Προς το περιεχόμενο

αλλαγη IP απο router?! help


islas canarias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλημερα!

 

Εχω ενα PC και ενα mac στη δουλεια. Στο pc δεν εχω ποτε προβλημα με το IP address ενω στο mac αλλαζει συνεχως απο 10.0.0.1 σε 10.0.0.5 πχ, κτλπ!!! Δεν εχω την εμπειρια στο νετ με mac, μπορει να μου εξηγησει κανεις? (Δε το θεωρω προβλημα router αφου το PC ειναι οκ στο θεμα αυτο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και τι μπορω να κανω ετσι ωστε να μην αλαλζιε μονο του αλλα να μην εχω και προβλημα με τη συνδεση? του εβαλα στα σετινγκς το ιδιο ΙΠ με μανιουαλ dchp αλλα χαθηκε η συνδεση!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μας είπες όμως πιο ακριβώς είναι το πρόβλημα στο mac... Το πρόβλημά σου είναι ότι... αλλάζει ip? :confused:

Για να μην αλλάζει ip θα πρέπει να του ορίσεις static ip. Αλλά μετά θα πρέπει να ορίσεις static και στο router, και στο windows pc.

 

Για να καταλάβεις, dhcp (dynamic ip) είναι όταν ο router έχει ένα σύνολο από ip (εσωτερικού δικτύου), και κάθε φορά που κάποιος υπολογιστής, που είναι συνδεδεμένος στο router, εκκινεί παίρνει μια (τυχαία) από αυτές τις ip.

Static ip είναι όταν δίνει εσύ, μια φορά στην αρχή, συγκεκριμένες ip σε router και υπολογιστές και αυτές δεν αλλάζουν ποτέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς -αν θελεις- να δώσεις static ip μόνο σε εναν υπολογιστή (εδω, τον mac), και να μην εχουν στατικες υποχρεωτικά όλοι. Και ο ρουτερ να εχει ενεργό το dhcp για τυχόν περιστασιακές συνδέσεις, για ενα λαπτοπ επισκεπτη, κλπ.

Ο ιδιος ο ρουτερ, ετσι κι αλλιως εχει στατική.

 

εκτος αυτού, αν χρειάζεσαι δυναμικές ip, μπορεις να δοκιμάσεις να "βρεις" τον αλλο υπολογιστή με το όνομά του, αντι της ip.

Μπορεί να πετύχει.

 

δεν ξερω απο macs, αλλα στα win το network name, θα το δεις απο το my computer / properties.

 

πχ: ping mymac

αντι για ping 10.0.0.5

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συγνωμη ρε παιδια, το προβλημα συμβαινει μονο στο μακ! στο πισι το ΙΠ μενει παντα το ιδιο, ενω στο μακ μια τελειωνει σε 01 μια σε 05. δεν ειναι νορμαλ αυτο. κ στο σπιτι που εχω πισι, το ΙΠ ειναι παντα 01. δε καταλαβαινω γιατι αλλαζει. το προβλημα που μου διμιουργει ειναι απλα με το ημιουλ (για μακ), δεν ειναι κανας αλλος σοβαρος λογος, αλλα ειναι εκνευριστικο να κανω συνεχως ανανεωση του ΙΠ στο πορτ φοργουορντ του ρουτερ επειδη στο μακ αλλαζει (δε ξερω πως) το ΙΠ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...