Προς το περιεχόμενο

Άγνωστο πρόβλημα σε Υπολογιστή μέρος 2ο..


djpal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ: "ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ"

 

 

Θυμάστε που είχα πεί ότι ξαφνικά ο Υπολογιστής έφτιαξε απο μόνος του??? Μέγα και αδικαιολόγητο λάθος μου να το πιστέψω!!! Δεν μπορεί να τρέξει ούτε ένα απλό διαγνωστικό μνήμης επεξεργαστή κλπ. (Hirens boot cd αν έχετε ακουστά)

 

Τι έκανα?? Αγόρασα Asus - P5KR , 2 X 1GB KINGSTON 800MHZ και ARKANGEL 850W ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΌ (είχα ένα 500άρι τροφοδοτικό το δοκίμασα αλλού και τελικά εκείνο ήταν υπεύθυνο για τις επανεκκινήσεις)

 

Το πρόβλημα είναι ότι ο Υπολογιστής παρολο που έχει αλλαχτεί σχεδόν ολοκληρος εκτός απο τον επεξεργαστή κολλάει! Δεν μπορώ να περάσω windows

Μου βγάζει ανεξήγητα σφάλματα η "κοκαλώνει" τελείως!

 

Είναι δυνατόν ο επεξεργαστής να φαίνεται ότι λειτουργεί αλλά να είναι χαλασμένος?? (Γιατί αυτό μου είπε ένα τεχνικός του πλαισίου!!!!)

 

Τί άλλο να κάνω??? Ρυθμίσεις bios Συνδεσμολογίες κλπ. τα έχω τσεκάρει 500 φορές!!

 

HEEEEEEEELP!!!:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην περιπτωση σου μπορει να φταιει ο επεξεργαστης.Εχω ακουσει ομως και ενα αλλο κουλο που εχει συμβει.το ειχε γραψει καποιος εδω περα πριν καιρο.Ειχε αλλαξει τα παντα στο pc του αλλα το προβλημα συνεχιζε.Τελικα εφταιγε το case το οποιο δεν ειχε καλη γειωση...για δοκιμασε να δουλεψεις τα πραγματα εξω απο το case

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε djpal,

 

δυστυχώς εφόσον βρήκες προβληματικό τροφοδοτικό, τώρα θα πρέπει να ελέγξεις όλα τα κομμάτια του PC που δεν άλλαξες.

 

Ένα προβληματικό τροφοδοτικό μπορεί να προκαλέσει αιχμές υψηλής τάσης, θετικές ή αρνητικές για πολύ μικρό χρόνο οι οποίες όμως είναι ικανές να κάνουν ζημιά στους ημιαγωγούς.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα τροφοδοτικά των PC είναι τύπου Switching και δυστυχώς οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν παίρνουν μέτρα ασφαλείας είτε για λόγους κόστους είτε από άγνοια.

Το δια ταύτα είναι ότι αγοράζουμε τροφοδοτικά μόνο από αξιόπιστους κατασκευαστές γιατί τα πράγματα που τροφοδοτεί έχουν πολλαπλάσιο κόστος απ' αυτό.

 

Τώρα όσο αφορά το κουτί, δεν ξέρω πάντως εγώ το βλέπω λιγάκι απίθανο να φταίει σε κάτι γιατί οι γειώσεις από το τροφοδοτικό στη μητρική μεταφέρονται με το κεντρικό καλώδιο του τροφοδοτικού και το κουτί μπορεί να παίζει ένα ελάχιστο ρόλο στην εξισορρόπηση του δυναμικού γείωσης στα διάφορα κυκλώματα την MB, αν αυτό δεν το έχει κάνει ήδη με τους χαλκοδιαδρόμους ο κατασκευαστής της (συνήθως το κάνουν όλοι).

Η συμβουλή μου είναι απλά να αφαιρέσεις τα USB, FW, MIC, κλπ του εμπρός panel από τη MB μην τυχόν έχει κάτι αυτή η πλακέτα του κουτιού και προκαλεί κάποιο πρόβλημα κυρίως με τα USB.

 

Όσο για τη CPU βάλτην σε άλλο PC και έλεγξέ την με τα διαγνωστικά του Hirens boot cd κατά την εκκίνηση (όχι μέσα από windows).

 

Καλή τύχη και πάλι :neutral:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλο ειναι με την βοηθεια ενος φιλου σου τεχνικου με πολυμετρο να μετρησεις τις τασεις πανω στην μητρικη ωστε να βγαλεις ορισμενα συμπερασματα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητοί μου φίλοι!

 

Το pc OTI και να το έχω κάνει ΔΕΝ λειτουργεί..

Βέβαια για να πούμε του στραβού το δίκιο με αλλαγή μνημών, τροφοδοτικού και μητρικής τελικά παρόλο που έιπα ότι πάλι δεν έκανε τίποτα ο υπολογιστής (την επόμενη μέρα και για άγνωστο λόγο) ξεκινάει και μπορεσα να περάσω windows.... Το πρόβλημα είναι ότι ο Υπολογιστής σε άσχετες χρονικές στιγμές ΚΟΚΑΛΩΝΕΙ.. ΠΧ Την ώρα που ξεκινάνε τα windows κολλάει το logo και δεν κάνει τίποτα... Η θα μπεί στα windows θα δουλεύει κανονικότατα και μετα απο λίγο θα κολλήσουν και τα ποντίκια και όλα...

 

Έτρεξα ότι διαγνωστικό υπάρχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και απο Hires boot cd και απο ultimate boot cd και απο κάτι άλλα..

όχι μόνο δεν κολλάει όταν κάνω τα test και μάλιστα έκανα και MAXIMUM LOAD TEST ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ!!! Με το pc doctor... Και δεν κόλλησε καθόλου..

ΌΛΑ τα βρίσκει σωστά!!! Επεξεργαστή μνήμες σκληρούς, usb, firewire ολα!!

Μάλλον θα πάω για επεξεργαστή..

 

Πραγματικά τα χω δεί όλα δεν καταλαβαίνω τί γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδες ολα καλά... Έβαλα core 2 duo 6750 και δουλευει ρολοϊ...

Ο προηγούμενος απο κάτς είχε ορισμένες μαυρες επαφες.. Τώρα το προσεξα.. Ήταν μισοκαμμένος.. Ευχαριστω όλους σας για την βοήθεια. Νά στε καλά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σε καλά και εσύ να χαρείς τη νέα CPU.

Όμως απο εδώ και στο εξής να είσαι πολύ προσεκτικός όταν αγοράζεις τροφοδοτικό.

Να ρωτάς πάντα κάποιον που γνωρίζει πραγματικά από τεχνολογία switching να σου δίνει τη συμβουλή του και την εμπειρία του.

Να προτιμάς πάντα μεγάλους κατασκευαστές με πολύχρονη εμπειρία γιατί αυτοί σίγουρα έχουν σχεδίαση που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

 

Τέλος η απόλυτη προστασία είναι το Line Interactive UPS (καλή εταιρεία η APC), το οποίο είναι must have.

Πάρε ένα και δεν θα ασχοληθείς ξανά με χαλασμένα εξαρτήματα και PC που κολλάει από hardware.

 

ΜΦΧ

 

agrb

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...