zazik Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Από τα πιο αστεία πράγματα που έχω ακούσει/διαβάσει για το κάπνισμα. Με την κακή έννοια. Δεν το πιασα? Τι ακριβώς βρήκες αστείο δηλαδη? Και σε παρακαλώ μην κάνεις φλειμ το θέμα...
KWSN_Men Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Αν μου λες ότι δε φτες ΕΣΥ που καπνίζεις, αλλά το μαγαζί, εντάξει... Δεν φταίω εγώ που πετάω τα σκουπίδια μπροστά στην εξώπορτα του γείτονα, φταίει ο δήμος του δεν τα μαζεύει.
zazik Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 οτι ναναι....μου συγκρίνεις την βουρτσα με το σεσουαρ.... τεσπα , βάλε με στα υπόγεια των SS και βασάνισέ με επιδή καπνιζω.... Ενας καπνιστής , δεν ¨φταιει" επειδή καπνίζει....Φταίει όταν δεν σέβεται τους άλλους...αλλά επειδή ο καπνιστής καπνίζει , ίσως τα μαγαζιά να πρέπει να είχανε άλλη πολιτική , για να προστατεύουνε τους μη....Σας υποστηρίζω , σας σέβομαι και τα ακούω κιολας........Oh mein Got.
zazik Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Τώρα είδα το προηγουμενο ποστ σου ολοκληρωμενο , και δεν θα απαντησω ουτε για το σεξ ουτε για το αν βρισκεις αστεία την αποψή μου. Εγώ υποστηριζω την λογικη , και ακουσα και συμφώνησα με πολλους εδω μεσα που είναι εναντιον καπιοων πραγματων που πιστευω ... αλλα οι προσωπικες επιθεσεις να λειπουνε παρακαλώ !! Ναι είναι κακό το κάπνισμα για όλους μας , και ειδικα για αυτόν που δεν καπνίζει,ναι πρεπει να σεβομαστε τους μη καπνιστες , ναι έχετε δίκιο για το οτι σας ενοχλει ο καπνος , μέχρι και μενα ενοχλει , αλλά να το απαγορεύσεις σε ΟΛΟΥΣ τους κλειστους χώρους που παραδοσιακά είναι χώρος που καπνίζει ο κόσμος όπως μπαρς και παμπς πιστέυω ότι είναι πολυ xtreme. Αν οι μη - καπνιστές αποτελούνε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας τότε και οι καπνιστές είναι άλλοι τόσοι.Και επειδή , είναι εξτρίμ να αναγκάσεις κάποιον ( κατα την γνώμη μου ) να μην καπνιζει πουθενα , πιστεύω ότι θα έπρεπε οι καταστηματάρχες να λαμβάνουνε πιο υγειινά μέτρα για τα μαγαζια τους ( όπως ειδικούς χώρους όπως έχουνε τα αεροδρόμια για παράδειγμα). Τελος πάντων , οντως είναι λεπτό θέμα....αλλά τα άκρα ποτε δεν βοήθησανε κανέναν. Edit : καπιοι απο δω μέσα δεν έχουνε και χιούμορ....
Toufas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 καποτε ηταν παραδοσιακο να εχουνε εβραιους στους φουρνους, να το κανουμε και αυτο αφου ηταν παραδοση. (και καλα στο holocaust)
HexStatic Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Ίσως κανείς δεν σκέφτηκε από εσάς ότι το θέμα είναι λίγο πιο βαθύ από ότι φαίνεται. Όσοι από τα άτομα που έχουνε πάρει μέρος στη συζήτηση ζούνε στην Αγγλία ίσως να μην το έχουνε προσέξει αλλά τώρα που θα το πω ίσως αρχίζουνε και την ψαχουλεύονται. Για εμένα το ban στο κάπνισμα είναι ένα καθαρό παιχνίδι εξουσίας. Η Αγγλία σαν χώρα μπορεί να έχει πρόνοια, καλά νοσοκομεία, να είναι κράτος, αλλά υστερεί σε πάρα πολλά θέματα. Ναρκωτικά, εγκληματικότητα, παιδεία, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Αγγλων είναι ουσιαστικά πιόνια , ζούνε απλά για να δουλεύουνε, τους ταΐζουνε λίγο από football τους ποτίζουνε μπύρα και όλοι είναι ευτυχισμένοι. Αν προσέξετε η Αγγλία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο από cctv κάμερες. Όλη η Αγγλία αποτελεί ένα reality, ένα big brother, αλλά ο λαός τις αυτό το ανέχεται, όπως και πολλά άλλα. Έτσι πάνε να κάνουνε και με το τσιγάρο τώρα, γιατί αν μπορέσουν και κόψουν το τσιγάρο (κάτι το οποίο αποτελεί εξάρτηση στον λαό) τότε θα μπορέσουν να κάνουνε τα πάντα. Και μόλις πετύχει το πείραμα του τσιγάρου, θα προχωρήσουν στο ποτό, μετά ίσως και στο φαγητό, ποιος ξέρει, έτσι ώστε να έχουνε τον λαό στο χέρι τους και να τον κάνουνε ότι θέλουνε. Και δεν είναι ειρωνεία το γεγονός ότι μπορεί να σε συλλάβουν επειδή καπνίζεις σε μια στάση λεωφορείου αλλά κανένας μπάτσος δεν θα σου πει τίποτα άμα κυκλοφορείς με ένα "3φυλάκι" στο hyde park. Από την μια δηλαδή πάνε να κόψουν το τσιγάρο από τον κόσμο γιατί και καλά βλάπτει, αλλά από την άλλη προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τα ναρκωτικά....αυτά δεν βλάπτουν? Πως δεν βλάπτουν, αλλά τα ναρκωτικά βοηθάνε το έργο των κυβερνήσεων, σε κάνουνε βλάκα και εξαρτημένο. P.S. στην Αμερική σε μια πολιτεία, δεν θυμάμαι που, έχουνε κάνει ban το κάπνισμα ακόμα και σε δημόσιους χορούς, δηλαδή αν καπνίζεις και οδηγάς πρέπει να κλείσεις το παράθυρο στο αυτοκίνητο σου για να μην μολύνεις τον "αέρα" με τον καπνό σου..(αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που ανάφεραν για να δήξουνε πόσο σκληρό είναι το μέτρο αυτό) Μιλάμε για THN υπερβολή, και δεν είναι ψέμα αυτό που λέω η urban legent. Απλά όλα αυτά είναι ένα challenge των κυβερνήσεων, ένα παιχνίδι, για να δονε αν τα "πιόνια" υπακούν στις εντολές. Δηλαδή θα σε συλλάβουν επειδή καπνίζεις, αλλά μπορείς να πας στο Mall τις γειτονιάς σου και να πάρεις ένα περίστροφο να παίζεις.(για την Aμερική αναφέρομαι)
EKTELESTES Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Το καλύτερο πράγμα που έχουν κάνει οι Άγγλοι τα τελευταία 200 χρόνια. -
horsepower Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 άσχετο: Αλήθεια, το να καπνίζεις είναι τόσο μεγάλη απόλαυση ώστε να το προτιμάς από το να καταλαβαίνεις τη γεύση στο φαγητό? Και μόνο η απώλεια όσφρησης... τες πα. εγώ πάντως που καπνίζω 7 χρόνια δεν έχω κάποιο πρόβλημα όσφρησης και γεύσης και δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό..στο να καταλάβεις αυτόν που έχει καπνίσει πριν 1 ώρα ναι έχεις πρόβλημα αν είσαι καπνιστής, δεν μπορείς να το κάνεις στον ίδιο βαθμό με ένα μη-καπνιστή..αυτό γίνεται επειδή συνηθίζεις την οσμή και παύεις να την αισθάνεσαι..
SGP Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δυστυχώς απατάσε φίλε Horsepower... Κάνε ένα απλό search στο google για όσφρηση και τσιγάρο και θα το δεις.
horsepower Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 μα σου μιλάω από προσωπική εμπειρία..για την γεύση πάω πάσο(αν και μια χαρά νόστιμα τα βρίσκω όλα άσχετα αν οι άλλοι βρίσκουν μια άλλη νοστιμάδα που οι δικοί μου γευστικοί αισθητήρες δεν πιάνουν λόγο τσιγάρου..).. όταν είμαι σπίτι με τους δικούς μου(που είναι και οι μόνοι που δεν καπνίζουν από φίλους-γνωστούς-συγγενείς) πάντα εγώ λέω πρώτος πχ μυρίζει σάπιο ακτινίδιο..αν ισχύει το ίδιο για την όσφρηση δηλαδή αν οι άλλοι αισθάνονται μια μυρωδιά περισσότερο έντονη και με άλλα "οσφρητικά χρώματα" δεν με πολυαποσχολεί.. η διαφορά είναι για μένα παρόμοια με αυτή που έχουν δυο άτομα που ο ένας από αυτούς έχει γερακίσιο μάτι..
flo1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Το βρισκω και εγω πολυ σκληρο το να απαγορευτει σε ολους τους χωρους. Μαυτον τον τροπο ειναι σαν να σου λενε στο περιθωριο εσυ εισαι αρρωστος μακρια καπνιζεις.. Το επομενο ποιο θα ειναι, να σου επιβαλλουν που θα πας και τι θα φας? Καπνιζω λιγο, αλλα και να απογορευοταν δεν θα ειχα προβλημα και να μην καπνισω σε καποιους χωρους, αλλα παλι μου φαινεται σκληρο το μετρο. Ενταξει προστατευουν τους παθητικους καπνιστες καλα κανουν, αλλα παλι ειναι ακραιο υπαρχουν και αλλες λυσεις. Αν και στην Ελλαδα πιστευω οτι αυτο δεν προκειται να εφαρμοστει ποτε. horsepower μπορει να το καταλαβεις σε καποια χρονια αφου μειωνεται σιγουρα.
soturin Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Σχετικά με το ψωμί ρε παιδιά, απλά όταν διαβαζα το thread πήρε το μάτι μου στην τηλεόραση για τις αυξήσεις στο ψωμί και αυθόρμητα το έγραψα με τη λογική του βασικού αγαθού (ας ήταν μόνο το ψωμί που ακριβαίνει διαρκώς, γενικότερα τις αυξήσεις λέω) και του καπνού που είναι κατ'επιλογή ανάγκη. Εξάλλου οι φτωχοί φτάνουν στο σημείο να κόβουν το φαί, δεν πιστεύω πως αν αυξηθεί το τσιγάρο θα γίνουν πιο φτωχοί
john1987 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Έτσι πάνε να κάνουνε και με το τσιγάρο τώρα, γιατί αν μπορέσουν και κόψουν το τσιγάρο (κάτι το οποίο αποτελεί εξάρτηση στον λαό) τότε θα μπορέσουν να κάνουνε τα πάντα. Καταρχας,να δηλωσω οτι ειμαι υπερ του με μετρου ως μη καπνιστης. Δευτερον,HexStatic,ισα-ισα αν ο λαος εγκαταλειψει τις "εξαρτησεις" του θα ειναι πιο "επικινδυνος" για τις κυβερνησεις,οποτε δεν ισχυει αυτο που λες. Και τωρα το καπνισμα μην το συγκρινουμε με το φαγητο,που ειναι αναγκη καθαρα.
Fidelio Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 ...ποιο υγιείς θα ήταν οι αγγλοι αν η κυβερνήση τους έκοβε ολες αυτες τις παπαριές που τρώνε. το τσιγάρο στις παμπ τους μαρανε .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.