Προς το περιεχόμενο

Ban στο τσιγαρο στην Αγγλια

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Aρχικό μήνυμα απο Physics_Rulez

Σιγά μη σκίσουμε κανένα καλτσόν.

Φυσικά στην Αγγλία κανένας δε βγήκε στους δρόμους να "ξεσηκωθεί", όπως άνετα θα γινόταν εδώ... αφού πάντα μας πνίγει το δίκιο (και άλλους η καπνίλα).

Είμαι καπνιστής. Αυτούς που αναπνέουν την καπνίλα παντού, φαντάζομαι πως δεν τους έχεις ρωτήσει ποτέ κατά πόσο καταπατάς την ελευθερία τους. Καλύτερα να μην καπνίζει ο καπνιστής, παρά να αναπνέει καπνίλα ο μη καπνιστής. Αυτό λέει η λογική. Δες το σαν κοινωνική πολιτική. Εγώ έτσι θα το έβλεπα. Το κράτος νοιάζεται για μένα.

Να αγιάσει το στόμα σου!!!

Ban και στο Ελλάντα!

• Απαντ. 219
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
:confused::confused::confused:δεν καταλαβαίνω καθόλου το σκεπτικό σου... Για να μην ανέβει το ψωμί, ας ανέβει το τσιγάρο;;; Δεν νομίζω πως επηρεάζει το ένα το άλλο. Και, αν ρωτούσες εμένα, προτιμώ να ανέβει το ψωμί, για να πέσει το τσιγάρο. Το δεύτερο μου είναι πιο απαραίτητο.
Δημοσ.
Άλλη ερώτηση. Ακούω πως αυξάνεται η τιμή του ψωμιού πάλι. Δεν είναι πιο λογικό να αυξήσουν τις τιμές (φορολογίες, μην τα κονομάν και οι εταιρίες) των τσιγάρων? Και μεγάλο τζίρο έχει η καπνοβιομηχανία και ένα έξτρα κίνητρο για καπνιστές να μειώσουν-κόψουν και στο κάτω-κάτω είναι ανεπίτρεπτο να αυξάνονται οι τιμές διαρκώς στα βασικά είδη..

Για τους περισσοτερους καπνιστες, το τσιγαρο ειναι βασικο ειδος. Ελαχιστοι ειναι που θα το κοψουν απο μια αυξηση πχ 30 λεπτων. Οποτε τι γινεται? Τα χαμηλα κοινωνικα στρωματα (που εχουν πολυ μεγαλυτερο ποσοστο καπνιζοντων) εχουν περισσοτερα εξοδα, και μεγαλυτερο φορτιο στην πλατη τους. Ειναι απλο. Οι γτωσοι γινονται φτοχωτεροι. Και το τσιγαρο εχει ηδη τεραστιο ποσοστο φορολογιας, συγκριτικα με την καθαρη τιμη λιανικης του. Επισης μια πιθανη αυξηση της τιμης ισως οδηγησει τους μη εχοντες σε χαμηλοτερης ποιοτητας τσιγαρα. Κατι που ουσιαστικα αντι να μειωσει το ποσοστο θανατων απο το τσιγαρο, θα το αυξησει.

Δημοσ.

Κατ αρχήν τα τσιγάρα με το ψωμί δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση. Περίεργος συνειρμός...

Οι μεγάλοι και τρανοί φόροι πέφτουν σαφώς στα τσιγάρα, η αγορά των οποίων αντιμετωπίζει ανελαστική ζήτηση. Είναι το προϊόν η τιμή του οποίου έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό συμφαίρει διπλά το εκάστοτε κράτος: έσοδα από φόρους, πιο υγειής πληθυσμός.

τώρα φεροντζιαρ αυτό:

Επισης μια πιθανη αυξηση της τιμης ισως οδηγησει τους μη εχοντες σε χαμηλοτερης ποιοτητας τσιγαρα. Κατι που ουσιαστικα αντι να μειωσει το ποσοστο θανατων απο το τσιγαρο, θα το αυξησει.

είναι μεγάλος μύθος ρε φίλε... δεν υπάρχουν ακριβά-λιγότερο βλαβερά και φθηνότερα-περισσότερο βλαβερά τσιγάρα. Ούτε υπάρχει λίγο έγγυος και πολύ έγγυος.

Απλά. Για να μειωθεί η κατανάλωση των τσιγάρων απαιτείται μεγάλη αύξηση τιμής. Όπως και γίνεται.

Δημοσ.

προσωπικα επειδή είμαι δυνατος καπνιστης ,όσο και να το αυξήσουνε,

δεν προκειται να το κόψω , ελλατώσω....

Εδώ στην Αγγλία πληρώνω το Malboro 20s 5.5 λιρες = 8 και κατι ευρώ.

(ναι , με κούτες ανεβαίνω :-D ).

Το θέμα δεν είναι εκεί , προσωπικά θέλω να το ελατώσω , και να καπνίζω

4-5 την ημέρα μετά το φαγητό , το σεξ και όταν πίνω ξύδια.

Δεν μπορει κανεις όμως να με υποχρεώσει να μην καπνίζω....

Μπορεί να κάνει smoking and non - smoking areas.

Ετσι ήτανε στην Αγγλία μέχρι τώρα , δεν έγινε απο την μια μέρα στην άλλη.

Σιγά σιγά το απαγορεύσανε από εστιατόρια και καφετέριες ,

και μετά από όλους τους κλειστούς χώρους.

Δηλαδή , όπως μου είπανε κάτι φίλοι μου που είναι ήδη πάνω , βγένανε έξω

από το μαγαζί , μεσα στο κρύο και την βροχή , για να κάνουνε τσιγάρο.

Δηλαδή κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Δεν θα μπορούσανε τα κλαμπς να έχουνε ένα μικρό lounge για τους καπνιστές?

Πάντως οι pubs , ήδη βγάλανε τραπέζια με τις μεγάλες τισ σόμπες έξω ,και ομπρέλες , για αυτούς που θέλουνε να καπνίσουνε...

Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι στην επιλογή του καταστηματάρχη φεροιπιν?

Παρα πολλές μέσες λύσεις υπάρχουνε , τόσο σκληρό μετρο δεν το περίμενα.

Τώρα που ανέβηκα , μετά απο κάμερες έχει γεμίσει η Αγγλία με σήματα

"no smoking" , σε σημείο που θες να ξεράσεις.

Το ξαναλέω , το bar kai to club είναι ένα μέρος που έχει καπνίλα , βρώμα,χυμένα ποτά , και τα πάντα....

Έτσι πρέπει να είναι...δεν γίνεται αλλιώς ...τι διάολο ,σε μπαρ πάμε ή σε

κατηχητικό?

Θα θυμίζει family soap opera.

Όσο για αυτούς που λένε για παθητικό κάπνισμα , όποιος φυσάει πάνω σου, ε είναι καραγκιόζης.... Εγώ πάντα σεβόμουνα τους γύρω μου....

Δηλαδη εσείς θέλετε να είναι ο καπνιστής αυτός που κάθετε απέξω , τον τρώει το κρύο και η βροχή , όπως στην διαφήμιση , και δεν μπορεί να απολάυσει ένα μαμημένο τσιγάρο? ο λεπρός?

Αν αυτό δεν είναι discrimination τοτε τί ειναι?

Δημοσ.
Είναι το προϊόν η τιμή του οποίου έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Σιγά τ'αυγά.

Εδώ με 100 δραχμές έπαιρνες ένα σάντουιτς και με το που μπήκε το ευρώ πήγα στο 1?,aka 340,75 δραχμές,γι'αυτό ας μην θεωρούμε τον διπλασιασμό της τιμής καμιά τρομακτική αύξηση.

Ας μην βγούμε offtopic όμως. :-D

Δημοσ.

ζαζικ δν πάει έτσι. όπως δν είναι επιλογή του καταστηματάρχη αν θα έχει κατσαρίδες η κουζίνα και σαλμονέλα το μπιφτέκι, έτσι πάει και για τον καρκίνο!

Δημοσ.
Δηλαδη εσείς θέλετε να είναι ο καπνιστής αυτός που κάθετε απέξω , τον τρώει το κρύο και η βροχή , όπως στην διαφήμιση , και δεν μπορεί να απολάυσει ένα μαμημένο τσιγάρο? ο λεπρός?

Την άλλη φορά είμουν σ'ενα νετ καφέ που ήταν χειρότερο και απο καφενείο.

Εγώ λοιπόν που δεν καπνίζω πρέπει να βγω έξω και να τρέχω σαν μην πω τι να βρω ένα non-smoking netcafe για να παίξω ένα λαν με τους φίλους μου?

Πες μου αν αυτό είναι δίκαιο.

Δημοσ.
ζαζικ δν πάει έτσι. όπως δν είναι επιλογή του καταστηματάρχη αν θα έχει κατσαρίδες η κουζίνα και σαλμονέλα το μπιφτέκι, έτσι πάει και για τον καρκίνο!

sorry, αλλά δεν είναι το ίδιο. Αν με ταΐσει σαλμονελιασμένο μπιφτέκι, θα το φάω χωρίς να ξέρω, και θα πάθω κολούμπρα. Τον καπνιστή τον βλέπεις να καπνίζει, αν δεν είσαι καπνιστής μην πάς στο ίδιο μαγαζί με αυτόν. Πάνε αλλού. Εγώ γιατί να μην μπορώ να πάω πουθενά χωρίς να χαρμανιάσω;

Δημοσ.
sorry, αλλά δεν είναι το ίδιο. Αν με ταΐσει σαλμονελιασμένο μπιφτέκι, θα το φάω χωρίς να ξέρω, και θα πάθω κολούμπρα. Τον καπνιστή τον βλέπεις να καπνίζει, αν δεν είσαι καπνιστής μην πάς στο ίδιο μαγαζί με αυτόν. Πάνε αλλού. Εγώ γιατί να μην μπορώ να πάω πουθενά χωρίς να χαρμανιάσω;

Ο λόγος είναι οτι οι μη-καπνιστές τόσα χρόνια δεν βρίσκουν ένα μέρος που να μην υπάρχει καπνός.

Δημοσ.

οπότε τι; Εκδίκηση; Από δω και πέρα οι καπνιστές δεν θα βρίσκουν που να πάνε; Τα smoking και no smoking areas δεν σε καλύπτουν;

Δημοσ.
αν δεν είσαι καπνιστής μην πάς στο ίδιο μαγαζί με αυτόν.

...Καταλαβαίνεις το άτοπο, έτσι;

φυζιξ, μόλις το 'σβησα.

Δημοσ.
οπότε τι; Εκδίκηση; Από δω και πέρα οι καπνιστές δεν θα βρίσκουν που να πάνε; Τα smoking και no smoking areas δεν σε καλύπτουν;

Προσωπικά,το είπα και πριν,το θεωρώ την καλύτερη δυνατή λύση.Να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Απλά,εννοώ μην το παίρνεις προσωπικά,και μεις τόσο καιρό αδικούμαστε που τρώμε τον καπνό στην μάπα.(Μπόρα είναι θα περάσει)

Πάντως στην Ελλάδα κανενα απ'τα δυο μέτρα δεν θα γίνουν,οπότε μην ανησυχείτε... :?

Δημοσ.
...Καταλαβαίνεις το άτοπο, έτσι;

φυζιξ, μόλις το 'σβησα.

όχι. Εγώ τώρα θα βγώ στο μπαλκόνι να καπνίσω. Γιατί το σπίτι είναι άκαπνο από τότε που γεννήθηκε ο μικρός. Και με τον μικρό παρέα, απλά δεν πάω σε μέρη με πολύ καπνό. Δεν πάω, δεν απαιτώ από κανέναν να μην καπνίζει εκεί που πάω.

Καταλαβαίνω την απαγόρευση σε νοσοκομεία. Σε δημόσιες υπηρεσίες. Αλλά σε παμπ, όχι, δεν την καταλαβαίνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...