stabill Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Πριν διαβασετε παρακατω και σας πιασει η κοιλια σας απο τα γελια, ή αρχισετε να χτυπατε το κεφαλι σας στον τοιχο, σας ενημερωνω οτι ειμαι τελειως ασχετος απο οθονες, τωρα αρχισα να ψαχνομαι για αγορα καποιας και δεν εχω ιδεα τι παιζει, οχι στην αγορα, αλλα σε χαρακτηριστικα κλπ.κλπ. Παμε λοιπον στις ερωτησεις – αποριες: 1) Πως γινεται οθονες 20 και 22 ιντσων, να εχουν την ιδια μεγιστη αναλυση... 1680X1050. Π.χ. LG 20'' L206WTQ-SF http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1205&product=965847 SAMSUNG 20'' Wide SM206BW :wink: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1205&product=955345 LG 22'' L226WTQ-SF http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1205&product=967238 Συμφωνα με την λογικη δεν θα επρεπε οι 22 ιντσων να εχουν και μεγαλυτερη αναλυση; Ή μηπως απο ενα σημειο και μετα η αναλυση δεν ανεβαινει αλλο; (οι 3 παραπανω οθονες ειναι αυτες που ισως προτιμουσα, με μια κλιση προς την SAMSUNG, ειμαι ανοικτος και σε οποιαδηποτε αλλη προταση σε αυτη πανω-κατω τη κατηγορια) 2) Επισης θελω να ρωτησω το εξης: Εχω δει οθονες που «λαμπουν» σαν γυαλι και καποιες αλλες που ειναι ποιο «ματ» (ας πουμε!!!). Τις πρωτες μου τις ειπαν crystal bright ή καπως ετσι... Προσφερουν κατι παραπανω, ή οχι; Παντως ειναι πιο εντυπωσιακες! 3) Εχω διαβασει σε διαφορα forums κατι πραγματα παραξενα σχετικα με τις οθονες και το τροφοδοτικο του pc… Εχουν καμμια σχεση αυτα τα δυο; Η οθονη εχει το δικο της ρευμα... Εχει αλλαξει κατι την τελευταια 10ετια;;;; (τοσο καιρο εχω να παρω οθονη - χο-χο-χο!!!) :oops::oops::oops::oops: Δειτε για παραδειγμα την απαντηση ενος φιλου (απο αλλο forum) σε καποιον αλλο που ψαχνοταν κι αυτος να αγορασει οθονη: Πάρε την LG και με τα λεφτά που θα εξοικονομήσεις (σε περίπτωση που θα έπαιρνες την Samsung) παίρνεις μεγαλύτερο σκληρό εφόσον θες να παίζεις παιχνίδια (μόνο το Supreme Commander είναι 2 DVD) και το κυριώτερο ξεχνάς το Liberty και πας σε Heroichi ή Seasonic ή Corsair HX620W. Δεν εχω καταλαβει κατι καλα; :confused::confused: 4) Εψαχνα πριν λιγο σε ερωτησεις-απαντησεις αλλων παιδιων για το συγκεκριμενο θεμα, προσπαθωντας να μαθω μερικα πραγματα (πριν στειλω το thread) και βρηκα το εξης: Επισης.. κατι που δε ξερουμε πολλοι ειναι οτι οι TFT σε χαμηλότερη αναλύση απ αυτη που υποστηρίζουν... η απεικονιση είναι αθλια.. εγω έχω 19αρα και εχει στανταρ αναλυση 1280χ1024. οταν δοκιμαζω παιχνιδι σε 1024χ768 η απεικονισh ειναι πολυ χειροτερη απο μια crt στην ιδια αναλυση Ισχυει κατι τετοιο; Για να καταλαβετε, πριν λιγο καιρο δεν ηθελα να ακουω για TFT λογω του οτι ΚΑΤΙ δεν μου αρεσε στην απεικονιση (pixelιασμα στο desktop για παραδειγμα, οχι ομως σε ολες). Τωρα που εχω δει μερικες καινουργιες, εχω αναθεωρησει... Εχω δικιο;;;; :? Αυτες ηταν οι ερωτησεις - αποριες μου. Ολα τα υπολοιπα (φωτεινοτητες, αντιθεσεις, καμμενα pixels, εγγυησεις κλπ.) θα τα ψαξω σιγα-σιγα, αφου μαθω πρωτα τα βασικα! Ευχαριστω πολυ ολους οσους απαντησουν (και βοηθησουν!!!) Σταυρος
Age4Greeks Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Να ξεκινησουμε απο τα απλα: στο 3) Εδω μαλλον καποιος δινει συμβουλες σε αλλο χρηστη για πως να εξοικονομησει χρηματα απο ενα χρηματικο ποσο που θα ξοδεψει για νεο η/υ. Απλως τα εχει γραψει ολα μαζι και το καταλαβες λαθος. δεν εχει να κανει το τροφοδοτικο του η/υ τιποτα με την οθονη. στο 4) ειναι οντως ετσι. Εαν αλλαξεις την εγγενη αναλυση της TFT οθονης κανει ενα καποιο "θολωμα" στην οθονη. Οποτε εαν παρεις μια 19αρα η οποια ειναι στα 1280*1024 και την βαλεις να δειχνει ειτε χαμηλοτερα στα 1024*768 είτε παραπανω, δεν θα δεις την καλυτερη αποδοση. τα 1 και 2 ειναι πιο συνθετα αλλα αν την ψαχνεις πιο πολλη τοτε καλυτερα να ενημερωθεις απο τους αντιστοιχους οδηγους που υπαρχουν νομιζω και στο insomnia.
isspro Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 mexri posa dineis gia othoni k giati xrisi tin theleis... ? k an katalaba kala psaxneis gia 20" ~ 22".... swsta?
REALZEUS Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Loipon, ksekinoume exontas os thesfato oti mia kali CRT einai poly anoteri apo opoiandipote TFT, rota ena grafista. Apo ekei kai pera oi TFT xorizontai se IPS, PVA/MVA kai TN. Ta TN einai ta ftinotera kai ta sxetika xeirotera panels. Oi analyseis einai fixed stis TFT analoga me ta pixels tou panel, etsi to scaling tous parousiazei provlima se sxesi me tis CRT. Oi glossy (gyalisteres othones) einai pragmati pio entyposiakes apo tis matte kai prosferoune pio zontana xromata, pou plisiazoune perissotero se ayta mias CRT. Apo tin alli omos logo tis anaklastikis tous epifaneias gyalizoune sto entono fos. Kai oi 3 othones pou skeftesai einai TN. Prosopika tha sou proteina na pas se MVA panel (akrivotero vevaia) alla i 22ara Samsung einai poly kalo monitor gia TN.
--b}{d-- Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 1] Η διαφορά ανάγεται στο μέγεθος του κόκκου.
stabill Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 mexri posa dineis gia othoni k giati xrisi tin theleis... ?k an katalaba kala psaxneis gia 20" ~ 22".... swsta? Κατω απο 300, παιχνιδια ελαχιστα, παιζω μονο και μονο για να δω σε τι επιπεδα εχουν φτασει και μετα τα βαριεμαι... Πολυ internet, παρα πολυ θα ελεγα!!! Πιο πολυ θελω να αγορασω TFΤ λογω του οτι ειναι (απ'ότι μαθαινω) πιο ξεκουραστες...
stabill Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Loipon, ksekinoume exontas os thesfato oti mia kali CRT einai poly anoteri apo opoiandipote TFT, rota ena grafista. Apo ekei kai pera oi TFT xorizontai se IPS, PVA/MVA kai TN. Ta TN einai ta ftinotera kai ta sxetika xeirotera panels. Oi analyseis einai fixed stis TFT analoga me ta pixels tou panel, etsi to scaling tous parousiazei provlima se sxesi me tis CRT. Oi glossy (gyalisteres othones) einai pragmati pio entyposiakes apo tis matte kai prosferoune pio zontana xromata, pou plisiazoune perissotero se ayta mias CRT. Apo tin alli omos logo tis anaklastikis tous epifaneias gyalizoune sto entono fos. Kai oi 3 othones pou skeftesai einai TN. Prosopika tha sou proteina na pas se MVA panel (akrivotero vevaia) alla i 22ara Samsung einai poly kalo monitor gia TN. Πολυ καλες οι πληροφοριες σου, αλλα ψαχνοντας σε plaisio.gr και e-shop.gr δεν βρηκα πουθενα να αναφερεται το συγκεκριμενο χαρακτηριστικο, που ομολογω οτι δεν ηξερα (περι mva panel κλπ). Πως θα ξερω τι "παιζει" για την καθε μια, εκτος βεβαια απο το να παω στα μαγαζια και να ρωταω? Με αυτο το τροπο, βαδιζω στα τυφλα και δεν ξερω τελικα ποσο πεφτω εξω στην τιμη που εχω ορισει (κατω απο 300)...
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Eipame pos ta TN einai ta xeirotera, ta kalytera einai ta IPS i ta PVA/MVA? Thanks edit se ena allo post tou insomnia http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=207787 o filos dinei link pou bazeis to mentelo tis othonis kai deixnei ti panel foraei!
dimokritos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 από ότι εχω καταλάβει το παληκάρι δεν ψάχνεται για να βρεί το τέλειο, οπότε δεν χρειάζεται να τον μπλέκουμε με τα panel που δεν πρόκειται και να καταλαβει και τις διαφορές μεταξύ τους. η γυαλιστερή επιφάνεια είναι όντως πιο εντυπωσιακή αλλά δημιουργεί πολλές αντανακλάσεις όπως αναφέρθηκε πιο πάνω. πάνε σε ένα κατάστημα, δες τες δίπλα δίπλα και δίαλεξε. είναι καλό τεστ γιατί στα καταστήματα έχουν πολλά φώτα πάντα και αν δεν σε ενοχλέι εκέι, δεν θα σε ενοχλεί σε οποιονδήποτε χώρο και να βάλεις τη οθόνη σου. για να γίνει πιο κατανοητό, πχ σε μια α επιφάνεια υπάρουν χ pixel. αν η επιφάνεια αυξηθεί αλλά όχι ο αριθμός των pixel, τότε αναγκαστικά θα πρέπει αυτά να μεγενθυθουν ώστε να καλύψουν την μεγαλύτερη επιφάνεια. αφού πέρνεις 20-22αρα, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις να είναι η ανάλυσή σου 1920x1200 (γνήσιο High Definition δηλαδη) αλλά θα ξεπεράσουν αρκετά το budget σου. καλή αγορά ό,τι και αν αποφασίσεις.
REALZEUS Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 True High Defirinition exoune mono oi 24ares kai pano me times apagoreytikes gia ton filo opote to ksexname mallon. Apo ekei kai pera to ti panel foraei kathe monitor mporeis na to deis edo: http://www.prad.de/en H seira einai kapos etsi IPS>MVA/PVA>TN. Ta IPS kai ta MVA omos einai 8bit opote oi diafores tous den einai megales, antithetos me ta 6bit TN ta opoia menoune poly piso. Vevaia gia apli xrisi xoris polles apaitiseis kai mia kali TN se kalyptei kai se ayti tin periptosi isxyei to oso megalyteri toso kalyteri. Ayti edo nomizo einai mesa stis prodiagrafes pou se kalyptoune kai stin timi pou tha itheles: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1205&product=967238&tab=specs Ektos kai an protimiseis na pas se MVA alla prepei na se endiaferoune oi diavathmiseis xromatos, to colour gamut klp gia na to psakseis toso kai toso to psaxnoune mono oi grafistes.
stabill Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Ευχαριστω οσους απαντησαν... :-D:-D Ξερετε τι με εχει "χαλασει" σε ολα αυτα? :cry: Το θαμπωμα που αναφερει ενας φιλος οτι παρουσιαζεται οταν χαμηλωσεις την αναλυση μιας τετοιας οθονης...:-?:-?:-? Σε παιχνιδια θα το βλεπω αυτο, στα windows ή και στα 2? Θα ειναι καπου πιο εντονο? Π.Χ. στην 17αρα crt μου τωρα, εχω αναλυση 1152Χ864. Αν βαλω την ιδια αναλυση σε μια 22αρα που φτανει 1680Χ1050 θα φαινεται χαλια???:confused:
REALZEUS Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Ευχαριστω οσους απαντησαν... :-D:-D Ξερετε τι με εχει "χαλασει" σε ολα αυτα? :cry: Το θαμπωμα που αναφερει ενας φιλος οτι παρουσιαζεται οταν χαμηλωσεις την αναλυση μιας τετοιας οθονης...:-?:-?:-? Σε παιχνιδια θα το βλεπω αυτο, στα windows ή και στα 2? Θα ειναι καπου πιο εντονο? Π.Χ. στην 17αρα crt μου τωρα, εχω αναλυση 1152Χ864. Αν βαλω την ιδια αναλυση σε μια 22αρα που φτανει 1680Χ1050 θα φαινεται χαλια???:confused: Nai, tha fainetai pantou xeirotera apo oti stin native resolution. To mono pou exeis na kaneis einai na xrisimopoieis tin native alla ayto proypothetei mia dynatoutsiki karta grafikon opos katalavaineis. Enallaktika pairneis 19ara mi wide pou doulevei sta 1280x1024 kai den einai toso apaititiki apo apopsi VGA.
stabill Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 oooooops, τωρα ειδα την προηγουμενη απαντηση και καλυφθηκα νομιζω!!!! Δειτε λιγο στο τελος τα μοντελα που αναφερω... (ειναι wide ομως....) Το "πολυ χαλια" αν καταλαβα καλα, πηγαινει στην εμφανιση του desktop. Το ιδιο ισχυει ΚΑΙ για τα παιχνιδια, ή ειναι αλλη ιστορια; Και τελικα, να παω για 19'', ή να το ξεχασω καλυτερα; (δεν προκειται να δουλεψω ή να παιξω σε τετοιες τρελλες αναλυσεις... την ηθελα για κατι πιο καινουργιο και ξεκουραστο για τα ματια, συγκριτικα με την παμπαλαια crt και θεωρησα σωστο να την παρω οσο πιο μεγαλη σηκωνει το πορτοφολι μου...) Π.χ. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=892&product=991872:!::!::!: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=892&product=991864 (αν και αυτη εχει tv-tuner που μου ειναι αχρηστο...) http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=892&product=990485&tab=specs
REALZEUS Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 To "poly xalia" den einai kai TOSO poly xalia, min ypervaloume. Apla einai arketa meiomeni i eykrimeia kai kalo einai na douleveis stin native. Pantos i meiosi stin poiotita apeikonisis einai kai sto desktop kai sta games an kai sta teleytaia apla fainetai ligotero. An mas peis ti karta grafikon exeis tha mporousame na symvoulepsoume kalytera. Pantos stis 19'' ego prosopika den tha epairna wide kathos opos exo grapsei se alla posts to ypsos tous einai mikrotero apo mia kanoniki (4:3) 17ara kai os ek toutou einai ypervolika stenomakri kai fainetai asxima (to ennoo praktika stin apeikonisi kai oxi aisthitika). Pantos kali i skepsi sou na pareis oso megalyteri mporeis kai mi ksexnas oti i othoni einai ena eidos ependysis kathos tin kratas synithos arketa xronia kai "vlepei" polles anavathmiseis toy PC. YG: An i CRT sou exei kales prodiagrafes kai anevazei ypsiles syxnotites sarosis (85 HZ kai ano) den tha sou dimiourgei provlima apo apopsi koposis mation.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.