Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με png-->IE6 + Πρόβλημα με μιά εικόνα


Nemesis_Elite

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδιά καλημέρα.

εχω στήσει ένα site με joomla, το οποίο ήταν σχεδόν έτοιμο και την τελευταία μέρα κράσαρε κάτι.

δεν έχω γνώσεις php οπότε θα σας τα πώ λίγο απλά

(το site είναι http://www.sylivath.gr )

πήγα να βάλω δύο banner αφού πρώτα όμως έπρεπε να δημιουργήσω δύο θέσεις module μέσα στο ιndex.php του template. έτσι λοιπόν έβαλα σε κάποιο σημείο που τα ήθελα τον κώδικα:

 

 

<?php

if (mosCountModules( "design" )) {

?>

<div id="design" align="right" style="padding-top:27px; padding-right:5px;">

<?php mosLoadModules ( 'design',-1); ?>

</div>

<?php

}

?>

 

 

όλα δούλευαν καλά αλλά με τα πειράματα που έφτιαχνα και έβαζα τον κώδικα σε διάφορες θέσεις, και όχι μόνο, αλλά έβαζα και style μεσα στο index.php ξαφνικά εξαφανίστηκε η φωτογραφία με το λογότυπο (σύλλογος λιβαδιωτων αθηνών) που ήταν ακριβώς δίπλα στο banner που πήγα να προσθέσω!

 

Το περίεργο όμως είναι...ότι εξαφανίστηκε μόνο απο τον internet explorer6 ενώ στον FF ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Με όσες αλλαγές έκανα στο .css και στο template μέσα ο FF ήταν πολύ συμβατός και τα έβλεπε όλα.

Επίσης ακόμη πιο περίεργο είναι ότι έσβησα όλόκληρο το template το ξαναεγκατέστησα στην αρχική του μορφή! και τα .css και όλα απείραχτα όπως ήταν πρίν και πάλι το πρόβλημα δεν λύθηκε! κοίταξα το template.css που απυθύνεται στον FF και το template_ie.css να βεβαιωθώ μπάς και έχει κανένα λάθος path αλλά όλα είναι σωστά!!!

 

Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι μόλις το template το ονομάζω rt_modbusiness-δηλαδή στην αρχική του μορφή όταν το πρωτοεγκατέστησα και πρωτού κάνω οποιαδήποτε αλλαγή- Ο ΙΕ6 ΒΡΙΣΚΕΙ το λογότυπο!!! ΑΛΛΑ... εμφανίζει το λογότυπο μόνο στην αρχική σελίδα, frontpage.... ΌΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ BROWSE ΣΤΟ CONTENT ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ!

 

ΕΑΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ SITE ΜΕ FF ΑΥΤΉ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΆ ΧΑΡΑ, ΣΤΟΝ IE6 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑ ΜΗ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΑΕΙ, ΜΟΛΙΣ ΚΑΝΕΤΕ BROWSE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ.

 

Επειδή έχω βαρεθει... πραγματικά... δε θέλω σον και καλά να μου λύσετε αυτό το πρόβλημα...απλά πες τε μου έναν τρόπο πως μπορώ να βάλω μια εικόνα εκεί ψηλα στο header!

πήγα να βάλω μια εικόνα .png με trasparent background αλλά μόνο ο FF βλέπει το transparent στην εικόνα... ο IE6 το transparent το βλέπει σαν γκρίζο!

ΕΛΕΟΣ με το ie6!!!

 

παρατηρόντας στο .css του ie βλέπω αυτό που μάλλον ευθύνεται για το transparent

div#logox {

filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='./templates/rt_modbusiness/images/logo.png',sizingMethod='scale');

}

επειδή δεν γνωρίζω php, απλά αυτό που σκέφτομαι τώρα να κάνω είναι: αφαιρώ το προβληματικό λογότυπο απο το index.php βάζω στη θέση του μία θέση banner αλά ένα τέτοιο scriptaki που θα έχει φίλτρο μόνο για τον IE6 και θα κάνει την εικόνα ransparent δε γνωρίζω πού θα το βάλω και πως...

(FF +IE7 δε χρειάζονται sciptaki)

 

έχετε κάποια λύση? και καμιά ιδέα για το τι να φταίει?

πώς είναι δυνατόν εγώ να κάνω αλλαγές στο template μέσα - και μετά να το εγκαθιστώ ξανά το αυθεντικό template - στη συνέχεια να ξεφορτώνω και όλα τα modules που είχε η σελίδα μπας και κάποιο απο αυτά προξένησε το πρόβλημα και πάλι το πρόβλημα δε διορθώνετε! ?

μπάς και έγινε κάποιο σφάλμα στην SQL?

δεμ μπορεί ο ff να το δείχνει μια χαρα και ο ie6 να το δείχνει μόνο στην αρχική σελίδα και μετά να κρασάρει. μαλλον όλα τα μπορει...αλλα με αυτες τις αλλαγές που έκανα δεν δικαιολογείτε...

 

 

στην παρακάτω φωτο μπορείτε να δείτε τις θέσεις των δύο modules που πήγα να βάλω και το logo.

post-75461-129062950899_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

>div#logox {
filterrogidXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='./templates/rt_modbusiness/images/logo.png',sizingMethod='scale');
}

 

Στο παραπάνω, εκεί που λέει src='...' όπου ... βάλε το full url του png. Δηλαδή κάπως έτσι:

 

>
div#logox {
filterrogidXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='http://www.sylivath.gr/.../templates/rt_modbusiness/images/logo.png',sizingMethod='scale');
}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...