Προς το περιεχόμενο

Στη μνήμη του Τόνι...


scissorhands

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο στον Τόνι, που χάθηκε πριν λίγες μέρες τόσο άδικα...

 

 

Ο Τόνι ήταν οικονομικός μετανάστης από την Αφρική και είχε μετακομίσει με την οικογένειά του στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια, για την ανεύρεση μιας καλύτερης οικονομικής τύχης.

 

Όπως μας μαρτυρεί και η ιστορία, οι συνθήκες ζωής στην Αφρική είναι αντίξοες. Πρόκειται για μια ήπειρο, που διεκδικήθηκε από πολλούς (Ολλανδούς, Άγγλους κλπ) και αποτελούσε μέχρι πρόσφατα αποικιακή γη γι' αυτούς, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τους Αφρικανούς ως δούλους στις αποικίες τους (ολλανδικό Κονγκό, αγγλικό Κονγκό κλπ). Μετά τις προσπάθειες του Μαντέλα (πρώην Πρόεδρος των Αφρικανών, που επαναστάτησε και κατάφερε να επιτύχει τη δίωξη των αποικιοκρατών), η Αφρική εξακολούθησε να παραμένει μια φτωχή και υπανάπτυκτη ήπειρος, πράγμα που συντέλεσε στην κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητάς της.

 

Ο Τόνι προτίμησε να μη γίνει εγκληματίας, αλλά να ξενιτευτεί. Προτίμησε να αφήσει τη χώρα του και να εγκατασταθεί με την οικογένειά του μόνιμα στη δική μας. Αλλά ούτε εδώ τα βρήκε εύκολα. Το πρόβλημα της ανεργίας, που μαστίζει την κοινωνία μας, δεν του επέτρεψε να βρει μια αξιόλογη δουλειά, που να του προσφέρει τις απαραίτητες, στοιχειώδεις, οικονομικές απολαβές για να ζήσει την οικογένειά του. Κι έτσι περιορίστηκε, προσαρμόζοντας τις ανάγκες του σπιτιού του, στα πενιχρά κέρδη που του απέφερε η πώληση αντιγραμμένων CD's στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

 

Σε ήλιο και βροχή, σε κρύο και ζέστη, ο Τόνι ήταν εκεί, στο δρόμο της βιοπάλης, και γυρνούσε από καφετέρια σε καφετέρια όλη μέρα κι όλη νύχτα για να τα βγάλει πέρα με τους κανόνες που του έθεσε η σκληρή ζωή του. Χωρίς να ενοχλεί, χωρίς να γίνεται προκλητικός, έκανε απίστευτες διαδρομές κάθε μέρα με τα πόδια, φορτωμένος με αυτά που αν δεν πουλούσε, δε θα έτρωγε ούτε ο ίδιος ούτε και τα παιδιά του.

 

Τα παιδιά από τις καφετέριες τον ήξεραν κι είχαν γίνει φίλοι μαζί του . Τον έβλεπαν άλλωστε καθημερινά να περνά από τα ίδια στέκια και, χωρίς καν να μιλά, να προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του.

 

Πριν τρεις μέρες, ο Τόνι βρισκόταν πάλι σε μια από τις καφετέριες της συμπρωτεύουσας και δυο ασφαλίτες με το που τον είδαν άρχισαν να τον καταδιώκουν για να τον συλλάβουν. Ο Τόνι τρομοκρατήθηκε κι επειδή δεν ήθελε να υποστεί τα γνωστά σε όλους βασανιστήρια των αστυνομικών, προσπάθησε να ξεφύγει και πάνω στην απελπισία του πήδηξε από το μπαλκόνι της καφετέριας στην οποία βρισκόταν. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος κι οι ασφαλίτες χρεώθηκαν ένα ακόμα έγκλημα, για το οποίο ποτέ δε θα λογοδοτήσουν.

 

Τον καταδίωξαν γιατί πουλούσε αντιγραμμένα CD μουσικής. Δεν πουλούσε ούτε πρέζα ούτε χάπια. Κι οι αστυνομικοί αντί να συμμερισθούν τον ανθρώπινο αγώνα για επιβίωση και να πάνε να συλλάβουν κανένα από τα βαποράκια που υποθάλπουν, προτίμησαν να κατατρέξουν έναν φτωχό βιοπαλαιστή.

 

Γιατί δυστυχώς έτσι έχει η πραγματικότητα... από την πώληση CD δεν μπορούν να πάρουν προμήθεια ενώ από την πρέζα όλο και κάτι προκύπτει.

 

Σ' αυτό το κράτος ζούμε!

 

Σ' ένα κράτος που καλύπτει τους πραγματικούς εγκληματίες και καμουφλάρει την αναξιοπιστία και την ανικανότητά του πίσω από συλλήψεις οδηγών που έτρεχαν με 85 χμ/ώρα, ενώ το επιτρεπτό όριο είναι 80, και αθώων φτωχών που έχουν την απαίτηση να ζήσουν.

 

Ο Τόνι ήταν μόλις 25 χρονών και είχε αναλάβει τη συντήρηση ολόκληρης οικογένειας. Παιδί ακόμα και γνώρισε τη σαπίλα της ζωής από τη γέννησή του. Κι επειδή δε διάλεξε τον εύκολο δρόμο της εγκληματικότητας, του ανταπέδωσαν τα ίσα σκοτώνοντάς τον.

 

Γιατί αυτοί τον σκότωσαν. Τουλάχιστον στη δική μου συνείδηση αυτοί είναι οι εγκληματίες. Αυτοί που μετά το περιστατικό γύρισαν ανενόχλητοι στη θαλπωρή ενός σπιτιού που τους προσέφερε το σάπιο κράτος, το οποίο υπηρετούν και θα συνεχίσουν να υπηρετούν όσο αυτό τους δίνει εξουσία πάνω σε ανθρώπους.

 

Δεν είμαι αρμόδια να κρίνω κανέναν, ούτε και να εξαπολύσω βαρύγδουπες δηλώσεις εναντίον οποιουδήποτε. Έχω όμως όπως όλοι μας το δικαίωμα της αντίρρησης και της διατύπωσης προσωπικής άποψης, ακόμα κι αν ορισμένοι δε συμφωνούν μ' αυτό. Και δηλώνω απερίφραστα πως θα συνεχίσω να αγοράζω CD από τους πλανόδιους, όχι γιατί δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω τα αυθεντικά, αλλά για να φανερώσω ότι είμαι αντίθετη σε όλο αυτό το “παιχνιδάκι κλέφτες κι αστυνόμοι” που στήνουν όσοι δε σέβονται τον εαυτό τους πρώτα από όλα και κατ' επέκταση όλους εμάς που τους χρυσοπληρώνουμε μέσω των φόρων.

 

Ας βρει την ηρεμία η ψυχή τους όταν το κράτος θα τους θάψει δημοσία δαπάνη, αλλά να θυμούνται όλοι τους πως όποιος θάβεται δημοσία δαπάνη...έχει ζήσει και δημοσία δαπάνη.

 

 

Καλό ταξίδι Τόνι.

 

 

Πηγή : mixed.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Λοιπόν το θέμα αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση....

 

καταρχάς να πώ εδώ πως δέν πρόκειτε να πάρω το μέρος κανενός.

 

Ο Τονυ πουλούσε cd, ok δέν είναι ούτε η πιό δύσκολη του κόσμου δουλειά ούτε η πιό εύκολη.Η πειρατεία δέν σκοτώνει την μουσική αυτό το ξέρουμε όλοι αλλα δέν είναι και το καλύτερο να είμαστε τόσο ανοιχτά υπέρ της.Βλέπετε οι πολυεθνικές δέν έχουν πρόβλημαμ αλλά και πάλι αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία αυτών και των δημιουργών τους.Δέν αγοράζω πειρατικά cd,τα κατεβάζω μόνος απο το net που έιναι και το ίδιο πράγμα...

 

Το κόστος 5 ευρώ περίπου για ένα cd πειρατικό δέν είναι και τόσο αμελητέο εφόσον πρόκειτε για αντιγραφή.Αλήθεια πόσο έχει χονδρική ένα δισκάκι ;; 0,10 λεπτά ;;

 

Όταν η ίδια εταιρία το πουλάει 17 ευρώ με τεράστια περιθώρια κέρδους σίγουρα αλλά με διαφημιστικά έξοδα,ηχογραφήσεις, προώθηση, artwork κτλ τότε καταλαβαίνουμε πως και τα 5 ευρώ δέν είναι λίγα.

 

Σίγουρα είναι απαράδεκτο το γεγονός πως πέθανε ένας άνθρωπος τόσο άδοξα και για αυτό τον λόγο.

 

ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ.

 

αλλά δέν μπορούμε να ξέρουμε άν οι τον ώθησαν σε αυτή του την ενέργεια.

 

Ίσως να απο την θολούρα του να έκανε λάθος επιλογή και να πήδηξε χωρίς να σκεφτεί τις επιπτώσεις.

 

Τον έσπρωξαν ;; τόν ώθησαν να πηδήξει ;αυτό δέν το ξέρω.

 

Ειναι επίσης αλήθεια πώς τα cd καταλήγουν στο σπίτι των μπάτσων ναί, αλλά ;;

 

Κάθε cd δέν φορολογείτε ; δέν κερδίζει η κυβέρνηση λεφτά απο τα αυθεντικά ;;

 

κάποιες σκέψεις που προς θεού δέν τείνουν προς την πλευρά της πολιτείας και εγώ το κράζω αυτό, αλλά που τις μοιράστηκα μαζί σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τραγικό γεγονός πράγματι. Όσο για τα έσοδα των πολυεθνικών αλλά και των πειρατών που πουλάνε 5 ευρώ το cd με κόστος 0.1, έχεις δίκιο.

Θα είμαι πολύ προσγειωμένος αν πω οτι το θέμα αυτό μεγαλοποιήθηκε πολύ;

Εννοώ πως ήταν μια λάθος απόφαση τη λάθος στιγμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εντάξει, όταν είμαστε σε ένα κράτος με δικαστικό και νομικό σύστημα και όχι στα βάθη της ζιμπάμπουε, και για εμπορία ναρκωτικών σε 5χρονα να τον κυνηγούσαν, η αυτοδικία δν είναι αποδεκτή κατάληξη. δν βρίσκω καμία σύνδεση ανάμεσα στο αν η πειρατεία είναι οκ ή όχι με το γεγονός πως ένας άνθρωπος πέθανε έτσι ξέμπαρκα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποιες παρατηρήσεις.

 

1. Δεν υπήρξε Ολλανδικό Κονγκό, αλλά Βελγικό. Τώρα ονομάζεται Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, κάποια στιγμή ονομάζονταν Ζαΐρ. Τις μεγαλύτερες θηριωδίες στην Αφρική τις έχουν κάνει οι Γάλλοι.

2. Ο Μαντέλα κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες και έκανε μεγάλες θυσίες για τη χώρα του, τη Νότια Αφρική, όχι για ολόκληρη την ήπειρο Αφρική.

3. Το κάθε CD που πουλάνε οι πλανόδιοι κοστίζει 0,10 στον 'κατασκευαστή'. Οι 'κατασκευαστές' αυτοί λοιπόν παλαιότερα ήταν Έλληνες, τώρα πλέον είναι ως επί το πλείστον Νιγηριανοί. Τα CD γράφονται σε ταχύτητες 40x σε μηχανήματα με καμιά 10ριά reocrders. Ο πλανόδιος το πέρνει συνήθως 1,5 τουλάχιστον τόσο τα έπερναν πριν 1-2 χρόνια. Το κέρδος όλων δεν είναι αμελητέο λοιπόν.

4. Αν εγώ κλέψω 1 πακέτο τσιγάρα, ο περιπτεράς με κυνηγήσει και σπάσω το σβέρκο μου πέφτοντας, φταίει ο περιπτεράς;

5. Οι μπάτσοι προτιμούν να τα πέρνουν από τους 'κατασκευαστές' παρά να ασχολούνται με τους πλανόδιους.

 

Αναμένω τη εναγωνίως φωτισμένη απάντηση του omnislash.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναμένω τη εναγωνίως φωτισμένη απάντηση του omnislash.

:cry:

 

Όλο ξεχνάω να σε ρωτήσω ποιος είναι ο εγκληματίας στο καινούριο σου άβαταρ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Τόνι ήταν οικονομικός μετανάστης από την Αφρική και είχε μετακομίσει με την οικογένειά του στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια, για την ανεύρεση μιας καλύτερης οικονομικής τύχης.

 

Για να λεμε ολη την αληθεια ο Τονι ητανε λαθρομεταναστης...αλλα και να ητανε νομιμος μεταναστης γιατι αναφερουμε την ιδιοτητα του και την εθνικοτητα του?Υπαρχει καποιος διαχωρισμος απο τον ντοπιο που προσπαθει να βρει μια καλυτερη οικονομικη τυχη ?

 

 

Κι έτσι περιορίστηκε, προσαρμόζοντας τις ανάγκες του σπιτιού του, στα πενιχρά κέρδη που του απέφερε η πώληση αντιγραμμένων CD's στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

 

Οχι ακριβως και πενιχρα...μη λεμε οτι θελουμε.Οσοι κανουνε αυτο το εμποριο βγαζουνε σε ενα μηνα οσα βγαζει ενας ιδ.υπαλληλος σε 3-4 μηνες και μαλιστα αφορολογητα

 

 

 

Πριν τρεις μέρες, ο Τόνι βρισκόταν πάλι σε μια από τις καφετέριες της συμπρωτεύουσας και δυο ασφαλίτες με το που τον είδαν άρχισαν να τον καταδιώκουν για να τον συλλάβουν.

 

Και καλα κανανε...

 

Τον καταδίωξαν γιατί πουλούσε αντιγραμμένα CD μουσικής. Δεν πουλούσε ούτε πρέζα ούτε χάπια.

 

Ο ποινικος κωδικας νομιζω εχει και αλλα εγκληματα εκτος απο την διακινηση ναρκωτικων.Δλδ τα οικονομικα εγκληματα να μενουνε ατημωρητα?

 

 

 

Ο Τόνι ήταν μόλις 25 χρονών και είχε αναλάβει τη συντήρηση ολόκληρης οικογένειας. Παιδί ακόμα και γνώρισε τη σαπίλα της ζωής από τη γέννησή του. Κι επειδή δε διάλεξε τον εύκολο δρόμο της εγκληματικότητας, του ανταπέδωσαν τα ίσα σκοτώνοντάς τον.

 

Και ομως διαλεξε τον ευκολο δρομο της εγκληματικοτητας.Πουλουσε πλαστα cd...Και δεν τον σκοτωσε κανενας.Μονος του σκοτωθηκε για να αποφυγει την καθολα νομιμη συλληψη του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Alet σου εύχομαι ολόψυχα να έχεις κάποτε την τύχη που ανάγκασε τον άτυχο λαθρομετανάστη (που τα' κονομούσε χοντρά) να έρθει στην πατρίδα σου, να σε δώ μετά αν θα σκέφτεσαι με την ψυχρή λογική. (Την τύχη που τον ανάγκασε να έρθει εδώ λέω, όχι την τελική του τύχη. Να ζήσεις αγόρι μου σαν τα ψηλά βουνά, μην παρεξηγηθώ...)

 

Ένα προς ένα αυτά που είπες είναι "σωστά", ή μάλλον είναι "politically correct", ή τελος πάντων είναι εντός πραγματικότητας.

 

Το θέμα είναι "τί θες να μας πείς με αυτά?". Το παίζεις απλά ο άνθρωπος με την διαφορετική άποψη; Δεν διαφωνώ πολύ μόνο με το νόημα που αποπνέει το πρώτο σου σχόλιο. Με όλα τα υπόλοιπα βγάζω το συμπέρασμα ότι μιλάει ένας καλοαναθρεμένος δεξιούλης του καναπέ με τα λεφτά του μπαμπά. Δεν βρήκες τίποτα άλλο να πείς? Σκέφτηκες ποτέ πώς ζήσαν αυτοί οι άνθρωποι μέχρι σήμερα? Πώς γεννήθηκαν? Πώς μεγάλωσαν? Τί πέρασαν για να έρθουν εδώ?

 

Σε ξαναρωτάω αυτό βρήκες μόνο να πείς????

 

Αλλιώς -αν δεν ήθελες απλά να μας πείς ότι υπάρχει και άλλη οπτική γωνία- την ξέρουμε καλά μας την πουλάνε κάθε μέρα- τότε ασε τους ταλαίπωρους τους μαυρους και τις οικογένειές τους στην ησυχία τους και ασχολήσου με το PS3.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thes1os

 

Ο φιλος πιο πανω αναδημοσιευσε σε ενα ανοικτο φορουμ ενα αρθρο.Προφανως ολα τα μελη εχουνε το δικαιωμα να γραψουνε την αποψη/κριτικη τους πανω στο θεμα του αρθρου.Αυτο ακριβως εκανα,ουτε θελω να σου πω τιποτα ουτε να επιβαλλω τιποτα.Απλα λεω την γνωμη μου.Ισως σε αλλες χωρες και αλλες εποχες αυτο να σημαινε εξορια στα γκουλαγκ αλλα ευτυχως αυτο δεν συμβαινει εδω.Η δικια μου αποψη ισως για σενα να ειναι η politically correct για μενα ειναι η "κοινη λογικη" που επιλλεκτικα εχει παψει να ακουγεται(κυριως απο τα μμε) στην κοινη γνωμη.

 

Τα υπολοιπα που εγραψες περι δεξιας κτλ δεν τα σχολιαζω για να μην γινει το θεμα flame(ασε που το φορουμ απαγορευει τετοιου ειδους συζητησεις).Εγω ουτε ευχες ουτε καταρες θα σου δωσω ,απλα μαθε να μην επιτειθεσαι επι του προσωπικου σε ανθρωπους που εχουνε διαφορετικη αποψη απο εσενα.Προτιμησε τα επιχειρηματα οσο δυσκολο και αν σου ειναι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...