Προς το περιεχόμενο

Αργη μεταφορα δεδομενων σε νεο pc


Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

MB Asus P5K Deluxe WiFi-AP

Core 2 Duo E6550

TeamGroup Elite 800MHz

GeCube HD2600 Pro 512MB

(ολα αυτα ειναι τα καινουρια που πηρα.)

 

κρατησα μονο σκληρους,ολοι seagate 320GB 16MB Sata - Sata2,και εχω πανω συνδεδεμενους μονο τους 2 μονιμα.

κρατησα επισης τα Drives μου,ενα ρεκορντερ pionner 111D και ενα DVD Toshiba Samsung.

(ολα αυτα δουλευαν μια χαρα στο παλιο μου συστημα.)

 

το προβλημα ειναι οτι η μεταφορα δεδομενων απο τα drives στους σκληρους,ειναι τα ζωα μου αργα.για να περαστει ενα DVD 4.7 GB,στο σκληρο θελω 15-20 λεπτα.επισης οταν φορτωνει το DVD,δεν ακουγετε ο κλασικος θορυβος που σου δειχνει οτι το drive διαβαζει και αντιγραφει δεδομενα.σαν να τρεχει με 2Χ ταχυτητας ενα πραμα.

 

εχω δοκιμασει τα παντα,αλλαγες καλωδιων,δοκιμη των drives σε αλλα συστηματα,και των σκληρων επισης,αλλα μονο στο δικο μου το κανει αυτο.

αντιθετος οταν αντιγραφω κατι απο σκληρο σε σκληρο,ολα μια χαρα.

 

εχω κανει το τελευταιο bios update της μητρικης,απο το 0202 σε 0402 και στο τελευταιο 0503.

 

γενικα η ταχυτητες ειναι χαμηλες.για να μην πω ειναι και πιο αργος απο τον P4 3.00GHz που ειχα πριν.

 

μεχρι και το kaspersky που σε αλλους core 2 duo (4400-4500),ανοιγει με το που σου ανοιξει η log on οθωνη των XP,σε μενα κανει 30 δευτερολεπτα να ανοιξει.

ολα ειναι μια χαρα,δεν δειχνει να υπαρχει καποιο αλλο προβλημα στο μηχανημα,μονο αυτο.

 

καμοια ιδεα πριν το σπασω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μένα πάρε καινούργια drives... Το μηχάνημά σου είναι πολύ καλό...

Επίσης να ξέρεις ότι το καινούργιο Hardware που κυκλοφορεί τρέχει πολύ καλύτερα σε vista... Δοκιμασμένα πράγματα.. μπορείς να αλλάξεις λειτουργικό και να δείς τί παίζει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα ιδια κανει και με βιστα.

δεν νωμιζω να φταινε τα drives.

δοκιμαστηκαν και σε εναν επισης καινουριο core 2 duo 4400,με P5K,connect 3D HD2600 512,μνημες teamgroup XTREEM 800mhz,και το μηχανιμα πεταγε.

 

το μονο που δεν δοκιμασα,ειναι να αλλαξω τροφοδοτικο.εχω ενα 500αρι Tagan.

αλλα δεν νομιζω να φταιει αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το DMA Controller αν δε κάνω λάθος ευθύνεται για τη μεταφορά δεδομένων απο drive->hdd και αντίστροφα. Οπότε κοιτάς για τπτ drivers της μητρικής που δεν έχουν περαστεί ή στο bios για καμιά ρύθμιση. Με πρόχειρο γούγλισμα δε βρήκα κάποιο DMA tester ή κάτι τέτοιο

 

Οπου DMA βλ. Direct Memory Access

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. device manager: τα dvd ειναι σε dma ή σε pio mode?

 

2. δοκιμή για να αποκλείσεις θεματα hardware: κανε αντιγραφή dvd->hd μεσα απο linux live cd. Αν παει γρήγορα, κατι φταιει σε software/drivers των Windows

 

3. (δεν το βλέπω, αφου τα dvd πηγαιναν γρηγορα προ αναβαθμισης αλλα λέμε... ) στην αργη αντιγραφή απο dvd αναφέρεσαι σε vob file copy ή ripping ταινίας

ή βλέπεις την ίδια ταχυτητα και με αντιγραφή απλών αρχείων, πχ dvd παιχνιδιου/περιοδικού ? μηπως εχει κάποιο "φρενο" το dvd για τις ταινειες (οπως είχε πχ το plextor 708 ...)

 

4. Απενεργοποίησε ή απεγκατέστησε τα antivirus, firewalls, και οτι antispyware έχεις. να βρεις πρώτα τι γινεται με τα dvd και το slow boot (αν υπαρχει τετοιο) και μετά βλέπουμε τα av. Οσο περισσότεροι οι ύποπτοι, δυσκολοτερη η ερευνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μητρικη σου ειναι απλα κορυφαια, οποτε νομιζω οτι ευθυνεται ο τροπος μεταφορας των αρχειων, καλυτερα να ελεγξεις τυχον προβληματα στον Πινακα ελεγχου και ιδιως να προσεξεις αν ευθυνονται οι drivers.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω για τις απαντησεις ολων σας.

 

αυτο το προβλημα δεν μου το κανει σε ripping,αλλα σε οτι παω να βαλω στο σκληρο.εχω δοκιμασει NDS roms,xvid-divx ταινιες,mp3.

 

το μονο δισκακι που πηγαινει μεχρι 12χ,ειναι το dvd 1,98gb που εχει τους drivers της μητρικης.εκανε αντιγραφη στο σκληρο σε 4 λεπτα μονο.

 

random εχω δοκιμασει να βγαλω και το κασπερσκυ τελειος απο το pc,αλλα τα ιδια κανει.

 

με μια ματια στο device manager στα drives,ειδα οτι ειναι ultra DMA.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε BOUGAS αυτά που περιγράφεις είναι φυσιολογικά, δηλαδή 15-20 λεπτά για την αντιγραφή ενός DVD στο σκληρό δίσκο είναι κάτι Normal.

 

1. Να ξέρεις ότι όταν ένα DVD-ROM λέει ανάγνωση 16x, εννοεί ότι ξεκινάει από 7x περίπου (στον εσωτερικό δακτύλιο) και φτάνει τα 16x (στον εξωτερικό δακτύλιο), τα DVD γράφονται/διαβάζονται από μέσα προς τα έξω.

2. Την ταχύτητα CAV 7x-16x (= Constant Angular Velocity = Σταθερή γωνιακή ταχύτητα) την "πιάνουν" μόνο στα πρεσαριστά DVD-ROMs Single Layer και πουθενά αλλού.

3. Στα πρεσσαριστά DVD-ROMs Dual Layer συνήθως επιτυγχάνουν ταχύτητες CAV 5x-12x και για τα 2 layers, δηλαδή 5x-12x για το πρώτο layer (που έχει γραφεί από μέσα προς τα έξω) και 12x-5x για το δεύτερο layer (που έχει γραφεί από έξω προς τα μέσα)

4. Σε DVD-R, DVD+R, DVD+RW, DVD-RW η ταχύτητα ανάγνωσης είναι συνήθως χαμηλότερη από 16x. Π.Χ. το δικό μου Plextor PX-116A2, λειτουργεί σε CAV 4x-10x σε τέτοια δισκάκια.

5. Όταν αντιγράφεις ταινία, τότε χρησιμοποιείται και ο επεξεργαστής, ο οποίος αναλαμβάνει την επανασυμπίεση της ταινίας, κι αυτό φρενάρει κάπως την όλη διαδικασία - βέβαια ο δικός σου Core 2 Duo λειτουργεί αρκετά χαμηλά κατά την διαδικασία αυτή, αφού είναι πολύ δυνατός επεξεργαστής.

6. Το DMA πρέπει να το έχεις οπωσδήποτε ενεργοποιημένο, όχι μόνο για μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς, αλλά και για να σου χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους από τον επεξεργαστή κατά τη μεταφορά. Επίσης, δες αν υπάρχει επιλογή για το DMA και από το BIOS της μητρικής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον παιδες.πρωτη μαλακια που ειχα κανει.(το πιο απλο).

δεν ειχα βγαλει απο τον master boot disk σκληρο το jumber limit to 1.5gb/s

το εβγαλα.

 

η μητρικη εχει 6 sata.

 

sata 1/2/5/6 red-master-boot disk

sata 3/4 black-slave-data disk.

 

εχω τον πρωτο σκληρο σε 2 partitions.εναν 70αρι για το λειτουργικο και τα προγραμματα,και το αλλο partition για downloads.

αυτος ειναι στο sata 1 red.

 

στον sata 3 black,βαζω καποιον απο τους αλλους σκληρους που εχω,για mp3-movies.οχι ολους μαζι.

 

με το jumber που εβγαλα πριν απο λιγο,το dvd-rom παλι τα ιδια κανει.σε αντιθεση με το pioneer recorder που μου περασε το δισκακι 4,17gb στο σκληρο σε 8 λεπτα (πολυ καλα,αν υποθεσουμε οτι υπηρχαν παρα πολλα αρχεια nds,μεσα και οχι ενα μεμονομενο κομματι οπως μια HD ταινια),και στο nero test cd-dvd speed,μου εβγαλε ταχυτητα ξεκινωντας απο 5χ,και φτανωντας 12,7 περιπου.

 

πιθανος να υπαρχει βλαβη στο dvd μου τοτε,αλλα θελω να ελενξω και το DMA,το οποιο δεν βλεπω πουθενα να μπορω να το ρυθμισω (μονο το λεει στα properties του drive),ουτε υπαρχει τιποτα τετοιο στο bios.

 

δεν ειναι τιποτα τα 15 ευρω που κανει ενα καινουριο dvd,απλα πρωτα θελω να βεβαιωθω οτι δεν υπαρχει προβλημα στην μητρικη,και οτι το dvd μου ειναι ελατοματικο.

 

ΥΓ.sapphire το γνωριζω αυτο με τις ταχυτητες,αλλα παντα με αυτα τα drives,στο παλιο μου pc,με τους ιδιους σκληρους,ειχα μεταφορα δεδομενων πχ.roms σε λιγοτερο απο 6-7 λεπτα,και divx αρχειων σε περιπου 5-6 λεπτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον παιδες,πηγα το pc στο πλαισιο για ελενχο,και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προβλημα,και αυτα με τις ταχυτητες ειναι φυσιολογικα πραματα.

το πηρα πισω,και πηρα 2 νεες συσκευες,2 NEC,DVD-rom kai DVD-RW.

ολα μια χαρα.

το DVD-RW διαβαζει CD-ROM και DVD-R γραμμενα-αγραφα με 48χ και 16χ αντιστοιχα,και το DVD-ROM διαβαζει CD με 52χ και DVD-R με 7-10 περιπου.

το μονο προβλημα,ειναι οτι το DVD-ROM δεν διαβαζει τα αγραφα.δεν γυρνανε καθολου.ειναι φυσιολογικο αυτο?γιατι στα αλλα DVD-ROM που ειχα,δεν ειχα αυτο το προβλημα. η συσκευη ειναι αυτη.αν το εχει καποιοσ και γνωριζει,ας ποσταρει να μου πει.

http://www.megamarket.gr/nec16x48dv5800egen-p-40206.html?ref=pathfinder

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τα NEC δεν ξέρω, αλλά και το δικό μου DVD-ROM Plextor PX-116A2 δεν διαβάζει τα άγραφα, τα περιστρέφει όμως και δείχνει ότι "προσπαθεί" να διαβάσει στην αρχή, αλλά μετά από λίγο σταματάει.

 

Να μη μιλήσω για το παλιό μου DVD-ROM Hitachi BX-2500+, το οποίο πέρα από πρεσσαριστά Single Layer, πρεσσαριστά Dual Layer και DVD-R δεν διάβαζε τίποτε άλλο (όσον αφορά DVD).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...