Προς το περιεχόμενο

newbie ζηταει βοηθεια


tzekas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσωπικά θα σου συνιστούσα να αφήσεις κατά μέρος τα «κιτ επιβίωσης» και να διαβάσεις πρώτα το «Linux != Windows», που έχουμε σε υπόμνημα στην παρούσα ενότητα του φόρουμ, για να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεις το linux σαν τα Windows.

 

Και όχι, δε χρειάζεται ούτε antivirus ούτε defragmenter.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tzekas... κανε αυτο που σου λέει ο σεπτος τε και αγαπητός πατερούλης ημών απάντων apoikos (γιατί πως να το κανουμε ...είναι η μαμα του λοχου!!!!:-D:-D:-D:-D)

από εκεί και ύστερα στα sticky θεματα του φορυμ υπάρχουν posts για τις αντιστοιχίες σε προγράμματα μετεξύ linux kai Window$.

Σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με τη διανομή που χρησιμοποιείς θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς τον package manager που αυτή έχει ... πχ. synaptic ... για να εγκατηιστας προγραμματα..

Επεφευγε δηλαδή ειδικά τωρα που είσαι νεος να εγκαθιστας προγραμματα απο έξω ειδικα όταν είναι συνθετα..

Σου συστύνω βέβαια να αρχισεις (αν δεν ξερεις φυσικά) να γνωρίζεις και τισ αντιστοιχες εντολες για console και να πειραματιστείς με κανα δυο απλα και μικρα προγραμματακια (πχ κανα παιχνιδακια οπως το ltris) ώστε να αρχισεις να μαθαίνεις.

 

Αυτα

Hasodikis

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλα ηθελα τα απολυτως must προγραμματα πχ ενα ελαφρυ antivirus, καποιον defragger(αν χρειαζεται στο linux)...

 

ενταξει δεν χρειαζεται το antivirus kai defragger αλλα μεσα απο το λινκ θα ψαξεις σε καθε κατηγορια προγραματων σχετικα με το τι δουλεια θες να κανεις τα αναλογα προγραματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι διανομή έχεις; Μπορείς να ψάξεις στα διαθέσιμα πακέτα της διανομής σου και να εγκαταστήσεις εφαρμογές και παιχνίδια που από την περιγραφή τους φαίνονται καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και γω newbie είμαι με το linux. Μην αγχώνεσαι. Πρώτα απ'όλα το ίδιο το λειτουργικό (τουλάχιστον ubuntu που χρησιμοποιώ) έχει τις πλέον απαραίτητες εφαρμογές και είναι πολύ εύκολο με λίγο search να βρείς αυτό που θέλεις. Αν έχεις ubuntu (που θα 'ταν καλό ως newbie) καλό είναι να 'χεις και τις βιβλιοθήκες της kubuntu. Έχει καλύτερη πιστεύω ποικιλία σε εφαρμογές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...