Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα - Συχνά κολλήματα στο PC


Blackie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους! Έχω κάποιο πρόβλημα με το PC, χωρίς να έχω εντοπίσει ακόμα τι μπορεί να φταίει. Έχοντας να χρησιμοποιήσω τον Η/Υ αρκετό καιρό, τον ανοίγω και μετά από κάποια ώρα κόλλησε εντελώς, με το λαμπάκι του σκληρού να κολλάει αναμμένο, βγάζοντας στην πορεία μπλε οθόνη και άλλοτε απλά να μαυρίζει. Προσπάθησα να κάνω maintenance μέσω system mechanic, όπου έκανε ανασυγκρότηση και καθάρισε λίγο το σκληρό από διάφορα υπολείμματα, μα κατα τ'άλλα βρήκε το σκληρό μια χαρά. Το πρόβλημα συνεχίστηκε, ώσπου αποφάσισα να ξαναπεράσω τα windows. Mέχρι εκείνη τη στιγμή το σύστημα δούλευε μια χαρά εδώ και μήνες, αφού είχα περάσει τα ίδια windows (XP SP2 Pro). Μετά λοιπόν τη διαδικασία Το σύστημα συνέχισε να κολλάει όπως και πριν. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ανοίγω windows media player, παίζοντας κάποιο παιχνίδι, ή λειτουργόντας κάποιο πρόγραμμα, αλλά και ξεκάρφωτα σε εγκατάσταση προγραμμάτων και άλλες φορές απλά μετά από εκκίνηση του συστήματος, υπάρχουν όμως και φάσεις που δεν κολλάει καθόλου. Σε safe mode δεν έτυχε να συμβεί ποτέ, οπότε θεώρησα πως είναι πρόβλημα θερμοκρασίας, ανέβασα τα ανεμιστηράκια στο full και παρακολούθησα για λίγο μήπως υπερθερμαίνεται, αλλά εν τέλει η θερμοκρασία μου φάνηκε φυσιολογική και το πρόβλημα συνεχίζεται. Στο φόρτωμα των windows και στο checking των συσκευών δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα, αναγνωρίζει τα πάντα κανονικά. Πριν από λίγο, μετά από reset για νιοστή φορά άρχισε κάποιο beeping και μου έβγαλε MOS error, το οποίο δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι. Ξαναέστρωσε βγάζοντας το καλώδιο τροφοδοσίας, όπου μου έβγαλε πως φόρτωσε τις default settings (BIOS ίσως;). Αυτά για να μην πλατιάζω άλλο, οπότε και θέλω τα φώτα σας. Τι μπορεί να συμβαίνει; Για την ιστορία έχω AMD XP 3000+, 512 RAM, gforce FX 5700 256 MB πάνω σε μια Giga-byte 7600 με chip via kt600.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι σίγουρος αν έκανε επαναφορά ρυθμίσεων στο BIOS, απλά αυτό υπέθεσα. Με μια γρήγορη ματιά δεν είδα αλλαγές, οπότε κάπου αλλού άλλαξε ρυθμίσεις. Πάντως ναι, συνεχίζει να κολλάει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δύο πρ'αγματα μου περνάν από το μυαλό. Μνήμες ή τροφοδοτικό. Τσέκαρέ τα.

Τώρα όμως με αυτό που λες ότι βγάζοντας απλά το καλωδιο τροφοδοσίας να φόρτωσε τις default ρυθμίσεις, αν δεχτούμε ότι είναι του bios, τότε έχεις προβ με τη μπαταρία του board. Μπας και φταίει αυτό? Κοίτα το και αυτό πάντως. Στη τελική άλλαξέ την. Πόσο να κάνει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά το θέμα είναι πως είχε κολλήσει και δεν έστρωνε ούτε με reset, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να κόψω το ρεύμα. Το ότι φόρτωσε default ρυθμίσεις πιστεύω πως οφείλεται στο κόλλημα, όχι στο ότι έβγαλα το καλώδιο της τροφοδοσίας. Αν ήταν πρόβλημα τροφοδοτικού φαντάζομαι πως το pc θα έκλεινε αμέσως, δε θα κολλούσε, όσο για τη RAM φορτώνει κανονικά και στις επιδόσεις βλέπω να λειτουργεί κανονικά, καθώς έχω γύρω στα 350 ΜΒ ελεύθερη και "παίζει" κάθε φορά που φορτώνω κάτι. Τώρα για τη μπαταρία του board δε ξέρω καν πως μπορώ να δω αν έχει πρόβλημα, οπότε πες μου αν μπορείς πως θα το καταλάβω.

 

Βασικά μου έρχεται κάτι ακραίο στο μυαλό, ίσως ηλίθιο, αλλά ποτέ δε ξέρεις. Είχα να ανανεώσω τα virus definitions του kaspersky γύρω στις 20-30 μέρες, οπότε μήπως υπάρχει μια μικρή περίπτωση να έχει βγει "κάτι" το οποίο να αποφέρει αυτά τα προβλήματα στους υπολογιστές και να το δέχομαι κάθε φορά που μπαίνω internet χωρίς να έχω ανανεωμένα definitions;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να μην το γρουσουζέψω παιδιά, σαν να έστρωσε. Ανανέωσα μέχρι και σήμερα τα definitions του Kaspersky, αλλά έχει πέσει λίγο και η ζέστη, οπότε υποθέτω πως (αν διεκόπη το πρόβλημα) είτε κυκλοφορεί κάτι σαν εκείνο που ανάγκαζε σε restart το pc (δε θυμάμαι πως ονομαζόταν), το οποίο επηρέαζε το κενό ασφαλείας των XP προ SP, είτε "καιγόταν" το τροφοδοτικό. Μακάρι να έστρωσε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...