Προς το περιεχόμενο

Πληροφοριες για Σαμο

tera2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άν και είμαι ντόπιος και πρέπει να θιχτώ από αυτά που λέει ο morgoth_gr, θα συμφωνήσω για το πόσο κάφροι είναι αρκετοί σαμιώτες...

kotsos_licious, αν μπορείς να ζήσεις μια ζωή όπου οι πάντες και τα πάντα θα σε σχολιάζουν, θα ξέρουν που/πότε/με ποιους βγήκες και πότε έφαγες/εχ#σες κτλ τοτέ έλα!

Χωρίς πλάκα, το ΜΠΕΣ είναι απο τα καλύτερα τμήματα πληροφορικής στην Ελλάδα. Έχει εξαιρετικο διδακτικό προσωπικό, ένα πτυχίο υψηλών προσδοκιών και απαιτήσεων κτλ... Από άποψη φοιτητικής ζωής μη περιμένεις και τρελά πράγματα όπως στη θεσσαλονίκη, αλλά και τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Η ανάπτυξη τα τελευταία 2-3 χρόνια είναι μεγάλη. Ενδεικτικά πρίν 1,5 χρόνο υπήρχε μισό internet-cafe (7-8 pc και σου έπιαναν κ τον ποπο). Τώρα έχει 3-4.

6-7 είναι και οι καφετέριες. Κόσμος υπάρχει και μάλιστα καλός, αρκέι να ξέρεις που να ψάξεις.

Από γυναίκες θα διαφωνήσω με τα παιδιά από πάνω και θα πρότινα μια βόλτα από το μαθηματικό (αφου δεν πατάτε που δεν πατάτε στη δικιά σας σχολή, πηγαίνετε σε καμιά άλλη....xD)

Αααα και κάτι άλλο, για να μη παραξενευτείς. Εδώ στη Σάμο μιλάμε λίγο παράξενα. Κόβουμε λέξεις etc(όπως οι Λαρισαίοι), μιλάμε λίγο γρήγορα. Επίσης, αν μιλήσεις σε μια γιαγιά και τη ρωτήσεις να σου πεί 1 δρόμο υπάρχουν 3 πιθανοί λόγοι να μην πάρεις απάντηση:

1. Η γιαγιά στην πλαστική καρέκλα έξω από το σπίτι της τα έχει κακαρώσει λόγω καύσωνα και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι οι συγγενείς.

2. Την τελευταία φορά που είχε βγεί ήταν για το δημοψήφισμα, τότε στη χούντα, και συνεπώς κάτι η μαλάκυνση, κάτι η πίεση και κάτι τα ασθματικά έχουν επηρρεάσει λίγο τη μνήμη.

3. ....(δε μου έρχεται 3ος λόγος ---Κακή επηρροή ο HOUSE...)

Πάρε χάρτη μέχρι να προσανατολιστείς.

Και τέλος κάτι που δεν έχει αναφερθεί, το κλίμα είναι ψιλοχάλια. Τρομερή υγρασία και πολλά λουλούδια την άνοιξη. Άν έχεις προβλήματα με άσθμα, αλλεργίες (που δε το νομίζω μιας και παίζεις βόλλευ) ίσως ζοριστείς λίγο.

Αυτά.

Έλα, καλά θα περάσεις, και γώ πρωτοετής Μπεσίτης θά'μαι (εκτός κ άν ανέβει 1200 μόρια η σχολή φέτος, δλδ έλεος, πέρσι την έχασα για 150....)

Περιμένω τηλεφώνημα όταν με το καλό πατήσεις το πόδι σου στο καρλόβασι, έπειτα από 20 ώρες από Καβάλα με το "Πηνελόπη" ή 17-18 με το "Βιτσέντζος Κορνάρος" από Θεσσαλονίκη.

btw, δεν έχω βρεί πουθενά bowlling. Στο Βαθύ παίζει να έχει? Καιρός είναι να ανοίξει και στο καρλοβ ένα...

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω κάτι. Αν θές να έχεις DSL σπίτι σου τότε τα σου βγεί η πίστη.... Τα πράγματα στο ΟΤΕ εδώ είναι επιεικώς χάλια. Θυμάμαι πρίν 1,5χρόνο που έφεραν dsl εδώ, πήγα στον ΟΤΕ, λέω ότι θέλω να βάλω dsl σπίτι μου. Ήταν ένας παππούλης στο γραφείο, με κοίταζε καλά καλά και μου λέει "τί είναι αυτό?"....

Επίσης οι ταχύτητες είναι απαράδεκτες, μέχρι 2mbps υποστηρίζεται ακόμα, σέρνεται η σύνδεση και φυσικά δίκτυο ΟΤΕ μόνο. Υπάρχουν όμως και τα εργαστήρια του πανεπιστημίου που ευτυχώς τα πράγματα είναι καλύτερα.

Στο βαθύ έχει σκάψει η forthnet και έχει βάλει δικό της δίκτυο. Ίσως κάνει και τίποτα προς καρλόβασι μεριά (Σημ: Βαθύ είναι η πρωτεύουσα της Σάμου που η πόλη άν και έχει μετονομαστεί σε "Σάμος" εδώ και κάτι χρόνια, εμείς συνεχίζουμε να τη λέμε Βαθύ.)

Δημοσ.

clevercitizen δεν τα ξέρεις καλά για τον τόπο σου όσο έχει να κάνει με το dsl.

ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Δεν πρόκειτε να σε εξυπηρετήσουν,θα σε βρίσουν που τους κούνησες απο τις θέσεις τους και δεν θα βρείς το δίκιο σου!!!

Πραγματικά χάλια....Μόνο με forthnet βρήκα την υγειά μου(αν και εμπλεξα με τον οτε για το τηλέφωνο...):-)

Δημοσ.

Ήμουν μικρός τότε, δεν ήξερα.... Τώρα που μεγάλωσα όμως, 134!!!

Πάντως πολλοί γέροι έχουν σουταριστεί από ΟΤΕ και τώρα που οι γερμανοί ξανάρχονται θα πάρουν πόδι κ άλλοι.... Στα 70s,80s και 90s η μισή Ελλάδα με μέσο χωνόταν στον ΟΤΕ κ ας μην ήξερε ούτε τηλέφωνο να πάρει....

Δημοσ.

[offtopic]

Εδώ στη Σάμο μιλάμε λίγο παράξενα. Κόβουμε λέξεις etc(όπως οι Λαρισαίοι), μιλάμε λίγο γρήγορα.

'Eτσι Λάρισα ρε.:lol::P

[/offtopic]

Kαλή φοιτητική ζωή παίδες.Πάντως φίλοι μου που πέρασαν εκεί μου έχουν πεί τα καλύτερα.

Δημοσ.

λοιπόν, αρχικά...

βγάζω 15334 μόρια...

η περσινή βάση είναι στα 45 πάνω από εμένα...

έλεος αν χάσω την σχολή....

στο Έθνος Παιδεία διάβασα ότι τα μέγιστα μόρια που αναμένεται να φθάσει το τμήμα αυτό είναι στα 15050...

θα τρελαθώ αν δεν την πιάσω...

γιατί έχω αρχίσει να συμβιβάζομαι με την Σάμο....

κατά τα άλλα, όπως έχω ξαναπεί, η κοινωνία στην οποία ζώ τώρα είναι μάλλον κάτι από Καρλόβασι...

2-3 καφετέριες, 2 clubs και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.... (Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής)

εμένα Θεσσαλονίκη αν με άφηναν θα χανόμουν....

δεν μπορώ τις μεγάλες πόλεις, έχω συνηθίσει σε μικρά πράγματα...

ελπίζω όπως λέτε να έχει γυναίκες και να είναι βρε αδερφέ και εμφανίσιμες γιατί όπως βλέπω από βόλεϊ δεν παίζει να έχει και πολλά...

θα καταλαβαίνω πιστεύω την ομιλία σας...

τι στο καλό???

έχω άσθμα αλλά κυρίως το καλοκαίρι...

τον χειμώνα δεν με έχει πιάσει ποτέ εδώ και χρόνια...

εντάξει εννοείτε ότι την συσκευούλα με το αέριο θα την έχουμε μαζί μας οπότε δεν προβληματίζομαι τόσο για αυτό...

υγρασία περιμένω και εγώ να έχει μπόλικη...

ελπίζω να βρώ κάποιο καλό σπίτι....

τώρα για τα μεταφορικά:

η Aegean, έχει από Σάμο για Θεσσαλονίκη μία τυχαία μέρα του Νοέμβρη που επέλεξα εισιτήριο με 200 και κάτι ευρώ....

και το καλύτερο:

η Aegean, έχει από Σάμο για Αθήνα μία τυχαία μέρα του Νοέμβρη που επέλεξα εισιτήριο με 46 ευρώ και από Αθήνα για Θεσσ με 50 και κάτι ευρώ....

τι να πεις...

τα παραπάνω είναι μόνο "πήγαινε"

τέσπα, πλοίο το καλοκαίρι μάλλον και χειμώνα με αεροπλάνο...

τώρα αυτό με το internet...

εγώ θα πάρω φορητό (α... αξίζει να περιμένω για την επιδότηση με τα μόρια που έβγαλα ή να τον πάρω πιο μπροστά?)

υπολόγιζα να βάλω Conn-X...

δεν θα έχει δίκτυο εκεί???

άσχετο:

αυτός είναι ο φορητός που θα πάρω...:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1099469

Δημοσ.

Ωραιότατο το laptop που έβαλες στο μάτι.δες και το αντίστοιχο topic για παραπάνω πληροφορίες ;-)

Conn-X δεν θα έχεις πρόβλημα να βάλεις (θα ταλεπωρηθείς ολίγον με το τηλέφωνο αλλά μέσα στο κόλπο είναι και αυτό :-))

Μπορείς να βρείς φθηνό εισητήριο άν ξέρεις πότε θες να φύγεις μακροπρόθεσμα(με 34 ? είχα βρεί εισητήριο που το είχα κλείσει κανα μήνα νωρίτερα)

Άντε με το καλό σου εύχομαι να περάσεις εδω,και τα υπόλοιπα τα βρίσκεις :-)

Δημοσ.

αυτό ακριβώς...

δεν πάνε καλά...

αλλά καλύτερα νωρίς το εισιτήριο όπως λέει και ο morgoth_gr...

τώρα για Κρήτη...

τι να πω...

θα σου τα αρπάζουν κανονικότατα και με τον νόμο μάλλον....

σε ότι είπα για το Conn-X...:

δεν σκοπεύω να έχω σταθερό τηλέφωνο εκεί...

έχω το κινητό, και είχα στο μυαλό μου και επικοινωνία μέσω msn με Χαλκιδική...

γενικά, γίνεται να βάλω Conn-X στο laptop χωρίς καλώδια και σταθερό τηλέφωνο....

θέλω να έχω internet στο laptop μου πάντα και χωρίς δεσμεύσεις, σε μία ικανοποιητική ταχύτητα...

Δημοσ.

αν πιανει 3G παρε μια καρτα PCMCIA της Cosmote (που για μενα εχει πολυ καλυτερο 3G απο Vodafone) κ εχεις ασυρματο internet! Θα πεις οτι εισαι φοιτητης, να παρεις την προσφορα (με πασο κ βεβαιωση σπουδων εννοειται)

Δημοσ.

αλλιώς???

δεν παίζει κάτι σε Conn-X, Forthnet....

πάντα για ασύρματο....

είπαμε δεν θέλω καλώδια...

και κάτι άλλο:

φαντάζομαι πρακτική κάνουν μετά την 5 ετή φοίτηση....

σε στέλνουν εκτός νησιού....

Δημοσ.

Δεν έχει 3g εδώ παιδιά,δυστυχώς.

Πρακτική κάνεις στο 4 η 5ο έτος και μπορείς να κάτσεις εδώ (όπως εγω που αυτην την στιγμή κάνω πρακτική στο πανεπιστήμιο και θα είμαι το καλοκαίρι εδώ)η να βρείς κάποια θέση στην θεσ\νίκη ή κάπου αλλού

Δημοσ.

3G δίκτυο υπάρχει Cosmote-Wind στο καρλόβασι εδώ και κάτι μήνες... Η vodafone ακόμα να βάλει...

Για το laptop. Άν το θές για desktop replacement τότε ΟΚ. Άν όμως το θές να το κουβαλάς μαζί σου στα εργαστήρια για δουλειά/παρουσιάσεις/κατέβασμα/παιχνίδια κτλ τότε θα σου βγεί η πίστη, 5 κιλά είναι, ειδικά αφού κυκλοφορείς συνήθως με τα πόδια! Ακόμη πιστεύω ότι το blue-ray ακόμα είναι άχρηστο, υποθέτω ότι η μπαταρία του δε θα έχει πάνω από μια ώρα και κάτι λεπτά αυτονομία...Προτείνω να πας σε ένα κατάστημα, να δείς από κοντά το λάπτοπ, να το δουλέψεις λίγο(εγώ πρίν πάρω το δικό μου μέχρι κ 3d mark test έκανα στη βιτρίνα για να δω επιδόσεις και δε μου έφεραν καμία αντίρρηση...xD)

Για την επιδότηση δε νομίζω να έχεις πολλές ελπίδες, αφού μόνο το 20% των εισαχθέντων με μεγαλύτερο βαθμό παίρνουν τα 500 ευρά. Δηλαδή από τα 160 άτομα που θα εισαχθούν φέτος, τα 32-33 περίπου θα πάρουν την επιδότηση.

Επίσης μην περιμένεις να βρείς το λάπτοπ Σάμο. Αν το ζητήσεις από εδώ το πιο πιθανό είναι να στο παραγγείλουν αλλά θα σου πιάσουν...(ξέρεις τί)

Εισιτήρια: Το καλύτερο που μπορείς να βρείς είναι με Ολυμπιακή 150 ευρώ με επιστροφή (συνήθως μέσω Αθήνας), αλλά πρέπει να το κλείνεις κάνα δίμηνο πρίν. Και υπολόγιζε κάνα 30άρι από πυθαγόριο(αεροδρόμιο)-καρλόβασι για taxi (δε γνωρίζω τι παίζει και αν με δρομολόγια λεωφορείων)

Αααα, οι βάσεις θα πέσουν οπότε μην αγχώνεσαι, εδώ θα 'σαι...

Τέλος για το ιντερνετ, κατέβα Σάμο πρώτα, βρές σπίτι κ μπορεί να υπάρχει κανένα ξεκλείδωτο wifi κοντά εκεί. Μήν πάρεις data card ακόμα, περίμενε να βγούν και οι καινούριες προσφορές από Δίοδο και θα είσαι ΟΚ.

Δημοσ.

με τι βαθμούς μπαίνουν εκεί και δεν έχω ελπίδες για επιδότηση????

τον υπολογιστή θα τον έχω κυρίως για το σπίτι αλλά θα τον έχω και στο εργαστήριο καμία φορά...

εντάξει είναι 4 κιλά...

η τσάντα του βόλεϊ πιο πολύ ζυγίζει....

και στα ταξίδια θα με συντροφεύει καλά... ελπίζω τουλάχιστον γιατί στην Ισπανία που πήγα δεν άφηναν ούτε mp3....

τέσπα, όσον αναφορά το μηχάνημα είναι μια ιδανική επιλογή για εμένα....

το έχω δει και από κοντά και μου άρεσε πολύ....

τώρα για την επιδότηση δεν ξέρω..

θα με διευκολύνατε αν μου λέγατε τους βαθμούς των παιδιών κατά μέσο όρο....

να ξέρω αν είναι να τον πάρω νωρίτερα...

για να μεταφέρω και την μουσική που έχω και να πάρω και άλλη από ένα φίλο ντι-τζεϊ...

φυσικά και θα το πάρω από Θεσσαλονίκη...

δεν έχει κατάστημα Πλαίσιο Σάμο και άλλωστε στο Πλαίσιο έχουμε λογαριασμό....

θα το ψάξω και άλλο με τα εισιτήρια...

όπως και με το ιντερνετ...

ελπίζω να ξέρουν και εκεί στο Πλαίσιο...

το πολύ πολύ παίρνω το μηχάνημα και έρχομαι σε εσάς για τα υπόλοιπα....

κάτι θα ξέρετε....

Δημοσ.

Αφού αν μπεις στη σχολή θα μπεις ίσα ίσα δεν έχεισ ελπίδες για επιδότηση. Ελπίζω να πέσει λίγο η βάση και να περάσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...