Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια pls - KDE μπουταρει μόνο από root


frenzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To λειτουργικό είναι mythdora 4.0 και το πρόβλημα δεν είμαι σίγουρος πότε δημιουργήθηκε καθώς συνήθως μπουτάρω σε gnome από το normal user account.

Χθες ρύθμισα samba και άλλαξα κάποια πράγματα ώστε να συνδέομαι με υπολογιστή windows. Αυτά που άλλαξα περιλαμβάνουν services (ενεργοποίηση smb + network), το όνομα του υπολογιστή από localhost σε mythbox για να το βρίσκουν τα windows, ενεργοπoίηση firewall και κάποια δικαιώματα σε ένα φάκελο για να μεταφέρω βιντεο, μουσική κλπ.

Το network δουλεύει μια χαρά αλλά όταν πάω να μπω σε kde μου δίνει το εξής μήνυμα λάθους σε γαλάζιο φόντο: could not load kdestartupconfig. Check your installation. Ως root όμως μπαίνω μια χαρά.

Το kde το θέλω για έναν άλλο λόγο: Στο Mythtv όταν προσπαθώ να δω news feeds μου βγάζει κάποια μηνύματα λάθους του στυλ: could not start Dcopserver ή κάτι παρόμοιο.από οτι κατάλαβα το dcop είναι για να τρέχεις kde apps εκτός kde; Τεσπα μετά από την αλλαγή ονόματος του υπολογιστή σε mythbox όταν προσπαθώ να δω news κολλάει όλο το Mythtv και το κλείνω με xkill.

Όλα αυτά έχουν κάποια σχέση έτσι; Καμιά ιδέα πως να προχωρήσω; Σορρυ αλλά είμαι αρχάριος σε linux και οι ωρολογίες και συσχετισμοί μου μπορεί να είναι λάθος. Ευχαριστώ:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...