Προς το περιεχόμενο

Κατεβαστήρια

Hlapatsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

auto me to switch kai remote einai polu ediaferon alla proti fora to akouo kai genika den ksero me auta ti paizei,pios mpori na dosei link apo to e-shop na do ti einai?

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρε παιδιά πόσο όμως κάνει ένα laptop (έστω και παλιό) και πόσο ένα desktop; Άλλο άμα το έχεις και άλλο άμα είναι να φτιάξεις τώρα κατεβαστήρι.

Και επίσης για μένα το κατεβαστήρι έχει το νόημα ενός μηχανήματος δεύτερης διαλογής ώστε να είναι φθηνό και να μην με νοιάζει αν είναι 42 μήνες online και ανοιχτό.

Αν ειναι για καινουριο, τα λαπτοπ εχουν φθηνηνει αρκετα, αν και προσωπικα θα προτιμουσα desktop για κατεβαστηρι. Δες ας πουμε αυτο (σκεψου οτι ενα καινουριο desktop με οθονη tft -ε, δεν θα βαλεις κανα γομαρι crt στο κατεβαστηρι- θα σου ερθει σχεδον στα ιδια λεφτα).

Εγω εχω το ιδιο, αλλα με 1GB μνημης και τον core duo T2050 για cpu. Δεν το χρησιμοποιω βεβαια για κατεβαστηρι αλλα για ολες τις δουλιες, αρα και download (οχι 24/7, κανα 10-12 ωρο την ημερα, το βραδυ ξεκουραζεται :mrgreen:).

Παντως ο τομεας θορυβος (ο κυριοτερος λογος για τον οποιο προτιμουν πολλοι λαπτοπ για κατεβαστηρι) δεν μπορει να αποφευχθει (με τα δικα μου κριτηρια παντα). Εγω σχεδον ποτε δεν παιρνω το λαπτοπ απ'την βαση με τα δυο 8αρια ανεμιστηρια της akasa.

• Moderators
Δημοσ.

Εμενα το κατεβαστηρι στεγαζεται εκει που δειχνει η φωτο, ακριβως πανω απο τον εκτυπωτη κ διπλα απο το σκανερ...

Ειναι CeleronD 2,8GHz, underclocked στα 2,13 (!)

Εχει ενα ολοκληρο ανεμιστηρι που φαινεται, κι αλλο ενα του τροφοδοτικου κι αλλο ενα σου επεξεργαστη.

Ολα οσο πιο Low πανε απο το ρυθμιστηρι που ειναι στερεωμενο στο πλαϊνο του αυτοσχεδιου κουτιου...

Πισω απο το αφρολεξ ειναι ενας 160GB σκληρος κ παιρνει αερα απο το αφρολερξ το ιδιο...

Καρτα γραφικων... στην μητρικη πανω 32ΜΒ, αντιστοιχη με μια RivaTNT2, οπως και ο ηχος, οπως και το lan...

Μητρικη micro-atx, και οχι dvd-rom, και μολις ενα dimm ddr333 256mb ram.

Μια χαρα για XP. :)

Ουτε 50W δεν καταναλωνει αυτο το πραμα...

Να το... data0258ia6.jpg

Πως σας φαινεται?

Δημοσ.

Ναι αλλά μιλάμε για 500 ευρώ. Εγώ με 100? έφτιαξα το κατεβαστήρι μου. Άλλα 100 έδωσα για την οθόνη. Μεταχειρισμένο laptop μπορείς να βρεις (1.7Ghz, 512mb, 80gb) με 300- 350?.

Edit: φυσικά και δεν αναφέρομαι στον φίλο "GeorgeMan" όταν έγραψα 500?. Πάντως ωραίο φαίνεται.

• Moderators
Δημοσ.

Ε θελει και μια προσωψη αλλα σιγα σιγα... Αφου εγω εκοψα τα ξυλα κ το βιδωσα...

Απο θερμοκρασιες: 2,13GHz, ολα ανεμιστηρια στο Lowest idle: 35°C, full load: 65, αλλα πανω απο 45-50 δεν παει σε πρακτικο επιπεδο, ποσο μαλλον οταν ειναι και κατεβαζει.... :)

Α, η μητρικη εκανε 60?, η cpu το 2005 85?, η ραμ 15?, ο σκληρος το 2005 70?, το psu ενας θεος ξερει... :P

Τωρα ουτε 100? δεν κανουν ολα μαζι...

Δημοσ.

Λοιπόν υπάρχουν 3 επιλογές :

1)Router με ενσωματωμένο / αποσπώμενο σκληρό και ftp/bittorent client

2)Laptop. (καλύτερα κάποιο επώνυμο που δεν ανεβάζει θερμοκρασίες + βάση με ανεμιστήρες)

3)Σχετικά παλιό (ή low-end σύγχρονο) desktop. Για ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση μπορείτε να διαλέξετε κάποια μητρική baby ή mini ΑΤΧ που έχει υποδοχή για mobile επεξεργαστές με ενσωματωμένη vga (μπορείτε να διαλέξετε π.χ. κάτι σε htpc). Εφοδιάστε το με έναν "χοντρό" σκληρό (500 GB+} και με 512-1 GB RAM - πιστέψτε με αυτό είναι το minimum για XP και 24/7 δεν θα θέλατε να κολλήσει και να χάσετε πολύτιμο bandwidth. Και πάνω από όλα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ psu + online ups.(+ αντικεραυνικά πολύμπριζα κτλ.)

Επίσης απαραίτητο (στις δύο τελευταίες περιπτώσεις) είναι και το remote desktop (π.χ. radmin server + viewer) ωστέ να κρατάτε status που βρίσκονται τα torrent και να προσθέτεται νέα. Προσωπικά θα έφτιαχνα ένα desktop για κατεβαστήρι γιατί παρόλο που θα έχανα σε κατανάλωση και φορητότητα από τις δύο πρώτες περιπτώσεις, θα κέρδιζα σε ευελιξία,σταθερότητα,παραμετροποίηση και ευχρηστία.

Δημοσ.

Συμφωνω οτι 500ε ειναι πολλα, και προτιμω desktop για κατεβαστηρι (προσωπικα δεν εχω κατεβαστηρι, το λαπτοπ μου που κανει τις υπολοιπες δουλιες κατεβαζει οταν χρειαζεται).

Το ειπα σε περιπτωση που καποιος θελει να παρει νεο-οικονομικο desktop (κατι σαν αυτο στο πρωτο ποστ του τοπικ, που με οθονη θα βγει στα ιδια λεφτα με το λαπτοπ).

Δημοσ.

500 ευρώ για κατεβαστηρι είναι αρκετά από την στιγή που με 70 max στήνεις σύστημα Ρ3 με sdram του βάζεις και ένα PSU με 80% + εφ. και απλά δεν καείς πάνω από 80 watt μπορεί να λέω και πολλά

Δημοσ.
500 ευρώ για κατεβαστηρι είναι αρκετά από την στιγή που με 70 max στήνεις σύστημα Ρξ με sdram του βάζεις και ένα PSU με 80% + εφ. και απλά δεν καείς πάνω από 80 watt μπορεί να λέω και πολλά

to sustima (Ρξ με sdram) ti einai?

Δημοσ.

Τώρα κοντά έφτιαξα πάνω από 5 μηχανήματα P4 με socket 478 και επεξεργαστή το πολύ μέχρι 2Ghz. Όλα τα εξαρτήματα είναι πολύ φθηνά εκτός από επεξεργαστές όπου και αναγκάστηκα να πάρω μεταχειρισμένους. Μέσω όρο 100? είναι το κόστος παιδιά.

Δημοσ.

και εγώ έχω φιάξει 3-4 κατεβαστιρια και αντί να τα κρατήσω τα πούλησα όλα :) δεν αντέχω να έχω πάνω από 4 pc στο σπίτι καταντάει αηδία :D τώρα περιμένω ένα μηχάνημα P4 στα 2.66 να το σκοτώσω και να βρω κανένα παμπάλαιο laptop και τελειώσει η δουλειά

Δημοσ.

Οι pentium III και οι αντίστοιχοι celeron είναι ότι καλυτερο για κατεβαστήρι... Έχουν έτη φωτός διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με τους Pentium II, πολύ χαμηλή κατανάλωση και τρέχουν άνετα Windows 2000/XP και Unix/Linux. Τα απόλυτα σταθερά μηχανάκια που με λίγη μνήμη φέρνουν εις πέρας οποιαδήποτε ανάλογη εργασία. Έχω στήσει στο σπίτι ένα κατεβαστήρι/File Server με Pentium III-866, 768MB SDRAM, Matrox G100 AGP και δίσκους έναν IDE 320GB και 2 USB 500GB+120GB. Φόρτωσα και windows FLP και δεν παίζεται...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...