Προς το περιεχόμενο

Αγορα οθονης (20"-22") απο ασχετο!!!

stabill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο καρτα γραφικων εχω μια ATI RADEON X1950 PRO 256MB, μια μεσαιας κατηγοριας καρτα. Ισως παω σε 8800 GTX καποια στιγμη, ισως οχι, το σκεφτομαι, ειναι αρκετα ακριβη.

Απο οθονη εχω μια SONY MULTISCAN CPD 200ES 10ετιας. Δεν εχω προβληματα, ειναι μια χαρα. Την δουλευω στα 75 HZ απ'οτι βλεπω, δεν παει παραπανω... :cry::cry::cry:

Πολυ "κακο" αυτο;;;:(

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απο οθονη εχω μια SONY MULTISCAN CPD 200ES 10ετιας. Δεν εχω προβληματα, ειναι μια χαρα. Την δουλευω στα 75 HZ απ'οτι βλεπω, δεν παει παραπανω... :cry::cry::cry:

Πολυ "κακο" αυτο;;;:(

δεν μας ειπες η οθονη σου ειναι 15αρα?

γιατι αν ειναι 17αρα ειναι περιεργο να μην ανεβαζει 85hz.

παντως αν σε ενδιαφερει πολυ η ποιοτητα σε χαμηλοτερες αναλυσεις οπως λες βρες μια 19αρα crt εστω και μεταχειρεισμενη που θα την βρεις και φθηνα.

κακο δεν ειναι τα 75 HZ απλως με 85 ειναι αισθητα πιο ξεκουραστα.

Δημοσ.

Φίλε μου εγώ έχω μια Χ1950 με 512ΜΒ και πρόσφατα αγόρασα μια LG 226WTQ. Στα θετικά της οθόνης βάλε ότι είναι wide, η καρτούλα σου θα την "τρέχει" άνετα (εγώ έπαιξα το demo ΜΟΗ Airborn με full settings σε 1680x1050 και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα σε frame rate, όπως επίσης και το demo του Bioshock), η LG παρέχει άριστη υποστήριξη [(ήδη μου άλλαξαν την πρώτη που αγόρασα και τώρα περιμένω να μου αλλάξουν και τη δεύτερη, on site παρακαλώ (δλδ έρχεται ο courrier, φέρνει την καινούρια, παίρνει την παλιά και αυτό ήταν..)].

Οπότε ερχόμαστε στα αρνητικά: είναι ΤΝ! Την πρώτη την γύρισα πίσω γιατί είχε πρόβλημα στα χρώματα και έντονο backlight bleeding.

H δεύτερη που έφεραν είχε άριστα χρώματα (για ΤΝ..) αλλά είχε και αυτή backlight bleeding οπότε ζήτησα να μου την αλλάξουν με μια που να ΜΗΝ έχει (μου είπαν ότι θα κοιτάξουν να βρουν ένα κομμάτι που να είναι "καλό"... για να δούμε..). Βασικά πρόκειται για μια πολύ καλή λύση στα 250-270 ευρώ που κοστίζει τώρα. Το backlight bleeding λίγο πολύ το έχουν όλα τα ΤΝ panel. Από 'κει κει πέρα έχει να κάνει με το πόσο σε ενοχλεί και για τι χρήση θες το monitor. Εμένα που δουλεύω AutoCAD με μαύρο φόντο και βλέπω ταινίες με ενοχλεί, γι 'αυτό και ζήτησα 2η αλλαγή. Στα παιχνίδια είναι πολύ καλή και το φαινόμενο δεν ενοχλεί. Επίσης εαν δεν τη ρυθμίσεις θα σε κουράζει μετά από λίγη ώρα. Θέλει να ξοδέψεις χρόνο για calibration.

Δικό σου θέμα..

Δημοσ.
δεν μας ειπες η οθονη σου ειναι 15αρα?

γιατι αν ειναι 17αρα ειναι περιεργο να μην ανεβαζει 85hz.

παντως αν σε ενδιαφερει πολυ η ποιοτητα σε χαμηλοτερες αναλυσεις οπως λες βρες μια 19αρα crt εστω και μεταχειρεισμενη που θα την βρεις και φθηνα.

κακο δεν ειναι τα 75 HZ απλως με 85 ειναι αισθητα πιο ξεκουραστα.

ειναι 17""....

Δημοσ.

H karta sou einai mia xara gia analyseis 1280x1024 akoma kai gia varia games. H othoni sou einai akoma kalyteri. Gia na sou po tin alitheia me mia LCD tha deis xeiroteri eikona apo oti se mia Trinitron (apo apopsi eykrineias, syxnotitas sarosis, apodosis xromaton, scaling analyseon, contrast kai xronou apokrisi), esto ki an einai entry-level Trinitron opos i dikia sou. O monos logos na pas se LCD einai an logo tis fysiologikis fthoras tou fosforou i Sony sou arxise na peytei se foteinotita kai apodosi xromaton i an theleis oposdipote megalyteri othoni. Ta 75 Hz den einai asxima, den einai kai koryfaia. Stin Sony G200 tou grafeiou doulevo sta 1024x768 sta 100 Hz, apolyta ksekourasti gia apeires ores... H dikia sou ypostirizei ki ayti 100 Hz se ayti tin analysi, pou einai fantastiki syxnotita, kai 75 sta 1280x1024 pou einai arketa apodekti.

Δημοσ.
H karta sou einai mia xara gia analyseis 1280x1024 akoma kai gia varia games. H othoni sou einai akoma kalyteri. Gia na sou po tin alitheia me mia LCD tha deis xeiroteri eikona apo oti se mia Trinitron (apo apopsi eykrineias, syxnotitas sarosis, apodosis xromaton, scaling analyseon, contrast kai xronou apokrisi), esto ki an einai entry-level Trinitron opos i dikia sou. O monos logos na pas se LCD einai an logo tis fysiologikis fthoras tou fosforou i Sony sou arxise na peytei se foteinotita kai apodosi xromaton i an theleis oposdipote megalyteri othoni. Ta 75 Hz den einai asxima, den einai kai koryfaia. Stin Sony G200 tou grafeiou doulevo sta 1024x768 sta 100 Hz, apolyta ksekourasti gia apeires ores... H dikia sou ypostirizei ki ayti 100 Hz se ayti tin analysi, pou einai fantastiki syxnotita, kai 75 sta 1280x1024 pou einai arketa apodekti.

Οταν επιλεγω "hide modes that this monitor can not display" στα properties, σταματαει στα 75hz. Η οθονη μου δεν εχει καμμια φθορα, ειναι μια χαρα. Απλα ήθελα κατι πιο καινουργιο μετα απο τοσα χρονια, αν και τωρα μαλλον δεν με βλεπω να το κανω!!! Θα δοκιμασω να την βαλω σε μεγαλυτερη αναλυση (1280Χ1024) με 75 hz και βλεπουμε (να βαλω την ιδια αναλυση που εχω τωρα, 1152Χ864, με περισσοτερα hz, εστω κι αν θεωρητικα δεν τα υποστηριζει? Θα υπαρξει κανενα προβλημα?)Ευχαριστω πολυ:mrgreen:

Δημοσ.

Dokimase na aneveis sta 85 Hz an kai mallon den ypostirizontai (i G200 anevazei 90 Hz sta 1280x1024 alla gia ayto kai itan poly akrivoteri). An den mporei tote apla tha sou vgalei mavri othoni me minima kai patontas to escape tha pas stin proigoumeni syxnotita.

Δημοσ.
Οταν επιλεγω "hide modes that this monitor can not display" στα properties, σταματαει στα 75hz. Η οθονη μου δεν εχει καμμια φθορα, ειναι μια χαρα. Απλα ήθελα κατι πιο καινουργιο μετα απο τοσα χρονια, αν και τωρα μαλλον δεν με βλεπω να το κανω!!! Θα δοκιμασω να την βαλω σε μεγαλυτερη αναλυση (1280Χ1024) με 75 hz και βλεπουμε (να βαλω την ιδια αναλυση που εχω τωρα, 1152Χ864, με περισσοτερα hz, εστω κι αν θεωρητικα δεν τα υποστηριζει? Θα υπαρξει κανενα προβλημα?)Ευχαριστω πολυ:mrgreen:

αλλο η αναλυση και αλλο τα χερτζ στο θεμα ξεκουρασης.παντως αν μπορεις να ανεβασεις τα χερτζ να το κανεις .

αν το παρακανεις πχ 100 hz σε 1280χ1024 μακροπροθεσμα αρχιζει να χαλαει η οθονη.(το εχω δει σε 2-3 sony )

Δημοσ.
me ta hz kalo einai stin othoni na bazoume oso to dynaton perissotera i ligotera??

Perissotera. Simainei oti i desmi ilektronion saronei katheta perissoteres fores ana sec tin epifaneia me ta pixels kai etsi ananeonetai to eidolo grigorotera xoris na katalavainei to mati mas flickering.

Δημοσ.

Παιδιά έχω το ίδιο δίλλημα για τις οθόνες.

17αρα Samsung 793df έχω και είμαι για μία από τις 2 πού σκέφτεται και ο φίλος εδώ.

206bw ή 226wtq. Μιας και είναι κοντά στην τιμή

Μετά από αυτά που διάβασα όμως απογοητεύτηκα.

Αναλογικό δαγκωτό τελικά?

Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι οι καλές TFT είναι πανάκριβες μάλλον...:)

1. αυτές οι δύο είναι Bright ή μόνο η Samsung?

2. αυτό το Bleeding πάλι? 2 οθόνες άλλαξε ο άνθρωπος...σε άλλα φόρουμ διάβασα πολύ καλα λόγια και για τις 2 αλλά εσείς εδώ το πήρατε σοβαρά το θέμα(και ευτυχώς :-D)

3. τελικά 22 LG, 20 Samsung ή να μείνουμε με την CRT ;

4. για να μην αναφέρω το θέμα Panel S η A της samsung...

... Pantos stis 19'' ego prosopika den tha epairna wide kathos opos exo grapsei se alla posts to ypsos tous einai mikrotero apo mia kanoniki (4:3) 17ara kai os ek toutou einai ypervolika stenomakri kai fainetai asxima ....

AYTO!!! και το είδα στο κατάστημα(ακόμα και οι 20wide δείχνουν πιο κοντές από τις 19 4:3) και ρώτησα τον πωλητή και μου λεέι κατηγορηματικά ότι είναι ιδέα μου!!(μόλις ήρθα από πλαίσιο)

Μπράβο πάντως παιδιά, πολύ καλή ενημέρωση στο τόπικ.Να σται καλά:-D

Δημοσ.

αυτή σου κρατάει στην τσέπη 30 ευρώ σε σύγκριση με την 226wtq και χάνεις 3ms και έχεις 1000:1 αντί για softwarικο 3000:1

Και κάτι άλλο:

αν και οι 20 και οι 22 wide δουλεύουν στnν ίδια ανάλυση άρα έχουν τον ίδιο αριθμό Pixel δεν πρέπει οι 22άρες να είναι πιο...pixelιασμένες....

Δημοσ.

Εγω παντως, εκτος απο το οτι εχασα την μπαλλα, απογοητευτηκα κιολας...:|

Θα ριξω μια ματια σε μη-wide 19αρες και θα το σκεφτω...

Παντως, σας ευχαριστω ολους!!!:-D:-D:-D

Δημοσ.

doucaniggia : 1) AN i CRT sou einai ypsilon prodiagrafon kai den exei arxisei na gernaei (pesmeni foteinotita, alliomena xromata klp) tote tin kratas kathos kamia LCD den prosferei poiotita apeikonisis epipedou kalis CRT. Vevaios allazeis an einai episis thema xorou i megethous (theleis nte kai kala megalyteri diladi).

2) Ti ennoeis bright?

3) Pes ston politi oti den kserei ti tou ginetai...

4) Apla ta pixels stis 19ares einai megalyterou megethous (kai me megalyteri apostasi metaksy tous) ki etsi stin idia analysi fainetai megalyteri i eikona.

5) To backlight bleeding einai ena fainomeno pou emfanizetai stis TFT dioti leitourgoune antitheta apo oti oi CRT, diladi mplokaroune to fos me ta pixels anti na to ekpempoun. Esti fainetai mia lampsi apo ton opisthio fotismo kathos den mporoune na mplokaroune to fos 100% gia na dimiourgisoune apolyto mavro. To poso poly eksartatai apo to eidos tou panel kai tin poiotita tou kathe monitor. Allous tous enoxlei, allous oxi... ena akoma apo ta polla meionektimata ton TFT.

Adavis Pithanotata i ftinoteri 22ara. Opos OLES oi 22ares, etsi ki ayti exei TN panel. Den exo kati enantion ton LG, malista tis proteino os oikonomikes lyseis, apla den exoune tin poiotita ton Samsung synithos (gia tis panakrives alla koryfaies NEC kai Eizo den to syzitao kan). Episis pano apo tis 19'' den isxyei i eggyyisi 0 pixels tis LG.

stabill Min agxesai toso... apla mi perimeneis toso kali apeikonisi opos exei i Sony sou (arkei na tis exeis sosta rythmismeni fysika). ;) Pantos an apofasiseis gia 19'' yparxei i poly kali Philips me PVA panel kai se kali timi: http://www.zero1.gr/product_info.php?cPath=86&products_id=33271

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...