Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα συνεργασίας MPEG με Premiere 1.5 και WMPlayer


Kariajoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους.

Χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό το Permiere 1.5 για editing στα video που τραβάω με την κάμερα μου ή αυτά που βρίσκω στο δίκτυο και τα εξάγω σε διάφορες μορφές, ανάλογα με τη χρήση τους.

Προχτές ήρθε ένας φίλος να δοκιμάσουμε την ποιότητα των αρχείων video από διαφορετικές κάμερες Sony (η μια miniDV 0.8 Mp και η άλλη HHD 1.3 Mp) κάνοντας editing στο Premiere. Τα δυο διαφορετικά αρχεία video τα βάλαμε στο lap-top (XP, Turion x 2 1.8, 2 Gb RAM)

Όταν τα βάλαμε στο timeline του Premiere ενώ το avi της miniDV ήταν μια χαρά ο ήχος του mpeg της HHD εμφανιζόταν μονοφωνικός και μάλιστα κενός. Δηλαδή δεν είχε κυματομορφή καθόλου. Φυσικά ήχος δεν ακουγόταν.

without.jpg

 

Δοκίμασα να "τρέξω" το mpeg αρχείο με τον WMPlayer 10 και εκεί ΔΕΝ ακουγόταν ήχος. Τον αναβάθμισα σε 11 αλλά τίποτα.

Αντιθέτως "τρέχει" μια χαρά με ήχο με το VLC. Επίσης όταν το βάζω στο Ulead 9 εμφανίζεται στην timeline μια χαρά με ήχο.

Σχεδόν το ίδιο πρόβλημα με το Premiere και WMP συμβαίνει και στο tower pc μου (XP, P 3.2, 1 Gb RAM), με εγκατεστημένο το MainConcept MPEG Pro. Μόνο που εδώ το mpeg αρχείο το εμφανίζει χωρίς καθόλου ήχο.

with.jpg

 

Δοκίμασα και στο pc της δουλειάς μου και εκεί ενώ στoν WMP 11 ακούγεται κανονικά ο ήχος, όταν πήγαινα να το βάλω στο Premiere κόλλαγε και δεν άνοιγε καθόλου το πρόγραμμα. Εμφάνισε μήνυμα ότι κάτι εμποδίζει και όταν άνοιξα αυτό μου υπέδειξε να απεγκαταστήσω το PowerDVD. Το έκανα και διορθώθηκε το πρόβλημα. Το έβαλα στο timeline του Premiere αλλά με το ίδιο πρόβλημα. Ο ήχος στις ιδιότητες του μονοφωνικός και κενός.

Αυτό νομίζω ότι δεν γινόταν παλαιότερα. Κάτι εγκατέστησα που προφανώς δημιουργεί αυτό το πρόβλημα στο Premiere και στον WMPlayer.

Έχει κανείς καμιά ιδέα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια πρώτη ιδέα είναι η εξής:

Ο ήχος από την HHD μηπώς είναι σε 5.1 και το Premiere δεν τον υποστηρίζει;

ή μήπως δεν υπάρχει ο κατάλληλος αποκωδικοποιητής 5.1 εγκαταστημένος στο PC και γιαυτό δεν το παίζει ο Media Player;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το πρώτο που λες, έβαλα τα 2 αρχεία mpeg από κάμερα HHD (το ένα μάλιστα VideoSR290.mpg είναι δικό σου) και το avi στο Ulead9 για να μπορέσω να δω τι είδους audio έχει το κάθε video.

audio.jpg

 

Το δεύτερο που λες το βρίσκω λίγο χλωμό, αν και δεν ξέρω τον τρόπο να διαπιστώσω πως μπορώ να δω αν υπάρχει αποκωδικοποιητής 5.1 στα 3 pc που δοκίμασα. Απλά μου φαίνεται περίεργο να υπάρχει αποκωδικοποιητής στο pc της δουλειάς μου, που δουλεύει με το office άντε και λίγο Internet και να μην υπάρχει στα pc που έχω στο σπίτι μου που κάνω επεξεργασία video και τους έχω βάλει σχεδόν ότι κυκλοφορεί σε codecs (και ίσως εδώ υπάρχει και το πρόβλημα μια και λόγω ασχετοσύνης μάλλον εγώ έβγαλα τα μάτια μου).

 

Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψυχραιμία!

 

Καταρχήν για τον decoder μπορείς να δικιμάσεις αυτόν http://ac3filter.net/projects/ac3filter που είναι πολύ καλός και free.

 

Οσο για τον ήχο των βίντεο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Nero Vision.

Φορτώνεις το βίντεο, επιλέγεις Export -> Configure -> στο πεδίο General επιλέγεις Nero Smartencoding Enable και στο πεδίο DVD Video, εκεί που λέει Audio Format διάλεξε το stereo. -> ΟΚ και Export.

Αν όλα πήγαν καλά μέσα σε μερικά δευτερα θα έχεις το βιντεάκι με στερεοφωνικό ήχο και με την εικόνα άθικτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά fwtonio

Κατέβασα τον decoder το εγκατέστησα στο lap-top και 2 στα 2. Και ο WMPlayer παίζει με ήχο τα mpeg αρχεία και το Premiere βλέπει το audio κανονικά. Πάει αυτό διορθώθηκε πλήρως.

Στο tower pc δυστυχώς δεν είχαμε τα ίδια. O WMPlayer εξακολουθεί να μην τα παίζει με ήχο και το Premiere να τα εμφανίζει χωρίς ήχο.

Επίσης σήμερα δοκίμασα το ίδιο (εγκατάσταση του ac.... ) στο pc της δουλειάς μου στο οποίο, ενώ ακουγόταν ο ήχος από τον WMPlayer, στο Premiere εμφάνιζε τον ήχο μονοφωνικό και κενό. Δυστυχώς δεν είχε καμία μεταβολή προς το καλύτερο.

 

Έκανα αυτό που μου είπες με το Nero Vision και το εξαγόμενο mpeg παίζει κανονικά και σε WMPlayer και Premiere. Βέβαια τα εξαγόμενα αρχεία είναι κατά 80% "ελαφρύτερα" από τα αυθεντικά. Στην ποιότητα υπάρχει μια πολύ μικρή διαφορά.

 

Η μαγκιά είναι εδώ που φτάσαμε να διορθώσουμε το πρόβλημα και στο tower pc για να μην τρέχω κάθε τόσο στο NeroVision.

 

Σκέψου καμία πατέντα γιατί εγώ δεν....

Thanks anyway !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

loipon xrisimopoieis to programma TMPEGenc an thimamai kala oti legetai etsi kai pas sta tools kai patas de-multiplex. auta tha sou dosei 2 arxeia. 1 arxeio mono eikonas kai ena arxeio mono ixou. epanakodikopoiise ton ixo se mp2 format kai istera pali sta tools tou programmatos, epelekse auti tin fora to multiplex kai rikse mesa ton neo ixo k tin palia eikona. etsi tha exeis idia poiotita eikonas kai logika enan simbato ixo pou tha akous.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προς kallair

Αν κατάλαβα καλά αυτή είναι μια εναλλακτική λύση της χρήσης του NeroVision.Έτσι κ αλλιώς, αφού με το NeroVision γίνεται η δουλειά θα προτιμούσα μια πιο δραστική λύση όπως αυτή με την εγκατάσταση του ac3filter που πρότεινε ο fwtonio. Δηλαδή να μην χρειάζεται να βάζω τα video σε βοηθητικό πρόγραμμα πρώτα (NeroVision ή TMPEGenc) και μετά το προϊόν να το βάζω για επεξεργασία editing στο Premiere. Αν μπορούσε δηλαδή να διορθωθεί το tower pc μου όπως διορθώθηκε το lap-top. Για το pc της δουλειάς μου χεστ....

Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε να περάσεις το MPEG σου από το DGIndex utility του πακέτου DGMPGDec:

 

1. Επιλέγεις Audio --> Output Method --> Demux All Tracks

2. File --> Save Project

 

Θα δημιουργήσει ένα αρχείο d2v (άχρηστο για τη δουλειά που θες, αγνόησέ το) και το σημαντικότερο, θα πάρεις τον ήχο σε ξεχωριστό αρχείο χωρίς καμμία απώλεια, είτε είναι MP@ (MPEG 1 Layer 2) είτε AC3 (Dolby Digital). Αυτό το αρχείο μπορείς στη συνέχεια να το κάνεις import στο Timeline του Premiere και να δουλεύεις έχοντας αυτό ως audio track. Εύκολη διαδικασία, δεν παίρνει πολύ χρόνο και το DGMPGDec είναι μικρό σε μέγεθος προγραμματάκι που δεν ζητά καν εγκατάσταη (το πετάς σε έναν οποιοδήποτε κατάλογο και το τρέχεις από εκεί)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο στo συγκεκριμένο ac3 το κάνει ή γενικά το Premiere δε δέχεται AC3 elementary audio streams; Μεγάλη παράλειψη για τόσο υψηλού επιπέδου λογισμικό, αν είναι έτσι... :confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...