Προς το περιεχόμενο

ΕΚΡΗΞΗ UPS !!!!


kavaliotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα ειδα ολα! Πριν απο λιγο εκλεισα τον υπολογιστη για να βαλω μια καρτα τηλεορασης που αγορασα απο το e-shop, συγκεκριμενα την PINNACLE PCTV HYBRID PRO 310I PCI BULK ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702431 ). Κλεινω και πισω απο το τροφοδοτικο το 0-1 κουμπακι, βαζω την καρτα σε μια ελευθερη PCΙ και ανοιγω το 0-1 πισω απο το τροφοδοτικο και ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΦ! Εκρηξη μεσα στο UPS και αστραψε κιολας! Ειναι πολυ καλο UPS, ειναι το APC Back-UPS RS 1000 που σηκωνει 600 Watts! Παλιοτερα ειχα συνδεδεμενους 2 overclocked υπολογιστες, δεν υπαρχει περιπτωση ετσι ξαφνικα να μην σηκωνει 1 υπολογιστη. Και το λεω αυτο γιατι μου βγαζει error OVERLOAD στην προσοψη του UPS. Τωρα 2-3 φορες που παω να το ανοιξω το UPS (εννοειται σκετο, δεν το εχω συνδεδεμενο με τον υπολογιστη), μου βγαζει το ιδιο error και ακουγεται παλι ενα μικρο σκασιμο απο το εσωτερικο του.

 

Το θεμα τωρα ειναι, τι φταιει? Το UPS ή η καρτα τηλεορασης? Σε ποιον ριχνω το φταιξιμο, στην APC ή στο e-shop?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το pc λειτουργει χωρίς το ups;δοκίμασε άν δουλεύουν όλα καλά χωρίς το ups. Αυτό που ακούς οτι κάνει παφ χωρίς φορτίο είσαι σίγουρος οτι δέν είναι κάτι που οπλίζει;(ρελέ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο υπολογιστης δουλευει μια χαρα, απο αυτον γραφω τωρα. Δυστυχως το UPS ειναι εκτος εγγυησης, τωρα το τσεκαρισα στην σελιδα της APC. Τι πικρα ειναι αυτη ρε παιδια. Δηλαδη κανεις δεν φταιει? Δεν εκανα τιποτα εξωγηινο, οτι κανουμε τοσα χρονια εκανα, μια καρτα εβαλα. Το UPS δουλευε απροβληματιστα και μαλιστα οποτε επεφτε το ρευμα (και πριν μερικες μερες δηλαδη), δεν καταλαβαινε θεο, τον κρατουσε τον υπολογιστη κοντα στο μισαωρο ανοιχτο.

 

Τωρα εγω δηλαδη τι πρεπει να κανω? Φοβαμαι να δοκιμασω την καρτα ξανα σε αλλο υπολογιστη ή και στον ιδιο ακομα μην γινει τιποτα χειροτερο. Τι να κανω?

 

Να σημειωσω οτι εριξε και την ασφαλεια απο τον πινακα της ΔΕΗ. Οχι τον γενικο, αλλα μονο εκεινο το πραγμα που παει πανω κατω που ειναι για το δωματιο μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι φταίει η κάρτα… Απλά το ups σάλταρε. Ένας που ξέρω, μου είχε πει κάτι αντίστοιχο… Παραλίγο να του κάψει και το δωμάτιο… Αλλά δεν θυμάμαι την εταιρία.

 

Καλά αφού έκανε ολόκληρο μπαμ εσύ μετά πηγές και να το ανοίξεις πάλι?

Εγώ δεν θα το έκανα με τίποτα… Να κάνει ακόμα ένα να με στείλει κιόλας… Ή να υπάρχει καμία διαρροή φορτίου να γίνω κάρβουνο.

 

Και από όσο διαβάζω, μόνο το on/off από το κουμπί του τροφ άνοιξες. Ούτε καν το pc δεν πρόλαβες να ανοίξεις… Τι να πω… Περίεργο.

 

Όσο για την εγγύηση βρες την απόδειξη αγοράς. Αυτή μετράει. 2 χρόνια δίνει η APC. Στο σίτε μετράνε την εγγύηση με βάση την ημερομηνία σειράς κατασκευής του μοντέλου. Εσύ όμως μπορεί να το πήρες ποιο μετά όπως είναι λογικό. Οπότε δες την απόδειξη από την αγορά του…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το να πεσει ο διακοπτης ειναι λογικο με τοσο ρευμα που πρεπει να περασε.

Η καρτα τηλεορασης λειτουργει κανονικα?

 

Δεν με παει να την δοκιμασω γιατι μπορει να κανει και αλλο μπαμ, αυτην την φορα το τροφοδοτικο. Επικοινωνησα με το e-shop και τους ρωταω τι να κανω...

 

Οσο για το UPS, το ξανανοιξα (εκτος υπολογιστη αυτην την φορα) απλα για να τσεκαρω τι παιζει, λεω μπας και επεσε καμμια ασφαλεια, ξερω γω... Παντως δεν δουλευει πια, ειναι και εκτος εγγυησης γιατι το εχω τουλαχιστον 3-4 χρονια, απλα μου φαινεται κουλο ετσι ξαφνικα να τα παιξε. Να τα παιζε σε καμμια διακοπη ρευματος να πω ενταξει, αλλα σε ενα απλο boot-up?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως παίχτηκε τπτ με στατικό ηλεκτρισμό που είχες πάνω σου ? Ακούμπησες κανα καλοριφέρ πρίν βάλεις την κάρτα? Λογικά όμως αφου το καλώδιο απο το τροφοδοτικό ήταν συνδεδεμένο με τη πριζα και να είχες στατικό ηλεκρισμό θα επρεπε να λειτουργουσε η πριζα σαν γείωση. Τι να πω δεν ξέρω. Και γω apc εχω. Τα apc έχουν έχουν ένα reset κουμπάκι απο πίσω (τουλάχιστον εμένα έχει) δοκίμασε μπας και κάνει τπτ. Βγάλε και τη μπαταρία αν θες και ξαναβάλτη μετα απο κανα 5λεπτο. Τι να πω ? Δεν πιστεύω πάντως να φταίει η κάρτα. Δοκίμασε να την ξαναβάλεις να δεις αν δουλεύει (σε κανα pc φίλου σου για σιγουρια) ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...