Προς το περιεχόμενο

2 διαφορετικοί ISPs σε ένα δίκτυο;

primenp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kalispera thelo na rotiso an xerei kanenas pos mporo na valo 2 diaforetikous adsl isps se ena dyktio kai na kano tis 2 diaforetikes syndeseis na douleuoun san mia .

Exo mia syndesi stin on telecoms kai i alli einai stin forthnet. Opos katalavenete exo 2 diaforetika gateways-modems. To ena einai to speedtouch 530i kai to allo einai auto pou dinei i On (den thimame montelo). Episis yparxei kai ena Linkys wrt54gs gia wireless. An xerei kapoios kati as voithisei.

Euxaristo

Δημοσ.

Έχω στήσει κάποιο παρόμοιο για Internet Cafe. Το μηχάνημα που το κάνει αυτό λέγεται LinkProof και είναι από την εταιρία Radware. Τώρα για κόστος δεν ξέρω να σου πω ακριβώς αλλά πιστεύω ότι πρέπει να τους κόστισε γύρω στα 1000-1500 ευρώ.

Αυτό που κάνεις είναι να συνδέσεις τα 2 routers (ή περισσότερα) πάνω και στη συνέχεια στο pc σου να βάλεις για gateway την Ip του LinkProof. Πάντως το στήσιμο του δεν είναι και ότι πιο εύκολο.

Επίσης έχω ακούσει ότι υπάρχουν routers που επιτρέπουν να συνδεθούν 2 τηλεφωνικές γραμμές πάνω τους. Αν θύμαμαι καλά για adsl είχα βρει με γύρω στα 250 ευρώ, τώρα για adsl+2 δεν ξέρω.

Δημοσ.

Exo tin ediposi pos an sindeese se kathe sindesi me mia siskeui pu exi ip (router dld) tote me tin edoli route add sto pc su boris na kanis ena stixiodi diaxwrismo

me vasi tis ip omos kai oxi to fortio tis kathe gramis

Load balance me vasi to fortio exo tin ediposi pos kanei o win2003 server i an psaksis kapioa eboriki efarmogi. Pados ayta isxioun gia siskeues pu exun ip,,den exo akusei gia efarmogi pu kani load balance se siskeues usb (usb modems)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Και αν σε παίρνει και για παραπάνω, τότε Checkpoint Safe@Office 500 (ή 500W που είναι και Wireless) .

ή το Watchguard Edge το entry μοντέλο .

Αυτά βγαίνουν γύρω στο 500-600 ευρώ.

όπως φυσικά υπάρχει και το Zywall 35 το μεγαλύτερο μοντέλο πάλι στα ίδια λεφτά με το παραπάνω.

Δημοσ.

Αν σου περισσέυει ένα παλιό PC, με Linux ή *BSD κάνεις αυτό που θέλεις (και πολλά άλλα που δεν κάνουν οι παραπάνω πανάκριβες embedded λύσεις) χωρίς κανένα κόστος. Όπως αναφέρθηκε, δεν είναι δυνατόν για θεωρητικούς λόγους να γίνει πλήρης εξισορρόπηση (σε επίπεδο πακέτων), αυτό που γίνεται είναι (roundrobin) περιστροφή συνδέσεων από τους διαφορετικούς gateway, ισότιμα ή με κάποια βαρύτητα. Κάτι άλλο που γίνεται επίσης, είναι policy-based routing, να δρομολογείς διαφορετικά πρωτόκολλα από διαφορετικούς gateways.

Δημοσ.
με 300? λυνεις το προβλημα σου.

zyxell zywall 5 utm (router) με 2 wan συνδεσεις και τριτη backup.

για περισσοτερα http://www.zywall.com/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20040908175941&CategoryGroupNo=D7ED938C-71E6-4F9A-8779-62F6509D5C62

Mια απορία..

Το zywall 5 utm έχει μία WAN πόρτα (σε αντίθεση με τα zywall 35 -70 που έχουν 2 και 3 αντίστοιχα). Μπορείς να σετάρεις και κάποια άλλη από τις DMZ/LAN για WAN ?

Δημοσ.

Σε επικοινωνία που είχα με τη Digital Sima, μου είπαν πως με το Zywall5 αυτό (2 isp) δε γίνεται.

Από το 35 και πάνω που έχει 2 wan ports.

Δημοσ.

Δες παντως και αυτο το topic που είχαμε γραψει πιο παλιά

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=161596

Κάποιο παιδί είχε αναφέρει για μια συσκευη Level One που συνδέεις εως 4 γραμμες ADSL με δυνατότητα trafic shapping,VPN κτλ που ηταν σε καλή τιμή !

Επίσης τσέκαρε απο την Draytek Vigor που βγαζει 2 μοντέλα που κάνουν αυτά που θέλεις...σειρά 2900 !

Εχω δουλέψει ενα τετοιο routeraki με 2 ports VOIP και failsafe se ISDN και ηταν πολύ απλό στο settarisma !

Επίσης σε λύση software αν θες να στήσεις ενα Linux firewall βασισμένο σε BSD και με αλλες πολλές δυνατότητες δες για το pfense.

Λίγο που το είχα κοιτάξει υποστηρίζει αυτό που θές να κάνεις με τις αντίστοιχες κάρτες δικτύου φυσικά !

Και εγώ αυτό την περίοδο το ψάχνω και φαίνεται μια πολύ καλή επιλογή.

Σε όλες τις λύσεις φυσικά μην περιμένεις να εχεις αθροιστικό bandwidth απο τις 2 γραμμές αλλά balance !

Αυτά απο μένα,

Δημοσ.
Failsafe / backup σε isdn ή ακόμα και σε pstn έχουν κάμποσα. Άλλο όμως η δυνατότητα για 2 adsl ..

Τι να σου πω τώρα...Σου δείχνουν το δάσος και κοιτάς το δάκτυλο...

Σου πρότεινα 3 λύσεις και οτι έχω δουλέψει με κάποιο ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ της Draytek Vigor ΓΙΑ 1 ADSL και τα υπόλοιπα features που ανέφερα, και απλά σχολίασα οτι ήταν πολύ εύκολο να στηθεί και με πολλές δυνατότητες και εσυ κόλλησες αλλού...

Οκ,σόρρυ κιόλας για την βοήθεια :)

Υ.Γ.

Μην το πάρεις προσωπικά απλά νευρίαζω οταν γράφει κάτι κανείς ,δεν το διαβάζουν προσεκτικά και αντί για ενα ευχαριστώ του την λένε κιόλας !

Φιλικά πάντα,

Νάσος

Δημοσ.

Στην προηγούμενη σελίδα του τόπικ και σ'αυτή αναφέρθηκε το Zywall 35 που κάνει αυτό το πράγμα και κοστίζει τόσα λεφτά. Σε αυτά τα λεφτά (600γιούρια) υπάρχει και το Checkpoint Safe@Office αλλά ακόμα και το Watchguard Edge που κάνουν παπάδες σε σχέση με το Level1. Το ερώτημα ήταν αν υπήρχε κάποιο φθηνότερο που να τα κάνει, και είχα απαντήσει στο φίλο που είπε πως γίνεται με Zywall5, ότι η εταιρεία που τα φέρνει δήλωσε πως ΔΕΝ γίνεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...