Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

mpregos

αναβάθμιση RAM αλλά ....νόμιζα!!!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα παλιό υπολογιστή με m/b Gigabyte GA-8PE667 Pro δηλαδή http://www.ciao.co.uk/Gigabyte_GA_8PE667_Pro__5410287

και πήρα 2 μνήμες 512 SDRAM(Ειχα 512 ήδη μία) .

Τίς έβαλα και τις 3 αναγνωρίζει 2 , δλδ 1 GB Ram και μετά το boot του bios βγάζει μάυρη οθόνη και την γραμμή "_" να αναβοσβήνει...κολλαέι εκεί....

Τις βγάζω όλες και τοποθετώ μια καινουρια μόνη και στα 3 slot και ξεκινάει. όταν βάζω 2 κολλάει στο boot όπως πριν.

 

Καμμία ιδέα????

 

Τα Vista Ultimate έχω , αν αυτή η πληροφορια είναι χρήσιμη

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα σου έλεγα να μην κάνεις αναβάθμιση ακόμα και να μην προτρέξεις.Η αναβάθμηση του BIOS δεν είναι πανάκεια.Στη θέση σου θα έκανα τα εξής:

1.Θα έβαζα κάθε φορά 1 κάρτα μνήμης να δω αν κάνει boot το PC.

Αν έχει πρόβλημα κάποια μνήμη θα φανεί.Αν όχι συνεχίζεις παρακάτω

2.Θα έβαζα ανά ζευγάρια με όλους τους συνδιασμούς (3 είναι) να δω πάλι αν μπορει να κάνει boot το PC.(Μπορεί κάποια μνήμη να μην δουλεύει σε συνδιασμό με κάποια άλλη ή κάποιο slot να έχει πρόβλημα).

Εκεί που λες οτι βάζεις 2 και σου κολάει δοκίμασε να τις βάλεις σε κάποιο άλλο slot και δες αν παίζουν.

3.Τέλος υπάρχουν προγράματα που ελέγχουν και τεστάρουν τις μνήμες.Και στο BIOS μέσα ίσως να έχει τέτοιο προγραματάκι.Εμένα στο laptop HP έχει.

4.Μπες στο site της εταιρίας που έχεις πάρει τη μητρική (ή κοίτα στο manual της μητρικής) για τυχόν ασυμβατότητες διαφόρων τύπων module μνήμης.

Οπότε τα τσεκάρεις και αυτα και ΤΕΛΟΣ κάνεις αναβάθμηση στο BIOS

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευρηκα....πρόβλημα λύθηκε....

Το m/b έχει μια βλακεία επιλογή για Top Performance πού αμα είναι enable είναι ενεργοποιημενο 1 Slot μνήμης σε top speed.

Το έκανα disable και τώρα είμαι εντάξει έβαλα τις 2 ιδιες και παίζει.

Άλλο πρόβλήμα όμως:

Αγόρασα 2 kingston ιδιες.

Με αυτές τις 2 παίζει και πολύ καλά, καμμια σχέση τα Vista όπως πριν.

έβαλα και την παλιά και δεν παίζει,αναγνωριζει 1024 Ram κια νοιγει κανονικά.

Θα δοκιμάσω μια παλια και μια καινουρια να δω αν γίνεται.

Επείδη όλες τις δέχεται το μηχάνημα, αρα είναι συμβατες, λογικά όλες δεν θα παίζουν στην ταχύτητα της πιο αργής????

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...