Προς το περιεχόμενο

Κατεβαστήρια

Hlapatsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή αυτό που παρατήρησα τον τελευταίο καιρό στο forum θέλω να ανοίξω ένα θέμα για τα PC τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν <<κατεβαστήρια>>.

Είδα πολλούς να παροτρίνουν άλλους να κάνουν κατεβαστήρι π.χ. έναν Athlon 3500+ με Vga ξέρωγω 6800GT!Ή κάποιον αντίστοιχο Pentium τέλοσπάντων.Σε κανά χρόνο θα βλέπω να προτείνουν για κατεβαστήρια PC με 8800GTX!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για κατεβαστήρι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψην μας την ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ του ρεύματος.

Αυτοί οι υπολογιστές μένουν σε λειτουργία πολλές ώρες την ημέρα και χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή στα 3.4 καταναλώνουμε πολύ περιττή ενέργεια καθώς και με μία VGA η οποία είχε φτιαχτεί για high end συστήματα.

Για εμένα ένα σωστό κατεβαστήρι πρέπει να είναι ένα παλιό pc π.χ. Pentium 2 στα 500MHz με μία υποτυπώδη κάρτα γραφικών και καλό τροφοδοτικό.Με 256 μνήμη μέχρι και windows XP σηκώνει και ΑΝΕΤΑ.

Τώρα αν κάποιος θέλει να έχει πιο σύγχρονο σύστημα και επεξεργαστή μπορεί να το κάνει κάπως έτσι:

1)Αγορά του χαμηλώτερα χρονισμένου core2duo επεξεργαστή

2)Ενσωμεατωμένη κάρτα γραφικών ή μία απλά υποτιπώδη κάρτα των 40 ευρώ με χαμηλή κατανάλωση

3)Μία κάρτα μνήμης και προτιμότερο DDR2(χαμηλώτερη κατανάλωση από DDR)

4)Έναν σκληρό δίσκο και προτιμότερο τεχνολογία serial ATA(χαμηλώτερη κατανάλωση από IDE δίσκο)

5)Καλό τροφοδοτικό με υψηλό efficiency για ακόμα μικρότερη κατανάλωση ρεύματος

6)Και τέλος κάτι που είναι στάνταρ πλέον μια TFT οθόνη και ΟΧΙ μία αρχαία CRT που έχουμε γιατί καταναλώνει έως και 70% περισσότερο ρεύμα!

Αν τα βάλετε κάτω θα δείτε ότι ένα τέτοιο σύστημα βγαίνει πολύ φτηνό και μπορεί να ζήσει για....δεκαετίες εφόσον δεν έχουμε απαιτήσεις από αυτό στα παιχνίδια.

Το dsl διαδίδεται όλο και περισσότερο,οι χρήστες πληθαίνουν και το περιβάλλον έχει ανάγκη να το σεβαστούμε.Μην σπαταλάμε άσκοπα ενέργεια:wink:

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ένα κατεβαστήρι δεν είναι καν απαραίτητο να έχει οθόνη... Με remote μπορείς να κάνεις τα πάντα ;-) Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι έχεις διαφορετικό κύριο μηχάνημα εργασίας.

Δημοσ.

Filtate, sumfwvw kai epaf3avw.

Kai h efaf3ish akolou8ei :

Blepw diaforous pou poulave katebastiria se psiles times pou pragmatika DEN dikeologouvtai. Mhv 3exvame oti doi-it-yourself mporeis va ftoia3eis PC me elaxista lefta!

Δημοσ.

oraio to thema pou anikses.

ego exo ena laptop gia katevastiri alla epidi einai polu kainourgio skeftome naparo ena palio laptop i na ftiakso ena katevastiri me ta eksis hardware.

cpu- CELERON 420 1.60GHZ LGA775

mobo- ASUS P5B-MX/WIFI-AP (onboard gpu)

ram- CRUCIAL 1GB PC5300 DDR2 667MHZ

hdd- SEAGATE 500GB SATA2

pcu- HEROICHI WINDMILL 385W

ola auta mazi 300euro.

dvdrom case kai flopy olo kai kati tha yparxei sti kavatza.

ton 500ari skliro ton exo alla einai se thiki usb,opos kai ena pcu 300watt.

auto nomizo einai ena sixrono/oikonomiko kai polu kalo katevastiri.

Δημοσ.

Συμφωνώ μαζί σου. Στο δικό μου κατεβαστήρι προτίμησα να βάλω μία FX 5200 γιατί υπήρχαν σκέψεις για Ubuntu και μία καλή αθόρυβη ψήκτρα γιατί το μηχάνημα είναι στο δωμάτιο μου. Είχα έναν 120 δίσκο, μία 512 μνήμη και μαζί με τον 478 1.8Ghz έγιναν όλα μαζί κατεβαστήρι. Στο μόνο που θεωρώ ότι υπερέβαλα είναι μια δεύτερη οθόνη tft μεταχειρισμένη γιατί μία crt θα μου έπιανε χώρο και ήθελα οπωσδήποτε οθόνη.

Δημοσ.

distixos kai ego to idio provlima exo.

then exo othoni deuteri kai leo na valo to megalo pc stin lcd-tv kai tin 17ara lcd gia katevastiri alios prepei na skaso kana 150ari kai den leei...

Δημοσ.
Αρχικό μήνυμα από vagpap

ego exo ena laptop gia katevastiri...

Αυτό είναι ακόμα καλύτερη λύση μιας και τα laptop κατασκευάζοναται για να χρησιμοποιούν όσο τον δυνατόν λιγότερη ισχύ.

Εννοείται ότι πάλι δεν μιλάμε για κάποιο high-end laptop

Απλά επιμένω στον επεξεργαστή core2duo λόγω της αρκετά χαμηλής τους κατανάλωσης,πόσο μάλλον αυτοί που κατασκευάζονται για laptop:-D

Δημοσ.
distixos kai ego to idio provlima exo.

then exo othoni deuteri kai leo na valo to megalo pc stin lcd-tv kai tin 17ara lcd gia katevastiri alios prepei na skaso kana 150ari kai den leei...

Η γνώμη μου είναι αντί για δεύτερη οθόνη να τοποθετήσετε ενα switch

που συνδέει 2 pc με ενα πληκτρολόγιο, ενα ποντίκι και μια οθόνη. Κάνει γύρω στα 25 Ε. Ετσι και την δουλειά σας κανετε και γλυτώνετε και χρήματα και χώρο.Εγώ αυτό έχω κάνει.

Δημοσ.
Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα από vagpap

ego exo ena laptop gia katevastiri...

Αυτό είναι ακόμα καλύτερη λύση μιας και τα laptop κατασκευάζοναται για να χρησιμοποιούν όσο τον δυνατόν λιγότερη ισχύ.

Εννοείται ότι πάλι δεν μιλάμε για κάποιο high-end laptop

Απλά επιμένω στον επεξεργαστή core2duo λόγω της αρκετά χαμηλής τους κατανάλωσης,πόσο μάλλον αυτοί που κατασκευάζονται για laptop:-D

Απλά δεν είμαι εγώ με το laptop για κατεβαστήρι ;-)

Όσο για τη λύση του switch, καλή είναι, αρκεί τα μηχανήματα να βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Με remote μπορείς να έχεις το κατεβαστήρι σου μέσα σε μια ντουλάπα :-)

Δημοσ.
Η γνώμη μου είναι αντί για δεύτερη οθόνη να τοποθετήσετε ενα switch

που συνδέει 2 pc με ενα πληκτρολόγιο, ενα ποντίκι και μια οθόνη. Κάνει γύρω στα 25 Ε. Ετσι και την δουλειά σας κανετε και γλυτώνετε και χρήματα και χώρο.Εγώ αυτό έχω κάνει.

Το είχα σκεφτεί παααααρα πολύ το θέμα "2 οθόνες 'Η switch". Στην δικιά μου περίπτωση ήταν πολύ προτιμότερη μια δεύτερη οθόνη καθώς είναι τελικά πολλές οι φορές που το κατεβαστήρι κάνει και καμιά άλλη δουλειά ενώ το άλλο μηχάνημα κάνει άλλη. Πάντως αυτό δεν είναι κανόνας και είναι μάλιστα και πολύ βολικό/οικονομικό.

Δημοσ.

Paidia den to sizitame...

laptop k pali laptop gia katebastiri. exoun 65watt katanalosi opos to diko mou i 100watt kapia me core duo.

To MediaMarkt exei laptop(Acer) me me: core duo@1600,2048ddr2@533,15,4"lcd,120Gbyte Hdd,intel Vga eos 224mbyte(mirasmeni), lan usb k alla kaloudia.

mono me 555 eurw.:-D

To desktop idiaka an einai overclocked kei polla..

Δημοσ.

Ρε παιδιά πόσο όμως κάνει ένα laptop (έστω και παλιό) και πόσο ένα desktop; Άλλο άμα το έχεις και άλλο άμα είναι να φτιάξεις τώρα κατεβαστήρι.

Και επίσης για μένα το κατεβαστήρι έχει το νόημα ενός μηχανήματος δεύτερης διαλογής ώστε να είναι φθηνό και να μην με νοιάζει αν είναι 42 μήνες online και ανοιχτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...