Προς το περιεχόμενο

λογοι για να βαλω linux


jtsc21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας,

 

απο linux δεν ξερω τιποτα.αποφασισα να βαλω και εγω στο pc μου.αν μπορειτε απαντηστε μου στα εξης:

 

 

1.τι απαιτησεις πρεπει να εχει ο υπολογιστης?

2.τι περισσοτερο μου προσφερουν σε σχεση με τα windows?

3.σε τι χρησιμευουν γενικα?

 

thanks εκ των προτερων :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

ομορφα.θα τα βρεις ΔΩΡΕΑΝ στο ιντερνετ.θα κατεβασεις την διανομη που επιθυμεις,θα την καψεις σε ενα σιντι και θα κανεις εγκατασταση.σαν αρχαριος σου προτεινω να βαλεις το Ubuntu που θα το κατεβασεις απο εδω:http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

 

γενικα χρησιμευουν σαν ενα λειτουργικο συστημα :):):):):) οτι ειναι δηλαδη τα windows με τη διαφορα οτι στο λινουξ δεν υπαρχουν προγραμματα με την εννοια που υπαρχουν στα windows αλλα πακετα.

 

οι απαιτησεις που πρεπει να εχει ο υπολογιστης σου ειναι πολυ μικροτερες απ'τα minimum των ΧΡ (χοντρικα μιλαω για να σου δωσω να καταλαβεις)

 

τι περισσοτερο προσφερουν.χμ...αυτο θα το αφησω σε καποιον πιο εμπειρο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Και καλως όρησες στη κοινότητα. Κοίτα τα πράγματα είναι απλά. και τα windows και το linux είναι λειτουργικά συστήματα. Δηλάδη μέσω αυτών τα οποία χρησιμοποιούν τις συσκευές μπορείς να κάνεις ότι θες. Τώρα ότι ξέρεις στα windows πιθανόν να σου είναι σχεδόν άχρηστο στο linux γιατί είναι απλά λειτουργικό τελείως διαφορετικού "τρόπου σκέψης" να το πω απλά. Θα ξεκινήσω από τα βασικά. Δεν υπαρχουν δίσκοι στο linux. Υπάρχει το root (συμβολικά με /). Τώρα μπορεί όλο το σύστημα αρχείων, δηλαδή το /, να είναι σε έναν σκληρό. αλλα μπορεί να ειναι σε ένα raid, μπορεί κάποια από τα άρχεια του να είναι σε έναν σκληρο και κάποια σε εναν άλλο. Ότι συνδιασμό μπορείς να φανταστείς. Μετά είναι τα προγράμματα. Όπως αναφερθηκε πιο πάνω από τον φίλο poscaman είναι όλα σε πακέτα. Τώρα όλα αυτα μην νομίζεις ότι είναι λαγοί με πετραχίλια. Απλά θέλει ψάξιμο. Οπότε μπορείς να κάτεβασεις το ubuntu cd από το link πιο πάνω. Να το τρέξεις από το cd να δεις αν σου αρέσει και αν σου αρέσει (πράγμα που εύχομαι) τότε εγκατέστησε το. Ίσως στην αρχή δυσκολευτείς λίγο αλλά μην το βάλεις κάτω. Θα μάθεις πολλά πραγματα απο το linux. Και αργότερα θα δεις ότι αν παίξεις κάποιο καιρό με το ubuntu θα θες να πας σε κάποια πιο "δύσκολη" διανομή που θα μπορείς να την κόψεις και να την ράψεις στα μέτρα σου πιο εύκολα. Όχι ότι δεν μπορείς και στο ubuntu.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Οτιδήποτε φανταστείς.

 

2.Δεν ασχολείσαι με antivirus,adware,spyware, κτλ.Οτιδήποτε πρόγραμμα το βρίσκεις μέσω βιβλιοθηκών που ονομάζονται repos, όταν ξεκινά το σύστημα δεν κάνει 10 ώρες να φορτώσει γιατί εσύ επιλέγεις τι θα τρέχει στο system tray, ξεχνάς τη μπλε οθόνη και ξεχνάς και το aero μόλις δεις το compiz fusion.Α ενώ έχεις άπειρες δυνατότητες customize της εμφάνισης του λειτουργικού

 

3.Ε χρησιμεύουν καταρχήν στο να υπάρχει ανοιχτό λογισμικό (και όχι "ελεύθερο" αλλά κλειστού κώδικα) και στο να περνάς ευχάριστα το χρόνο δίπλα στο pc σου χωρίς να φοβάσαι μήπως έχεις trojan κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

jtsc21 επειδή από ότι φαίνεται είσαι εντελώς νέος στο αθλημα πρέπει να σου επισημάνω ότι η επιλογή διανομής δεν είναι απλό πράγμα.. θέλει και αυτό , όπως κάθε επιλογή, το ψάξιμό του. Και πρέπει να κάνεις πολύ προσεκτική επιλογή, ώστε να μην απογοητευτείς ευκολα από κάποιο πιθανό πρόβλημα.

 

.. από την πλευρά μου θα σου πρότεινα να αφίσεις κατα μέρος τα ubuntu. κατεβασε καλύτερα το mint (http://www.linuxmint.com/) που είναι στην ουσία ubuntu αλλά έτοιμο με ολα τα codecs για αρχεια πολυμέσων και κεντρικό κέντρο ελέγχου και άλλα καλουδια (πχ. ετοιμο σκριπτ για να εγκαταστήσεις οδηγό για την καρτα γραφικών σου).

Επίσης καλό θα ήταν να κατεβασεις και μια διανομή με γραφικό περιβάλλον ΚDE (to mint exei GNOME), ώστε να δεις πιο σου αρεσει καλύτερα. Μια μπορώ να σου προτείνω, το pclinuxos (http://www.pclinuxos.com), μια από τις καλύτερες διανομές γενικά... και η καλύτερη οσον αφορά τη φιλικότητα προς στον νεο χρήστη...

 

(επίσης καλό θα ήταν να πας και στο http://distrowatch.com και να ρίξεις μια ματια τουλαχιστον στις κύριες διανομές και διαβάσεις για αυτές ώστε και η επιλογή σου να είναι πιο καλή)

 

Και οι δυο ανωτέρω διανομές είναι livecd δηλαδή μπορεί να τις τρεξεις από τα σιντι, μπουτάροντας από αυτά, χωρίς να χρειαστει να εγκαταστήσεις τίποτα. Δες ποια διανομή δουλέτει καλύτερα με το υλικό που έχεις, δες ποια σου αρέσει ως περιβάλλον και εγκατέστησέ την.

 

Αυτα

Φιλικά

Ηasodikis

 

p.s. (με εξαίρεση λίγο τον borror) ρε παιδιά καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιείτε ubuntu, και δικαιολογημένα είστε και ευχαριστημένοι οι περισσότεροι από εσάς, αλλά η επιλογή διανομής από αρχάριο χρήστη είναι πολύ σημαντικό πράγμα.. Ίσως το πιο σημαντικό αφύ πολλές φορες ένα λαθος στη διανομή μπορεί να διωξει ένα μελλοντικό χρήστη οριστικά... Κατά συνέπεια πρέπει όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοι όταν δίνουμε συμβουλές και κυρίως πιο ανοικτόμυαλοι. Αυτο το "...βαλε ubuntu..." και μετά τελεία δεν μπορώ να το καταλάβω. Λες και δεν χρησιμοποιείτε linux και δεν γνωρίζετε τις διαφορετικές επιλογές που υπάρχουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ok,ειχα ξεχασει το mint.+1 απο μενα στο mint,ειναι ακομα πιο ευκολο απ'το ubuntu.

 

{προσωπικα προτεινω ubuntu γιατι μεχρι τωρα ειναι η πιο """φιλικη""" απ'αυτες που εχω γνωρισει}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορίς να κάνεις αυτό το τεστ. Σε βοηθάει να διαλέξεις διανομή

http://www.desktoplinux.com/news/NS4531398631.html

quiz

 

 

oooook.επεσα στον πειρασμο....

 

δες εδω:http://www.whylinuxisbetter.net/

 

Φοβερό! ολα τα επιχειρήματα σε μια σελίδα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες μας πρώτα εσύ γιατί αποφάσισες να βάλεις Linux και μετά θα σου δώσουμε λόγους. Αυτό γιατί αν δεν είσαι πρόθυμος να δεχτείς την τεράστια αλλαγή από τη λογική των Windows και αν απλώς το θέλεις σαν εναλλακτική των Windows (για να κάνει ακριβώς τα ίδια, χωρίς τις μπλε οθόνες), ξέχνα το.

 

Αν είσαι πρόθυμος να κάτσεις κανένα 24ωρο για την πρώτη εγκατάσταση (8 ώρες μου πήρε εμένα την πρώτη ημέρα), τότε να σου δώσω τον μόνο λόγο που χρειάζεσαι: με εξαίρεση τα commercial παιχνίδια των Windows, δεν υπάρχει κάτι που να γίνεται σήμερα σε προσωπικούς υπολογιστές και το Linux, σα λειτουργικό, να μην το κάνει.

 

Και αυτό το λέω τελείως σα noob, που ακόμη περνάω ώρες για κάποιες εγκαταστάσεις και βρίζω με κάτι κουφά errors που πετάγονται ώρες-ώρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...