δε θα το πάω στα εθνικοπατριωτικά (υπηρετείς τη χώρα σου κτλ) αλλά αν πιστεύεις ότι αξίζουν όλα αυτά για 3 μήνες λιγότερο θητεία, τι να σου πω. Μικρός είσαι, πήγαινε να ξεμπερδεύεις.[/quote'] Για τα χρήματα έχεις δίκιο, το έψαξα λιγάκι... Και νόμιζαν πως έπερναν πολλά... Γενικά πάντως δεν είναι τίποτα φοβερό απότι μου έχουν πει μερικοί... Άνετα περνάνε στο στρατό... Άμα κάποια στιγμή πάρω την γερμανική υπηκοότητα δεν το συζητάω βέβαια ότι θα πάω στρατό... Όπως είπα είναι πολύ εύκολο εδώ να πάρεις απαλλαγή... Και προς το παρόν δεν ανυσηχώ για το στρατό...έτσι κι αλλιώς έχω απαλλαγή μέχρι το 2014, παρόλο που θεωρητικά θα τελειώσω τις σπουδές μου το 2010-2011... Το σπάσιμο δεν είναι οι 9 ή οι 12 μήνες... Σιγά ξεκουράζεις και το μυαλό σου από την καθημερινότητα των προηγούμενων χρόνων, αλλάζεις παραστάσεις, βλέπεις κάτι διαφορετικό... Το πρόβλημα είναι ότι εδω χάνεις παααρα πολλές ευκαιρείες για δουλειά, μιας και τα τελευταία χρόνια των σπουδών οι περισσότεροι φοιτητές έχουν αρκετά connections, εργάζοναι μερικές ώρες την εβδομάδα σε εταιρείες κλπ και μόλις τελειώσεις (τουλάχιστον στον δικό μου τομέα) έχεις απευθείας δουλειά.... Οπότε το να παρατήσεις τα πάντα για 12 μήνες δεν είναι και ότι το καλύτερο... Όσο για τον κόπο να πάρεις την υπηκοότητα δεν το βλέπω σαν πρόβλημα... Αφού έτσι κι αλλιώς είμαι εδώ, άμα κάποια στιγμή βάση νομοθεσίας μπορέσω να την πάρω συμπληρώνω τα χαρτιά και τελείωσε...
KWSN_Men Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Πάντως να αναφέρω χιουμοριστικό παράδειγμα με ένα παιδί που γνώρισα στη Λέσβο που μίλαγε σπαστά Ελληνικά με ισπανική προφορά... Ελληνικής καταγωγής, είχε έρθει Ελλάδα άλλη μία φορά όταν ήταν νήπιο και δεύτερη στα 30 του για διακοπές. Τον τσίμπισαν στο αεροδρόμιο και τον πήγαν στο Κέντρο...Δεν είχε χειμερινά ρούχα μαζί του, αλλά είχε ωραία πετσέτα θαλάσσης!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.