Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

sdream

Ε6300: Τρελες θερμοκρασιες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα. Την προηγουμενη εβδομαδα αγορασα εναν core 2 duo e6300, ο οποιος "καθησε" σε μια evga 650i ultra. Δεν προλαβα να τον δοκιμασω,γιατι επρεπε να παει πισω η μητρικη λογω προβληματος. Εγινε αλλαγη (με το ιδιο μοντελο). Σημερα εγινε εκ νεου η εγκατασταση του συστηματος. Παρατηρησα ομως αδικαιολογητη αυξηση της θερμοκρασιας της cpu (Μολις ανοιγα το Pc ηταν στους 50 c) και μετα απο 1-2 λεπτα το pc εκλεινε (καθως συμφωνα με το Bios η θερμοκρασια εφτανε τους 90 και τελικα το pc εκλεισε στους 100). Ειμαι με την στοκ ψυκτρα. Επισης εχω βαλει artic silver 5 συμφωνα με τις οδηγιες στην ιστοσελιδα της AS. Η ψυκτρα παταει σιγουρα καλα (ακουστηκαν ολα τα "κλικ"). Επισης την εχω ρυθμισει να λειτουργει συνεχως στο 100%.Καποιες σκεψεις που εκανα:

1. εχει προβλημα ο sensor της μητρικης

2. Υπαρχει Bug στο Bios για το temperature reporting

3. Προκληθηκε βλαβη στην cpu απο την προηγουμενη Mobo (ειχε 3-4 στραβωμενα Pins στο Lga, (δν τα προσεξα :oops:)

Ακουμπωντας την ψυκτρα μπορω να πω οτι δν ειναι ζεστη. Τελος, (με λιγο Undervolting :P) καταφερα να μπω windows και ετρεξα το coretemp: core1: 70 core2: 70 σε ιdle :(

Tι μπορει να συμβαινει? Ευχαριστω εκ των προταιρων. :)

 

Υ.Γ: Πω πω τεραστιο ποστ. :P Σορρυ αν σας κουρασε :P :)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

bug η μητρική δεν έχει σε κανένα βίος την είχα και εγώ αλλα αν μπορέσεις κανε ένα undervolt και κανε ένα update στο βίος ένα βασικό για την 650 δώσε αέρα στο chipset η μητρική από μονη τις σε stock ψήνεται άσχημα για τον cpu σου δες τι αποτύπωμα άφησε η pasta στην ψήκτρα και σιγουρέψου ότι το καπάκι του cpu σου είναι ίσιο και μετά βλέπουμε βλάβη ο cpu αποκλείεται να έπαθε και να ανεβάζει temps μονο θα σε είχε αφήσει μια και καλή

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω. :-D Του εκανα Undervolt στα 1.28125 v (κατι τετοιο.Στο bios ειναι 2 επιλογες κατω απο το default) αλλα τα temps παραμενουν ψηλα.Βεβαια παρατηρησα μια σταθεροποιηση στους 74 αλλα οταν ειμαι μεσα στα Windows. Οταν ειμαι στο Bios Η θερμοκρασια ανεβαινει συνεχως :( Θα τσεκαρω την επιφανεια ψυκτρας και cpu και θα σας πω.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...