Προς το περιεχόμενο

Πως συνδεω κιθαρα στον υπολογιστη..


horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να συνδέσω μια ηλεκτρακουστική κιθάρα στην κάρτα ήχου στον υπολογιστή γιατί δεν εχω ακόμα ενισχυτή...τι πρόγραμμα χρειάζομαι?εχω βάλει το minijack σε όλες τις θύρες αλλά παπάρια..η κάρτα ήχου είναι η Creative Soundblaster Audigy 2 ZS..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κάρτα σου κάνει για αυτό που θες να κανεις. Η audigy έχει ένα εξωτερικό rack προφανώς. Καρφί στο line-in 1. Τώρα, κατέβασε ένα host program (Sonar, Cubase, Nuendo). Στα options των windows, go το audio options. Κανε MUTE το line in στον mixer. Μετά πήγαινε στο RECORDING mixer και κανε enable το line-in 1 (εκεί που έχεις καρφώσει) δυνάμωσε αρκετά.

 

Στο Host πρόγραμμα σου βάλε ένα κανάλι να ακούει στο Line-in 1, και turn the feedback on (εγώ χρησιμοποιώ Sonar, αλλα κάπως έτσι λειτουργούν όλα. Υπάρχει κουμπάκι για feedback). Τώρα θα πρέπει λογικά να ακούς την κιθάρα σου μέσα από το host program. Σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις ASIO drivers με την SB μέσα στο Host program ώστε να έχεις χαμηλό latency, και να τρέξεις την κιθάρα μέσα από έναν καλο amp emulator (προτείνω Guitar Rig 2).

 

Αν όλα αυτά που σου είπα σου ακούγονται κινέζικα... θα υποφέρεις μέχρι να τα καταφέρεις τελικά. Αν χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια πόσταρε, έχουν υποφέρει άλλοι στην θέση σου, για εσένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στα options των windows μπαίνω στο ήχοι και συσκευές αναπαραγωγής ή στα device controls της κάρτας ήχου??επίσης ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω?δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν να παίξω με ήχους και μίξεις που κάνει πχ το cubase..θέλω απλά να ακούσω την ηλεκτρική πλευρά της κιθάρας..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

start - control panel - Sounds and Audio Devices - Audio (tab)

|

|_ Sound Playback Volume - MUTE TA LINE IN

|

(πίσω στο Audio tab)

|_ Recording Playback Volume - Ανεβασε τα line in

 

κατέβασε το Guitar Rig 2 και βαλε το από το stand-alone application να ακούει στο line-in (εχει options και αυτο) και να χρησιμοποιεί ASIO drivers me 5-7 latency.

 

Σου προτείνω να χρησιμοποιείς Host να το μαθαίνεις κιολλα, αλλά οκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπόν το latency είναι 50ms by default στο guitar rig..πως όμως το κάνω να ακούει στο line-in??

edit: έβαλα στο input Line-in 2-Mic 2 L και δουλεύει ενταξει..υπάρχει κάποιος τρόπος να μειώσω τον θόρυβο?ακούγεται ένα βουητό..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το βουητό κοίτα τα πορτ, τα καλώδια και τις εσοχές. Και το τι εφέ τρέχεις

 

επεισης, απο guitar rig ξέρω... από ηλεκτροακουστική τίποτα. ίσως βουίζει το σώμα πάντα, ξέρω γω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εξαρτάται από τον εξοπλισμό σου. εγώ έχω ~7 με minimal clicks and pops (ένα κάθε 30-40 δευτερόλεπτα) τα οποία εξάλλου δεν με ενοχλούν επειδή όταν ηχογραφώ έτσι το μόνιτορ κάνει clicks μόνο, το recorded wav ειναι 100% καθαρό, φυσικά.

 

Πιο γρήγοροι (όχι γεμάτοι και όχι segmented και όχι με λειτουργικά πάνω!) δίσκοι, επεξεργαστές και καλλίτερες εξειδικευμένες κάρτες ήχου έχουν minimal latency κάπου στο ~2-3 σταθερά χωρίς clicks.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν χρειάζεται, και κατευθείαν καρφί στο line in πίσω από το PC τα ίδια ισχύουν που περιγράφω πάνω. Κανε MUTE στο AUDIO VOLUME και κάνει enable και ανέβασε την ένταση στο RECORDING VOLUME.

 

Αν η κάρτα είναι γτπ φυσικά το analog-το-digital-signal conversion που θα κάνει θα είναι φρικτό... but you get what you pay for on this level.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...