Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση 2 καλωδίων


nikosfree12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να συνδέσω 2 καλώδια UTP. χωρίς βέβαια παρέμβαση "μούφας" αλλά και χωρίς μεσολάβηση hub ή switcher. Αν κόψω δηλαδή τις κλιψάκια τους και σιγά σιγά ένα ένα καλωδιάκι όπως δηλαδή κάνουμε με τα καλώδια ρεύματος!

 

Μπορώ να πω οτι τα καλώδια είναι 3ετίας και βάλε!!!Οπότε σίγουρα δεν είναι 6αρια...

 

Επειδή όμως δεν τα έχω μπροστά μου τώρα για να σας πω τα χρώματα των μικρών καλωδίων, αν έκανα τη συνδεσμολογία όπως ήθελα πείραζε σε κάτι;δηλαδή πράσινο σε πορτοκαλί κτλ, ή ακόμα καλύτερα αν όλα τα καλωδιάκια τα έκανα ένα και τα συνέδεα με τα άλλα καλωδιάκια που επείσης έχουν γίνει ένα!!!

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα προς ένα είχα συνδέσει σε δίκτυο 10-αρι και προς μεγάλη μου έκπληξη έπαιξε. Ήταν λύση ανάγκης γιατί ο ηλεκτρολόγος το είχε φτιάξει τσίμα τσίμα και είχε γίνει καπνός. Τώρα από επιδόσεις του δικτύου δεν ξέρω να σου πω. Το σίγουρο είναι ότι έπαιξε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί να μην παίξει; Χαλκός είναι και δεν προσπαθείς να περάσεις gigabit στα 100 μέτρα. Προσπάθησε παρόλα αυτά να μην έχεις μεγάλο μήκος χαλκού χωρίς συστροφή και να κάνεις τις ενώσεις με καλάι. Καλή (καλύτερη ; ) είναι και η λύση με πρεσάρισμα. πχ με την χρήση http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.751545

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη επειδή μου διαφεύγουν κάποιοι ηλεκτρονικοί όροι.πρεσάρισμα means? αυτο το κουτάκι μοιάζει με "μούφα"! φαντάζομαι έχει υποδοχές κλιψάκι με κλιψάκι? Δεν μπορώ να δω καλά στη φωτογραφία

 

thanks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είναι να τα ενώσεις με το χέρι, τότε μόνο 1-1. Αν ήταν να το κάνεις όλα μαζί θα το είχαν βγάλει ένα καλώδιο και όχι 8.

 

Αλλά από το να κάτσεις να ξύσεις 8+8=16 καλώδια, να τα ενώσεις, να τα μονώσεις μεταξύ τους κτλ, γιατί να μην βάλεις μία μούφα να ξεμπερδέψεις ?

 

Είναι λύση ανάγκης βέβαια, αν έχεις την δυνατότητα, καλύτερα πέρασε ένα καλώδιο από την αρχή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...