Προς το περιεχόμενο

Ενημέρωση για αλλαγή στους Όρους Χρήσης του forum


paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Ενημερώνονται τα μέλη ότι σήμερα επήλθε τροποποίηση των Όρων Χρήσης του forum.

 

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 5 εδάφιο γ των Όρων Χρήσης του forum προστέθηκε απαγόρευση δημοσίευσης μηνυμάτων με HTTP referer links.

 

Το συγκεκριμένο εδάφιο της παραγράφου 5 έχει ως εξής μετά την τροποποίησή του (το κείμενο που προστέθηκε εμφανίζεται με έντονους χαρακτήρες):

 

5. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού κράτους. Ιδίως απαγορεύεται αυστηρά οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με:


α. [...]
β. [...]
γ. διαφημίσεις οποιουδήποτε είδους χωρίς την έγγραφη συναίνεση του administrator. Επίσης απαγορεύεται το spamming (αποστολή ανεπιθύμητου ή διαφημιστικού μηνύματος) είτε δημόσια είτε με προσωπικά μηνύματα. Στην έννοια των διαφημίσεων περιλαμβονται και μηνύματα που περιέχουν HTTP referer για οποιοδήποτε site.
δ. [...]

 

Ως εκ τούτου, από σήμερα και στο εξής, παρακαλούνται τα μέλη να μην περιλαμβάνουν στο περιεχόμενο είτε των μηνυμάτων τους είτε των υπογραφών τους οποιονδήποτε σύνδεσμο με referer link.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία επί της συγκεκριμένης τροποποίησης, τα μέλη παρακαλούνται να αποστείλουν προσωπικό μήνυμα (pm) σε κάποιον moderator.

 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία. :)

 

Εκ μέρους της διαχείρισης του forum

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Επειδή πολλά μέλη ρωτούν τι είναι τα referer links ενώ άλλα μέλη στέλνουν reports για διάφορες υπογραφές οι οποίες όμως δεν περιέχουν referer links, ο Eusebius είχε την καλοσύνη να γράψει ένα κείμενο για να μας τα εξηγήσει απλά και περιεκτικά:

 

To HTTP referer είναι ένα προαιρετικό κομμάτι ενός link (υπερσυνδέσμου) το οποίο έχει την εξής χρησιμότητα: όταν φτάνουμε σε μια ιστοσελίδα, επιτρέπει στην ιστοσελίδα να ξέρει ποιος μας έστειλε.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτός που μας έστειλε είναι πιθανό να παίρνει μπόνους (χρηματικό ή μη), να πιστώνεται πόντους στον λογαριασμό του κλπ. Π.χ.:

  • https://mozy.com/ <-- γραφόμαστε στο Mozy Online Backup έτσι απλά
  • Δίνουμε στους φίλους/γνωστούς ή δημοσιεύουμε στο forum το https://mozy.com/?code=94GX3RTFM <-- αν άλλοι γραφτούν έχοντας πατήσει αυτό το λινκ, το Mozy βλέπει τον κωδικό 94GX3RTFM (που είναι ο κωδικός του Eusebius), καταλαβαίνει ότι αυτός που γράφεται στο site έχει έρθει μέσω του Eusebius και ανταμείβει τον Eusebius για τη διαφήμιση προσθέτοντας 250 ΜΒ αποθηκευτικό χώρο στον λογαριασμό του.

 

Τελευταία βλέπουμε τα HTTP referers να χρησιμοποιούνται πολύ σε διάφορα πυραμιδοειδή σχήματα του διαδικτύου, ακριβώς επειδή επιτρέπουν να καταγράφεται ποιος έχει γράψει/προτείνει ποιον. Έχουν βέβαια και πολλές άλλες χρήσεις. Πρόσφατα εμφανίστηκαν και σε διάφορα online παιχνίδια.

 

Όλα τα HTTP referers απαγορεύονται στο φόρουμ του Insomnia.gr είτε σε μηνύματα είτε σε υπογραφές μελών.

 

Για περισσότερα:

http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_referer

 

ΥΓ: Εννοείται ότι το referer link που αναφέρεται παραπάνω στο παράδειγμα είναι φανταστικό και δεν είναι referer link για τον λογαριασμό του Eusebius.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...