Προς το περιεχόμενο

Ubuntu Feisty Fawn VLC Crackling Sound - Πρόβλημα ήχου στον VLC


Ros_Original

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στους αγαπητούς insomniacs και δη linuxαδες. Προχτές εγκατέστησα στο λαπτοπ της κοπέλας μου, ένα Sony Vaio Fe11S την έκδοση Feisty Fawn του Ubuntu. Αφού έστησα όπως ήθελα το σύστημα είπα να δοκιμάσω να δω κανένα divXακι στο πολυαγαπημένο μου VLC.

 

Μετά λύπης διαπίστωσα ότι παρουσίαζε κάποια κολλήματα στον ήχο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Περίεργος όπως ήμουν δοκίμασα να κοιτάξω τις ρυθμίσεις του ήχου μέσω του αντίστοιχου εργαλείου που παρέχει το Gnome και στα διάφορα τεστ που δοκίμασα ο ήχος δεν ήταν καθόλου καθαρός αλλά είχε πολλά παράσιτα.

 

Μετά από σχετικό Googlαρισμα (keywords: ubuntu feisty vlc sound problem, ubuntu feisty crackling sound - έτσι αναφέρεται συνήθως από τους περισσότερους χρήστες)κατέληξα ότι αυτό είναι ένα bug της alsa-lib που χρησιμοποιούν τα Ubuntu v1.0.13 και δεν έχει διορθωθεί ακόμα, ενώ μάλιστα η σοβαρότητα του έχει καταχωρηθεί ως μέτρια. Αντίστοιχα προβλήματα πρόσεξα ότι έχουν διατυπωθεί και από χρήστες του gutsy. Στο arch linux που έχω στο δικό μου μηχάνημα η αντίστοιχη βιβλιοθήκη είναι στην έκδοση 1.0.14.

 

Ακολουθώντας τον οδήγο του παρακάτω λινκ (post 1 section Sound) έκανα compile και εγκατέστησα την έκδοση 1.0.14 και τώρα όλα δουλεύουν μια χαρά.

http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=159516&page=1&pp=15

 

Με αυτό το θέμα ελπίζω να βοηθήσω χρήστες που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν αντίστοιχο πρόβλημα. Παιδιά όσοι τώρα ξεκινάτε τα πρώτα σας βήματα με το linux, όταν συναντήσετε κάποια δυσκολία μην κάνετε πίσω. Η κοινότητα είναι μεγάλη και για κάθε πρόβλημα υπάρχουν περισσότερες από μια λύσεις. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να καταφέρεις να στήσεις το μηχάνημα σου στα μέτρα σου... Οπότε keep trying!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eμένα πάντως μου κάνει κάτι παράξενα παράσιτα σε μερικά game και μόνο εκεί.Αυτό είναι και το πιο παράξενο γιατί δεν έχω πουθενά αλλού prob.Και το κακό ότι ένα από αυτά τα game είναι το neverball.Eχω βρεί κάποιον με παρόμοιο prob στο ubuntu forum αλλά χωρίς καμία απάντηση.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=3186697#post3186697

μάλλον έχουμε και την ίδια κάρτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από όσο ξέρω το φορητό έχει μια κάρτα της Ιντελ. Παντώς αν θέλησεις δοκίμασε να περάσεις άλλους οδηγούς όχι αυτούς που έχει στα repos. Μπορεί να σου λύσουν το πρόβλημα σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εμένα μου το κάνει όταν ανεβάζω την ένταση από το πράθυρο του vlc στο τέρμα...

 

απ' ότι έχω καταλάβει το "τέρμα" του vlc είναι ένταση ήχου 200%...

γι' αυτό ξεκινάει πάντα στο μέσο !

 

εγώ πάλι έχω γενικώς προβληματάκια όταν ο γενικός ελεγκτής ήχου είναι στο τέρμα....ακούγονται μικρά "στριγγλίσματα" στα ηχεία....

αν κατεβάσω λίγο τη μπάρα στο 90% περίπου της πλήρους έντασης, μοιάζει να διορθώνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...